Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 6.12.2014)
Tak tohle je poměrně velký úspěch, natož že se nejedná o žádný světově prověřený hit, ale koprodukci Brno-Fulda pod Mošovým dohledem (že tenhle chlap dokáže být úspěšný manažer, pohybovat se v mocenských kruzích a přitom stále dělat takové dobré režie mi zůstává záhadou). Další záhadou je cena Thálie pro H. Holišovou, ve chvíli, kdy má (minimálně!) tak dobrou alternaci v podobě Světlany Janotové, herectví i zpěv, poctivé, prožité, i její dětské alter ego K. Kučerová výborná a přirozená. Co kazilo dojem byla na brněnské poměry dost nesehraná company a sbory. Škoda, že už derniéra, je to pecka.
(zadáno: 16.6.2011)
jedna z nejlepších inscenací v DISKU v poslední době, herecky i režijně vyrovnané, promyšlené, precizní... Honza Hušek by měl za svůj výkon získat titul nejen na DAMU, ale i na FTVS :-)
(zadáno: 9.12.2016)
Střídání extrémních poloh (imprese - exprese) může být pro diváka poněkud náročné a přiznám se, že se mi na to občas nekoukalo úplně lehce, možná by režijní invenci neuškodilo občas trochu zkrotit, nicméně převládl ve mně pocit, že toho ve 2hodinové inscenaci bylo řečeno a obsaženo opravdu hodně. Obzvláště hudebně-výtvarná složka je působivá, herecky poctivé, musím říct, že mě linka kolem Chicka a Alice tolik nezaujala, ale to je ale i věcí předlohy. Styl SKUTRu se zde dost přiblížil stylu Drábkovu.
Určitě jedno z nejlepších představení v současném repertoáru Švaňdáku, dobrý tah a zdařilá dramatizace knihy, kterou sráží pár logických nesrovnalostí a oslích můstků (postavit nejdůležitější fakt hry na ztrátě paměti?), taky je vidět, že autoři v té době prostě nežili, tak leccos vyznívá jako klišé. Obrovské plus je naopak výkon Marie Málkové, které ze souboru ŠD dokáže zdatně sekundovat snad jen E. Leimbergerová. Ostatní herci spíše průměrní. Inscenace je ale jako celek zdařilá, i přes svou délku nenudí. Určitě úspěch.
(zadáno: 16.2.2015)
Takový mix Cimrmana, Úžasňákových a Tarantina. I když tomu ke konci už maličko docházel dech a logika té fabulace místy pokulhávala, stále jde o velmi přínosné a zábavné představení, už jen fakt, že tento projekt dokáže už tak dlouho vyprodat 500 míst v Arše na několik týdnů dopředu, je obdivuhodný. Možná by se dalo ještě trochu pracovat s herci, je to maličko rozkolísané (vyčnívá Tomina Jeřábek coby Moravec) a ten Pérák samotný vyšel na konci trochu do ztracena, ovšem oceňuji, že i po přemíře vtipu dokázala inscenace bez patosu dojmout a stát se dosti naléhavou.
průměr! hlavní problémy: snaha udělat z psycholog. románu komedii a pobavit přitom co nejširší masy diváků je na zabití, první půlka tímhle dost trpí, celá končí Hrušínského větou: "mohl jsem mít skvělou ženu, ale nějak jsem to posral" - měl jsem chuť o přestávce jeho divadlo podpálit, druhý problém: dost velké přehrávání Holuba. oba hlavní představitelé měli handicap kvůli srovnání s filmem, Hrzánová z toho vychází ještě se ctí, snaží se podat Štěpku úplně jinak než Janžurová, Holub je pouze karikaturou charismatu a herectví Petra Čepka; 3) J. Herz by už neměl režírovat: po geniálních věcech z 60.-70. let (Morgiana, Spalovač mrtvol, Petrolejové lampy) jsou jeho dnešní pokusy spíše "hororem", které tak rád točí. jako herec je ovšem velmi dobrý. ke kladům patří dobrá předloha i slušná dramatizace, některé scény ve druhé půlce jsou celkem dost působivé. drahé vstupné!
(zadáno: 12.7.2019)
Po všech stránkách poctivé nastudování. A. Rusevové se daří rozehrát přesvědčivě charakter Štěpky ve všech odstínech, J. Slánský si vystačí s menší výrazovou paletou. Zaujal také Vlastimil Čaněk a Jaromíra Mílová. I přes trochu pomalejší a popisnější rozjezd mě nakonec na Kladně dokázali přesvědčit.
