Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (184)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 18.11.2014)
"To je blbý, to se bude líbit". Naštěstí je to blbé jenom občas (vulgarismy, scéna s představováním postav her nebo mapou), občas naopak velmi dobré (zejména aranže písní) se spoustou nápadů. Líbit se to bude opět jen některým a druzí nad představením budou lámat hůl, podobně jako u dalších inscenací autorské dvojice Janků&Svojtka. Myslím, že nelehkého úkolu se tvůrci zhostili se ctí a domnívám se, že právě tento styl inscenace muzikantsky a komediantsky slušně disponovanému souboru MDP sedí nejlépe. Natož, že šlo o první reprízu, šlapalo to velmi dobře a nenudil jsem se.
(zadáno: 20.12.2014)
Ta hra je jistě zajímavá a myslím, že má velký potenciál zaujmout většinu diváků, pro mě osobně, občas už maličko hraničí s kýčem, po většinu času se ovšem dobře vyhýbá patosu a ukazuje spíše drsnou stránku věci. Režijně to na Kladně mohlo být trochu dotaženější, zřejmě ale došlo od mé reprízy ke krácení, takže celek by již mohl působit kompaktněji. Co se týče hereckých výkonů, nelze než chválit, do náročné (ale svým způsobem i vděčné) hlavní role, se Benoni velmi dobře stylizoval a byl pro mě maximálně přesvědčivý, velmi zdatně sekundovali ale i Veselý, Štípková, Míčová. Jednoznačně úspěch.
(zadáno: 17.1.2015)
Všichni dobře víme, že aranžování působivých scén jde Špinarovi mnohem lépe než vývoj psychologie postav, jeho inscenace jsou spíše audiovizuálním zážitkem, nejinak je tomu i tady - skvělá výprava, hudba, práce s prostorem.. Na druhou stranu vlivem škrtů je hra osekána na nezbytné minimum a jde spíše o takový fastfood, kde motivace postav nejsou zcela objasněny (myslím, že výkladů by se našlo víc, spíš je tam ale od všeho trochu). Myslím, že je to legitimní přístup k Othellovi a celkově bych inscenaci označil za povedenou, když takhle nebudou v ND vypadat všechny, nemám námitek. Super plakát
(zadáno: 16.2.2015)
Takový mix Cimrmana, Úžasňákových a Tarantina. I když tomu ke konci už maličko docházel dech a logika té fabulace místy pokulhávala, stále jde o velmi přínosné a zábavné představení, už jen fakt, že tento projekt dokáže už tak dlouho vyprodat 500 míst v Arše na několik týdnů dopředu, je obdivuhodný. Možná by se dalo ještě trochu pracovat s herci, je to maličko rozkolísané (vyčnívá Tomina Jeřábek coby Moravec) a ten Pérák samotný vyšel na konci trochu do ztracena, ovšem oceňuji, že i po přemíře vtipu dokázala inscenace bez patosu dojmout a stát se dosti naléhavou.
(zadáno: 17.5.2015)
Ačkoliv se jedná o jednu z dalších rubínovských (a Kolečkových) jednohubek (limity tohoto prostoru jsou neúprosné a víceméně nedovolují nic jiného), kápla mi dobře do noty, především skvělým kolektivním výkonem všech herců, dobrým rozpohybováním a hlavně příjemnou ulítlostí textu. Doporučuji!
(zadáno: 17.6.2015)
65% Velice živá inscenace plná pozitivní energie sehrané čtveřice protagonistů - kapely, která čeká na svého saxofonistu. Myslím, že jde o dobře zvolené východisko, verše jsou velice pěkně zhudebněny M. Severýnem, tato linka je jasná a obsahuje vděčné režijní vychytávky, význam recitovaných pasáží v druhé půlce jsem asi ne vždy pochopil, nicméně v globálu jde o zábavnou a svižnou inscenaci bez patosu a za mě asi zatím nejlepší počin Divadla NaHraně. Návštěvnost zatím velmi slibná, doufejme, že dlouho vydrží!
