Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 13.9.2014)
Ano, gratulujeme, Broadway má konečně muzikál na brněnské úrovni :-) M. David opravdu není žádný A. L. Weber, ale stále je jeho práce milionkrát kvalitnější než texty Hagena, nechápu tuto spolupráci, stále věřím, že kvalitní textaři ještě zcela nevymřeli. Y. Blanarovičová má z českých muz. zpěvaček určitě nejlepší zrychlení 0-100, zpívá buď v ztišeném módu nebo tlačí na pilu, nic mezi tím, to samé i v projevu emocí. J. Vágner by opravdu v jakékoli podobě neměl na jevišti fungovat, možná tak max. nosit kytky umělcům. Pochválit se musí určitě režie a kvalita projekcí.
(zadáno: 1.10.2013)
Povedený a originální muzikál. Trochu doplácí na jistou roztříštěnost, jde vlastně o sled scének z džungle. Některé jsou lepší (šakal, slon, supi), jiné horší (opice, Balú, had), ale to asi závisí na indiv. vkusu. Důsledkem ovšem je, že interpreti nemají příliš prostor (hodnocení alternací viz blog). Hudba se myslím povedla, na dva tři poslechy se dostane do uší, je barevná a zajímavá. S texty je to horší, neurážely mě ale tak jako redakci (až na pitomý duet Mauglího se Šerchánem). Režie Skutrů jsou sice působivé, na můj vkus už se ale začínají trochu nápadně podobat (Krabat, Svěcení jara). (více v článku na blogu)
(zadáno: 29.6.2012)
hodinový koncentrát humoru dle mého gusta. dva velké vycházející talenty Poláková a Příkazký a O. Pavelka jako parodie na sebe sama. určitě zajděte!
(zadáno: 26.4.2013)
Nechci se dotknout brněnského fanclubu Martina Havelky, ale podle mě na hlavní roli prostě nestačí. Možná je to chyba režijního vedení, ale Höfgen je vykreslen spíš jako klaun, temné aspekty jsou potlačeny, scénu, kdy smete snídani ze stolu, jsem mu absolutně nevěřil. Dramatizaci celkově nepokládám za zrovna šťastnou, klouže po povrchu, je dost popisná, upovídaná a některé dialogy jsou spíše úsměvné. Povážlivě nevyužitá scéna! Jako plus bych vyzdvihl většinu herců ve vedlejších rolích, kteří tvoří velmi slušné zázemí, nemají povětšinou bohužel příliš prostoru. Čekal jsem mrazivější zážitek.
(zadáno: 12.4.2017)
J. Vojtek dostal Thálii za svoji zřejmě životní roli, nicméně J. Kříž předvádí ještě o kus lepší výkon. Oba tam evidentně nechají dost potu. Zpěv K. Gudasové mému uchu příliš nezalahodil. Přiblblé texty nejsou sice horší než v jiných muzikálech, ale když se autoři inspirovali filozofickým příběhem, mělo by být libreto i texty mnohem propracovanější, takto to žádnou hloubku nemá. Hluboká není ani hudba - jednoduchá, melodická, zpěvná, z playbacku. Řekl bych, že celku dost pomohla režie. Tanečky Boha a Lucifera se rychle omezí, navíc jejich kostýmy jsou fakt děsné :-)
(zadáno: 6.8.2014)
Sympatická rozcvička na přece jen o něco vydařenější Největší příběh všech dob
velmi příjemné překvapení! ačkoli kvalita inscenací ve Švanďáku mi nepřijde nijak závratně skvělá, toto se opravdu povedlo. hlavně díky citlivému režisérovu vedení, které nesklouzlo k nějaké parodii nebo řechtandě, jako např. u Žebrácké opery. herci opravdu výteční, a to naprosto všichni, snad nejkomplexněji herecky podaný kus, co jsem zatím viděl. každá postava je protagonistou citlivě uchopená a s gustem zahraná! K. Cibulková podala výrazný, ale přesto civilní a uvěřitelný výkon. největším mínusem inscenace se zdá nakonec být už samotná Turgeněvova hra, která je dost předvídatelná a na níž se již podepsal onen zub času. známe lepší ruské hry. také kulisy by mohly být zdařilejší, ale o ně tu vážně nejde, herci dokáží zaujmout, i když se musí prohánět nesmyslným papundeklovým rámem dveří kdesi uprostřed zahrady. tleskám!
