Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 8.3.2012)
Vřele doporučuji, příjemný večer a pohlazení po duši. samozřejmě by se dalo srovnávat s legendou a zpochybňovat oprávněnost znovuuvedení, ale jako dárek k 50.(!) narozeninám je to myslím dobrý nápad a rozhodně je Kytici lépe na jevišti než na mp3 nahrávce. Většina výstupů je zpívaných, což mladému osazenstvu na rozdíl od mluvených pasáží svědčí (výborný např. David Šír a Tereza Hálová). U textu samotného je vidět, že vznikal na vrcholu Suchého tvůrčích sil a hudba je zkrátka skvělá!
klasická konverzační komedie plná nevěry, sexu, nedorozumění, trapasů
(zadáno: 23.2.2012)
Vypadá, to jako by se J. Adámkovi vyjevila paralela konce světa a last minute zájezdu, ta myšlenka se mu zalíbila rozhodl se z toho udělat inscenaci letošního ročníku KALDu, bohužel se ale jaksi vytratily nápady další. Aneb tato samotná myšlenka okořeněná směsí atmosféry z Melancholie a Vlčí boudy mi opravdu nestačila a vlastně jsem spolu s digitálními hodinami netrpělivě odpočítával minuty do konce světa a tedy i inscenace. Myslím, že to není moc hodno DAMU, toto by secvičil dramatický kroužek na každé druhé lidušce. Navíc podobné My funny games.
(zadáno: 12.7.2019)
Klobouk dolů před O. Brzobohatým, kterému se podařilo napsat muzikál v kvalitě v Česku zatím nevídané. Na Prahu se podařil slušný casting (výborná Fialová, tradičně dobrý Janota, u P. Vaňka bych viděl rezervy ve zpěvu), nezatížený "zasloužilými umělci" známými z jiných produkcí. Nemám příliš co bych vytkl, snad jen lehké zkrácení by neuškodilo.
(zadáno: 15.3.2012)
Velmi zajímavá inscenace, po režijní stránce velmi čistá a dobře vystavěná, také chválím výtvarnou a hudební složku. bohužel herecký soubor DvD mi zde přišel trochu nevyrovnaný, vedle strhujících výkonů (Hanuš, Táborský Dvořáková) někteří tlačili moc na pilu (Matejka, Turková) nebo byli dost nevýrazní (König). Ač mi byl text poměrně vzdálený a rozuzlení v této podobě jsem opravdu nečekal, myslím, že dělat španělské barokní drama v této podobě má smysl a byl to pro mě zajímavý zážitek.
(zadáno: 22.1.2012)
V zásadě souhlasím s P. Širmerem, herecky dost ční A. Losová, V. Čelebić a P. Děrgel, na začátku poměrně těžké se zorientovat kdo je kdo a o co tam jde (moc rychlé), na začátku druhé půlky tomu trochu padá řetěz a i z konce by se dalo vytěžit víc, jinak příjemná oddychovka v DISKu, která asi bude jednou z letošních nejpopulárnějších inscenací. 65%
(zadáno: 12.4.2012)
Repríza, kterou jsem viděl já, stála na třech nosných pilířích, výborných výkonech P. Gazdíka, D. Vitázka a J. Gazdíkové odměněných zaslouženým aplausem a výkřiky "bravo", oproti nim přece jen trochu pohasínaly výkony E. Jedličkové (zejména Knížka snů poněkud slabá) a M. Prokopové, jinak ale perfektní, čistá inscenace, kde by možná neškodilo více gradace (což je samozřejmě spíše věc samotného díla). Rozhodně velmi kvalitní Bídníci a "must see"!
(zadáno: 15.9.2013)
Slušná zábava. Čekal jsem nějakou lepší pointu, ale stojí za vidění.
(zadáno: 28.3.2014)
Málo vtipná komedie s minimálními dramaturgickými zásahy pod slabým režijním vedením? Spíše pro nadšence. Nemělo by se stát, že kvůli neschopnosti režiséra škrtnout scénu zkazí dojem neherci. Například scéna s karaoke je zajímavá a pomáhá ozřejmit charaktery postav, je ovšem nedotažená a dlouhá jako celá inscenace. Herci se snaží, někteří zaujmou výrazem (Josefíková, Veselý), specifika žánru comedie dell arte zvládají dobře všichni, nicméně při dopolední repríze pro školy (hráno po delší době) neměli příliš kázně, často se odbourali a druhá půle se jaksi rozpadla. V Kladně uvidíte lepší věci!