(zadáno: 20.6.2015)
Jedná se o třetí verzi RENTu, která je v Praze k vidění, a posun vpřed je opravdu vidět, dobrý převod do češtiny určitě hodně přidá vašemu diváckému zážitku. To, jak budete spokojeni, asi hodně závisí na tom, jaké chytnete ozvučení, 19.6. nebylo ze začátku ideální, ale v průběhu představení se zlepšilo a interpretům bylo krásně rozumět každé slovo, doporučuji tedy spíše poslední reprízy v rámci série uvádění. Účinkující byli výborní, jako slabší článek se mi jevila jen M. Horká, je otázka, jestli je alternace lepší. Rozhodně doporučuji k návštěvě i těm, kteří byli rozhořčeni titulky v Kalichu.
(zadáno: 24.9.2015)
Podobné produkce jsou vždy velká neznámá a občas může hodně lidí vyhodit dost peněz, zde se inscenace podařila, ale bohužel rychle skončila vinou producentů. Fórum Karlín je obrovský a nepříliš divadelní prostor, kvalita zvuku je výborná, je rozumět každé slovo. Překlad je obstojný, režie a choreografie L. Vaculíka možná nejlepší, co jsem od něj viděl, scéna a kostýmy podařené. Co se týče obsazení, vedlejší role zastiňují hlavní dvojici, pěvecky zaujme zejména Martin Růža. (více v článku na blogu)
(zadáno: 11.12.2015)
Originální a pozoruhodný projekt, škoda, že vrchol přijde hned v první části. Od těch dalších jsem očekával více děje a představení i jiných pohledů na věc, bohužel tvůrci nahlíželi jednou optikou od začátku do konce. Za vidění kus ale rozhodně stojí a popularita je zasloužená.
(zadáno: 12.12.2015)
Ačkoli soubor tak trochu opustil svůj manifest na webu (kalambúry nám řídkou, aktovka byla vypuštěna a o nahodilý sled skečů se tak trochu jedná), stále jde o velmi osvěžující a nadprůměrnou dávku humoru. Milan Šotek udělal velký pokrok ohledně herecké jistoty a Igorovi s Jirkou už se může směle rovnat. Utíkejte se pobavit a zasmát - možná dostanete i bonbon.
(zadáno: 18.10.2016)
Hra na hranici reality a absurdity, komedie a psych. dramatu - je na ní cosi zneklidňujícího. Myslím, že z této podoby (schválené k inscenování autorem) bylo vytěženo režijně maximum. Podle mého by byl ale efekt mnohem lepší, kdyby byla zkrácena cca o čtvrtinu, některé pasáže působí podobně. Ano, je pravda, že V. Gajerová hraje na hranici svých možností, co ale naplat, když je tato hranice na úrovni takového standardního výkonu V. Kubařové. Také si myslím, že obě hlavní role jsou střídáním poloh prostě dost vděčné... V repeartoáru MDP ale rozhodně perla.
(zadáno: 9.12.2016)
Střídání extrémních poloh (imprese - exprese) může být pro diváka poněkud náročné a přiznám se, že se mi na to občas nekoukalo úplně lehce, možná by režijní invenci neuškodilo občas trochu zkrotit, nicméně převládl ve mně pocit, že toho ve 2hodinové inscenaci bylo řečeno a obsaženo opravdu hodně. Obzvláště hudebně-výtvarná složka je působivá, herecky poctivé, musím říct, že mě linka kolem Chicka a Alice tolik nezaujala, ale to je ale i věcí předlohy. Styl SKUTRu se zde dost přiblížil stylu Drábkovu.
