Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.3.2015)
Té hře se dá vytknout snad jen název, který je hůře zapamatovatelný, jinak jde pro soubor OLDstars o naprostou trefu do černého. Výborný překlad, citlivá režie a hlavně Ljuba Krbová, která hraje troufnu si říct na Thálii, se postarají o velice intenzivní zážitek. Vstupné 150/100 Kč, doporučuju k návštěvě naprosto všem, osobně si myslím, že takto by měla vypadat představení pro školy, přesně tohle může v mladých lidech vyvolat nadšení pro divadlo.
(zadáno: 25.3.2015)
Toto představení je jedna obrovská nádherně vymalovaná a přezdobená kraslice, vevnitř však úplně prázdná - a dodal bych, že ještě v trochu zaprášené muzejní vitríně. Naprostá rezignace na princip přiměřenosti, absence tempa, gradace, nevhodný prostor s nedostatečnou akustikou... Přesto výsledek jistý půvab ve své opulentnosti a extravaganci má, ale moderní experimentální divadlo to není ani náhodou. Myslím, že Špinar by měl v ND zavést novou funkci - dohled nad režiséry. Doporučuji spíše pro zkušené a otrlé diváky.
(zadáno: 16.3.2015)
už předtím, než jsem na to šel mi bylo jasné, že to musí být už dokonale mrtvé divadlo a taky že ano. takovéto nesmyslné přesluhování inscenací bych zakázal zákonem. opravdu by mě zajímalo, jak musela hra vypadat kdysi a proč stále setrvává na repertoáru. jasně, lidi chtějí vidět Nárožného (vtipné glosy, ale už trochu horší srozumitelnost), Vetchého a Chýlkovou (o výjimečnosti jejich divadelního herectví mám dlouhodobě vážné pochybnosti), průšvihem je v Činoheráku tradičně obsazování vedlejších rolí (pod)průměrnými herci. na konverzační komedii radši jděte do Palace nebo k Hasičům.
(zadáno: 16.2.2015)
Takový mix Cimrmana, Úžasňákových a Tarantina. I když tomu ke konci už maličko docházel dech a logika té fabulace místy pokulhávala, stále jde o velmi přínosné a zábavné představení, už jen fakt, že tento projekt dokáže už tak dlouho vyprodat 500 míst v Arše na několik týdnů dopředu, je obdivuhodný. Možná by se dalo ještě trochu pracovat s herci, je to maličko rozkolísané (vyčnívá Tomina Jeřábek coby Moravec) a ten Pérák samotný vyšel na konci trochu do ztracena, ovšem oceňuji, že i po přemíře vtipu dokázala inscenace bez patosu dojmout a stát se dosti naléhavou.
(zadáno: 21.1.2015)
Co si budeme povídat, text poněkud problematický je, a dokázat z něj udělat takovýto výsledný tvar? Musím před J. Fričem smeknout! Stejně tak před herci v čele s A. Štréblovou, která je prostě dokonalá(!!!) Upřímně moc nevím, jak by se měl Ibsen udělat ještě jinak, aby byl stravitelný pro široké publikum. Slyšel jsem, že kladenská verze je pro divadelní fajnšmekry, ale mě to vůbec nepřišlo - inscenace je zábavná, vizuálně zajímavá a herecky velmi solidní. Co víc si přát? Možná jen více repríz a plnější hlediště :-)
(zadáno: 17.1.2015)
Všichni dobře víme, že aranžování působivých scén jde Špinarovi mnohem lépe než vývoj psychologie postav, jeho inscenace jsou spíše audiovizuálním zážitkem, nejinak je tomu i tady - skvělá výprava, hudba, práce s prostorem.. Na druhou stranu vlivem škrtů je hra osekána na nezbytné minimum a jde spíše o takový fastfood, kde motivace postav nejsou zcela objasněny (myslím, že výkladů by se našlo víc, spíš je tam ale od všeho trochu). Myslím, že je to legitimní přístup k Othellovi a celkově bych inscenaci označil za povedenou, když takhle nebudou v ND vypadat všechny, nemám námitek. Super plakát
