Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 10.4.2013)
10/4/13 Akropolis. hodnotím formu představení a schopnost aktérů bavit hodinu a půl diváka, který zaplatil 250/150 Kč. improvizace není asi úplně můj cup of tea
(zadáno: 8.4.2013)
V první řadě opravdu výborná originální hudba!!! Pěvecké výkony všech tří ženských hlavních protagonistek skvělé. Režijní práce by mohla být trochu důslednější a dokázal bych si představit vlastně úplně jinou koncepci, ale celkově jde o velice důležitý novátorský projekt, který mohu vřele doporučit. Takže vy, co si stěžujete, jak pražská muzikálová scéna skomírá, honem běžte koupit lístky a alou do semaforu, je to opravdu pecka!
(zadáno: 4.4.2013)
zdaleka nejlepší je prostřední třetina, kdy jsou zapojeni diváci (byl jsem překvapen, jak aktivně se své role zhostili), tam začíná místy velmi vtipná improvizace a dobrá zábava. ještě štěstí, že je to před přestávkou, jinak bych uvažoval o odchodu, úvodní expozice je opravdu dost rozvleklá. O. Brouskovi chvíli trvalo, než svou stylizaci posunul do opravdu vtipné polohy, I. Jirešová z ní střídavě vypadávala až do konce, V. Zawadská v druhé půlce vlastně úplně zbytečná uprostřed jeviště, nevýrazný Z. Fric. koncept je originální, je zajímavé, kolik různých případů musí být nazkoušeno
(zadáno: 28.3.2013)
Na tuto inscenaci jsem si do Příbrami zajel z Prahy, dostalo se mi ovšem pouze průměrného zážitku. Uznávám, že dost velkou roli na tom může hrát moje averze na "herectví" Michala Dlouhého a jeho pitvoření, stejné v každé roli a navíc má tento herec snad ve smlouvě, že musí v každé inscenaci ukázat alespoň nahatou zadnici, zde pak skoro celé tělo. O nějakém vývoji postav nemůže být ani řeč. Jde spíš o vrstvení více či méně povedených scének, přiznám se, že humor předlohy pro mě nebyl moc k smíchu, hutnější atmosféru měly až závěrečné scény. Absenci ovací ve stoje jsem kvitoval s povděkem!
(zadáno: 27.3.2013)
homo06 mi přišlo zdařilejší a bližší námětem i zpracováním... a hlavně bylo první. zde se už dan špinar v něčem opakuje, inscenace překvapí herecky, hlavně skvěle zvládnutou mimikou a řečí těla. pro neznalé může být překvapivé, jak moc "teplý" je zeyerův text, později ovšem citované úryvky spíše zpomalují tempo inscenace. nicméně skvělý tah, buzny si rády zajdou na "své" představení a divadlo bude plné.
(zadáno: 10.3.2013)
Nejlepší Ďurovčíkův muzikál v Kalichu nabitý energií, choreografie vynikající a nasazení účinkující obdivuhodné. Škoda přílišné parodizace chování většiny postav, kdy pak vážnější momenty působí spíše nepatřičně a dále obsazení starších herců, kdy někteří spolužáci by mohli být ve skutečnosti jejich dětmi. Ze všech alternací musím zmínit alespoň M. Procházkovou, Ch. Doubravovou a K. Steinerovou, která se na Sandy typově hodí a když má svůj den, také velmi dobře zazpívá. Jako Danny nezklame žádný z protagonistů. Zde vyčítané činoherní pasáže už se myslím celkem usadily. Rozhodně doporučuji.
(zadáno: 28.2.2013)
i na "úspornou" sezónu bohužel dost slaboučký text. semafor by dost zoufale potřeboval režiséra nebo někoho, kdo by nějakým způsobem reguloval a usměrňoval J. Suchého. písničky ale pěkné jako vždy.
(zadáno: 16.2.2013)
myslím, že na komedii dell'arte to nebylo vůbec špatné; pěkná scéna a výprava, herci tradičně dobří, procházkova nadprůměrná režie
(zadáno: 19.1.2013)
poněkud delší rozjezd a nastavovaný konec ubírají procenta této jinak poměrně dobré a zajímavé komedii. minimálně kvůli výkonům Lábuse a Vacka stojí za vidění i 17 let od premiéry
(zadáno: 5.12.2012)
4.12. Janota, Sedláčková, Vitázek, Havelka, Janotová, Holišová, Prokopová. Velmi dobře zinscenované, pěkně se na to dívá. I když nejde o "velký" divácky vděčný muzikál, přesto jde o dílko hodné pozornosti, možná škoda jen zřídkavého uvádění, byly znát určité nepřesnosti v nástupech, vynechané repliky atd., navíc ani Markéta ani Lukáš neměli pěvecky zrovna svůj den, naopak výborně ladilo trio dívek. D. Vitázek dokazuje že má obrovský komediální talent, zatím bohužel nevyužívaný, P. Németh zase pohybový. Celkově lze říci, že z předlohy zde bylo vyždímáno maximum.
