Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

moc se mi to líbilo... režie mi přišla originální, invenční, ale poměrně citlivá a držela s e v jedné stylizované linii, nemyslím, že by tu hru kazila... asi se tahle inscenace nemusí líbit každému, ale já myslím, že by se Ibsen neurazil... jenom konec se mi moc nepozdával, myslím, že vyznění hry je trochu jiné a i já bych ho radši viděl trochu jinak
(zadáno: 25.3.2015)
Toto představení je jedna obrovská nádherně vymalovaná a přezdobená kraslice, vevnitř však úplně prázdná - a dodal bych, že ještě v trochu zaprášené muzejní vitríně. Naprostá rezignace na princip přiměřenosti, absence tempa, gradace, nevhodný prostor s nedostatečnou akustikou... Přesto výsledek jistý půvab ve své opulentnosti a extravaganci má, ale moderní experimentální divadlo to není ani náhodou. Myslím, že Špinar by měl v ND zavést novou funkci - dohled nad režiséry. Doporučuji spíše pro zkušené a otrlé diváky.
(zadáno: 20.10.2012)
divadelní orgie, skvělá režie, stylizace, scéna, choreografie a hudba a velmi zajímavé herecké výkony, organické propojení všech složek slibují velký zážitek (možná až na ten závěrečný monolog, kde trošku chyběla gradace a náboj - že by tou délkou? hrálo se dnes skoro 2 hodiny bez přestávky). ale super!
(zadáno: 6.8.2018)
No nevím, od vychvalované režie a potkání se s prostorem jsem přece jen čekal trochu víc. Mám pocit, že inscenace je mnohem blíže Hybernii, než ke KC. Mrzí mě škrty v geniálních verších Borovce, i když musím uznat, že pro jiného může být tato podoba svižnější, logičtější. Nějaké větší režijní vklady jsem nezaznamenal. Buď bych do toho řízl pořádně nebo bych to pojal jako pietní poctu původní inscenaci. D. Hůlka typově samozřejmě úžasný, nicméně už občas více chrčí, než zpívá, a je vidět slabší fyzička. Burešová a Vyoralová bez výhrad. Potěšil i T. Löbl a samozřejmě živá hudba!
(zadáno: 27.3.2013)
homo06 mi přišlo zdařilejší a bližší námětem i zpracováním... a hlavně bylo první. zde se už dan špinar v něčem opakuje, inscenace překvapí herecky, hlavně skvěle zvládnutou mimikou a řečí těla. pro neznalé může být překvapivé, jak moc "teplý" je zeyerův text, později ovšem citované úryvky spíše zpomalují tempo inscenace. nicméně skvělý tah, buzny si rády zajdou na "své" představení a divadlo bude plné.
(zadáno: 14.1.2015)
velice zajímavý text, takový polský peer gynt, jehož první české uvedení kvituji s povděkem, herecky velmi slušné, bohužel podle mě celkem selhává režie... ano, prvkem hry je znejistění identity hlavních postav a prolínání reality s jejich drogovými halucinacemi, ale podle mě by se lepší stylizací a vedením herců a oddělováním scén dalo dosáhnout toho, že to jako celek bude působit logičtěji a naléhavěji, takto tam byly momenty silnější, slibné, ale i pasáže zdlouhavé a nezajímavé, dalo by se mnohem lépe pracovat s atmosférou, ten text si o to přímo říká. přidaný dvojí konec obstojí
jestli tohle bylo zamýšleno jako náhrada za Havlovo Odcházení, tak se někdo v ND šeredně zmýlil! ať už to napsal Shakespeare, Fletcher nebo kdokoli jiný, ta hra je strašně slabá a vážně bych ji za žádných okolností neinscenoval! ještě k tomu s vizí I. Rajmonta jde o vyhozené peníze a ztracený čas diváků. měla to být komedie, ale skoro nikdo se ničemu nesmál (kromě jakési zhulené paní v přízemí, která se chechtala naopak každému slovu). vadila mi obrovská nevkusná scéna, na které výstupy většinou jednoho/dvou herců vyznívaly dost ztraceně; herecké výkony taky žádný med, kromě ústřední dvojice, ti to zvládali ještě celkem dobře - v rámci možností. na druhou půlku není problém jít si sednout do prvních řad, protože tam po první půlce moc lidí nezůstane, ale to budete muset přežít konec, který je pouze nekonečnou agonií (když přijede Vojta Dyk uvězněný pod koněm, člověku se chce až brečet.)