(zadáno: 2.1.2017)
L. Smoček je jako režisér poměrně nenápadný, pomalu a důkladně (pro někoho možná až trochu úmorně) skládá situace a buduje v duchu předlohy nějakou atmosféru. Není špatné všechny ty Špinary a Mikulášky jedním Smočkem proložit, pro mě osobně je to příjemné osvěžení. Ačkoli na jevišti defiluje mnoho herců, většina postav je spíše schematických, některé vyloženě do počtu, a herci nemají prostor vyniknout. Velkou příležitost dostává P. Nárožný, který sice trochu hůře artikuluje, jeho pojetí postavy mě ale vtáhlo - precizní výkon. Vlivem zřídkavého uvádění je představení místy trochu rozhozené.
(zadáno: 16.2.2017)
75% MDB potvrdilo, že je Ostrovem pokladů v českém muzikálovém rybníčku. Vynikající (!!) libreto, které zajímavě proplétá román a život R.L. Stevensona. Hudba slušná, i když kvalit Papežky nedosahuje, v hlavě mi zůstala jen "odrhovačka". Tradičně skvělý A. Slanina, moc se mi líbila i L. Bergerová a její duet s J. Musilovou, role nesedla J. Hruškocimu. Občas situace vyznívaly trochu do prázdna a herci se místy nejistě pohybovali po jevišti, což může být delším neuváděním nebo režijními rezervami. Škoda, že už derniéra, jinak bych doporučil všem.
(zadáno: 8.3.2017)
Velmi mě zaujala ta hra, B. Hančilová je nesporný talent. I když se sem tam objeví náznaky klišé, je to myslím rozumná daň za to, jak aktuálně, přirozeně a civilně autorka text vystavěla, několik míst tam bylo opravdu hodně silných, rezonujících. Režie si byla dobře vědoma toho, co hra potřebuje, a i další inscenační složky jsou na poměry DISKu nadprůměrné. Jen tedy upřímně řečeno herecky mi to přišlo spíše obstojné, herci dobře posloužili celku, ale nikdo mě výrazněji nezaujal. I přesto jedna z nejzásadnějších inscenací na DAMU za posledních 10 let.
(zadáno: 16.3.2017)
Jméno je prostě dobře napsaná a vděčná hra. I v Brně se s ní poprali dobře, uvedení bez přestávky je dobrý nápad, protože v textu na ni není místo, ovšem být režisérem bych se v takovém případě uchýlil k jistým škrtům - úvod hry (než došlo k prozrazení jména Adolphe) si o to vyloženě žádal. Podobné role sednou jak pr*el na hrnec M. Havelkovi, který si to vyloženě užívá, A. Antalová mě prostě baví, i když tady jsem měl občas pocit (hlavně v závěru), že hraje trochu větší drama než ostatní. Postava V. Skály byla možná až zbytečně nesympatická, pojetí R. Zacha v Praze mi sedlo víc.
(zadáno: 21.3.2017)
I když většina postav jsou vlastně archetypální figurky a ještě k tomu notně přehrávané, bavilo mě se na to koukat. Myslím, že hlavní zásluhu má režisér, který odhadl pravou míru a herce dobře vedl. Skvělí Pálek, Tenorová, Tenkrát, Martiníková. Dobří Vondráček, Ciatti, u Tomeše, Podlipské a Maňasové jsou rezervy. Ohledně scény už ve stísněném Kalichu dokázali vymyslet více. Ačkoli je Presley zván králem rocknrollu, skládá se muzikál spíše z cajdáků o lásce s popovým aranžmá. Libreto je dobře napsané, na A. Nováka obstojný překlad. Prostě taková lehká zábavná věc pro široké publikum.
