Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (118)
Pavel Širmer: 13 % (226)
Helena Grégrová: 14 % (182)
Jan Pařízek: 14 % (160)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 31.5.2012)
velmi zdařilá inscenace rumunského režiséra na Nové scéně ND, působivá scénografie a dobře udržené tempo hry. výhrady bych měl snad jen k obsazení menších rolí (p. Stärz, Pelzer a Motloch), nevím jestli jejich herectví je hodno ND, naopak výborní Bareš a konečně dobře použitá L. Žáčková. D. Prachař určitě není špatný herec, ale jako na hlavní role na velkých scénách ND (Král Lear, Cyrano, Bérenger) bych to asi osobně úplně neviděl. rozhodně ale velmi slušné (a záslužné) uvedení mého oblíbeného Ionesca, takže všem doporučuji
(zadáno: 29.5.2012)
podle mě autorka stvořila dokonale vyprázdněný pseudointelektuální blábol, pro který bohužel režisér a zřejmě i herci chovají jistý druh nadšení a pochopení. já tedy opravdu ne. ve studiu švandova divadla mi cca od páté minuty bylo fyzicky nepříjemné setrvávat. zřejmě nejnepřístupnější a nejodtažitější inscenace, kterou jsem kdy viděl. 10% jen za (marně) vynaloženou energii herců.

jsem opravdu zvědavý, jak dlouho potrvá schizofrenie švaňdáku ve smyslu řachandoidní divácky oblíbené a nenáročné hrbkoviny vs. náročnější, hůře stravitelné a nepříliš navštěvované gombároviny...
(zadáno: 24.5.2012)
fakt paráda, tome :-) a i vy všichni ostatní, moc povedené nápadité představení, všem rozhodně doporučuji!
(zadáno: 23.5.2012)
těžko se s tímhle nějak vypořádat, někde byla chyba, ale nevím přesně kde. rozhodně se na to nekoukalo zrovna příjemně. možná kontrast mezi dobrými civilními výkony herců a banálními replikami a rozehrávanými situacemi, možná trošku slabší vedení herců, co se týče vývoje jejich postav (hlavně Jordan v hlavní roli) přispívá k tomu, že dění na jevišti můžete stěží uvěřit a nějak ho přijmout a zabývat se jím. pro mě to nebylo ani dostatečně reálné, ani dostatečně stylizované...
(zadáno: 18.5.2012)
podle mě jedno z nejzásadnějších představení v DISKu za posledních pár let a výrazné přihlášení se o místo pod divadelním sluncem, jak od velice talentovaného B. Holička, tak od nezvykle sehraného a kvalitního ročníku. tleskám!
(zadáno: 15.5.2012)
musím říct, že pro mě osobně docela silný zážitek! hlavně díky naprosto civilnímu projevu skoro všech herců (musím vyzdvihnout hlavně M. Šoposkou, vynikající výkon!) a citlivé režii (umím si představit, že by se tato hra mohla zvrtnout v naprostou šílenost). ta hra není snadná na uchopení, možná i pro některé diváky, myslím ale, že v činoheráku obstáli přinejmenším se ctí
(zadáno: 8.5.2012)
asi nejlepší inscenace letošní činohry, která je ale pro mě osobně (až na P. Děrgela) bez herecky výraznějších osobností. hra střídá komické a filozofující výstupy, takže je trochu problém s kolísáním tempa. díky dobře zvládnuté režii ale převládá pozitivní dojem
(zadáno: 19.4.2012)
stojí za to vidět kvůli propracované choreografii, romantické a poměrně povedené hudbě a výkonům mladých umělců, kteří velmi dobře kombinují pohybovou, pěveckou a v rámci možností i hereckou složku. mezi nimi působí B. Basiková, která jediná potřebuje tan. alternaci, poněkud rušivě (ale chápu, že do Hybernie se chodí na jména). projekt bohužel doplácí na absenci režie, mlhavě načrtnuté libreto a průměrné texty. rád bych tento projekt viděl na jiném místě v rukou někoho, kdo by původní vizi L. Vaculíka dokázal ještě vypilovat, potenciál by tam byl. stále ale výrazný pražský nadprůměr, 65%
(zadáno: 15.4.2012)
Pardon, ale tohle je mimo můj vkus. Patetické, zdlouhavé, statické, těžko uvěřitelné a chvílemi až trapné. Nechápu, co na té hře kdo kdy viděl nebo vidí, možná to před dvěma roky bylo dobré, ale upřímně pochybuji. Je to po Příliš drahé Mathildě (podobný blábol) už druhá hra rež. Ivákové s J. Jiráskovou, kterou jsem bohužel zhlédl, na další už se jistojistě nevypravím. Velmi rušivý výkon A. Cibulky. Myslím, že J. Jirásková nemá v poslední době příliš štěstí (nos?) na hry a filmy, není to důstojné završení kariéry.