(zadáno: 23.10.2011)
tak tady se zatím asi nejvíc rozcházím s hodnocením uživatelů na i-divadlo, herecké výkony sice velmi dobré, ale hra poměrně dost slabá, těžko uvěřitelné, dialogy šustí papírem, komedie to tedy rozhodně není (když už občas zazní nějaký vtip, je hodně laciný) některé momenty jsou ale dobré (zvlášť konec), chtělo by to razantní zásah dramaturga - proškrtat (hlavně dialogy s mrtvou matkou jsou napřesdržku). navíc dost špatně řešená scénografie, lidé v prvních řadách vpravo snad J. Hartla za celou hru neviděli, DOPORUČUJI MÍSTA HODNĚ VLEVO
(zadáno: 13.1.2017)
Věřím, že Seidlové pojetí Edith na premiéře před 18 lety bylo uvěřitelnější a přirozenější, dnes bych se nebál její vrabčí rozpustilost (ač to stálo mnoho sil!) označit za přehrávání a hlasovou manýru, s kterou roli odehrála, za otravnou. R. Drössler je sice herecky trochu plochá, ale její výkon se mi líbil více. Když připočtu slabší text, až amatérské svícení, práci s prostorem, nepraktickou scénu a vesměs ochotnické výkony mužského osazenstva, o divadelní zážitek se nejedná. Tím jediným zážitkem jsou opravdu famózní interpretace všech písní (vlastně jsem se celou dobu jen těšil na další).
(zadáno: 21.3.2012)
musím říci, že inscenační fórky a útěky ze světa byznysu do světa režisérovy fantazie byly pro mě celkem vítané, spolu s působivým koncem a dobrými výkony 4 hlavních představitelů tvoří solidní inscenaci, které ovšem na druhou stranu často padá řetěz a má trochu nevyvážené tempo. občas mi to připomnělo krála leara ve smyslu: "tohle zrovna nevím, jak zinscenovat, tak tam nastrčím písničku, aspoň mi tam lidi neusnou". každopádně oceňuji odvahu toto zařadit na repertoár, není to rozhodně krok vedle
(zadáno: 2.11.2013)
65% Podivně schizofrenní inscenace, kdy po výrazně stylizovaném úvodu přichází lyrické statické pasáže podbarvené tesknou monotónní hudbou. Pro tuto dvojkolejnost jsem neshledal v textu přílišné opodstatnění. Větší důraz mohl být kladen na vykreslení psychologie a motivace postav (= delší stopáž?). Herecky velice dobré, i když souhlasím, že naléhavost výkonů např. oproti záznamu z roku 2009 už trochu pobledla. Mým hlavním problémem je ale zřejmě fakt, že se jedná o romantické veršované dílo, někdo méně cynický má jistě větší potenciál jej docenit. Atmosféru a jisté kouzlo představení neupírám!
(zadáno: 9.1.2019)
Ke konci výrazně lepší, bavili mě jak Hána, tak Tenorová, ale Khekova láska k herectví M. Kačmaříka je opravdu nepochopitelná a zde tedy dost kontraproduktivní... V porovnání s ostravskou inscenací tato trochu bledne.
tak nebylo to vůbec zlé! hra má zajímavý námět (kdo byl dříve nevěrný? muž či žena), je na ní ale už bohužel celkem znát zub času a taky je tak trochu prostinká a předvídatelná? nabízí se zde velký prostor 4 mladým hercům (kteří nehrají vůbec špatně - výrazově je ovšem zastiňuje I. Lokajová ve vedlejší roli), kotrmelce v jednání mladých lidí vychovávaných v izolaci jsou velmi dobře propracované, po čase už to začíná být ale trochu nudné, žádné velké zvraty a překvapení hra neobsahuje, tím největším je zřejmě až na konci hry režisérčin výklad a umístění do dnešní doby jako reality show (což už je ovšem dnes také dosti otřepané klišé)... zajímavé je (vzhledem k okolnostem) použití skutečné reklamy partnera inscenace
(zadáno: 25.4.2013)
Tohle je těžké hodnotit, ono kdyby se to inscenovalo civilně a doslovně, bylo by to asi k nepřečkání nudné a patetické, nějaká stylizace je nutná. Na druhou stranu mi vadilo, že režisér moc často u výkladu postav přepínal od hysterie, přes ironii až sarkasmus zase zpět k přehrávaným emocím až ke konci skoro ab absurdum. Možná byl záměr ukázat dvojí možnost pochopení této hry, vlastně ale nakonec nevím, co si z toho odnést. Takže se pro mě spíše jednalo o vizuální zážitek (scéna, kostýmy) se slušnými hereckými výkony ovšem na poli trochu neuvěřitelných postav.
(zadáno: 13.2.2016)
V první řadě skvěle marketingově zvládnuto, prodat Fantoma není až zas tak samozřejmé, (ale většina diváků v sále asi neví že jde vlastně z půlky na operu) a také je potřeba obsadit neznámé umělce. Janečkovi se podařilo pomocí Blesku vše řádně zapropagovat, takže muzikál uspěl narozdíl např. od divácky mnohem vděčnějšího Romea a Julie. Gemrotová technicky velmi slušná, výrazově pak trochu plochá, Vaněk bez výhrad, Vojtko je kapitola sama pro sebe, má velmi dobrá místa, která vzápětí pohřbí velmi špatnými. Režie mohla zafungovat lépe (nepřehlednost děje a davových scén, triky). Slabší překlad.
