Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (118)
Pavel Širmer: 13 % (225)
Helena Grégrová: 14 % (182)
Jan Pařízek: 14 % (160)
Lukáš Dubský: 14 % (98)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

naprosto skvělý zážitek, málokdy se stane, že i při sledování z 2. galerie, dokáže diváka hra tak vtáhnout a strhnout! hra pro osm hereček pojednávající o problémech žen v ortodoxní židovské komunitě mi přišla velmi zajímavá a hlavně velmi dobře napsaná. i herecky jsou všechny postavy vykresleny skvěle, výkony jsou velmi vyrovnané, nejlepší mi přišla asi civilní V. Hybnerová, T. Medvecká snad neumí zahrát špatně a hlavně zahraje opravdu všechno. I. Janžurová rovněž nezklame. dále chválím hlavně scénu, která je skutečně impozantní a chytře dělí prostor na čekárnu, kde se odehrává většina výstupů a samotnou Mikve - bazének, kde se provádějí rituální očistné koupele. také hudba (violoncello přímo na scéně) je výtečná. vážně pěkná hra - a vůbec ne nějaká nuda, představení je sice 3hodinové, ale přitom myslím místy i velmi vtipné, místy zase až dechberoucí. moje nejlepší divadlo letos!
stálice v repertoáru tohoto divadla. VÝBORNÝ Potměšil (geniální ztvárnění vývoje hlavního hrdiny), jeden z nejlepších hereckých výkonů, které jsem v Praze viděl, one-man-show, velmi zajímavá myšlenka hry a pěkný konec...
(zadáno: 6.8.2018)
Wow, nečekal bych, že něco takového někdy na českých muzikálových prknech uvidím. Tleskám za odvahu toto uvést na malé scéně a za nasazení všech zúčastněných. Ano, ta hudba není lehká na poslech a už vůbec ne na provedení. Obzvláštní uznání patří Pavlu Klimendovi a Kristýně Bečvářové, kteří svým postavám propůjčili až zneklidňující bezprostřednost. Působivá scéna a režie, i když inspirace American Horror Story je tu trochu vidět. Myslím, že za tímto zážitkem se rozhodně vyplatí se do Plzně vypravit.
(zadáno: 30.3.2015)
Té hře se dá vytknout snad jen název, který je hůře zapamatovatelný, jinak jde pro soubor OLDstars o naprostou trefu do černého. Výborný překlad, citlivá režie a hlavně Ljuba Krbová, která hraje troufnu si říct na Thálii, se postarají o velice intenzivní zážitek. Vstupné 150/100 Kč, doporučuju k návštěvě naprosto všem, osobně si myslím, že takto by měla vypadat představení pro školy, přesně tohle může v mladých lidech vyvolat nadšení pro divadlo.
(zadáno: 17.6.2015)
Je s potěšením sledovat, jak si oba herci hraní užívají a jaké nasazení podávají v této zajímavé inscenaci mimo své domovské soubory. Víceméně nemám co vytknout, rozhodně divácký zážitek, zajímavé téma, dobrá adaptace, překlad, práce s prostorem, oba herci velmi uvěřitelní, chemie mezi nimi funguje na jedničku, emoce jiskří... Doporučuji k návštěvě všem!
(zadáno: 1.12.2013)
bavilo mě to. je to autorské, má to spád, překvapuje to, má to dobré herce, lehce to znásilňuje text, má to snahu o sdělení/poselství, zahrnuje to kvalitní hudební a výtvarnou stránku, je to trochu šílené, ale přitom konzistentní, fórky neokoukané. co víc si od moderního divadla přát? každému to nemusí sednout, ovšem já tleskám! P.S. P. Štroková by mohla natočit album šansonů, Somewhere over the Rainbow byla v jejím podání vynikající
asi McDonaghova nejlepší hra, mnohem lepší než ty jeho povídačky z Irska. geniální povídky, atmosféra, příběh. strašně silné! inscenace v činoheráku úplně bezchybná, herci všichni na jedničku, půl bodu dolů jen za (až) přemíru vulgarismů, které občas tahají za uši, a za nevyváženou část před koncem. jeden z největších divadelních zážitků v Praze.
herecký koncert manželské dvojice, výborná i scéna, vlastní režijní nápady... a hlavně výborná hra;-)
80% / 100%. zřejmě nejlepší inscenace v DISKu, kterou jsem zatím viděl!