(zadáno: 12.4.2012)
Repríza, kterou jsem viděl já, stála na třech nosných pilířích, výborných výkonech P. Gazdíka, D. Vitázka a J. Gazdíkové odměněných zaslouženým aplausem a výkřiky "bravo", oproti nim přece jen trochu pohasínaly výkony E. Jedličkové (zejména Knížka snů poněkud slabá) a M. Prokopové, jinak ale perfektní, čistá inscenace, kde by možná neškodilo více gradace (což je samozřejmě spíše věc samotného díla). Rozhodně velmi kvalitní Bídníci a "must see"!
(zadáno: 27.3.2012)
Podivuhodná tragikomická koláž, Komedie se loučí v plné síle. Herecky standardně velmi dobré, snad jen uchopení postavy Žida mi přišlo trochu příliš mrtvolné, naopak G. Míčová jako Romi podává strhující výkon. Je otázkou, zda je hra ve vztahu k dnešku nějak zvlášť zasahující nebo rezonující, každopádně ale zajímavá podívaná.
(zadáno: 26.3.2012)
já bych to vůbec neviděl tak tragicky, mně to přijde jako sympatický projekt, který vsadil na trochu špatného koně (slabý Gieselmannův text). jinak ale myslím, že stojí za to vidět minimálně kvůli výborným výkonům namátkou M. Holubcové, T. Jeřábka a O. Nováka; s nazvučením jsem vůbec neměl problém, ba naopak, hercům bylo pěkně rozumět. berte to víc jako hru a méně jako snahu o umělecký počin roku :-) vstupenky na balkon pro studenty můžete koupit v divadle za 180 Kč
(zadáno: 21.3.2012)
musím říci, že inscenační fórky a útěky ze světa byznysu do světa režisérovy fantazie byly pro mě celkem vítané, spolu s působivým koncem a dobrými výkony 4 hlavních představitelů tvoří solidní inscenaci, které ovšem na druhou stranu často padá řetěz a má trochu nevyvážené tempo. občas mi to připomnělo krála leara ve smyslu: "tohle zrovna nevím, jak zinscenovat, tak tam nastrčím písničku, aspoň mi tam lidi neusnou". každopádně oceňuji odvahu toto zařadit na repertoár, není to rozhodně krok vedle
(zadáno: 21.3.2012)
velmi svěží a inovativní jevištní pojetí, tak nějak by mělo podle mě vypadat představení alterny. opravdu ale nejde o příliš nestrannou rekonstrukci, herci a režisér svoje stanovisko zaujali, dozvěděl jsem se sice plno nových faktů (snad), ale víceméně optikou "vrazi". nevýhodou je, že všechny trumfy jsou odkryty v první třetině a pak už se vše víceméně opakuje. konec mi připomněl operu "zítra se bude" J. Nekvasila, na M. Horákovou se zde také odkazuje
(zadáno: 15.3.2012)
Velmi zajímavá inscenace, po režijní stránce velmi čistá a dobře vystavěná, také chválím výtvarnou a hudební složku. bohužel herecký soubor DvD mi zde přišel trochu nevyrovnaný, vedle strhujících výkonů (Hanuš, Táborský Dvořáková) někteří tlačili moc na pilu (Matejka, Turková) nebo byli dost nevýrazní (König). Ač mi byl text poměrně vzdálený a rozuzlení v této podobě jsem opravdu nečekal, myslím, že dělat španělské barokní drama v této podobě má smysl a byl to pro mě zajímavý zážitek.
(zadáno: 11.3.2012)
mírné zklamání, "bláznivá hudební komedie" je trochu zavádějící označení. humor obstarává hlavně postava macechy a to občas na hraně přehrávání a karikatury transvestity (po většinu času ovšem pěvecky i herecky suverénní M. Němec), největším mínusem pro mě je opravdu to, že je to až moc pro děti, takže je-li vám 6-12, dejte si 100%, pokud jste rodičem výše zmíněných, tak 80% a jinak holt jako já si užijete pěkné hudby, pár dobrých nápadů a narážek pro dospělé a výborných pěveckých výkonů. ke genialitě fous chybí. 65%
(zadáno: 8.3.2012)
Vřele doporučuji, příjemný večer a pohlazení po duši. samozřejmě by se dalo srovnávat s legendou a zpochybňovat oprávněnost znovuuvedení, ale jako dárek k 50.(!) narozeninám je to myslím dobrý nápad a rozhodně je Kytici lépe na jevišti než na mp3 nahrávce. Většina výstupů je zpívaných, což mladému osazenstvu na rozdíl od mluvených pasáží svědčí (výborný např. David Šír a Tereza Hálová). U textu samotného je vidět, že vznikal na vrcholu Suchého tvůrčích sil a hudba je zkrátka skvělá!
