Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 6.8.2014)
Zajímavé, neotřelé, viděníhodné!
(zadáno: 29.5.2014)
Zajímavá věc, kdyby tohle nastudoval R. Wilson v Národním místo 1914, mohla to být pecka, tohle je taková pecička. Chyběla mi tam trochu výpravnost, barvy, kostýmy, větší změny nálad, světla, cokoli... na můj vkus trochu sterilní a herecky také nijak oslnivé, podobné Svěcení jara mi přišlo lepší. Musím se přiznat, že jsem občas úplně nevěděl, co se právě děje, o čem je řeč a kdo je kdo. Na druhou stranu jistě cenná zkušenost pro herce, oživení repertoáru divadla a připomenutí odkazu pozapomenutého umělce. Zajímavá hudba!
(zadáno: 28.5.2014)
Nejsem žádný znalec Divadla S+H, toto byla moje první inscenace, obávám se však, že i poslední. Pokud je toto součást "Zlatého fondu divadla", jak je toto představení prezentováno, tak je něco hodně, hodně špatně. Nuda na druhou. Bohužel. S+H jsou možná fenomén, možná už spíš legenda, která přežila sama sebe (podobně jako např. Semafor nebo Čtyřlístek). Nevím. Samozřejmě lze obdivovat hlasové mistrovství M. Kláska a H. Štáchové, ale to je bohužel asi tak všechno. Jen na okraj: anotace hry zde na webu je mimo jak máloco a výstupy H. Štáchové jsou všechno, jen ne činoherní.
(zadáno: 28.5.2014)
Opravdu je to tak jedinečné a strhující? Pro mě ne, kvalitu tomu jistě ale upřít nelze. Beru to spíše jako další příspěvek do sledu inscenací o násilí (bůhvíproč se jím zabývá každá druhá inscenace alterny v posledních třech letech!!). I proto mi možná viděné scénky (o souvislé látce hovořit nelze) nepřišly tak originální. Úvod i závěr měly atmosféru, nicméně po chvíli už trochu nudily, po úvodu přišla nejlepší část se skvělým tempem, skvěle vypointovaná s nekorektním humorem, další dvě delší scénky (lékař a konkurs) už mi přišly vyloženě průměrné. I tak ale tleskám, škoda krátkého uvádění
(zadáno: 27.4.2014)
Humor MP příliš neznám, nicméně nejsem si jist, jestli tomu háv muzikálu úplně sluší. Problém je, že muzikálová čísla jsou někde mezi parodií a vážně míněným pokusem a v hudbě je možná více motivů "laskavě vykradených" než původních. Taky sled scén a vývoj děje je poměrně zmatečný a tempo kolísá. Herce to evidentně baví, režijně je to taky dobrá práce, překvapí bohatá výprava. Jako zábava na večer určitě super, více ambicí to snad ani nemá. Možná by to dopadlo ještě lépe, kdyby mafián Adam Novák, který prostě NEUMÍ překládat, nedržel autorská práva a nebrzdil tak P. Palouše v práci.
(zadáno: 25.4.2014)
Fridrich + Hána vynikající, ostatní jim také zdárně sekundují, i když v některých rolích není příliš co hrát. Seriálovou předlohu to nezapře, jde vlastně o vytváření jakýchsi gagů, většinou dobře vypointovaných, s černým humorem, což ovšem přispívá k určité nekompaktnosti a roztříštěnosti celku. Moc hluchých míst se nenašlo, snad jen část se školením byla trochu rozvláčnější. Větší ukázněnost herců by nebyla na škodu.
(zadáno: 24.4.2014)
Bohužel pro mě spíše taková módní přehlídka proložená zdařile interpretovanými pěknými písněmi. Upřímně řečeno vůbec nevím, o co tam šlo, postavy byly pro mě nečitelné, takže mě dění na jevišti od určité chvíle přestalo zajímat... Možná jsem byl unavený nebo mi to nesedlo nebo se mi nechtělo přemýšlet. Trochu mi to připomnělo Divadlo Gočár. Audiovizuálně zajímavé, ale pro mě bez přesahu či hloubky.