Tento ročník asi dostává názvu katedry více než ty předchozí, opravdu je to dost alternativní, používají různé rekvizity, maňásky a loutky, v některých inscenacích i techniku a nové postupy, neznají hlavních a vedlejších rolí, jsou sehraný tým. Bohužel to taky občas vypadá, že si hrají tak nějak sami pro zábavu a jdou se do divadla vyblbnout, chtělo by to nějakého režiséra, který by naturely herců trochu zkrotil a usměrnil (např. T. Běhala, který umí být skvělý i trapný), sbor spermií ze začátku zajímavý, ke konci už otravný.
(zadáno: 26.3.2012)
já bych to vůbec neviděl tak tragicky, mně to přijde jako sympatický projekt, který vsadil na trochu špatného koně (slabý Gieselmannův text). jinak ale myslím, že stojí za to vidět minimálně kvůli výborným výkonům namátkou M. Holubcové, T. Jeřábka a O. Nováka; s nazvučením jsem vůbec neměl problém, ba naopak, hercům bylo pěkně rozumět. berte to víc jako hru a méně jako snahu o umělecký počin roku :-) vstupenky na balkon pro studenty můžete koupit v divadle za 180 Kč
(zadáno: 20.5.2013)
Dávám 60%, aby vaše očekávání nebyla tak vysoká jako moje, třeba si to pak lépe užijete. Text má určitě potenciál, nemůžu se ovšem zbavit dojmu, že ho herci nedokázali plně využít, samozřejmě s výjimkou I. Luptáka, který má naštěstí nejvíce prostoru. Kadence slovních hříček ze začátku opravdu úctyhodná, naopak konec vyznívá trochu do prázdna. Pěkná scéna.
(zadáno: 12.4.2017)
Po všech stránkách poctivé nastudování atraktivního titulu, které ale trochu postrádá duši. Podle mě se muzikál bere moc vážně, bez nadsázky je to libreto vlastně dost hloupé a nelogické. M. Vojtko obstojný, ale bez charismatu a statický, M. Gemrotová má problémy se sykavkami a nižší polohy jí nezní, v duetech spolu neladí. Výrazově je předčí výborní P. Vítek(!), B. Kotiš a E. Ochmanová. Hudba úžasná, silné opakující se motivy, přebásnění nadprůměrné, výprava je v porovnání se zahraničními verzemi chudá, choreografiím překážejí složité kostýmy. Ponižující čekání na obsazení mezi reklamami!!!
(zadáno: 20.4.2016)
Nerozumím tomu názvu, paralelu s Plešatou zpěvačkou jsem tedy nenašel a dle anotace mi přijde, že jsem viděl jiné představení, toto byl takový klasický kabaret stylem já umím to a ty zas tohle - tady si zazpíváme, tady si zablbneme... Jak kdyby si režisér psal nějakou dobu nápady do inscenace na papír a poté, co ho měl popsaný, udělal tohle. Koukatelné, ale nijak zvlášť přínosné, pro mě to tedy nevypovídalo o ničem. Herecky to nebylo špatné, nepočítám-li tedy pana režiséra a slečnu dramaturgyni.
(zadáno: 8.2.2012)
text ani režijní pojetí nepřináší nic překvapujícího, co by mě vyloženě zasáhlo, takže mi to přijde spíš jako slohové cvičení na téma HIV tak, jak jej vidí asi většina z nás. Ivan Lupták je bezesporu obrovský talent, v kontrastu s textem podává na můj vkus až příliš civilní výkon, neměl jsem pocit, že se ho to příliš týká, uvítal bych místy více emocí. výborná hudba!
(zadáno: 20.12.2014)
Ta hra je jistě zajímavá a myslím, že má velký potenciál zaujmout většinu diváků, pro mě osobně, občas už maličko hraničí s kýčem, po většinu času se ovšem dobře vyhýbá patosu a ukazuje spíše drsnou stránku věci. Režijně to na Kladně mohlo být trochu dotaženější, zřejmě ale došlo od mé reprízy ke krácení, takže celek by již mohl působit kompaktněji. Co se týče hereckých výkonů, nelze než chválit, do náročné (ale svým způsobem i vděčné) hlavní role, se Benoni velmi dobře stylizoval a byl pro mě maximálně přesvědčivý, velmi zdatně sekundovali ale i Veselý, Štípková, Míčová. Jednoznačně úspěch.
