Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 17.4.2015)
Dlouho jsem neviděl tak rozkolísanou inscenaci (totéž platí asi už pro samotný text), dařilo se spíše ve druhé polovině, ale obecně skvělé a silné okamžiky střídaly chvíle, kdy jsem měl pocit, že sleduji ochotnické představení. Výborná D. Marková, to falos: "Petr Pěkný" už sice nemohl předvést víc, ale měl by se naučit hrát :) Režie mi ve snaze hru více přiblížit dnešku trochu znejasnila pochopení celého rámce příběhu, stal se tak nadsazenějším a více crazy, než bylo autorem zamýšleno. Určitou atmosféru a poetiku ale inscenace nepochybně měla.
(zadáno: 28.5.2014)
Opravdu je to tak jedinečné a strhující? Pro mě ne, kvalitu tomu jistě ale upřít nelze. Beru to spíše jako další příspěvek do sledu inscenací o násilí (bůhvíproč se jím zabývá každá druhá inscenace alterny v posledních třech letech!!). I proto mi možná viděné scénky (o souvislé látce hovořit nelze) nepřišly tak originální. Úvod i závěr měly atmosféru, nicméně po chvíli už trochu nudily, po úvodu přišla nejlepší část se skvělým tempem, skvěle vypointovaná s nekorektním humorem, další dvě delší scénky (lékař a konkurs) už mi přišly vyloženě průměrné. I tak ale tleskám, škoda krátkého uvádění
(zadáno: 20.12.2014)
Je to tragické, když chceš textař být, musíš prachy mít... Pokud je to váš první muzikál od Ďurovčíka v Kalichu, přičtěte si ještě 30%, ale pro mě je toto po Pomádě umělecko-dramaturgické selhání. Co přijde příště? Hříšný tanec? Kvůli absenci děje se spíše než o muzikál jedná o sled tanečních čísel s písněmi (company z playbacku, hudba taky), pochválit se musí světelný design a technická průprava J. Kříže, o skvělém muzikálovém výkonu bych ale nemluvil, chybí mi tam větší charisma, prožitek, herectví. Bartošová se na roli moc nehodí, akcent ruší. Obligátní medley na konci jsem spíše protrpěl.
(zadáno: 8.5.2012)
asi nejlepší inscenace letošní činohry, která je ale pro mě osobně (až na P. Děrgela) bez herecky výraznějších osobností. hra střídá komické a filozofující výstupy, takže je trochu problém s kolísáním tempa. díky dobře zvládnuté režii ale převládá pozitivní dojem
(zadáno: 17.6.2015)
65% Velice živá inscenace plná pozitivní energie sehrané čtveřice protagonistů - kapely, která čeká na svého saxofonistu. Myslím, že jde o dobře zvolené východisko, verše jsou velice pěkně zhudebněny M. Severýnem, tato linka je jasná a obsahuje vděčné režijní vychytávky, význam recitovaných pasáží v druhé půlce jsem asi ne vždy pochopil, nicméně v globálu jde o zábavnou a svižnou inscenaci bez patosu a za mě asi zatím nejlepší počin Divadla NaHraně. Návštěvnost zatím velmi slibná, doufejme, že dlouho vydrží!
