Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 7.2.2012)
koncepce a stylizace je sice pěkná, ale příliš mi nesouzněla s tématem hry. inscenace měla více částí, které mi moc nešly k sobě a celek nepůsobil moc kompaktně a srozumitelně. na místě ovšem pěkný estetický zážitek, takový koncert, o kterém moc nevím, co si myslet - vztahy mezi postavami nebyly pro mě čitelné. výborné civilní herecké výkony
(zadáno: 3.2.2012)
velmi dobré přebásnění, výborné pěvecké výkony všech zúčastněných, na druhou stranou jedinými, kdo umí hrát, jsou Jolana Smyčková a Jitka Molavcová, takže to místy vypadá jako představení amatérského souboru, chtělo by to nějakého dramaturga, prostě druhé oči po Jiřím Suchém (který dělal mimo choreografie snad úplně všechno, včetně programu:-)), i když se tam dá najít 10500 chyb, je vidět, že to ti lidi dělají srdcem a baví je to, což se ve výsledku přenese i na diváka
(zadáno: 30.1.2012)
tohle podle mě má smysl dělat, režijně precizní a herecky silné! škoda, že v závěru trochu dochází dech, jinak jestli touhle cestou DnZ půjde, tak já ho budu následovat velmi rád...
(zadáno: 26.1.2012)
Největším přínosem jsou zřejmě nové aranže starších písní a jejich interpretace, CD se poslouchá dobře. Bohužel na jevišti to moc nefunguje už z podstaty věci, chybí dramatické situace a potažmo i příběh, recitovaná poezie působí plytce, výprava je zvláštní. Neříkám, že Horáčkovy texty jsou vyloženě špatné, ale jsou dost nezpěvné a těžké, nejvíc ale dráždí jeho zahleděnost do sebe a neschopnost odhadnout míru (uvádění v opeře, lpění na názvu lyrikál, výpis alternací s jeho vlastním komentářem, CD s jednou písní v x různých podáních). Bohužel jsem byl na derniéře, což bylo o to horší.
(zadáno: 25.1.2012)
muzikálu vévodí Lucie Bílá, dává do svého výkonu opravdu hodně síly, možná až moc, a občas prostě příliš tlačí na pilu, hlas má ale vynikající, krásným příjemným hlasem překvapí Athina Langoská. naopak ostatní protagonisté by pro změnu mohli přidat, M. Poulíčková není kdovíjaká zpěvačka, zajímalo by mě, na čem buduje svou kariéru, ale některé samohlásky zní od ní opravdu příšerně, Tomáš Trapl zde nemá příliš velký pěvecký prostor a myslím, že nebyl úplně vhodně obsazen, M. Pošta zpívá pouze nepříjemným chraplákem
(zadáno: 25.1.2012)
hra nepřijde nijak dobrá nebo hodna inscenování. zvláště konec, kdy se všichni popíchají kudličkou je úsměvný až trapný. herecky nic moc, škoda je, že Dana Marková, u níž je vidět, že bude vážně dobrá herečka, nedostává nějaké větší role :-/ představení je velmi krátké a vše probíhá jaksi zrychleně, divák se nedostane ani pořádně do problematiky a do děje a už je konec. vůbec jsem si nestihl k postavám vybudovat nějaký vztah nebo názor a ony už umírají. psychologie nulová. škoda toho dřeva, co se spotřebovalo na stavbu jeviště!