(zadáno: 23.2.2012)
Vypadá, to jako by se J. Adámkovi vyjevila paralela konce světa a last minute zájezdu, ta myšlenka se mu zalíbila rozhodl se z toho udělat inscenaci letošního ročníku KALDu, bohužel se ale jaksi vytratily nápady další. Aneb tato samotná myšlenka okořeněná směsí atmosféry z Melancholie a Vlčí boudy mi opravdu nestačila a vlastně jsem spolu s digitálními hodinami netrpělivě odpočítával minuty do konce světa a tedy i inscenace. Myslím, že to není moc hodno DAMU, toto by secvičil dramatický kroužek na každé druhé lidušce. Navíc podobné My funny games.
(zadáno: 21.2.2012)
Tohle je čistě udělané, s maximální pokorou, režisér i herci jdou po textu, jak jen to jde. Výborně udržované tempo po celých 3,5 hodiny. Je osvěžující vidět takto poctivě vybudovanou kantilénu pro tři velké postavy, ten pietní přístup k dramatikovi je vlastně nesmírně strhující.
(zadáno: 21.2.2012)
Mám pocit, že spojení Kafky s Pařízkem je pro mě tak šílená kombinace, kterou mohu sice vnímat, ale ne zcela pochopit a natožpak hodnotit. Produkce divadla Komedie asi není úplně můj šálek čaje, ale vzhledem k tomu, že bude brzo končit, snažím se zhlédnout ještě pár inscenací. Dostává se mi většinou hutné atmosféry, dobrých hereckých výkonů, ovšem v adaptacích, které většinou připomínají abstraktní umění v nějaké vyhlášené galerii. Toto rozhodně stojí za vidění minimálně kvůli Fingerovi.
(zadáno: 18.2.2012)
Jak obrovský je rozdíl mezi první a druhou půlkou (což je zejména věcí kvality předlohy), tak propastný je rozdíl mezi mistrovstvím Vetchého a Dulavy a hrůzovýkonem M. Hudečkové, který je opravdu za hranicí vkusu. K. Hrachovcová příjemně překvapila, zejména v první půli, tu pointu už jsem jí moc nevěřil, herectví Dany Černé mě asi bohužel příliš nebaví obecně. Stále ale asi to lepší z konverzačních komedií, kdyby režisér lépe vedl herečky a poradil si s druhou půlkou, mohlo to být super.
(zadáno: 18.2.2012)
Myslím, že spojení Špinar + Švandovo divadlo + Ibsen pro mě není úplně šťastné, největší slabinou ovšem pro mě bude samotná hra plus děsivý výkon A. Veldové a nevýrazný Punčochář a Pechlát (výběr dle výšky? kdo má nad kým navíc?), jinak co se týče koncepce (scéna, ústřední píseň, charakteristika Hedy pomocí bot), tam nemám problém a to si budu z představení pamatovat. Taky je vidět, že Špinar umí vést herce, někde ale není co vést. J. Stryková mi přišla občas trochu moc afektovaná, příliš mi psychologii postavy nepřiblížila.
(zadáno: 10.2.2012)
poměrně šikovně zdramatizovaná a upravená látka povinné četby tak, aby postavy měly přibližně stejný prostor, dobré herecké výkony, podařilo se vytvořit zajímavou atmosféru, jen děj a vzájemné vztahy jsou tak přeexponované, že motivace a psychologie postav je pro mě až moc nepochopitelná, papír asi snese trochu víc, divadlo už je na můj vkus příliš expresivní. také přestavby scény zabírají relat. dlouhý čas. inscenace funguje spíše jako představení pro školy, ale můžu doporučit s klidným srdcem všem
(zadáno: 8.2.2012)
text ani režijní pojetí nepřináší nic překvapujícího, co by mě vyloženě zasáhlo, takže mi to přijde spíš jako slohové cvičení na téma HIV tak, jak jej vidí asi většina z nás. Ivan Lupták je bezesporu obrovský talent, v kontrastu s textem podává na můj vkus až příliš civilní výkon, neměl jsem pocit, že se ho to příliš týká, uvítal bych místy více emocí. výborná hudba!
(zadáno: 7.2.2012)
koncepce a stylizace je sice pěkná, ale příliš mi nesouzněla s tématem hry. inscenace měla více částí, které mi moc nešly k sobě a celek nepůsobil moc kompaktně a srozumitelně. na místě ovšem pěkný estetický zážitek, takový koncert, o kterém moc nevím, co si myslet - vztahy mezi postavami nebyly pro mě čitelné. výborné civilní herecké výkony

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>