Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 9.6.2012)
na hře se podepsal zub času, je trochu prostinká, ovšem pasáž s PRVNÍM RADNÍM a četníkem rezonovala po Rathově kauze dokonale :-)) super zpracování v podání sehraného souboru, co víc si přát. obzvláště druhá půlka velmi dobře zvládnutá
mně se tahle inscenace líbila! klasika všech klasik, jak divadelní, tak filmová, nesčetněkrát zpracovaná a omílaná; tato verze se nemá za co stydět, opírá se o výborné herecké výkony v hlavních i v těch menších rolích (Šoposká, Holiček), jak je ostatně v ČK dobrým standardem. bez nějakých zbytečných rušivých prvků příběh pěkně utíká a i přes delší stopáž se divák nenudí. vytkl bych jen trochu překotný a zbrklý závěr, možná nějaký trochu inovativnější režisérův náhled na látku by taky tuto inscenaci učinil výjimečnější.
(zadáno: 30.10.2014)
Pro mě zatím asi nejvydařenější počin Divadla NaHraně, zábavnější a lépe vypointované než Mesiáš, i výkon P. Kryla znatelně lepší, na poměry souboru i pěkná scéna a kostýmy, doporučuju.
(zadáno: 29.3.2018)
Zajímavá kombinace dvou úplně různých (a pro mě doposud neznámých) inspirací. Inscenace se svébytnou poetikou, podařenou výtvarnou stránkou a nápaditou režií. Herecké i muzikantské výkony obou představitelů jsou dobré, i když zpěv u Marie Jansové je maličko nadoraz. Návštěva se rozhodně vyplatí, má to srdce.
(zadáno: 7.9.2013)
6.9. veř. gen. (Bedn., Bošj., Trapl, Ruml, Klouček, Podl., Kotek) Hlavní výtka asi je, že při aranžích a interpretacích se z toho dost vytratil samotný odkaz Evy Olmerové. Podle mě se v osobě M. Bednářové nepodařilo najít dostatečně talentovanou a charismatickou interpretku. Je asi špatně, když Malé kotě a Sokolov válcují její písně. Nicméně po rozpačitém úvodu se děj rozjíždí a přijdou i silné okamžiky (Smíš, Den začíná krásně). Místy by chtělo vychytat hluchá místa, ale většinou má pomalejší tempo své opodstatnění. Dobré choreografie! Slušné libreto, které je srozumitelné a netrpí patosem.
(zadáno: 24.1.2014)
Vlastně jsem nepochopil, co chtěl režisér tímto svým výkladem říci, podle mě to takto postavené nedává smysl. Pro mě nečitelné a troufl bych si říct až schizofrenně jednající postavy. Vůbec jsem např. nepochopil smysl jednání paní Lindové, i psychologie Nory pro mě nebyla zřejmá, neprošla vývojem, ale spíše skoky, jak se to zrovna hodilo, komické vložky mě spíše rušily (Helmer v druhé půli). Asi bych to zhodnotil jako standardní představení oblastního divadla s průměrnými hereckými výkony (Novotná i Šulaj měli silné chvíle, Trčálek a Hromádka mě víceméně iritovali.)
určitě to byl moc pěkný zážitek. jedná se (stejně jako u Angl. milenky v ND) o rozhlasovou hru převedenou na jeviště. také minimum pohybu, spíše úsporná gesta, málo rekvizit. šlo opět spíše o obsah, který byl rozhodně zajímavý: výslech informátora (práskače) v podání V. Preisse novým hodnostářem (J. Lábus). je s podivem, že tuhle hru nenapsal nějaký Čech, na naše podmínky vyloženě sedí a jistě má smysl ji hrát! herecké výkony byly výtečné, krásná práce s hlasem, nakonec se mi možná překvapivě líbil i víc Lábus než Preiss, kterého mám jinak velmi rád! trochu na škodu bylo, že představení trvalo pouze 60 min., takže velmi rychle uteklo a také to, že herci své role četli z papíru. určitě by pomohlo, kdyby se je naučili, umocnilo by to ještě celkový dojem. opravdu by se to celé možná spíš hodilo jako ta rozhlasová hra na ČRO2, za celkem vysoké vstupné (230/155) je to přeci jen možná trochu málo
(zadáno: 31.5.2012)
velmi zdařilá inscenace rumunského režiséra na Nové scéně ND, působivá scénografie a dobře udržené tempo hry. výhrady bych měl snad jen k obsazení menších rolí (p. Stärz, Pelzer a Motloch), nevím jestli jejich herectví je hodno ND, naopak výborní Bareš a konečně dobře použitá L. Žáčková. D. Prachař určitě není špatný herec, ale jako na hlavní role na velkých scénách ND (Král Lear, Cyrano, Bérenger) bych to asi osobně úplně neviděl. rozhodně ale velmi slušné (a záslužné) uvedení mého oblíbeného Ionesca, takže všem doporučuji
pěkné představení, skvělý herecký výkon Davida Prachaře (cena Thálie), velmi zajímavé spojení herectví a klavírního koncertu, ještě umocněné atmosférou divadelního sálu Violy, navíc jsme měli velmi interaktivní místa u 4. stolku (akorát je tam člověk trochu jak na obrtlíku:-P) první půlka hodně nadějná, člověk čeká, jak se to všechno vyvrbí, druhá ale bohužel dost zmatená, chvílemi jsem nevěděl, kdo kdy vlastně mluví a vůbec: kdo je kdo. konec tomu všemu moc nepřidal, poslední moment jsem jaksi nezachápal - nevím, jestli se to týká hry nebo výkladu režisérky. taky mi tak trochu vadil Prachařův vysoký hlas u některých postav (hlavně u Novecenta), který působil dost nevěrohodně a zvláštně. určitě ale velký zážitek, doporučuju vidět.