(zadáno: 6.11.2011)
tohle je prostě život přenesený na jeviště a já tomu tleskám, dobrý text (zvláště druhá půlka) a excelentní herecký výkon. doporučuji všem maminkám a manželkám, nechte chlapy doma, zajděte si na to s kamarádkami/kolegyněmi, dejte si sklenku vína před představením a druhou o přestávce a bude se vám to strašně líbit; lístky je potřeba pro velký zájem koupit hned první den předprodeje = první prac. den v měsíci mailem nebo osobně
nádherný herecký a režijní koncert ve výborné hře, kde se nabízí spousta paralel se současným politickým děním. hra je o korupci, zneužívání moci, částečně o ztrátě ideálů a vůbec o prohnilosti světa. rozhodně to není nikterak příjemná podívaná, je ovšem velmi dobře zinscenovaná - počínaje od výborné minimalistické scény, která dodává představení syrovou atmosféru, přes vynikajicí a vyrovnané výkony všech členů souboru a pěkně udělaným závěrem konče. z herců bych vyzdvihl výkon civilního I. Chmely a M. Spurné netradičně v mužské úloze. trošku zdlouhavé a někdy troschu plytké byly dlouhé filozofující monology, které průběžně vedly všechny důležitější postavy (možná by neškodilo trochu zkrátit), stejně jako scény s Billovým strýcem mi moc nesedly. ale to není zas taková vada na kráse, rozhodně za tuto inscenaci inscenátorům tleskám, opravdu velmi mrazivé a hodno zamyšlení
(zadáno: 12.10.2011)
tak tady opravdu nemám co vytknout, výborná komedie s nápaditou režií, výpravou a vynikajícími hereckými výkony, bavil jsem se skvěle!
(zadáno: 4.1.2012)
tohle se prostě musí vidět! krásný zážitek a všechny složky inscenace v obdivuhodném souladu. nejlepší muzikál, který jsem zatím viděl!
(zadáno: 7.11.2012)
Myslím, že tuto hru budete buď milovat nebo nenávidět. Respektive buď se smát nebo kroutit hlavou nad tím, čemu že se ostatní smějí. Já se po trochu rozpačitém úvodu celkem rychle zařadil do první skupiny. Hlavně proto, že hra je opravdu velmi dobře napsaná (humor odkazuje k Divadlu J. Cimrmana) a zručně zrežírovaná. Je vidět, že herci si představení opravdu užívají, mohou si tu totiž dovolit beze studu přehrávat a odvázat se. Vyzdvihl bych hlavně L. Pernetovou, R. Říčaře a V. Kubařovou. Poprvé jsem asi odcházel z MDP opravdu spokojený a těším se na další počiny tandemu Janků & Svojtka.
(zadáno: 6.12.2014)
Tak tohle je poměrně velký úspěch, natož že se nejedná o žádný světově prověřený hit, ale koprodukci Brno-Fulda pod Mošovým dohledem (že tenhle chlap dokáže být úspěšný manažer, pohybovat se v mocenských kruzích a přitom stále dělat takové dobré režie mi zůstává záhadou). Další záhadou je cena Thálie pro H. Holišovou, ve chvíli, kdy má (minimálně!) tak dobrou alternaci v podobě Světlany Janotové, herectví i zpěv, poctivé, prožité, i její dětské alter ego K. Kučerová výborná a přirozená. Co kazilo dojem byla na brněnské poměry dost nesehraná company a sbory. Škoda, že už derniéra, je to pecka.
skvělé DIVADLO v pravém slova smyslu neomezující se na jeden styl, žánr, polohu. hlavní výjevy ze Shakespearových tragédií střídaly komické (skvěle udělané!!) scény ze Snu noci svatojánské. do toho živá hudba... výborné výkony herců.. vyrovnané a na vysoké úrovni, nejlepší asi zase Jakoubek;-), pěkná zajímavá scéna... a hlavně jsme měli super místa, takže obrovský zážitek.