(zadáno: 8.4.2014)
Netuším, proč byl pěvecky (a ono bohužel i herecky) nepříliš zajímavému ročníku vybrán tento kus, na který trochu sedá vrstva prachu a který nabízí 2-3 zajímavé role. Nevím, v jaké kondici ostatní chytli (hegerku??) M. Dancigerovou, ale v závěrečné písni v kabaretu nebyl tón čistě. Jakub Koudela s výrazem Libora Boučka hlavní roli neutáhne ani omylem, zajímavější jsou A. Nesvadbová a S. Černodrinská, možná i P. Šmíd. Jinak ovšem z mého pohledu zdlouhavé (ty tři dramaturgy za tím není moc vidět), nezajímavé, činoherní výstupy tak trochu jak z dramatického kroužku.
(zadáno: 4.4.2014)
Velmi dobrý muzikál. Neviděl jsem původní verzi, ale zde M. Landa myslím překročila svůj stín a dokázala připravit inscenaci, která šlape jako hodinky, nemá výrazná slabá místa a dobře baví po celou dobu. Na mě to bylo trochu moc teplé, je to sice divácky vděčné, ale když skoro půlka účinkujících předvádí homosexuální kreace, je to celkem laciné a zbytečné. Skvělí např. B. Chybová, H. Šiška, M. Slaný, naopak R. Hrušínský nejml. prostě neumí hrát. Škoda toho, že konec se rozplizne a není vůbec jasné, co se stalo. Jinak ale obdivuju energii, která proudí na muzikálech Kalichu z jeviště!
(zadáno: 28.3.2014)
Málo vtipná komedie s minimálními dramaturgickými zásahy pod slabým režijním vedením? Spíše pro nadšence. Nemělo by se stát, že kvůli neschopnosti režiséra škrtnout scénu zkazí dojem neherci. Například scéna s karaoke je zajímavá a pomáhá ozřejmit charaktery postav, je ovšem nedotažená a dlouhá jako celá inscenace. Herci se snaží, někteří zaujmou výrazem (Josefíková, Veselý), specifika žánru comedie dell arte zvládají dobře všichni, nicméně při dopolední repríze pro školy (hráno po delší době) neměli příliš kázně, často se odbourali a druhá půle se jaksi rozpadla. V Kladně uvidíte lepší věci!
(zadáno: 25.3.2014)
Moc nemusím Dodo Gombára jako režiséra a jako autor mě také příliš neoslnil. Text funguje a baví spíše v rovině komické, zejména postava matky v podání P. Hřebíčkové, méně pak trochu přehrávaný strýc T. Pavelky. Přibývající konflikty a krize postav jsou ovšem mělké a tvoří je schematické dialogy, čímž se druhá půlka stává dost nudnou a závěr vyzní do prázdna. Na rozdíl od ostatních mě to ani herecky moc nezaujalo, přijde mi, že soubor Švanďáku je pořád tak trochu Bčkový, díky snaze o civilnost hercům občas nebylo rozumět a i věkové obsazení rolí je podivné. Dobrá hudba a světla, cením i snahu.
(zadáno: 18.3.2014)
Skvělá Jana Pidrmanová! N. Řehořová je také velmi dobrá, ale na její herecký projev a drobnou vadu řeči je třeba si trochu zvykat. Nicméně scény těch dvou patřily k těm nejsilnějším, ostatní role jsou příliš malé a nedávají hercům prostor. Jinak dosti pomalé tempo inscenace mi nevadilo, pozornost jsem udržel. Hodně mě iritovalo zmatené (částečně retrospektivní) vyprávění, které příběh znepřehledňovalo, začátek a konec byl vyloženě nesrozumitelný. Ne příliš funkční scéna. Živý klavírní doprovod pomáhá budovat zajímavou atmosféru. Stojí za vidění, ale není to lehká věc.
(zadáno: 11.3.2014)
Ač bylo všude kolem živo a pořád se něco dělo, přiznám se, že jsem se vlastně trochu nudil. Evidentně došlo k vyškrtnutí mravenců a hraje se 100 min bez přestávky. Výborná Ivana Hloužková! Víc vlastně ani nějak nevím, co napsat. Stojí za vidění, ale o nějakou událost sezony se podle mě nejedná.