(zadáno: 3.2.2014)
Tahle dětská představení jsou opravdu zvláštní žánr, který se vzpírá hodnocení. Když jsem se díval kolem sebe, některé děti se bavily a tancovaly do rytmu, jiné se během písniček ošívaly a nudily (já ostatně taky - texty a choreografie nebyly nic moc, přišly mi zbytečně dlouhé), holčička vedle na konci dokonce brečela (mně se konec naopak líbil nejvíce, spolu s výstupy M. Matejky). Je zajímavé, jak často se zde komična dosahuje nářečím nebo vadou řeči. Jde vlastně o pohádku pro děti, oldies party pro rodiče a inspiraci pro seniory, tedy produkt, který je tak pro všechny, až je možná pro nikoho
(zadáno: 8.2.2017)
Těžké toto hodnotit. Evidentně to nějaké kvality má, ale na druhou stranu mě to zasáhlo minimálně. Po skončení představení jsem přemýšlel o tom, zda to náhodou nemělo být ještě o x dalších věcech, než o konformitě, viz anotace, ale bylo mi řečeno, že ne. Pak bych tedy ale já osobně inscenoval text, který má lépe načrtnuté postavy a situace, o těchto se člověk dozvěděl velmi málo, pro mě šlo spíše o nějak prostorově a pohybově efektně postavené scény. "Několik typů lidských povah" dle J. Landy jsem osobně neviděl, možná i proto, že si tuto reprízu herecky pro sebe ukradla I. Uhlířová.
(zadáno: 27.3.2012)
Podivuhodná tragikomická koláž, Komedie se loučí v plné síle. Herecky standardně velmi dobré, snad jen uchopení postavy Žida mi přišlo trochu příliš mrtvolné, naopak G. Míčová jako Romi podává strhující výkon. Je otázkou, zda je hra ve vztahu k dnešku nějak zvlášť zasahující nebo rezonující, každopádně ale zajímavá podívaná.
(zadáno: 16.6.2011)
tak spíš než divadlo, muzikál či cokoli podobného, jde o čistokrevný rockový koncert, takže se to na tento web možná ani nehodí, nicméně hudba M. Steigerwalda není vůbec špatná, texty P. Forest o poznání slabší, ale ono jim stejně není moc rozumět (je to dost ohulené), ani děj jsem moc nepochopil. nicméně poměrně silný zážitek, je vidět, že protagonisty to baví a nálada se přenese do publika. nevím, jak to divadlo mohl někdo zkolaudovat, v představení se polyký oheň, žongluje s ním... snad se nestane průser no, jinak se tam ti lidi ušlapou
(zadáno: 8.11.2011)
Překlad i úprava velmi dobrá, délka tak akorát, vývoj je přehledný, dobře pochopitelný a přitom zachovává ducha předlohy, občasnému zjednodušení a schematičnosti se text nevyhne, ale myslím, že to dopadá ještě velmi dobře, režijní koncepce poměrně úsporná a civilní, u některých postav bych čekal více emocí (Iokasté, ale i Oidipús), nevím, jestli jde o momentální (ne)nasazení herců nebo o záměr, zaujali mě Miloš Kopečný jako Teiresiás a Marcela Nohýnková v miniroli služebné. Rozhodně dobré vidět.
(zadáno: 30.1.2012)
tohle podle mě má smysl dělat, režijně precizní a herecky silné! škoda, že v závěru trochu dochází dech, jinak jestli touhle cestou DnZ půjde, tak já ho budu následovat velmi rád...
(zadáno: 17.7.2010)
chytli jsme asi dost netradiční obsazení (místo Dulavy Sokol a místo Něrgešové Sovová), které bylo až na tu Girleen výborné, ne tolik už hra sama:-/ od McDonagha jsem už viděl leccos, tohle bylo už páté představení v Praze, a co do kvality předlohy asi nejhorší. s geniálním Panem Polštářem se to nedá vůbec srovnat! asi ten jeho humor moc nemusím, tady mi některé pasáže vyloženě vadily a ty samoúčelné vulgarismy a vulgarity mě tahaly za uši. třeba tam byl vážně nějaký smysl, já ho ale neviděl, celkem jsem to představení protrpěl. přijde mi, že takovouhle snůšku náhodně generovaných sprostých slov může napsat každý ňouma, publikum navíc reagovalo dost prvoplánově a hloupě. konec byl nesnesitelně dlouhý a stejně nic nepřinesl. jakože O. Sokol je asi dobrý režisér, ale mě se prostě vážně nelíbí ty hry, které inscenuje (Americký bizon!?), a nemůžu přijít poetice těchto dramat příliš na chuť.