(zadáno: 14.1.2015)
velice zajímavý text, takový polský peer gynt, jehož první české uvedení kvituji s povděkem, herecky velmi slušné, bohužel podle mě celkem selhává režie... ano, prvkem hry je znejistění identity hlavních postav a prolínání reality s jejich drogovými halucinacemi, ale podle mě by se lepší stylizací a vedením herců a oddělováním scén dalo dosáhnout toho, že to jako celek bude působit logičtěji a naléhavěji, takto tam byly momenty silnější, slibné, ale i pasáže zdlouhavé a nezajímavé, dalo by se mnohem lépe pracovat s atmosférou, ten text si o to přímo říká. přidaný dvojí konec obstojí
(zadáno: 10.1.2015)
Ta koncepce není špatná, to rozhodně ne, ovšem napasovaná na text podle mě po právu pozapomenutý. Začátek mě bavil, ale obzvláště v druhé půlce mi pak ubíjející příval slov a expresivita šly na nervy, ani vlastně nevím, jak to skončilo, co bylo pointou nebo smyslem příběhu, vedlejší postavy se trochu slévaly... Já bych to aplikoval na něco úplně jiného. Asi ze mě nebude zrovna Brechtův fanoušek. Herecky obstojné, hudební minivsuvky vítané, prostředí Rychty logicky trochu rušivé a nedivadelní.
(zadáno: 30.12.2014)
Bohužel má divadelní imaginace nesahá tak daleko, abych mohl zápletce uvěřit, tj. představit si, že se P. Tenorová zamiluje do M. Štípkové v pánském přestrojení, ovšem dramatizace toho kromě nevěrohodného ústředního trojúhelníku moc dalšího nenabídne, řekl bych, že to bude trochu lépe fungovat na papíře, než na jevišti. Druhá půlka popisující postupné odhalení identity mě opravdu nebavila, hodně scén vyznívalo do prázdna, včetně konce. Inscenace rozhodně není strhující, ale může zaujmout neobvyklým židovským prostředím a velmi solidními výkony Máji Š. a Jirky H. (Petra za nimi dost pokulhává).
(zadáno: 27.12.2014)
Omlouvám se všem příznivcům VDP, v Pardubicích mají krásné divadlo, bohužel už horší soubor a zřejmě žádné dramaturgy. Amadeovi jsem dal 20%, působil na mě ochotnicky, myslel jsem, že to byl můj omyl, ale po zhlédnutí tohoto jsem se přesvědčil o tom, že v porovnání s vedlejším Hradcem je to prostě jiná liga. I z publika jsem cítil značné rozpaky, podle mě té hře moc nerozuměli, i mně se tam nějaká podobenství a paralely hledaly relativně těžko, humor obstarává postava tradičně přehrávajícího Špinera, naopak V. Macková dost "podehrává", celkově dost nuda. Více viz blog. (více v článku na blogu)
(zadáno: 20.12.2014)
Dobře, pokud jste z Brna a nemáte srovnání, milujete zdejší aktéry, proč ne. Ta hra není rozhodně špatná a myslím, že nebudete zklamáni. Jakkoli mám Vojtu rád, přijde mi, že hrál spíše introverta, pouštěl tam moc sebe, navíc jeho vysoký hlas v takové kadenci (všechny postavy bůhvíproč mluví hrozně rychle) spolu s pisklákem afektované Holišové dost lezou na nervy, což postavy sice trochu mají, ale... I. Ondříček se s rolí naprosto minul, situaci zachraňovala dobrá A. Antalová. Problém je také s prostorem (příliš velké jeviště), v zadních řadách už je špatně slyšet. Raději jeďte na Psa jinam!