ač je této hře už více jak 100 let, působí velmi svěže, vtipně, dost moderně, líbila se mi třeba mnohem víc než většina her Syngeova "nástupce" McDonagha. jednoduchá zápletka (lidé obdivují člověka, který jim vypráví, že zabil svého otce, a prohlásí ho za hrdinu západu) na sebe vrství tuny vtípků, překvapivé rozuzlení a dosti černého humoru, čehož zkušený O. Sokol dokázal bohatě využít a bavit publikum celou dobu (i přes delší stopáž). naprosto výtečný (a po zásluze oceněný) byl hostující J. Plesl, který nádherně barvitě vykreslil vývoj své postavy, navíc se na roli hodí i typově. V. Kratina se popasoval s rolí opilce opravdu se ctí! ostatní spíše průměrní, ale nikdo vyloženě špatný. dobrý nápad s živou irskou kapelou na jevišti. cena A. Radoka za nejlepší incenaci a myslím, že oprávněně, rozhodně o dost lepší než podobný Osiřelý západ od McDonagha (srovnání se vyloženě nabízí)
hlavním problémem inscenace je dosti nevyvážené tempo - některá místa jsou dobrá, jindy se zas hra strašně vleče, pěkná jsou hlavně hudební čísla (vesměs staré české šlágry z 60. let) v podání překvapivě dobrých zpěváků a kapely na jevišti! hlavně ti mladší protagonisté jsou opravdu velmi šikovní a mile překvapí, na nich by měl Jiří Suchý stavět mladý Semafor, tady je jejich talentu trochu škoda, protože (podruhé za sebou!) jde o dost slabou hru, spíš jen sled převzatých písní propojených chatrným, respektive spíš nulovým dějem. (více v článku na blogu)
pořádně nevím, co si mám o tomhle představení myslet? hlavní problém této inscenace bude pravděpodobně už v samotné hře, kde se střídají místa s výbornými myšlenkami, vyjádřenými v absurdní až dekadentní formě (tam je autorčina silná stránka) s místy naopak velmi slabými, rozvleklými a frázovitými... rádoby existencionální úvahy o životě, smrti a vztazích umístěné do prostředí hypermarketu často vyznívají naprázdno... herci Malého Vinohradského divadla nejsou vůbec špatní, ale tak trochu tam chybí osobnosti; hru si zvolili pro svůj soubor dobře, ale o žádný nezapomenutelný zážitek se nejedná... (zhlédnuto v divadle MINOR)
klasická Wildeova konverzační komedie, klasicky pojatá, dobře řemeslně odvedená, ovšem postižená už trochu zubem času (ve své době to musela být bomba)... vhodné asi pro věrné publikum Vinohradského divadla a asi dobrá volba, holt Špinar to není :-) já bych to trochu zkrátil a oživil, udělal trochu invečnější režii, takhle je to takové to staré dobré klasické představení pro školy se známými a dobrými herci (z Ordinace v růžové zahradě)
(zadáno: 16.6.2011)
jako proč ne, ale hlavní ceny na ZLOMVAZe bych tomu asi nedal, i když herci sami v následné DISK_usi přiznali, že ten den se to zrovna moc nepovedlo, že nebyla ta správná nálada... herci mě nijak výrazněji nezaujali, možná proto, že toto bylo čistě činoherní představení a jejich silná parketa je jinde...
(zadáno: 21.3.2012)
velmi svěží a inovativní jevištní pojetí, tak nějak by mělo podle mě vypadat představení alterny. opravdu ale nejde o příliš nestrannou rekonstrukci, herci a režisér svoje stanovisko zaujali, dozvěděl jsem se sice plno nových faktů (snad), ale víceméně optikou "vrazi". nevýhodou je, že všechny trumfy jsou odkryty v první třetině a pak už se vše víceméně opakuje. konec mi připomněl operu "zítra se bude" J. Nekvasila, na M. Horákovou se zde také odkazuje
(zadáno: 9.6.2013)
Tohle je těžké hodnotit, plnohodnotně provedený muzikál to prostě není (pokulhává hlavně orchestrace, překlad a pěvec. výkony většiny herců), ono ale na druhou stranu písničky jsou už v originále naroubovány na děj dosti křečovitě a asi by mi vůbec nevadilo, kdyby se to hrálo jen jako komedie (i díky přepálené stopáži, kdy přestávka přišla až po 1:45), těžko si budete pamatovat jedinou melodii. Myslím, že R. Balaš vykřesal v rámci možností ze souboru ještě maximum, potěší neodfláknuté choreografie a dobře vypointované situace. Nejlepší je první třetina představení.
