Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (118)
Pavel Širmer: 13 % (226)
Helena Grégrová: 14 % (182)
Jan Pařízek: 14 % (160)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 11.4.2013)
Herecká dvojice k sobě dobře ladí a doplňuje se (expresivnější komika Paulové a civilní projev Zedníčka), text hry je velmi dobrý (až na nevýrazný konec), kdo čeká nějakou vyloženě řachandu, možná bude překvapen celkem slušnou hořkosladkou atmosférou, kterou se tvůrcům podařilo vytvořit. Komedie, která nikoho rozhodně neurazí
McDonagh se vším všudy... hra v lecčems podobná Poručíkovi z Inishmoru, první půlka slabší, druhá už nabídla o dost víc - včetně několika možných rozuzlení (jako na houpačce), z nichž ovšem to konečné nedává v kontextu hry moc smysl (nereálná, špatně napsaná postava Johnnyho), konečně (poprvé!) tu měly McDonaghovy vulgarismy smysl (i když by jich stačila klidně půlka), hra celkem dost dlouhá, prospělo by trochu víc zhustit (případně proškrtat) dialogy... skvělý(!!!) Václav Jakoubek, ostatní spíše průměrní, pěkné tanečky během přestavování scény.
(zadáno: 2.11.2013)
Viděna již krácená verze na hostování v Praze. Zajímavá a přínosná adaptace známého díla, která zaujme především hutnou atmosférou a dobrými hereckými výkony (zejména až strojově přesná K. Krejčí a charismatický J. Vlas). Bez projekcí bych se myslím zcela obešel a anketa ohledně toho, jestli se žilo hůř nebo líp, byla vyloženě navíc, stejně jako další narážky na komunismus v ČSR. Myslím, že text je dostatečně silný i bez podsouvání jakýchkoli paralel.
pěkné představení, skvělý herecký výkon Davida Prachaře (cena Thálie), velmi zajímavé spojení herectví a klavírního koncertu, ještě umocněné atmosférou divadelního sálu Violy, navíc jsme měli velmi interaktivní místa u 4. stolku (akorát je tam člověk trochu jak na obrtlíku:-P) první půlka hodně nadějná, člověk čeká, jak se to všechno vyvrbí, druhá ale bohužel dost zmatená, chvílemi jsem nevěděl, kdo kdy vlastně mluví a vůbec: kdo je kdo. konec tomu všemu moc nepřidal, poslední moment jsem jaksi nezachápal - nevím, jestli se to týká hry nebo výkladu režisérky. taky mi tak trochu vadil Prachařův vysoký hlas u některých postav (hlavně u Novecenta), který působil dost nevěrohodně a zvláštně. určitě ale velký zážitek, doporučuju vidět.
(zadáno: 8.11.2011)
Překlad i úprava velmi dobrá, délka tak akorát, vývoj je přehledný, dobře pochopitelný a přitom zachovává ducha předlohy, občasnému zjednodušení a schematičnosti se text nevyhne, ale myslím, že to dopadá ještě velmi dobře, režijní koncepce poměrně úsporná a civilní, u některých postav bych čekal více emocí (Iokasté, ale i Oidipús), nevím, jestli jde o momentální (ne)nasazení herců nebo o záměr, zaujali mě Miloš Kopečný jako Teiresiás a Marcela Nohýnková v miniroli služebné. Rozhodně dobré vidět.
hodně jsem od toho čekal a musím říct, že mě to pak trošku zklamalo. hlavně první půlka, která byla trochu jalovější, a to hlavně kvůli tomu, že jde o muzikál, kde písničky neposouvají děj, tudíž se tam musí i hodně mluvit, čehož není podstatná část ansámblu Broadwaye schopna bez křečovitosti. překvapivě i Aleš Háma je mnohem lepší zpěvák než herec, naštěstí jsme měli V. Zavřela, který byl naopak výtečný! druhá půlka už byla mnohem zdařilejší, hlavně díky velkému množství dobrých vtípků, parafrází a režijních nápadů, i když některé věci už se pak dost opakovaly (dar přítele...), určitě jde ale (v současné době) o nejlepší pražský muzikál, kterému dost prospívá i to, že sám sebe nebere příliš vážně a dělá si legraci i z jiných kousků na Broadwayi. musím říct výtečná je i hudba (Brousek), písničky pěkně sedí k ději, mají hezké melodie a sem tam i celkem hitové ambice!