(zadáno: 2.12.2012)
(1/12 19:00 HDK Havelka, Blanarovičová, Sedláčková, Holišová, Fojtová, Ondříček). Nevím, co se stalo, ale nadšení ostatních uživatelů tedy jaksi nesdílím. Možná se repríza příliš nepovedla, ale pro mě tedy zklamání (možná jsem se moc těšil). Hudebně to není můj šálek kávy, představitel Darryla spíše ochraptělý, čarodějky v tercetech zoufale neladily, M. Fojtová opravdu mohutně přehrávající, o spoustě triků se tedy rozhodně hovořit nedá. Dílo celkově mi přišlo spíše než vtipné občas trapné a vulgární, a to tedy rozhodně nejsem prudérní divák. Nevím, asi mi to nesedlo.
(zadáno: 7.11.2012)
Myslím, že tuto hru budete buď milovat nebo nenávidět. Respektive buď se smát nebo kroutit hlavou nad tím, čemu že se ostatní smějí. Já se po trochu rozpačitém úvodu celkem rychle zařadil do první skupiny. Hlavně proto, že hra je opravdu velmi dobře napsaná (humor odkazuje k Divadlu J. Cimrmana) a zručně zrežírovaná. Je vidět, že herci si představení opravdu užívají, mohou si tu totiž dovolit beze studu přehrávat a odvázat se. Vyzdvihl bych hlavně L. Pernetovou, R. Říčaře a V. Kubařovou. Poprvé jsem asi odcházel z MDP opravdu spokojený a těším se na další počiny tandemu Janků & Svojtka.
(zadáno: 30.10.2012)
80% a úplně s klidným srdcem, neviděl jsem film, ani brněnskou nebo pardubickou verzi, ale srovnávám s ostatními muzikálovými produkcemi v Praze... toto je kompaktní zábavný celek, měl jsem M. Sikorovou, která podala velmi dobrý výkon, přidávám se k názoru, že P. Jungmannová nemá na roli dostatečné charisma, zaujali ale R. Zima a H. Seidlová... výborný překlad!! nevím, jak moc je režie S. Moši oproti Brnu inovativní, ale mě soubor DpP a předlohu velmi dobře ukočíroval..
(zadáno: 29.10.2012)
moje první představení letošní alterny v DISKu a hodně vysoko nastavená laťka... obdivuju režijní práci s mladými herci a téměř dokonalou syntézu všech složek. bravo!
(zadáno: 29.10.2012)
Trošku promarněná šance, která tkví hlavně v osobě režiséra Barreho, projekt byl prostě nad jeho síly. Výstupy jsou mnohdy dost statické, některé scény nepřehledné, scéna (už tak minimalistická) nevyužitá. Dasha opravdu výborná, K. Nývltová (hlavně herecky) o třídu níž, zaujme přirozený P. Strenáčik a na své poměry i M. Vojtko. O překladech A. Nováka se opravdu nemá smysl rozepisovat. V HDK prostě dělají některé věci lidi, kteří by je dělat neměli. Předloha samotná ovšem velmi dobrá, po hudební stránce zajímavé. Vzhledem k ceně vstupenky a dotacím divadla je to ovšem krádež!
(zadáno: 20.10.2012)
tohle se bohužel moc nepovedlo:-( muzikál je spíše série statických sólových výstupů či duetů se sděleními jako "já chci žít", "to je moje chvíle", "můj sen" navíc v dost krkolomných verších. navíc nabízí velkou příležitost pouze pro hlavní postavu - Petr Gazdík (a jistě i D. Vitázek) byl sice výborný, ale obsazení ženských rolí se nepovedlo, bohužel ani H. Holišová ani I. Vaňková na roli (především) rozsahem dost výrazně nestačily... ostatní postavy dost nezajímavé a nevýrazné stejně jako režij. koncepce. I když jsme seděli uprostřed první řady, přestavení nás nevtáhlo. Stading ovation? wtf?