(zadáno: 12.4.2017)
Po všech stránkách poctivé nastudování atraktivního titulu, které ale trochu postrádá duši. Podle mě se muzikál bere moc vážně, bez nadsázky je to libreto vlastně dost hloupé a nelogické. M. Vojtko obstojný, ale bez charismatu a statický, M. Gemrotová má problémy se sykavkami a nižší polohy jí nezní, v duetech spolu neladí. Výrazově je předčí výborní P. Vítek(!), B. Kotiš a E. Ochmanová. Hudba úžasná, silné opakující se motivy, přebásnění nadprůměrné, výprava je v porovnání se zahraničními verzemi chudá, choreografiím překážejí složité kostýmy. Ponižující čekání na obsazení mezi reklamami!!!
(zadáno: 27.5.2017)
Inscenace má lehce hippies atmosféru a je tam vidět (na rozdíl od pražského nastudování) nadšení mladých interpretů z tohoto díla. Režijní koncepce (pokus o aktualizaci a lokalizaci do Ostravy) mi ovšem přišla trochu nedotažená a nedomyšlená. P. Cmorík Ježíše obsáhne typově i hlasově, H. Fialová potěšila vřelým projevem a příjemnou barvou hlasu, největší pozornost na sebe ale strhává L. Adam, který nevyniká chraplákem ani hlasovými kudrlinkami, přesto je opravdovým hybatelem dění na jevišti, zejména herecky a výrazově je bezchybný. Zamrzí výpadky paměti u P. Dopity a hlasu u J. Lekeše.
(zadáno: 27.12.2017)
Hodně mě bavila první stand-upová část, především přesně stylizovaný J. Bidlas a vřele lidská J. Boušková, oproti tomu druhá část za plexisklem už pro mě nepřinesla nic dalšího, nového a vyloženě mě tam iritovat tajtrlíkující a přehrávající P. Děrgel. Tento počin je určitě potřeba v kontextu směřování dramatiky ND ocenit, nicméně chápu, že pro někoho už to celé dnešní Národní pod Špinarovým vedením může být opravdu "dost teplé".
(zadáno: 29.3.2018)
Zajímavá kombinace dvou úplně různých (a pro mě doposud neznámých) inspirací. Inscenace se svébytnou poetikou, podařenou výtvarnou stránkou a nápaditou režií. Herecké i muzikantské výkony obou představitelů jsou dobré, i když zpěv u Marie Jansové je maličko nadoraz. Návštěva se rozhodně vyplatí, má to srdce.
(zadáno: 9.1.2019)
Po úvodním výstupu Hynka Chmelaře se tedy přiznám, že jsem měl obavy, ale pak se to pěkně rozjelo, zaujal mě především výkon M. Zaha, kterého jsem předtím neznal. U Ondry Nováka zatím jeho nejpřesvědčivější záporná postava... :-) Dobře napsaný vrstevnatý text, který má sílu zaujmout, inscenovali na Kampě s citem a pochopením. Určitě vyražte, stojí to za to!
(zadáno: 12.7.2019)
Po pěvecké stránce není co vytknout, v hereckém projevu by se rezervy našly, občas tomu padal řetěz. Každopádně ale super počin a díky za realizaci ne tak známého muzikálu.
(zadáno: 12.7.2019)
Zábavný, dost razantně upravený dudák. Dobře využitý poměrně členitý prostor, který herci dokáží ukřičet (a uběhat). Propracované gagy - klobouk dolů. Zaujala mě E. Hanušová a M. Písařík. Je samozřejmě potřeba mít na to správnou náladu - může se lehce stát, že se s tím totálně minete. Nicméně úplně klasicky se to myslím skoro ani hrát nedá. Toto je za mě dobrý modus.
(zadáno: 13.7.2019)
Dobře napsaná, dobře zrežírovaná a dobře zahraná věc. Jen k vychvalované závěrečné scéna z Othella bych rád podotkl, že je to trochu vystavěné na efekt, že v kontextu hry to příliš nedává smysl a je otázkou, jestli by tehdy takový civilní výkon bez okázalých gest přihlížející zaujal tak jako nás. Ale tak to je jen drobnost :-) Výborně zvolený hudební doprovod.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>