(zadáno: 14.6.2012)
Nepříliš povedené libreto a některé "vtipné" nebo rádobydojemné pasáže vyloženě na zabití. Suverénní profesionální výkon T. Savky i R. Tomeše, výrazově zajímavá K. Steinerová (nicméně zpěv trochu tahá za uši, záleží na aktuální kondici), M. Doubravová asi lepší, ale mohla by zase ubrat na prožívání situací ohledně Kubíčka. Výborný silný hlas pro mě dosud neznámé M. Štěchové! Povedené jsou scény s Tomášovými kamarády a závěrečný Kaskadér. Škoda, že celý muzikál více nepřipomíná závěrečné medley, písňová čísla jsou skvělá (včetně nápaditých choreografií). Škoda absence dramaturga, no
(zadáno: 16.2.2017)
75% MDB potvrdilo, že je Ostrovem pokladů v českém muzikálovém rybníčku. Vynikající (!!) libreto, které zajímavě proplétá román a život R.L. Stevensona. Hudba slušná, i když kvalit Papežky nedosahuje, v hlavě mi zůstala jen "odrhovačka". Tradičně skvělý A. Slanina, moc se mi líbila i L. Bergerová a její duet s J. Musilovou, role nesedla J. Hruškocimu. Občas situace vyznívaly trochu do prázdna a herci se místy nejistě pohybovali po jevišti, což může být delším neuváděním nebo režijními rezervami. Škoda, že už derniéra, jinak bych doporučil všem.
(zadáno: 8.10.2014)
Sice už se příliš nejedná o divadelní představení, to bychom tu pomalu hodnotit koncerty, ale musím uznat, že takováto vzpomínková písničková pásma sluší současnému Semaforu mnohem víc než nové původní hry. J. Suchého místy postihne výpadek paměti, vzápětí ovšem vysolí precizně frázovaný skoro-rap. Ostatní účinkující na jedničku, dobrým nápadem jsou čistě klavírní výstupy P. Ožany. Linka, která sledovala zjevné paralely mezi Semaforem a Osvobozeným divadlem, se v druhé půlce jaksi vytratila, což ale pohodovému večeru na kráse příliš neubralo. Mladších lidí bylo v publiku bohužel velmi málo.
(zadáno: 17.1.2015)
Všichni dobře víme, že aranžování působivých scén jde Špinarovi mnohem lépe než vývoj psychologie postav, jeho inscenace jsou spíše audiovizuálním zážitkem, nejinak je tomu i tady - skvělá výprava, hudba, práce s prostorem.. Na druhou stranu vlivem škrtů je hra osekána na nezbytné minimum a jde spíše o takový fastfood, kde motivace postav nejsou zcela objasněny (myslím, že výkladů by se našlo víc, spíš je tam ale od všeho trochu). Myslím, že je to legitimní přístup k Othellovi a celkově bych inscenaci označil za povedenou, když takhle nebudou v ND vypadat všechny, nemám námitek. Super plakát
(zadáno: 9.2.2014)
Trochu rozpačitý text, který vám maximálně tak vyloudí lehký úsměv na tváři (to když prohlédnete nějakou narážku na historické souvislosti), já jsem po většinu času spíše tápal. Ono se nehrálo ani moc o Husovi, ale spíš.. o čem vlastně? Tradičně velmi dobrý Z. Kalina, který dokáže z toho úsměvu udělat i smích. Zaujala i Z. Morávková a L. Šplíchal svým charizmatem.
tady nemůžu napsat zrovna jednoznačné hodnocení - velký rozdíl mezi zážitkem v divadle přímo při sledování hry a názorem s odstupem (nebo vlastně hned po skončení). celé představení bylo víceméně postavené na hereckých výkonech - mimořádně dobré (a vyvážené!) obsazení zaručovalo, že jsem se opravdu skoro celou hru bavil a zároveň čekal na nějaké překvapivé rozuzlení nebo alespoň adekvátní zakončení... to se ale bohužel nedostavilo, takže po skončení jsem si nebyl zrovna dvakrát jistý, o čem ta hra byla:-( teď si pamatuju spíše dobře napsané dialogy, zajímavé postavy, ale celkové vyznění nic moc... dost rušivá pro mě jinak byla přílišná hlasitost (!?! - asi věc režie) dialogů a hudby a někdy příliš velké přehrávání, které někdy ale naopak bylo na místě. nevím, no. určitě ale nadprůměr!
asi McDonaghova nejlepší hra, mnohem lepší než ty jeho povídačky z Irska. geniální povídky, atmosféra, příběh. strašně silné! inscenace v činoheráku úplně bezchybná, herci všichni na jedničku, půl bodu dolů jen za (až) přemíru vulgarismů, které občas tahají za uši, a za nevyváženou část před koncem. jeden z největších divadelních zážitků v Praze.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>