naprosto skvělý zážitek, málokdy se stane, že i při sledování z 2. galerie, dokáže diváka hra tak vtáhnout a strhnout! hra pro osm hereček pojednávající o problémech žen v ortodoxní židovské komunitě mi přišla velmi zajímavá a hlavně velmi dobře napsaná. i herecky jsou všechny postavy vykresleny skvěle, výkony jsou velmi vyrovnané, nejlepší mi přišla asi civilní V. Hybnerová, T. Medvecká snad neumí zahrát špatně a hlavně zahraje opravdu všechno. I. Janžurová rovněž nezklame. dále chválím hlavně scénu, která je skutečně impozantní a chytře dělí prostor na čekárnu, kde se odehrává většina výstupů a samotnou Mikve - bazének, kde se provádějí rituální očistné koupele. také hudba (violoncello přímo na scéně) je výtečná. vážně pěkná hra - a vůbec ne nějaká nuda, představení je sice 3hodinové, ale přitom myslím místy i velmi vtipné, místy zase až dechberoucí. moje nejlepší divadlo letos!
(zadáno: 18.10.2013)
Kladno má v následujících letech našlápnuto k tomu, aby se sem "jezdilo na divadlo". Dobře čitelná a zdařilá inscenace zaujme vyrovnanými hereckými výkony, kromě typově dobře obsazeného Königa bych zmínil charismatickou A. Štréblovou, roztomilou L. Zahradnickou a glosujícího fotografa O. Nováka. Dobrý výběr hudby a celkově promyšlená a funkční režijní koncepce. Vinou předlohy je už druhá půlka trochu předvídatelná a "stále dokola", konec pak vyzní trochu do ztracena.
(zadáno: 10.4.2013)
10/4/13 Akropolis. hodnotím formu představení a schopnost aktérů bavit hodinu a půl diváka, který zaplatil 250/150 Kč. improvizace není asi úplně můj cup of tea
(zadáno: 20.6.2015)
Jedná se o třetí verzi RENTu, která je v Praze k vidění, a posun vpřed je opravdu vidět, dobrý převod do češtiny určitě hodně přidá vašemu diváckému zážitku. To, jak budete spokojeni, asi hodně závisí na tom, jaké chytnete ozvučení, 19.6. nebylo ze začátku ideální, ale v průběhu představení se zlepšilo a interpretům bylo krásně rozumět každé slovo, doporučuji tedy spíše poslední reprízy v rámci série uvádění. Účinkující byli výborní, jako slabší článek se mi jevila jen M. Horká, je otázka, jestli je alternace lepší. Rozhodně doporučuji k návštěvě i těm, kteří byli rozhořčeni titulky v Kalichu.
(zadáno: 29.5.2012)
podle mě autorka stvořila dokonale vyprázdněný pseudointelektuální blábol, pro který bohužel režisér a zřejmě i herci chovají jistý druh nadšení a pochopení. já tedy opravdu ne. ve studiu švandova divadla mi cca od páté minuty bylo fyzicky nepříjemné setrvávat. zřejmě nejnepřístupnější a nejodtažitější inscenace, kterou jsem kdy viděl. 10% jen za (marně) vynaloženou energii herců.

jsem opravdu zvědavý, jak dlouho potrvá schizofrenie švaňdáku ve smyslu řachandoidní divácky oblíbené a nenáročné hrbkoviny vs. náročnější, hůře stravitelné a nepříliš navštěvované gombároviny...