ministerstvo kultury varuje: zhlédnutí tohoto představení vážně poškozuje zdraví osobám s IQ>90! nechápu, jak R. Balaš mohl po výborné Adéle stvořit tento paskvil. nenechte producenty psát další scénáře! už žádné crazy muzikály, když neovládáte zákonitosti komedie! vlastně ani moc o muzikál nejde (cca 10 písní na half playback)... když už na to mermomocí chcete jít, doporučuju koupit si přístavky a sednou si kamkoliv, protože je poloprázdné divadlo..
hodně dobré, tak má vypadat komedie! J. Kretschmerová vytěžila z této velké a vděčné role opravdu maximum, pohrála si se všemi stránkami své postavy, hlavně její "zpěv" je opravdu nezapomenutelný. dobře napsaná předloha o "nejhorší operní zpěvačce všech dob", která si ale myslela že zpívat umí. příběh je to zajímavý, plný vtipných momentů, některé fórky jsou pravda trochu lacinější, ale jako celkem si myslím hra působí dost kompaktně, hlavně konec je vážně dobře napsaný, žádné tuny sentimentu, ale pěkná tečka za dobrou hrou. výtečné Kretschmerové zdárně sekunduje Jan Maxián jako Cosma, také L. Potměšil není špatný, výkony ostatních občas hraničí s přehráváním; jinak divadlo Kalich mi k srdci asi moc nepřirostlo, komerční repertoár, předražené vstupenky a snaha nacpat na co nejmenší plochu co nejvíce lidí, nevím, jak mohl to divadlo někdo zkolaudovat
jedno z představení hrané na Novém Světě u Hradčan v rámci Letní scény divadla Ungelt; toto není zrovna nejlepší hra století, ona to není totiž ani moc hra, spíš takové vyprávění, tlachání, sled epizodek, vtípků a mouder ze života opilce, obávám se, že kdyby tu nebyla paralela se životem O. Kaisera, nikdo by to neinscenoval. na druhou stranu nutno říct, že kdyby hlavní roli nehrál Kaiser, dopadlo by to ještě daleko hůř! takhle to byla taková odpočinková věc na jeden letní večer. příjemně překvapila Karolína Kaiserová, o jejímž talentu jsem měl horší mínění, Naďa byla zase v hledišti, takže to byla taková rodinná sešlost. je to už pak celkově dost dlouhé a pořád dokola, některé scény (závody) vyloženě navíc. nenadchne, neurazí, řekl bych. měli jsme moc pěkná levná místa hned u jeviště!
(zadáno: 20.10.2012)
tohle se bohužel moc nepovedlo:-( muzikál je spíše série statických sólových výstupů či duetů se sděleními jako "já chci žít", "to je moje chvíle", "můj sen" navíc v dost krkolomných verších. navíc nabízí velkou příležitost pouze pro hlavní postavu - Petr Gazdík (a jistě i D. Vitázek) byl sice výborný, ale obsazení ženských rolí se nepovedlo, bohužel ani H. Holišová ani I. Vaňková na roli (především) rozsahem dost výrazně nestačily... ostatní postavy dost nezajímavé a nevýrazné stejně jako režij. koncepce. I když jsme seděli uprostřed první řady, přestavení nás nevtáhlo. Stading ovation? wtf?
(zadáno: 30.12.2014)
Bohužel má divadelní imaginace nesahá tak daleko, abych mohl zápletce uvěřit, tj. představit si, že se P. Tenorová zamiluje do M. Štípkové v pánském přestrojení, ovšem dramatizace toho kromě nevěrohodného ústředního trojúhelníku moc dalšího nenabídne, řekl bych, že to bude trochu lépe fungovat na papíře, než na jevišti. Druhá půlka popisující postupné odhalení identity mě opravdu nebavila, hodně scén vyznívalo do prázdna, včetně konce. Inscenace rozhodně není strhující, ale může zaujmout neobvyklým židovským prostředím a velmi solidními výkony Máji Š. a Jirky H. (Petra za nimi dost pokulhává).