pěkná hra se silným příběhem a propracovanou psychologií postav (u McDonagha zatím asi nejvíc), tentokrát bez vulgarismů (jedině dobře); v druhé půlce se vývoj událostí i stavba zápletky odvíjely na příliš účelových (a možná těžko uvěřitelných) faktech - bylo to vygradované a vypointované celkem pěkně, ale tak trochu "na vodě"... herci byli úplně skvělí (hlavně dvojice Hlaváčová x Juřičková - obrovské plus!); jedná se o komorní hru, takže by jí prospěl možná menší prostor (zkušebna...)
tady nemůžu napsat zrovna jednoznačné hodnocení - velký rozdíl mezi zážitkem v divadle přímo při sledování hry a názorem s odstupem (nebo vlastně hned po skončení). celé představení bylo víceméně postavené na hereckých výkonech - mimořádně dobré (a vyvážené!) obsazení zaručovalo, že jsem se opravdu skoro celou hru bavil a zároveň čekal na nějaké překvapivé rozuzlení nebo alespoň adekvátní zakončení... to se ale bohužel nedostavilo, takže po skončení jsem si nebyl zrovna dvakrát jistý, o čem ta hra byla:-( teď si pamatuju spíše dobře napsané dialogy, zajímavé postavy, ale celkové vyznění nic moc... dost rušivá pro mě jinak byla přílišná hlasitost (!?! - asi věc režie) dialogů a hudby a někdy příliš velké přehrávání, které někdy ale naopak bylo na místě. nevím, no. určitě ale nadprůměr!
Určitě jedno z nejlepších představení v současném repertoáru Švaňdáku, dobrý tah a zdařilá dramatizace knihy, kterou sráží pár logických nesrovnalostí a oslích můstků (postavit nejdůležitější fakt hry na ztrátě paměti?), taky je vidět, že autoři v té době prostě nežili, tak leccos vyznívá jako klišé. Obrovské plus je naopak výkon Marie Málkové, které ze souboru ŠD dokáže zdatně sekundovat snad jen E. Leimbergerová. Ostatní herci spíše průměrní. Inscenace je ale jako celek zdařilá, i přes svou délku nenudí. Určitě úspěch.
(zadáno: 16.6.2011)
tak spíš než divadlo, muzikál či cokoli podobného, jde o čistokrevný rockový koncert, takže se to na tento web možná ani nehodí, nicméně hudba M. Steigerwalda není vůbec špatná, texty P. Forest o poznání slabší, ale ono jim stejně není moc rozumět (je to dost ohulené), ani děj jsem moc nepochopil. nicméně poměrně silný zážitek, je vidět, že protagonisty to baví a nálada se přenese do publika. nevím, jak to divadlo mohl někdo zkolaudovat, v představení se polyký oheň, žongluje s ním... snad se nestane průser no, jinak se tam ti lidi ušlapou
(zadáno: 16.6.2011)
až na strašidelný pěvecký výkon K. Hádka a bohužel poměrně trapnou scénu s N. Urbánkovou jsem se bavil, i když první půlka šlape znatelně lépe než druhá... spíš než o muzikál jde o činohru, naštěstí s uvědomělým režisérem, jedno z nejlepších představení, co se kdy v Hybernii hrálo :-)
(zadáno: 2.11.2013)
Myslím si, že toto nemá s předlohou už příliš společného. Ačkoliv můžeme pozorovat řadu dobrých nápadů a zajímavých scénických řešení, přijde mi, že se (podobně jako u Oněgina) rezignovalo na vysvětlení motivace postav a zvrhlo se to víceméně jen v ta jatka. Vyloženě špatně vyložená mi přišla postava Heathcliffa, jehož proměna v násilníka byla dost na vodě, i charakter Kateřiny je bohatší. Potěšilo by mě, kdyby inscenace byla delší (s přestávkou!) nebo kdyby se hrála jen část do smrti Kateřiny (podobně jako na Prádle). Herecky je soubor velice dobře disponován, zaujala mě zejména T. Vilišová.