(zadáno: 16.3.2017)
Moje malá úchylka má zřejmě jméno Petr Vančura, protože jeho komediální talent se mi prostě nikdy neomrzí. Ostatní s ním zdatně drží krok, takže ač jsem se nesmál tolik jako vedle sedící režisérka (až jsem měl pocit, že to vidí poprvé), bavil jsem se i tak královsky. Dokážu si představit, že tento crazy text by mohl při jiném uvedení lehce sklouznout za hranici trapnosti, to ale v této konstelaci nehrozí. P.S. stejně jako v Dejvickém divadle si vždycky říkám, že je škoda, jak nevyhovující prostory Rubín má, vzhledem k tomu, jak dobré se tady hraje divadlo.
výborný, naprosto přesný výkon Blanky Bohdanové a velká příležitost pro tuto trochu nedoceněnou herečku! pan Zindulka také dobrý, ale přijde mi, že se do toho textu zbytečně moc pokládá a vzhledem k tomu, že ta hra je celkem blábol, který si spíš hraje na velké umění, by to chtělo větší nadhled... myslím, že dramatik chtěl stvořit něco velkého a přitom zůstal celkem na povrchu u takového nostalgicko-patetického tlachání o životě a jakoby si autor ani režisér neuměli vybrat, co vlastně chtějí říci... doporučuji jen kvůli B.B.
moc jsem toho nečekal (recenze) a moc se nám toho od autorů a protagonistů nedostalo. jako největší průšvih bych označil texty tradičně zoufalého L.F.Hagena, které jsou vyloženě hloupé, nerýmují se a ani nijak moc neposouvají děj, takže ti zpěváci musí občas bohužel i promluvit, což je třeba v případě P. Muka naprostá katastrofa! ten má ostatně značné problémy i intonačně! výborná je naopak M. Jandová v roli Mony Lisy, krásně čistě zpívá stejně jako H. Vondráčková. ostatní účinkující podávají průměrné výkony, dost strašně zní syntetická hudba, která se valí z repráků, je to až nepříjemné, i když některé melodické nápady B. Josefa nejsou zas tak špatné! režie je děsivá, Vaculík je naprostý amatér bez špetky koncepce a talentu. jako fakt se to nedá brát úplně vážně. velký podprůměr!
(zadáno: 27.4.2014)
Humor MP příliš neznám, nicméně nejsem si jist, jestli tomu háv muzikálu úplně sluší. Problém je, že muzikálová čísla jsou někde mezi parodií a vážně míněným pokusem a v hudbě je možná více motivů "laskavě vykradených" než původních. Taky sled scén a vývoj děje je poměrně zmatečný a tempo kolísá. Herce to evidentně baví, režijně je to taky dobrá práce, překvapí bohatá výprava. Jako zábava na večer určitě super, více ambicí to snad ani nemá. Možná by to dopadlo ještě lépe, kdyby mafián Adam Novák, který prostě NEUMÍ překládat, nedržel autorská práva a nebrzdil tak P. Palouše v práci.
McDonagh se vším všudy... hra v lecčems podobná Poručíkovi z Inishmoru, první půlka slabší, druhá už nabídla o dost víc - včetně několika možných rozuzlení (jako na houpačce), z nichž ovšem to konečné nedává v kontextu hry moc smysl (nereálná, špatně napsaná postava Johnnyho), konečně (poprvé!) tu měly McDonaghovy vulgarismy smysl (i když by jich stačila klidně půlka), hra celkem dost dlouhá, prospělo by trochu víc zhustit (případně proškrtat) dialogy... skvělý(!!!) Václav Jakoubek, ostatní spíše průměrní, pěkné tanečky během přestavování scény.
80% / 100%. zřejmě nejlepší inscenace v DISKu, kterou jsem zatím viděl!
(zadáno: 22.11.2011)
první třetina se mi velmi líbila, tam se člověk může opravdu i zasmát, i když humor je to černočerný, koncept je nový a nečekaný... pochvíli už je ale jasné, o co půjde a inscenace se začne vlést, 100 minut bez přestávky a možnosti úniku je opravdu na hraně snesitelnosti, ale i to je jistě součástí performance, která jde až na dřeň (někdy ovšem poněkud plytce). vysvobozením je pak pěkně udělaný závěr. pozor, rozhodně to není komedie a hra pro každého!! celkem 55%
(zadáno: 18.4.2015)
R. Balaš vkročil do stejné řeky a druhý pokus o hitmuzikál se mu tentokrát již povedl. Bohužel pro mě muzikál vychází z té známější ze dvou poloh V. Neckáře - rozjuchaný posel dobrých zpráv vs. citlivý vypravěč příběhů a balad. Více viz blog.