(zadáno: 16.6.2011)
nemám problém dát vysoké hodnocení představení, které si na nic nehraje, má za cíl diváka pobavit, což se mu myslím daří. obsazení se povedlo - i když byl jsem třikrát a vždy jsem měl +/- stejné :-( zrada/herodes/oběšení/ukřižování velmi působivé scény... zamrzí Polák jako Pilát, rušení představení, která nejsou vyprodána, cena šatny, programu a občerstvení a kolísavá kvalita nazvučení
(zadáno: 27.5.2017)
Inscenace má lehce hippies atmosféru a je tam vidět (na rozdíl od pražského nastudování) nadšení mladých interpretů z tohoto díla. Režijní koncepce (pokus o aktualizaci a lokalizaci do Ostravy) mi ovšem přišla trochu nedotažená a nedomyšlená. P. Cmorík Ježíše obsáhne typově i hlasově, H. Fialová potěšila vřelým projevem a příjemnou barvou hlasu, největší pozornost na sebe ale strhává L. Adam, který nevyniká chraplákem ani hlasovými kudrlinkami, přesto je opravdovým hybatelem dění na jevišti, zejména herecky a výrazově je bezchybný. Zamrzí výpadky paměti u P. Dopity a hlasu u J. Lekeše.
(zadáno: 16.3.2017)
Jméno je prostě dobře napsaná a vděčná hra. I v Brně se s ní poprali dobře, uvedení bez přestávky je dobrý nápad, protože v textu na ni není místo, ovšem být režisérem bych se v takovém případě uchýlil k jistým škrtům - úvod hry (než došlo k prozrazení jména Adolphe) si o to vyloženě žádal. Podobné role sednou jak pr*el na hrnec M. Havelkovi, který si to vyloženě užívá, A. Antalová mě prostě baví, i když tady jsem měl občas pocit (hlavně v závěru), že hraje trochu větší drama než ostatní. Postava V. Skály byla možná až zbytečně nesympatická, pojetí R. Zacha v Praze mi sedlo víc.
(zadáno: 25.4.2015)
Téměř úplná spokojenost. Opravdu šťastně vybraný text, kterého si cením o to víc, že toto "vyhrabávání rodinných kostlivců" je většinou to, co na divadle opravdu nemusím, většinou neuvěřitelné, emoce přestřelené, zde ovšem skvěle vybalancované s velkou dávkou humoru, napětí, zvratů... Určitě potlesk patří především režisérovi, protože mnohdy se jedná opravdu o jemnou práci s pointováním situací, herecky dominují především Rybová a Lněnička, výkon J. Janěkové mi přišel maličko slabší. Rozhodně ale must see. Lístky pro studenty za 150 před začátkem na kase.
(zadáno: 17.12.2017)
Tato hra je prostě dobrá a vděčná a naštěstí se ukázalo, že ji nejde jen tak lehce zkazit. Přesto bylo toto nastudování ze všech tří, které jsem viděl (pražské, brněnské), nejslabší, a to, troufám si říci, zejména kvůli osobě Jana Ťoupalíka, který vůbec svoji postavu herecky ani charismatem neobsáhl (a místy měl problém vůbec s technikou jevištní řeči). Naopak zaujal mě velmi solidní Vojtěch Lipina. Režisér do výsledného tvaru příliš velký vklad nevnesl. Doporučuji pro všechny, kteří hru ještě neviděli a nemají šanci ji vidět jinde.
(zadáno: 8.11.2011)
moc nerozumím těmto obnoveným premiérám (viz i dracula), copak existuje jen jediný režisérský výklad, který je nutný po letech s pietou vzkřísit? představení je z 80% stejné, žádné překvapení žádný důvod pro nové uvádění, přitom by bylo co zlepšovat (hlavně projekce - úplatky, déšť při "ty jsi ten déšť") jinak muzikál je dobře napsaný, nejsou tam naštěstí "dvě komické figurky", slabší je snad jen začátek druhé půle, pěvecké výkony nadstandartní (obs. Basiková, Střihavka, Kříž, Čok, Opava, Dopita), jejich snažení sráží režie

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>