Výborně! Špinar opět dokázal, že opravdu umí! Možná zrovna jeho styl pro trad. publikum Vinohrad není to pravé ořechové a jeho angažování zde bylo trochu překvapivé - také zde už končí :-( Klasické drama pojaté vlastně tradičně, inscenace je čistá, má pevnou formu bez nějakých excesů. To, že se neodehrává v papundeklových kulisách nebo že nezní unylá hudba, vůbec nevadí. Režisér ví, co chce, a dokázal to sdělit i hercům. Výkon obou královen skvělý, daří se udržet napětí i spád textu, který by v jiném pojetí mohl docela dost nudit.
(zadáno: 12.4.2012)
Repríza, kterou jsem viděl já, stála na třech nosných pilířích, výborných výkonech P. Gazdíka, D. Vitázka a J. Gazdíkové odměněných zaslouženým aplausem a výkřiky "bravo", oproti nim přece jen trochu pohasínaly výkony E. Jedličkové (zejména Knížka snů poněkud slabá) a M. Prokopové, jinak ale perfektní, čistá inscenace, kde by možná neškodilo více gradace (což je samozřejmě spíše věc samotného díla). Rozhodně velmi kvalitní Bídníci a "must see"!
(zadáno: 27.4.2013)
Formálně dokonalé a poměrně strhující. Fedotovova verze v Divadle P. Bezruče mě zasáhla přeci jen ještě o něco víc, hlavně herecká převaha je cítit, zde byly znát rezervy zejména u T. Sýkory a M. Daleckého. Jako celkové umělecké dílo hlavně díky promyšlené režijní koncepci, která funguje i 9 let od premiéry, ovšem rozhodně brněnské "must see".
(zadáno: 18.5.2012)
podle mě jedno z nejzásadnějších představení v DISKu za posledních pár let a výrazné přihlášení se o místo pod divadelním sluncem, jak od velice talentovaného B. Holička, tak od nezvykle sehraného a kvalitního ročníku. tleskám!
(zadáno: 16.11.2011)
trochu jsem se bál Terezy Kostkové v hlavní roli, nakonec byla po trošku rozpačitějším úvodu (a kromě zpěvu), výborná, ostatní herecké výkony civilní a příjemně vyrovnané. velmi podařené představení, klasické pojetí této hře (pro mě jedné z nejlepších českých všech dob) sluší, jednoduchá scéna, hudba, tradiční kroje... snad jen scény s advokátem a baronem trochu rušily, jinak ale tleskám, škoda, že se jednalo už o derniéru
Tohle se mi hodně líbilo-nejlepší inscenace, kterou jsem letos v DISKu viděl, dobře zvládnutá režie, hra je klas. pojatá (včetně kostýmů a líčení), ovšem vtipná, charaktery postav přesné a trefné. Režisér má velkou oporu v hercích, tento ročník je opravdu šikovný, vyrovnaný. Ženské postavy výtečné, z mužských zaujme hlavně I. Orozovič v hlavní roli. Takhle by měl myslím vypadat Moliére, inscenace by mohla z DISKu rovnou do Národního a např. takový I. Rajmont, který nám krapet senilní, by se mohl od p. Vokouna učit (a ne naopak, jak tomu je!).
výborné režijní nápady, dobře zahrané, zajímavá hra... není moc co vytknout;) povídku, podle které byla hra psaná, jsem nebyl pak schopný ani pořádně přečíst kvůli těžkému jazyku, hra je ale asi trochu u něčem jiném.. hlavně konce se liší, ten v divadle mi tam moc nesedl... pěkná byla slovenština (alespoň) v hlavní roli :-D
(zadáno: 15.5.2012)
musím říct, že pro mě osobně docela silný zážitek! hlavně díky naprosto civilnímu projevu skoro všech herců (musím vyzdvihnout hlavně M. Šoposkou, vynikající výkon!) a citlivé režii (umím si představit, že by se tato hra mohla zvrtnout v naprostou šílenost). ta hra není snadná na uchopení, možná i pro některé diváky, myslím ale, že v činoheráku obstáli přinejmenším se ctí

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>