P.S. Opravdu pozor na velmi krátkou přestávku v pátek, jak píše Fedorocko! Viz http://www.ticketpro.cz/jnp/divadlo/cerne-divadlo-pantomima/1028881-wow-black-light-theater.html (více v článku na blogu)
představní je strášně dlouhé, tváří se světoborně a přitom by mohlo už zhruba po půlhodině v libovolné minutě skončit a nic by se nestalo, resp. konec by vyzněl stejně jako ten autorův, jelikož hře chybí jakákoliv gradace a pointa na závěr. vůbec mi sem neseděl S. Rašilov, kterého mám jinak ale strašně rád! bohužel i projev I. Janžurové, výborné (komediální!) herečky, je dost nepřirozený, místy až neposlouchatelný (pochechtávání, různá citoslovce), takhle prostě lidi normálně nemluví. nejlépe si se svou rolí nakonec poradil F. Němec, který svou postavu hrál přesně, civilně, barevně, s hrdostí i s mnoha slabostmi. nevím, určitě to má něco do sebe, vidět takové hvězdy pár metrů od sebe (zajímavě řešená scéna, kdy sedí diváci proti sobě ve dvou blocích a herci hrají mezi nimi bokem k nim), bylo by ale fajn vidět je ve hře, která si neklade za cíl obsáhnout kdovíco, a ve které mají o čem hrát
(zadáno: 2.11.2013)
Myslím si, že toto nemá s předlohou už příliš společného. Ačkoliv můžeme pozorovat řadu dobrých nápadů a zajímavých scénických řešení, přijde mi, že se (podobně jako u Oněgina) rezignovalo na vysvětlení motivace postav a zvrhlo se to víceméně jen v ta jatka. Vyloženě špatně vyložená mi přišla postava Heathcliffa, jehož proměna v násilníka byla dost na vodě, i charakter Kateřiny je bohatší. Potěšilo by mě, kdyby inscenace byla delší (s přestávkou!) nebo kdyby se hrála jen část do smrti Kateřiny (podobně jako na Prádle). Herecky je soubor velice dobře disponován, zaujala mě zejména T. Vilišová.
(zadáno: 10.2.2012)
poměrně šikovně zdramatizovaná a upravená látka povinné četby tak, aby postavy měly přibližně stejný prostor, dobré herecké výkony, podařilo se vytvořit zajímavou atmosféru, jen děj a vzájemné vztahy jsou tak přeexponované, že motivace a psychologie postav je pro mě až moc nepochopitelná, papír asi snese trochu víc, divadlo už je na můj vkus příliš expresivní. také přestavby scény zabírají relat. dlouhý čas. inscenace funguje spíše jako představení pro školy, ale můžu doporučit s klidným srdcem všem
uuuuuuuuf? tak tohle se vážně nedalo.. úplné antidivadlo, špatně bylo snad úplně všechno: od otřesné "dramatizace" (?) Steinbeckova textu, přes naprosto šílenou režii (lépe by to zvládlo i tříleté děcko), herci pak byli úplně bezradní, což ovšem nebyla jejich vina. no hrozné, vážně jak představení nějakého ochotnického souboru. nemám slov! víc už toho Ondřej Zajíc podělat nemohl, některé situace vyznívaly vážně dost komicky (u kováře), vše dokreslovala naprosto skvěle vybraná a přirozená hudba, prostě odešli jsme po první polovině (to se nám v Praze ještě nestalo), na celém představení není jediná věc, která by se dala pochválit. vážně: kondoluji divadlu ABC, jehož ředitelem je O. Zajíc, to co se tady uvádí, je opravdu otřes. 5% za snahu

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>