typická komedie del'arte se všemi typickými postavami; možná by neuškodilo trošku ji proškrtat, protože místy se opravdu dost vleče a ani není příliš vtipná, scény se opakují pořád dokola a spějí k očekávanému konci. k nejlepším okamžikům patřily určitě scény s J. Vondráčkem jako Leliem a jeho sluhou Arlecchinem (P. Tesařem), oba herci hráli opravdu výtečně, nabízí se srovnání se Sluhou dvou pánů v Národním, podobné hry, podobné role, musím říci, že Vondráček za Donutilem nikterak nezaostává, především jeho závěrěčné výstupy jsou brilantní a roli si viditelně užívá; režijní koncepce se mi líbila (scény s turisty), pěkná scénografie (gondola), příjemná hudba a hezké písničky (P. Skoumal), trochu slabší byly výkony některých herců ve vedlejších rolích (Wohanka, Doležalová, Koliáš). celkově se toto představení povedlo, ovšem v Dlouhé patří spíše mezi průměr, mají tam lepší věci
(zadáno: 19.4.2012)
stojí za to vidět kvůli propracované choreografii, romantické a poměrně povedené hudbě a výkonům mladých umělců, kteří velmi dobře kombinují pohybovou, pěveckou a v rámci možností i hereckou složku. mezi nimi působí B. Basiková, která jediná potřebuje tan. alternaci, poněkud rušivě (ale chápu, že do Hybernie se chodí na jména). projekt bohužel doplácí na absenci režie, mlhavě načrtnuté libreto a průměrné texty. rád bych tento projekt viděl na jiném místě v rukou někoho, kdo by původní vizi L. Vaculíka dokázal ještě vypilovat, potenciál by tam byl. stále ale výrazný pražský nadprůměr, 65%
(zadáno: 6.8.2014)
(zadáno: 3.2.2012)
velmi dobré přebásnění, výborné pěvecké výkony všech zúčastněných, na druhou stranou jedinými, kdo umí hrát, jsou Jolana Smyčková a Jitka Molavcová, takže to místy vypadá jako představení amatérského souboru, chtělo by to nějakého dramaturga, prostě druhé oči po Jiřím Suchém (který dělal mimo choreografie snad úplně všechno, včetně programu:-)), i když se tam dá najít 10500 chyb, je vidět, že to ti lidi dělají srdcem a baví je to, což se ve výsledku přenese i na diváka
skvělé DIVADLO v pravém slova smyslu neomezující se na jeden styl, žánr, polohu. hlavní výjevy ze Shakespearových tragédií střídaly komické (skvěle udělané!!) scény ze Snu noci svatojánské. do toho živá hudba... výborné výkony herců.. vyrovnané a na vysoké úrovni, nejlepší asi zase Jakoubek;-), pěkná zajímavá scéna... a hlavně jsme měli super místa, takže obrovský zážitek.
(zadáno: 14.8.2017)
Letní uvedení v Hybernii - Šinkorová, Vraspírová, Vojtek, Vítek, Kříž, Kretschmerová, Nosková, Smička. Oproti ohlasům z uvedení z KC se zdá, že menší scéna a lepší zvuk v Hybernii celku dost prospěly. Naopak mohutné přehrávaní D. Šinkorové a slizkost P. Vítka by se v KC asi lépe ztratily. Sympatická a přirozená P. Vraspírová! Ze zbytku mě nikdo ani neurážel, ani nenadchl. Díky za živý sbor. Oproti filmovému uvedení má tato verze asi o 3 písně více a hlavní postavou je naštěstí spíše Sophie. Neznám cenu licence, ale upřímně mi přijde cena vstupného na české poměry trochu přepálená.
(zadáno: 24.10.2014)
Bohužel z tohoto amerického fast-foodu nedokázat ani D. Špinar udělat zážitek, ačkoli měl eso v podobě P. Štorkové v ruce. Kdo nezná jeho jiné režie, neviděl, jak dokáže Pavlína zahrát nebo neví, že v Kladně je kvalitní soubor, bude asi spokojen, já osobně se nedokázal nad slabiny textu povznést a užít si to. K nejlepším patřily scény s ovcí (roztomilý J. Böhm), škoda, že jich ve hře nebylo více. Samozřejmě proti Špinarově trumfu v podobě výtvarné a hudební stránky inscenace nejde říct ani ň, určitě by to mohlo dopadnout mnohem hůře.