(zadáno: 11.3.2014)
28.9.08 jsem tomu dal 70%. Dnes viděno podruhé a celkem utrpení. Moc nechápu, proč se toto představení hraje už 10 let. Že by to byl takový hit? Hra je opravdu prostinká, kromě nevšedního tématu žádné velké myšlenky nepřináší, vše se mele pořád dokola. Druhá půlka je dost patetická, postava Stevie E. Vašáryové osciluje mezi sarkastickým humorem, kdy věci vidí jakoby s nadhledem a vtipně je glosuje, a záchvaty vzteku, kdy rozbíjí nádobí - nerozumím. Mícháním humoru a patosu vzniká kočkopes, který je pro mě dost těžko stravitelný, dost diváků se ale zřejmě bavilo.
(zadáno: 9.2.2014)
Trochu rozpačitý text, který vám maximálně tak vyloudí lehký úsměv na tváři (to když prohlédnete nějakou narážku na historické souvislosti), já jsem po většinu času spíše tápal. Ono se nehrálo ani moc o Husovi, ale spíš.. o čem vlastně? Tradičně velmi dobrý Z. Kalina, který dokáže z toho úsměvu udělat i smích. Zaujala i Z. Morávková a L. Šplíchal svým charizmatem.
(zadáno: 7.2.2014)
Zajímavá inscenace, stojí za vidění. Promyšlené novátorsky řešené některé scény (jen ten konec bych sám o sobě nominoval na výtvarný počin roku). Bohužel mi přišlo, že většina postav byla typově špatně obsazena, vzhledem k trošku přepálené intenzitě Hamletova a Oféliina šílení mi přišly Gertruda a Claudius (civilně hrající Halbich) jako vcelku sympatické postavy. Nejsem si jist, jestli posuny v chování postav (Hamlet místy jako lehkovážný floutek, sexuální pudy Ofélie, Polonius jako domácí tyran) úplně přispěly ke kompaktnosti a uvěřitelnosti inscenace.
(zadáno: 3.2.2014)
Tahle dětská představení jsou opravdu zvláštní žánr, který se vzpírá hodnocení. Když jsem se díval kolem sebe, některé děti se bavily a tancovaly do rytmu, jiné se během písniček ošívaly a nudily (já ostatně taky - texty a choreografie nebyly nic moc, přišly mi zbytečně dlouhé), holčička vedle na konci dokonce brečela (mně se konec naopak líbil nejvíce, spolu s výstupy M. Matejky). Je zajímavé, jak často se zde komična dosahuje nářečím nebo vadou řeči. Jde vlastně o pohádku pro děti, oldies party pro rodiče a inspiraci pro seniory, tedy produkt, který je tak pro všechny, až je možná pro nikoho
(zadáno: 24.1.2014)
Vlastně jsem nepochopil, co chtěl režisér tímto svým výkladem říci, podle mě to takto postavené nedává smysl. Pro mě nečitelné a troufl bych si říct až schizofrenně jednající postavy. Vůbec jsem např. nepochopil smysl jednání paní Lindové, i psychologie Nory pro mě nebyla zřejmá, neprošla vývojem, ale spíše skoky, jak se to zrovna hodilo, komické vložky mě spíše rušily (Helmer v druhé půli). Asi bych to zhodnotil jako standardní představení oblastního divadla s průměrnými hereckými výkony (Novotná i Šulaj měli silné chvíle, Trčálek a Hromádka mě víceméně iritovali.)
(zadáno: 21.12.2013)
Zřejmě tu má velký vliv na hodnocení uživatelů fakt, že inscenovaný text je zajímavý a nenechá nás ani dnes chladnými. Podle mě si na něm ale režisér Čičvák dost vylámal zuby. Komika první půlky je úplně zabitá, gagy jsou potlačeny a vtip vyplývá napovrch jaksi mezi řádky. Upřímně řečeno dost jsem ji protrpěl. V druhé půli se náhled na věc trochu mění, ale mícháním různých přístupů je z toho celkem slušný guláš. Vedení herců mě vesměs iritovalo, nejvíce pak přehrávající I. Jiříčková. Asi nám jejich sbírka ocenění a věhlas činoheráku nedovoluje přiznat, že je to vlastně celkem průser.