(zadáno: 31.10.2011)
viděno v Div. pod Palm. 30/10/11. režisér ví, co chce, a předkládá propracovanou symboliku, nejde o nesmyslné vrstvení samoúčelných scén, to oceňuji, stejně jako pohybovou, výtvarnou a hudební složku (v Boleslavi to určitě musí být událost, v Praze (třeba DISK) taková kompozice až tak raritní není). plnohodnotný zážitek ruší hlavně slabý výkon představitele fausta, ani mefisto není stoprocentní, ženy naopak výborné a pány o třídu přehrávají, úprava poměrně razantní, občas až na hraně banality, zkrátil bych první půlku na úkor druhé
(zadáno: 22.5.2015)
Čekal jsem trochu víc, M. Kluch zpívá Freddieho písně věrně, také je plusem fyzická podoba, bohužel pro mě trochu postrádá charisma a suverenitu na jevišti, možná na mojí repríze byly i jisté rezervy v jeho nasazení. Celkově je koncepce hodně popisná, lehce prvoplánová, opravdu prakticky žádný přesah. Navíc kombinace s baletem a vážnou a dokomponovanou hudbou je sice zajímavá, ale v případě Mercuryho poněkud nesourodá, stejně jako patetické rýmovačky. Atmosférou mě zaujal závěr. Pokud trochu zmírníte svá očekávání (jdete defacto spíše na balet!), je možné, že si to dobře užijete.
(zadáno: 16.11.2011)
trochu jsem se bál Terezy Kostkové v hlavní roli, nakonec byla po trošku rozpačitějším úvodu (a kromě zpěvu), výborná, ostatní herecké výkony civilní a příjemně vyrovnané. velmi podařené představení, klasické pojetí této hře (pro mě jedné z nejlepších českých všech dob) sluší, jednoduchá scéna, hudba, tradiční kroje... snad jen scény s advokátem a baronem trochu rušily, jinak ale tleskám, škoda, že se jednalo už o derniéru
(zadáno: 7.2.2014)
Zajímavá inscenace, stojí za vidění. Promyšlené novátorsky řešené některé scény (jen ten konec bych sám o sobě nominoval na výtvarný počin roku). Bohužel mi přišlo, že většina postav byla typově špatně obsazena, vzhledem k trošku přepálené intenzitě Hamletova a Oféliina šílení mi přišly Gertruda a Claudius (civilně hrající Halbich) jako vcelku sympatické postavy. Nejsem si jist, jestli posuny v chování postav (Hamlet místy jako lehkovážný floutek, sexuální pudy Ofélie, Polonius jako domácí tyran) úplně přispěly ke kompaktnosti a uvěřitelnosti inscenace.
(zadáno: 18.2.2012)
Myslím, že spojení Špinar + Švandovo divadlo + Ibsen pro mě není úplně šťastné, největší slabinou ovšem pro mě bude samotná hra plus děsivý výkon A. Veldové a nevýrazný Punčochář a Pechlát (výběr dle výšky? kdo má nad kým navíc?), jinak co se týče koncepce (scéna, ústřední píseň, charakteristika Hedy pomocí bot), tam nemám problém a to si budu z představení pamatovat. Taky je vidět, že Špinar umí vést herce, někde ale není co vést. J. Stryková mi přišla občas trochu moc afektovaná, příliš mi psychologii postavy nepřiblížila.
(zadáno: 16.6.2011)
až na strašidelný pěvecký výkon K. Hádka a bohužel poměrně trapnou scénu s N. Urbánkovou jsem se bavil, i když první půlka šlape znatelně lépe než druhá... spíš než o muzikál jde o činohru, naštěstí s uvědomělým režisérem, jedno z nejlepších představení, co se kdy v Hybernii hrálo :-)
(zadáno: 8.2.2017)
Dramatik Zábranský mluví ústy herce a truhláře Majera především o sobě, o herci Majerovi, režisérce Polívkové, Studiu Hrdinů, divadle Komedie a exilu režiséra Pařízka, o stavu naší domoviny minimálně. Hodně návštěvníků asi dle ohlasů z médií čeká nějakou obhajobu Zemana, ano to jméno tam občas padne, ale dle mého názoru jsou v textu myšlenky a názory formulovány velmi matně, autor proti sobě nestaví argumenty a prezentované fakty (např. že Havel, Klaus a Zeman byli stejně dobří) spíš jen naťukává. Takové trochu Spílání publiku typu Majer, no jo, jenže za co? I tak stojí za vidění.
(zadáno: 19.1.2013)
poněkud delší rozjezd a nastavovaný konec ubírají procenta této jinak poměrně dobré a zajímavé komedii. minimálně kvůli výkonům Lábuse a Vacka stojí za vidění i 17 let od premiéry

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>