(zadáno: 2.6.2012)
65%. pěkná souhra hlavní dvojice, hlavně L. Žáčková je nyní opravdu ve vynikající formě! bohužel další postavy mě příliš nezajímaly, ne že by byly špatně zahrané, ale fragmenty týkající se např. doktora a sestřičky nebo matky mě prostě příliš nebavily. takový typ hry sice může poměrně věrně vystihovat běžný život (nebo alespoň jeho fragmenty), ovšem na úkor jisté nevýraznosti nebo zapomenutelnosti. jinak rozhodně poctivá inscenace, stojí za vidění
(zadáno: 10.3.2013)
Nejlepší Ďurovčíkův muzikál v Kalichu nabitý energií, choreografie vynikající a nasazení účinkující obdivuhodné. Škoda přílišné parodizace chování většiny postav, kdy pak vážnější momenty působí spíše nepatřičně a dále obsazení starších herců, kdy někteří spolužáci by mohli být ve skutečnosti jejich dětmi. Ze všech alternací musím zmínit alespoň M. Procházkovou, Ch. Doubravovou a K. Steinerovou, která se na Sandy typově hodí a když má svůj den, také velmi dobře zazpívá. Jako Danny nezklame žádný z protagonistů. Zde vyčítané činoherní pasáže už se myslím celkem usadily. Rozhodně doporučuji.
(zadáno: 26.6.2012)
mám taky takový pocit, že měl dramatik W. Russell zůstat spíše u klasické činohry. co si budeme nalhávat, muzikál to úplně není, mluvené pasáže jsou prokládány 3-4 melodiemi, které se opakují. to, že je zvládl napsat autor textu, mu budiž ke cti, nicméně mám pocit, že nálepka muzikál je zde spíše na škodu. jinak i přes delší stopáž jsem se vůbec nenudil a kromě trochu nepřehledného konce byl příběh dobře vystavěný, s poměrně hutnou atmosférou. herecky velmi solidní, přeci jen trochu vyčníval famózní A. Slanina, který se s náročnou úlohou popral na jedničku
mně se tahle inscenace líbila! klasika všech klasik, jak divadelní, tak filmová, nesčetněkrát zpracovaná a omílaná; tato verze se nemá za co stydět, opírá se o výborné herecké výkony v hlavních i v těch menších rolích (Šoposká, Holiček), jak je ostatně v ČK dobrým standardem. bez nějakých zbytečných rušivých prvků příběh pěkně utíká a i přes delší stopáž se divák nenudí. vytkl bych jen trochu překotný a zbrklý závěr, možná nějaký trochu inovativnější režisérův náhled na látku by taky tuto inscenaci učinil výjimečnější.
nádherná čeština J. Vrchlického (překlad), ač stará 200 let, je pořád krásně libozvučná, krásně se poslouchá. Davidu Prachařovi není možná Cyranem, kterého si člověk hned sám představí, je ovšem Cyranem civilním, ale o to více přesvědčivým! na inscenaci mě trochu mrzel začátek, kdy jsem se ztrácel v množství postav (nechytil jsem se zcela až do konce - jasný mi byl jen ústřední trojúhelník;-)), scéna byla občas dost nepřehledná a některé výjevy nepříliš důležité. to všechno z výšky druhé galerie, mno, popravdě jsem tak trochu usínal. na druhou půlku jsme si ovšem šli sednout dolů a už to bylo mnohem lepší, škoda jen některých zjednodušených situací či nezodpovězených otázek (proč třeba Cyrano pomáhá Kristianovi, postava Roxany a její psychologie, neoblíbenost Cyrana a jeho vražda). možná je to ale právě na divákovi, aby si o těchto věcech po shlédnutí pěkného představení pohloubal.