(zadáno: 20.12.2013)
Taková divadelně muzikálová jednohubka. Téma mě také trochu míjí, postrádal jsem nějakou pointu, zajímavý obsah a opodstatnění, proč to vlastně inscenovat. Herecky zajímaví P. Jeništa a M. König, výkon J. Štrébla nebyl příliš soustředěný. Jistě mi spoustu souvislostí uniklo, ale obecně právě nemám příliš v lásce záměrně minimalizující věci, kde si divák musí spoustu věcí načíst a zjistit, aby pak smekal před tím, jaké promyšlené a chytré dílo prošpikované symbolikou tvůrci vymysleli. Tím spíš v žánru muzikálu.
(zadáno: 11.12.2013)
ty můj vlku! :-)) dílo z roku 63, přeloženo 67, nyní česká premiéra. docela crazy podívaná, ta hra je prostě zvláštní... myslím, že dostat to rukou někdo méně talentovaný než H. Burešová, mohlo se to dost snadnou rozsypat anebo nudit. tady ovšem byli herci dobře vedeni a zvolena vhodná stylizace jednotlivých figur. mě to bavilo sledovat, akorát moc nevím, co si o tom obsahu myslet... nějaké myšlenkové pozadí tam je, ale nepřišlo mi zrovna třikrát rafinované, hluboké, zřejmě nejde o autorovo vrcholné dílo
(zadáno: 3.12.2013)
Sympatická věc, jen škoda jisté nedotaženosti a nerozhodnosti, jak to inscenovat. Z větší části je to groteska a parodie, jisté pasáže ovšem tvoří i původní děj mayovek. Líbilo se mi třeba, jak byla shozena Vinnetuova smrt nebo úplný závěr. Hodně postav bohužel nebylo vůbec využitých a herci neměli co hrát (Hawkins, Bancroft, Castlepool). Obsazení Prachař-Kotek je spíše marketingový tah, ale vedou si dobře.
Je škoda, že Kolečko některou ze svých (mnoha!) her nedotáhne a nenajde vhodného režiséra, který si s ní pohraje, tak, aby z ní byla opravdová pecka. Rozhodně ale stojí za výlet do Kladna!
(zadáno: 1.12.2013)
bavilo mě to. je to autorské, má to spád, překvapuje to, má to dobré herce, lehce to znásilňuje text, má to snahu o sdělení/poselství, zahrnuje to kvalitní hudební a výtvarnou stránku, je to trochu šílené, ale přitom konzistentní, fórky neokoukané. co víc si od moderního divadla přát? každému to nemusí sednout, ovšem já tleskám! P.S. P. Štroková by mohla natočit album šansonů, Somewhere over the Rainbow byla v jejím podání vynikající
(zadáno: 18.11.2013)
Ne, prostě dokud bude v MDP dělat adaptace V. Mašková, tak pro mě budou jejich představení utrpením a víceméně šmírou i s přihlédnutím k ochotnickým kreacím souboru, adeptů na hrůzovýkon roku je zde hned několik (Kačmařík, Jurek, Schwarz, Bor). Do tohohle neměl Khek vůbec jít, i když je občas znát nějaká snaha udělat z toho alespoň trochu živé divadlo, tohle se (mu) prostě nepovedlo, navíc sám sebe tak trochu vykrádá. Prostředek první půlky je víceméně parodie, pak už jsem se ani nesnažil zadržovat smích. Výběr hudby a "choreografie" jsou fakt pecka. Pěkná scéna, slušné kostýmy.
(zadáno: 2.11.2013)
Myslím si, že toto nemá s předlohou už příliš společného. Ačkoliv můžeme pozorovat řadu dobrých nápadů a zajímavých scénických řešení, přijde mi, že se (podobně jako u Oněgina) rezignovalo na vysvětlení motivace postav a zvrhlo se to víceméně jen v ta jatka. Vyloženě špatně vyložená mi přišla postava Heathcliffa, jehož proměna v násilníka byla dost na vodě, i charakter Kateřiny je bohatší. Potěšilo by mě, kdyby inscenace byla delší (s přestávkou!) nebo kdyby se hrála jen část do smrti Kateřiny (podobně jako na Prádle). Herecky je soubor velice dobře disponován, zaujala mě zejména T. Vilišová.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>