(zadáno: 25.1.2012)
takové neurazí-nenadchne, inscenace podle mě trpí trochu tím, že je za a) opět zbytečně hodně alternativní, b) nesoustředí se jen na Valerii a týden divů, ale využívá i dalších motivů, které jsou krapet zbytečné, matoucí a rozbředlé. naopak část kolem Valerie je celkem zdařilá, daří se myslím vystihnout atmosféru knihy, i když kdo nečetl, ten podle mě nebude chápat vůbec nic. fakt se mi nelíbí, jak hrají M. Tichý a O. Černý, doufám, že je nebudu nikde moc vídat hrát. myslím si, že Krajina paměti se M. Samcovi povedla rozhodně mnohem více
(zadáno: 25.1.2012)
inscenace má v podtitulu sice: "Zapomeňte na Rudolfa", ale ono to bohužel moc nejde. autoři se sice snažili vyhranit se proti filmu kde to šlo (divadlo vrcholí oběšením Nebeské, soustředí se víc na detaily, je barevné a pestré narozdíl od černobílého filmu...), ale srovnání se přesto celou dobu nabízí. je vidět, že je to inscenace alterny, je tady dost propracovaná forma, kostýmy, rekvizity, scéna, hudba - to vše stojí jistě za pochvalu - trošku víc jsem čekal od herců - nebyl tu nikdo, kdo by mě vysloveně zaujal
(zadáno: 25.1.2012)
ta letošní představení v DISKu mi přijdou až nějak moc alternativní a tohle se blíží až k míře únosnosti - hlavně tedy svou délkou (cca 4 hod.), pak taky dost radikálním přepracováním třech známých děl světové dramatiky (Večer tříkrálový, Tři sestry a Čekání na Godota), kdy divák jich neznalý toho nemusí moc probírat. možná by ale bylo lepší udělat jednu věc z těch tří pořádně a celistvěji, nejen jako průlet světovou dramatikou zaobalenou pro potřeby KALDu
(zadáno: 22.1.2012)
V zásadě souhlasím s P. Širmerem, herecky dost ční A. Losová, V. Čelebić a P. Děrgel, na začátku poměrně těžké se zorientovat kdo je kdo a o co tam jde (moc rychlé), na začátku druhé půlky tomu trochu padá řetěz a i z konce by se dalo vytěžit víc, jinak příjemná oddychovka v DISKu, která asi bude jednou z letošních nejpopulárnějších inscenací. 65%
(zadáno: 20.1.2012)
Viděno 20/1/12 v Kolíně (s mikroporty) a byly standing ovations, musím říct že zasloužené. Klobouk dolů před takto dobře vybalancovanou komedií a šikovným sehraným souborem! Vřele doporučuji, je to zážitek
(zadáno: 19.1.2012)
není důležité, jestli se to povedlo úplně dokonale, jestli je to dotažené nebo na půl cesty, konečně je tu inscenace s nějakým názorem, o které se bude diskutovat, která bude zatracována a milována... ano, není to jednoduchá věc, ale zase při každé další návštěvě uvidíte nové a nové věci a motivy, které budou ze hry vystupovat. těch slupek je tam spousta a minimálně jako exkurz do Nebeského vidění klasiky je to hodně zajímavé. jako velký problém vidím nazvučení, kdy hercům není rozumět, co zpívají (1. gal.).
(zadáno: 4.1.2012)
tohle se prostě musí vidět! krásný zážitek a všechny složky inscenace v obdivuhodném souladu. nejlepší muzikál, který jsem zatím viděl!
(zadáno: 4.1.2012)
myslím, že jde svým způsobem o nedorozumění, režiséři se příliš nepotkali s herci, ani s dramaturgem a ten zas s autorem. ač inscenace srší nápady, přijde mi, že jsou nedotažené a nedávají dohromady příliš smysl, není mi příliš jasné, co byl původní záměr, jakoby se při zkoušení párkrát změnila celá koncepce. první půlka dost nudí, druhá je o poznání lepší. co se týče herců, bohužel o žádném nemohu říci, že by byl vyloženě dobrý, naopak se dá pochválit výtvarné řešení: scéna a kostýmy. s odstupem ale lepší než na místě
(zadáno: 22.11.2011)
první třetina se mi velmi líbila, tam se člověk může opravdu i zasmát, i když humor je to černočerný, koncept je nový a nečekaný... pochvíli už je ale jasné, o co půjde a inscenace se začne vlést, 100 minut bez přestávky a možnosti úniku je opravdu na hraně snesitelnosti, ale i to je jistě součástí performance, která jde až na dřeň (někdy ovšem poněkud plytce). vysvobozením je pak pěkně udělaný závěr. pozor, rozhodně to není komedie a hra pro každého!! celkem 55%
(zadáno: 19.11.2011)
bohužel jsem měl přehnaná očekávání, rozhodně nejde o tak inovativní pojetí, na jaké by možná autorský a inscenační tým mohl navnazovat. literární předloha trochu láme libretu vaz, texty formou rýmů AABB občas zatáhnou za uši banalitou, dost často ale (naštěstí?) není účinkujícím rozumět, jejich výkony rozhodně nejsou vyrovnané, za pochvalu rozhodně stojí hudba (na prvotinu skvělé) a množství pohybu na jevišti, z nějakého důvodu to ale moc nešlape, další postřehy a hodnocení zpěváků v blogu (více v článku na blogu)
(zadáno: 16.11.2011)
trochu jsem se bál Terezy Kostkové v hlavní roli, nakonec byla po trošku rozpačitějším úvodu (a kromě zpěvu), výborná, ostatní herecké výkony civilní a příjemně vyrovnané. velmi podařené představení, klasické pojetí této hře (pro mě jedné z nejlepších českých všech dob) sluší, jednoduchá scéna, hudba, tradiční kroje... snad jen scény s advokátem a baronem trochu rušily, jinak ale tleskám, škoda, že se jednalo už o derniéru
(zadáno: 8.11.2011)
Překlad i úprava velmi dobrá, délka tak akorát, vývoj je přehledný, dobře pochopitelný a přitom zachovává ducha předlohy, občasnému zjednodušení a schematičnosti se text nevyhne, ale myslím, že to dopadá ještě velmi dobře, režijní koncepce poměrně úsporná a civilní, u některých postav bych čekal více emocí (Iokasté, ale i Oidipús), nevím, jestli jde o momentální (ne)nasazení herců nebo o záměr, zaujali mě Miloš Kopečný jako Teiresiás a Marcela Nohýnková v miniroli služebné. Rozhodně dobré vidět.