(zadáno: 20.12.2014)
Ta hra je jistě zajímavá a myslím, že má velký potenciál zaujmout většinu diváků, pro mě osobně, občas už maličko hraničí s kýčem, po většinu času se ovšem dobře vyhýbá patosu a ukazuje spíše drsnou stránku věci. Režijně to na Kladně mohlo být trochu dotaženější, zřejmě ale došlo od mé reprízy ke krácení, takže celek by již mohl působit kompaktněji. Co se týče hereckých výkonů, nelze než chválit, do náročné (ale svým způsobem i vděčné) hlavní role, se Benoni velmi dobře stylizoval a byl pro mě maximálně přesvědčivý, velmi zdatně sekundovali ale i Veselý, Štípková, Míčová. Jednoznačně úspěch.
(zadáno: 20.12.2014)
Je to tragické, když chceš textař být, musíš prachy mít... Pokud je to váš první muzikál od Ďurovčíka v Kalichu, přičtěte si ještě 30%, ale pro mě je toto po Pomádě umělecko-dramaturgické selhání. Co přijde příště? Hříšný tanec? Kvůli absenci děje se spíše než o muzikál jedná o sled tanečních čísel s písněmi (company z playbacku, hudba taky), pochválit se musí světelný design a technická průprava J. Kříže, o skvělém muzikálovém výkonu bych ale nemluvil, chybí mi tam větší charisma, prožitek, herectví. Bartošová se na roli moc nehodí, akcent ruší. Obligátní medley na konci jsem spíše protrpěl.
(zadáno: 6.12.2014)
Tak tohle je poměrně velký úspěch, natož že se nejedná o žádný světově prověřený hit, ale koprodukci Brno-Fulda pod Mošovým dohledem (že tenhle chlap dokáže být úspěšný manažer, pohybovat se v mocenských kruzích a přitom stále dělat takové dobré režie mi zůstává záhadou). Další záhadou je cena Thálie pro H. Holišovou, ve chvíli, kdy má (minimálně!) tak dobrou alternaci v podobě Světlany Janotové, herectví i zpěv, poctivé, prožité, i její dětské alter ego K. Kučerová výborná a přirozená. Co kazilo dojem byla na brněnské poměry dost nesehraná company a sbory. Škoda, že už derniéra, je to pecka.
(zadáno: 18.11.2014)
"To je blbý, to se bude líbit". Naštěstí je to blbé jenom občas (vulgarismy, scéna s představováním postav her nebo mapou), občas naopak velmi dobré (zejména aranže písní) se spoustou nápadů. Líbit se to bude opět jen některým a druzí nad představením budou lámat hůl, podobně jako u dalších inscenací autorské dvojice Janků&Svojtka. Myslím, že nelehkého úkolu se tvůrci zhostili se ctí a domnívám se, že právě tento styl inscenace muzikantsky a komediantsky slušně disponovanému souboru MDP sedí nejlépe. Natož, že šlo o první reprízu, šlapalo to velmi dobře a nenudil jsem se.
(zadáno: 30.10.2014)
Pro mě zatím asi nejvydařenější počin Divadla NaHraně, zábavnější a lépe vypointované než Mesiáš, i výkon P. Kryla znatelně lepší, na poměry souboru i pěkná scéna a kostýmy, doporučuju.
(zadáno: 24.10.2014)
Bohužel z tohoto amerického fast-foodu nedokázat ani D. Špinar udělat zážitek, ačkoli měl eso v podobě P. Štorkové v ruce. Kdo nezná jeho jiné režie, neviděl, jak dokáže Pavlína zahrát nebo neví, že v Kladně je kvalitní soubor, bude asi spokojen, já osobně se nedokázal nad slabiny textu povznést a užít si to. K nejlepším patřily scény s ovcí (roztomilý J. Böhm), škoda, že jich ve hře nebylo více. Samozřejmě proti Špinarově trumfu v podobě výtvarné a hudební stránky inscenace nejde říct ani ň, určitě by to mohlo dopadnout mnohem hůře.