Výborně! Špinar opět dokázal, že opravdu umí! Možná zrovna jeho styl pro trad. publikum Vinohrad není to pravé ořechové a jeho angažování zde bylo trochu překvapivé - také zde už končí :-( Klasické drama pojaté vlastně tradičně, inscenace je čistá, má pevnou formu bez nějakých excesů. To, že se neodehrává v papundeklových kulisách nebo že nezní unylá hudba, vůbec nevadí. Režisér ví, co chce, a dokázal to sdělit i hercům. Výkon obou královen skvělý, daří se udržet napětí i spád textu, který by v jiném pojetí mohl docela dost nudit.
(zadáno: 18.11.2013)
Ne, prostě dokud bude v MDP dělat adaptace V. Mašková, tak pro mě budou jejich představení utrpením a víceméně šmírou i s přihlédnutím k ochotnickým kreacím souboru, adeptů na hrůzovýkon roku je zde hned několik (Kačmařík, Jurek, Schwarz, Bor). Do tohohle neměl Khek vůbec jít, i když je občas znát nějaká snaha udělat z toho alespoň trochu živé divadlo, tohle se (mu) prostě nepovedlo, navíc sám sebe tak trochu vykrádá. Prostředek první půlky je víceméně parodie, pak už jsem se ani nesnažil zadržovat smích. Výběr hudby a "choreografie" jsou fakt pecka. Pěkná scéna, slušné kostýmy.
Dost nepříjemná podívaná - jednak přílišnou hlučností a neustálým mlácením někoho o zem, za druhé dramaturgickou impotencí, kdy sledujeme příběh jakoby z rychlíku nebo spíš z tryskáče, postavy jednají iracionálně, povrchně, psychologie nulová. V jedné scéně je Markéta znásliněna, v druhé už svého pokořitele miluje. Nulová režie, nefunkční scéna, herecké výkony ovšem poměrně dobré, postavy však často nemají co hrát. výtečná Anežka Rusevová, ztvárnění hlavních rolí slabší. Opravdu by se tato látka dala pojmout mnohem líp.
(zadáno: 4.1.2012)
tohle se prostě musí vidět! krásný zážitek a všechny složky inscenace v obdivuhodném souladu. nejlepší muzikál, který jsem zatím viděl!
(zadáno: 18.5.2012)
podle mě jedno z nejzásadnějších představení v DISKu za posledních pár let a výrazné přihlášení se o místo pod divadelním sluncem, jak od velice talentovaného B. Holička, tak od nezvykle sehraného a kvalitního ročníku. tleskám!
(zadáno: 16.3.2015)
už předtím, než jsem na to šel mi bylo jasné, že to musí být už dokonale mrtvé divadlo a taky že ano. takovéto nesmyslné přesluhování inscenací bych zakázal zákonem. opravdu by mě zajímalo, jak musela hra vypadat kdysi a proč stále setrvává na repertoáru. jasně, lidi chtějí vidět Nárožného (vtipné glosy, ale už trochu horší srozumitelnost), Vetchého a Chýlkovou (o výjimečnosti jejich divadelního herectví mám dlouhodobě vážné pochybnosti), průšvihem je v Činoheráku tradičně obsazování vedlejších rolí (pod)průměrnými herci. na konverzační komedii radši jděte do Palace nebo k Hasičům.
Ale tak jako jo, kouká se na to celkem pěkně. Je to ale maličko dlouhé a rozvláčné, i když zápletka je poměrně přehledná a jednoduchá. Myslím, že aby tato hra vyzněla dobře, je potřeba lepší soubor, než mají ve Švanďáku.. Z úst herců zní tyto hry ve verších (i Škola pro ženy) jako takové rýmovačky... Nebo nevím jestli je to souborem, režií nebo hrou samotnou, ale inscenace je taková snadno zapomenutelná, nevýrazná... Režijně podobný Měsíc na vsi se mi líbil víc.
asi bych to nehodnotil tak "špatně", kdybych o den dříve neviděl Soudné sestry, to pak člověk samozřejmě srovnává a musím říct, že Maškaráda je tak o třídu, o dvě horší. podle mě hlavně kvůli celkově slabšímu textu a velkému množství trapných vtípků a humoru, který občas spadne do nějaké 4. cenové skupiny (tedy do průměru pražské komediální produkce, jejíž skvělým oživením byly právě Sestry) - navíc představení je opravdu dost dlouhé (200 min.) a oproti Soudným sestrám jsou zde místa, která opravdu nudí a celé se to jaksi vleče, až na pováženou! silně mi vadil M. Matejka (parodie na homsexuála?!). vyzdvihnout musím naopak bezchybnou H. Dvořákovou, také standardně dobrý byl J. Vondráček, jehož umírání na pokračování patřilo k nejvtipnějším okamžikům. tato komedie je sice pořád ještě dobrá, ale nikterak extra výjimečná a řekl bych trošku přeceňovaná.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>