(zadáno: 5.12.2012)
4.12. Janota, Sedláčková, Vitázek, Havelka, Janotová, Holišová, Prokopová. Velmi dobře zinscenované, pěkně se na to dívá. I když nejde o "velký" divácky vděčný muzikál, přesto jde o dílko hodné pozornosti, možná škoda jen zřídkavého uvádění, byly znát určité nepřesnosti v nástupech, vynechané repliky atd., navíc ani Markéta ani Lukáš neměli pěvecky zrovna svůj den, naopak výborně ladilo trio dívek. D. Vitázek dokazuje že má obrovský komediální talent, zatím bohužel nevyužívaný, P. Németh zase pohybový. Celkově lze říci, že z předlohy zde bylo vyždímáno maximum.
(zadáno: 11.10.2012)
velmi dobré herecké výkony, jak je v činoheráku zvykem, a zajímavá hra, akorát ten úplný konec s postavou L. Skopalové mi tam opravdu příliš neseděl
(zadáno: 21.3.2012)
velmi svěží a inovativní jevištní pojetí, tak nějak by mělo podle mě vypadat představení alterny. opravdu ale nejde o příliš nestrannou rekonstrukci, herci a režisér svoje stanovisko zaujali, dozvěděl jsem se sice plno nových faktů (snad), ale víceméně optikou "vrazi". nevýhodou je, že všechny trumfy jsou odkryty v první třetině a pak už se vše víceméně opakuje. konec mi připomněl operu "zítra se bude" J. Nekvasila, na M. Horákovou se zde také odkazuje
(zadáno: 16.2.2015)
Takový mix Cimrmana, Úžasňákových a Tarantina. I když tomu ke konci už maličko docházel dech a logika té fabulace místy pokulhávala, stále jde o velmi přínosné a zábavné představení, už jen fakt, že tento projekt dokáže už tak dlouho vyprodat 500 míst v Arše na několik týdnů dopředu, je obdivuhodný. Možná by se dalo ještě trochu pracovat s herci, je to maličko rozkolísané (vyčnívá Tomina Jeřábek coby Moravec) a ten Pérák samotný vyšel na konci trochu do ztracena, ovšem oceňuji, že i po přemíře vtipu dokázala inscenace bez patosu dojmout a stát se dosti naléhavou.
(zadáno: 21.2.2012)
Mám pocit, že spojení Kafky s Pařízkem je pro mě tak šílená kombinace, kterou mohu sice vnímat, ale ne zcela pochopit a natožpak hodnotit. Produkce divadla Komedie asi není úplně můj šálek čaje, ale vzhledem k tomu, že bude brzo končit, snažím se zhlédnout ještě pár inscenací. Dostává se mi většinou hutné atmosféry, dobrých hereckých výkonů, ovšem v adaptacích, které většinou připomínají abstraktní umění v nějaké vyhlášené galerii. Toto rozhodně stojí za vidění minimálně kvůli Fingerovi.
Trošku podobné jako Komplic a skoro stejně dobré! Na Zábradlí tento typ her umějí a mě baví se na to koukat. Pěkná svižná moralitka z prostředí velkých firem s možná trochu moc schematickými postavami, ovšem velmi přesvědčivě zahrané, vyrovnané herecké výkony. Neznám originál, ale překlad mi přišel hodně dobrý, hlavně vtipně přeložená jména postav. V rychlém tempu záměrně povrchních dialogů se někteří herci (J. Polášek) občas trochu ztráceli, ale atmosféru se podařilo navnadit myslím velmi dobře. Inscenace si udržuje celou dobu tempo.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>