(zadáno: 8.10.2014)
Sice už se příliš nejedná o divadelní představení, to bychom tu pomalu hodnotit koncerty, ale musím uznat, že takováto vzpomínková písničková pásma sluší současnému Semaforu mnohem víc než nové původní hry. J. Suchého místy postihne výpadek paměti, vzápětí ovšem vysolí precizně frázovaný skoro-rap. Ostatní účinkující na jedničku, dobrým nápadem jsou čistě klavírní výstupy P. Ožany. Linka, která sledovala zjevné paralely mezi Semaforem a Osvobozeným divadlem, se v druhé půlce jaksi vytratila, což ale pohodovému večeru na kráse příliš neubralo. Mladších lidí bylo v publiku bohužel velmi málo.
(zadáno: 29.9.2014)
Přátelé, nezlobte se, ale tohle patetické blábolení šlo naprosto mimo mě, přiznám se, že už dlouho jsem v divadle nic tak neprotrpěl. Dle recenze na Rozrazilu se domnívám, že většina viny jde za režisérem Derflerem, který se podle mého s látkou naprosto minul. Zřejmě už se inscenace nehraje tak často, výkony některých herců byly dost nesoustředěné. Vzhledem k netradičnímu obsahu inscenace považuji program za trestuhodně bezobsažný. Redakční tip? Významné umístnění u nejlepší inscenace roku? Jděte do háje, vždyť je to rozplizlý kýč bez pointy.
(zadáno: 26.9.2014)
Ano, hlediště by si určitě zasloužilo být plnější, je to hra s vděčným námětem a ne úplně blbá, ale bohužel nemůžu zcela souhlasit s pochvalnými komentáři - přijde mi, že to celé tak trochu zachraňuje V. Hybnerová, která svým výkonem, mimikou atd. dost ční nad ostatními, cítil jsem tam lehký nádech ochotnickosti, výstupy L. Kašiarové a R. Trsťana bohužel více než komikou zaváněly trapností. Rozpaky z první poloviny vyváží groteskní druhá (zajímavá výprava!), kde se smějete od začátku do konce. Doporučuji lístky pro studenty za 150 Kč těsně před představením na pokladně.
(zadáno: 19.9.2014)
Film Vlčí jáma považuji za geniální dílo, které ještě povýšilo kvality knihy (podobně jak Spalovač mrtvol). Bohužel v této inscenaci, ač je delší než film, ubylo některých scén charakterizujících postavy (zejména co se týče tety Kláry), jiné scény jsou protahovány až do nevydržení, zhnusení. Jde tedy o takové psycho na velmi chatrných základech, což nemám rád. H. Čermáková (ač je jí 58 let) na mě působila spíše mladě a přesvědčivěji na začátku, který mi přišel i šťastněji vystavěn. Nejvíce bych z celého představení ocenil hudbu. Samozřejmě přes všecky výtky 100x lepší než jiné adaptace v ABC!!
(zadáno: 13.9.2014)
Ano, gratulujeme, Broadway má konečně muzikál na brněnské úrovni :-) M. David opravdu není žádný A. L. Weber, ale stále je jeho práce milionkrát kvalitnější než texty Hagena, nechápu tuto spolupráci, stále věřím, že kvalitní textaři ještě zcela nevymřeli. Y. Blanarovičová má z českých muz. zpěvaček určitě nejlepší zrychlení 0-100, zpívá buď v ztišeném módu nebo tlačí na pilu, nic mezi tím, to samé i v projevu emocí. J. Vágner by opravdu v jakékoli podobě neměl na jevišti fungovat, možná tak max. nosit kytky umělcům. Pochválit se musí určitě režie a kvalita projekcí.
(zadáno: 6.8.2014)
Sympatická rozcvička na přece jen o něco vydařenější Největší příběh všech dob
(zadáno: 6.8.2014)
(zadáno: 6.8.2014)
Je hezké mít místo, kde si L. Polišenská může zahrát Julii. Kdyby se toto uvedlo na její (dnes již bývalé) domovské scéně (Vinohrady), stoupla by jistě znatelně úroveň tamní produkce.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>