(zadáno: 20.10.2012)
divadelní orgie, skvělá režie, stylizace, scéna, choreografie a hudba a velmi zajímavé herecké výkony, organické propojení všech složek slibují velký zážitek (možná až na ten závěrečný monolog, kde trošku chyběla gradace a náboj - že by tou délkou? hrálo se dnes skoro 2 hodiny bez přestávky). ale super!
(zadáno: 11.10.2012)
velmi dobré herecké výkony, jak je v činoheráku zvykem, a zajímavá hra, akorát ten úplný konec s postavou L. Skopalové mi tam opravdu příliš neseděl
(zadáno: 15.8.2012)
V době vzniku této inscenace měl Dan Špinar buď hodně málo sexu nebo velmi mnoho drog. Hodně teplé představení pro teplé pražské léto :-) Ale jako jo, proč ne, herecky překvapivě vyvážené a sehrané, výborná hudba, crazy kostýmy, škoda rozpačitého úvodu a špatného nazvučení, které víc než herce snímá ruchy, čímž se stávají davové scény hodně nepřehledné. Do paměti se vryje spíše jako slušný sled skečů než jako kompaktně vystavěná inscenace. 990 Kč bych za to nedal, za 145 to stálo.
(zadáno: 29.6.2012)
hodinový koncentrát humoru dle mého gusta. dva velké vycházející talenty Poláková a Příkazký a O. Pavelka jako parodie na sebe sama. určitě zajděte!
(zadáno: 26.6.2012)
tak určitě je třeba pochválit bohulibý záměr přiblížit brňákům kus historie jejich města, krásnou hudbu K. Cóna a vyzdvihnout působivost kulis Arcib. dvora, nicméně výpravnost a velký počet účinkujících jsou spíše kontraproduktivní - ve výsledku nemají herci co hrát, nikdo se nemůže moc předvést, i císařovna a baron jsou role hrané v jedné poloze. výsledek pak připomíná spíše výchovné představení pro školy v nějakém oblastním divadle nebo natáčení hraného dokumentu pro zemské muzeum. použití některých hvězd souboru do pidiroliček pak hraničí se sabotáží :-)
(zadáno: 26.6.2012)
mám taky takový pocit, že měl dramatik W. Russell zůstat spíše u klasické činohry. co si budeme nalhávat, muzikál to úplně není, mluvené pasáže jsou prokládány 3-4 melodiemi, které se opakují. to, že je zvládl napsat autor textu, mu budiž ke cti, nicméně mám pocit, že nálepka muzikál je zde spíše na škodu. jinak i přes delší stopáž jsem se vůbec nenudil a kromě trochu nepřehledného konce byl příběh dobře vystavěný, s poměrně hutnou atmosférou. herecky velmi solidní, přeci jen trochu vyčníval famózní A. Slanina, který se s náročnou úlohou popral na jedničku
(zadáno: 14.6.2012)
Nepříliš povedené libreto a některé "vtipné" nebo rádobydojemné pasáže vyloženě na zabití. Suverénní profesionální výkon T. Savky i R. Tomeše, výrazově zajímavá K. Steinerová (nicméně zpěv trochu tahá za uši, záleží na aktuální kondici), M. Doubravová asi lepší, ale mohla by zase ubrat na prožívání situací ohledně Kubíčka. Výborný silný hlas pro mě dosud neznámé M. Štěchové! Povedené jsou scény s Tomášovými kamarády a závěrečný Kaskadér. Škoda, že celý muzikál více nepřipomíná závěrečné medley, písňová čísla jsou skvělá (včetně nápaditých choreografií). Škoda absence dramaturga, no
(zadáno: 9.6.2012)
na hře se podepsal zub času, je trochu prostinká, ovšem pasáž s PRVNÍM RADNÍM a četníkem rezonovala po Rathově kauze dokonale :-)) super zpracování v podání sehraného souboru, co víc si přát. obzvláště druhá půlka velmi dobře zvládnutá
(zadáno: 8.6.2012)
má očekávání po zdejší smršti >80% byla asi příliš vysoká :-( aneb takhle to dopadá, když se potká talentovaný režisér a schopný inscenační tým (pěkná hudba, funkční scéna, skvělá choreografie) s nepovedeným textem, který nesahá knize/scénáři filmu ani po kotníky. ani herce nemohu nijak zvlášť vyzvednout, povětšinou si vystačí se silnou dávkou patosu nebo s machou vesničana. scéna se slov. oficírem, který to "zastavil" až k smíchu. jestli je cílem MDP dělat adaptace slavných knih a filmů, dělá to podle mě blbě, blbě, blbě. želary jsou asi jejich nejlepší inscenace, v Praze ale průměr

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>