(zadáno: 20.12.2014)
Dobře, pokud jste z Brna a nemáte srovnání, milujete zdejší aktéry, proč ne. Ta hra není rozhodně špatná a myslím, že nebudete zklamáni. Jakkoli mám Vojtu rád, přijde mi, že hrál spíše introverta, pouštěl tam moc sebe, navíc jeho vysoký hlas v takové kadenci (všechny postavy bůhvíproč mluví hrozně rychle) spolu s pisklákem afektované Holišové dost lezou na nervy, což postavy sice trochu mají, ale... I. Ondříček se s rolí naprosto minul, situaci zachraňovala dobrá A. Antalová. Problém je také s prostorem (příliš velké jeviště), v zadních řadách už je špatně slyšet. Raději jeďte na Psa jinam!
(zadáno: 26.6.2012)
mám taky takový pocit, že měl dramatik W. Russell zůstat spíše u klasické činohry. co si budeme nalhávat, muzikál to úplně není, mluvené pasáže jsou prokládány 3-4 melodiemi, které se opakují. to, že je zvládl napsat autor textu, mu budiž ke cti, nicméně mám pocit, že nálepka muzikál je zde spíše na škodu. jinak i přes delší stopáž jsem se vůbec nenudil a kromě trochu nepřehledného konce byl příběh dobře vystavěný, s poměrně hutnou atmosférou. herecky velmi solidní, přeci jen trochu vyčníval famózní A. Slanina, který se s náročnou úlohou popral na jedničku
(zadáno: 10.3.2013)
Nejlepší Ďurovčíkův muzikál v Kalichu nabitý energií, choreografie vynikající a nasazení účinkující obdivuhodné. Škoda přílišné parodizace chování většiny postav, kdy pak vážnější momenty působí spíše nepatřičně a dále obsazení starších herců, kdy někteří spolužáci by mohli být ve skutečnosti jejich dětmi. Ze všech alternací musím zmínit alespoň M. Procházkovou, Ch. Doubravovou a K. Steinerovou, která se na Sandy typově hodí a když má svůj den, také velmi dobře zazpívá. Jako Danny nezklame žádný z protagonistů. Zde vyčítané činoherní pasáže už se myslím celkem usadily. Rozhodně doporučuji.
(zadáno: 23.9.2011)
no, co si budeme nalhávat, luba skořepová je sice ve svých 88(!!) letech opravdu úžasná a skvělá, ale s kvalitou hry toho bohužel moc nesvede, proto některé pasáže působí až trapně a křečovitě, protože prostě není co hrát, celý osoud M. Antoinetty mi přijde málo nosný a postavený spíše na bulvárních momentech. oceňuji, že divadlo v řeznické a samotná herečka chtějí dát příležitost mladým dramatikům, ale tak kvalitu je třeba hlídat a přál bych této dámě, aby si mohla ještě zahrát v něčem lepším
(zadáno: 27.5.2017)
Zajímavá hra, zrežírovaná myslím dostatečně srozumitelně a s přesným zásahem, dále vyniká zejména scénografie. Nesouhlasím ovšem s tím, že by všichni studenti dokázali uhrát situace na výbornou, ač dostali všichni podobně velký prostor, kvalitativní rozdíly jsou zde myslím jasně patrné.
(zadáno: 23.10.2013)
Tři krátké hříčky volně inspirované církví, které se střídají po třetinách. Typická rubínovská jednohubka, ovšem zábavná a mající šmrnc. Nevadilo mi absence nějakého hlubšího závěrečného prolnutí nebo ukázání paralel, podle mě to nebyl ani autorův záměr, příběhy obstojí i bez něj. Velmi dobrá Hana Vagnerová a Petr Vančura, který se vypracoval na jednoho z nejvýraznějších komiků své generace. Jiří Laštovka oproti ostatním trochu zaostával.
(zadáno: 2.1.2017)
L. Smoček je jako režisér poměrně nenápadný, pomalu a důkladně (pro někoho možná až trochu úmorně) skládá situace a buduje v duchu předlohy nějakou atmosféru. Není špatné všechny ty Špinary a Mikulášky jedním Smočkem proložit, pro mě osobně je to příjemné osvěžení. Ačkoli na jevišti defiluje mnoho herců, většina postav je spíše schematických, některé vyloženě do počtu, a herci nemají prostor vyniknout. Velkou příležitost dostává P. Nárožný, který sice trochu hůře artikuluje, jeho pojetí postavy mě ale vtáhlo - precizní výkon. Vlivem zřídkavého uvádění je představení místy trochu rozhozené.

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>