(zadáno: 8.11.2011)
moc nerozumím těmto obnoveným premiérám (viz i dracula), copak existuje jen jediný režisérský výklad, který je nutný po letech s pietou vzkřísit? představení je z 80% stejné, žádné překvapení žádný důvod pro nové uvádění, přitom by bylo co zlepšovat (hlavně projekce - úplatky, déšť při "ty jsi ten déšť") jinak muzikál je dobře napsaný, nejsou tam naštěstí "dvě komické figurky", slabší je snad jen začátek druhé půle, pěvecké výkony nadstandartní (obs. Basiková, Střihavka, Kříž, Čok, Opava, Dopita), jejich snažení sráží režie
(zadáno: 6.11.2011)
tohle je prostě život přenesený na jeviště a já tomu tleskám, dobrý text (zvláště druhá půlka) a excelentní herecký výkon. doporučuji všem maminkám a manželkám, nechte chlapy doma, zajděte si na to s kamarádkami/kolegyněmi, dejte si sklenku vína před představením a druhou o přestávce a bude se vám to strašně líbit; lístky je potřeba pro velký zájem koupit hned první den předprodeje = první prac. den v měsíci mailem nebo osobně
(zadáno: 4.11.2011)
uřvané, vulgární, přehrávané, bez talentu... chtělo by to proškrtat, nějakého dramaturga, dost často tomu padá řetěz a vlastně se mele pořád dokola to samé, stylizace herců a vůbec celé pojetí dost podobné filmu, což mi přijde jako velká chyba!
(zadáno: 31.10.2011)
viděno v Div. pod Palm. 30/10/11. režisér ví, co chce, a předkládá propracovanou symboliku, nejde o nesmyslné vrstvení samoúčelných scén, to oceňuji, stejně jako pohybovou, výtvarnou a hudební složku (v Boleslavi to určitě musí být událost, v Praze (třeba DISK) taková kompozice až tak raritní není). plnohodnotný zážitek ruší hlavně slabý výkon představitele fausta, ani mefisto není stoprocentní, ženy naopak výborné a pány o třídu přehrávají, úprava poměrně razantní, občas až na hraně banality, zkrátil bych první půlku na úkor druhé
(zadáno: 23.10.2011)
tak tady se zatím asi nejvíc rozcházím s hodnocením uživatelů na i-divadlo, herecké výkony sice velmi dobré, ale hra poměrně dost slabá, těžko uvěřitelné, dialogy šustí papírem, komedie to tedy rozhodně není (když už občas zazní nějaký vtip, je hodně laciný) některé momenty jsou ale dobré (zvlášť konec), chtělo by to razantní zásah dramaturga - proškrtat (hlavně dialogy s mrtvou matkou jsou napřesdržku). navíc dost špatně řešená scénografie, lidé v prvních řadách vpravo snad J. Hartla za celou hru neviděli, DOPORUČUJI MÍSTA HODNĚ VLEVO
(zadáno: 12.10.2011)
tak tady opravdu nemám co vytknout, výborná komedie s nápaditou režií, výpravou a vynikajícími hereckými výkony, bavil jsem se skvěle!
(zadáno: 23.9.2011)
no, co si budeme nalhávat, luba skořepová je sice ve svých 88(!!) letech opravdu úžasná a skvělá, ale s kvalitou hry toho bohužel moc nesvede, proto některé pasáže působí až trapně a křečovitě, protože prostě není co hrát, celý osoud M. Antoinetty mi přijde málo nosný a postavený spíše na bulvárních momentech. oceňuji, že divadlo v řeznické a samotná herečka chtějí dát příležitost mladým dramatikům, ale tak kvalitu je třeba hlídat a přál bych této dámě, aby si mohla ještě zahrát v něčem lepším

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>