Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (184)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (100)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 22.5.2015)
režisér je určitě chytrý a schopný, ta základní idea myslím byla dobrá a má to silná místa, ale bohužel celkově to trpí nevyrovnaností - jednak tempa (ruší časté opakování bez zjevného smyslu) a také hereckého projevu - velmi přesvědčivý Pavel Neškudla až příliš vyčnívá, u ostatních je často problém zřetelně a včas vyslovit repliku, natož že se jedná zřejmě o studenty uměleckých oborů, bylo to na mě až moc ochotnické. někteří aktéři mají exhibicionistické sklony, celkově se ale spíše drsně mluví a dění na jevišti je poměrně krotké. zajímavý, ač trochu předvídatelný závěr.
(zadáno: 25.1.2012)
ta letošní představení v DISKu mi přijdou až nějak moc alternativní a tohle se blíží až k míře únosnosti - hlavně tedy svou délkou (cca 4 hod.), pak taky dost radikálním přepracováním třech známých děl světové dramatiky (Večer tříkrálový, Tři sestry a Čekání na Godota), kdy divák jich neznalý toho nemusí moc probírat. možná by ale bylo lepší udělat jednu věc z těch tří pořádně a celistvěji, nejen jako průlet světovou dramatikou zaobalenou pro potřeby KALDu
(zadáno: 2.11.2013)
Viděna již krácená verze na hostování v Praze. Zajímavá a přínosná adaptace známého díla, která zaujme především hutnou atmosférou a dobrými hereckými výkony (zejména až strojově přesná K. Krejčí a charismatický J. Vlas). Bez projekcí bych se myslím zcela obešel a anketa ohledně toho, jestli se žilo hůř nebo líp, byla vyloženě navíc, stejně jako další narážky na komunismus v ČSR. Myslím, že text je dostatečně silný i bez podsouvání jakýchkoli paralel.
(zadáno: 12.10.2011)
tak tady opravdu nemám co vytknout, výborná komedie s nápaditou režií, výpravou a vynikajícími hereckými výkony, bavil jsem se skvěle!
(zadáno: 17.11.2017)
Zajímavé téma, i když hra se nese v lehce nevzrušivém tempu, občas probublá na povrch nějaká zajímavá emoce či situace. Na druhou stranu se text vyhýbá patosu, sentimentu, zkratce a zjednodušování. Musím se přiznat, že mi k sobě trochu nepasoval styl herectví vybraných představitelů, možná každý ten výkon byl naprosto v pořádku, jen k sobě na jevišti nějak neladily. Doporučil bych zejména těm, kterých se dané téma nějak více dotýká.
hodně jsem od toho čekal a musím říct, že mě to pak trošku zklamalo. hlavně první půlka, která byla trochu jalovější, a to hlavně kvůli tomu, že jde o muzikál, kde písničky neposouvají děj, tudíž se tam musí i hodně mluvit, čehož není podstatná část ansámblu Broadwaye schopna bez křečovitosti. překvapivě i Aleš Háma je mnohem lepší zpěvák než herec, naštěstí jsme měli V. Zavřela, který byl naopak výtečný! druhá půlka už byla mnohem zdařilejší, hlavně díky velkému množství dobrých vtípků, parafrází a režijních nápadů, i když některé věci už se pak dost opakovaly (dar přítele...), určitě jde ale (v současné době) o nejlepší pražský muzikál, kterému dost prospívá i to, že sám sebe nebere příliš vážně a dělá si legraci i z jiných kousků na Broadwayi. musím říct výtečná je i hudba (Brousek), písničky pěkně sedí k ději, mají hezké melodie a sem tam i celkem hitové ambice!
(zadáno: 29.10.2012)
Trošku promarněná šance, která tkví hlavně v osobě režiséra Barreho, projekt byl prostě nad jeho síly. Výstupy jsou mnohdy dost statické, některé scény nepřehledné, scéna (už tak minimalistická) nevyužitá. Dasha opravdu výborná, K. Nývltová (hlavně herecky) o třídu níž, zaujme přirozený P. Strenáčik a na své poměry i M. Vojtko. O překladech A. Nováka se opravdu nemá smysl rozepisovat. V HDK prostě dělají některé věci lidi, kteří by je dělat neměli. Předloha samotná ovšem velmi dobrá, po hudební stránce zajímavé. Vzhledem k ceně vstupenky a dotacím divadla je to ovšem krádež!
(zadáno: 4.11.2011)
uřvané, vulgární, přehrávané, bez talentu... chtělo by to proškrtat, nějakého dramaturga, dost často tomu padá řetěz a vlastně se mele pořád dokola to samé, stylizace herců a vůbec celé pojetí dost podobné filmu, což mi přijde jako velká chyba!
bohužel tady se mé hodnocení rozchází s většinou diváků i kritiků... první půlka úplně v pohodě, vtipná, zajímavá, rázná (na můj vkus trochu moc vulgární - nemusím tyhle moderní hry s vole a doprdele za každým slovem), herecký koncert (všichni tři herci skvělí- cenu bych dal ale asi spíš Nárožnému než Pavlatovi)... až sem tak 70% v pohodě! odejít v přestávce, byl bych naprosto spokojen... druhá půlka je ovšem naprosto šílená a sráží hodnocení na polovic! připitomělá zápletka... dosti na vodě... sentimentální fráze na konec... na to se nedá dívat a nesmát se na místech, kde o to autor a režisér jistě nestál! nulová psychologie postav, nulové poselství... podle mě strašně přeceňované představení!
(zadáno: 29.3.2018)
Nejsem příznivcem této hry, jak je ostatně vidět z mého hodnocení původní inscenace. Kladem té nové je uvěřitelný výkon V. Šandy, podle mě jeho zatím nejlepší v ČK. Přiznám se, že mě osobně M. Finger moc nebaví, myslím, že ideální obsazení ústřední dvojice by bylo Dulava a Taclík - ale kolikátá podobná kreace v ČK by to již byla, že? Vzhledem k minimu premiér na této scéně prosím Ondřeje Sokola, aby další verzi AB už neuváděl :)
další z muzikálů, které stále vznikají jak houby po dešti, mě celkem mile překvapil. Bednárik je zkušený muzikálový režisér a je to vidět, trochu slabší byla hudba M. Davida, sice nechyběly nápady ani potenciální hity, nahrávka zněla ale strašně synteticky (nenahrál to celé David večer doma na klávesy?), největší slabina ovšem podle mě tkví v textech L.F. Hagena, některé perly, které bohužel tvořily i často refrény písní, se moc nedaly zkousnout (starý vitriol a spol.), pěvecké výkony byly ucházející, M. Absolonová má vážně krásný hlas, užívá si to, je vidět, že to bylo psané pro ni, jen by se neměla pokoušet hrát, protože to prostě neumí! J. Vojtek to tam celé nějak odchraplal a odkulhal. celému představení by prospělo o fous zkrátit, libreto v podobě příhod z jednotlivých dílů nedrží moc pohromadě a závěrečné scény u sultána jsou vážně navíc. katastrofální je cena lístků!
zajímavé představení, o kterém ale člověk pak moc neví, co si myslet (jak už se stalo v Kolowratu tak nějak tradicí v mém případě:-)) představení připomíná spíše rozhlasovou hru, minimum pohybu, nenápadná scéna, sporá gesta. přesto jsem se rozhodně nenudil. čekal jsem celou dobu, co přijde, a herci umí tak skvěle pracovat s hlasem, že mě udržovali v napětí a očekávání (i když hra samotná nijak napínavá není), bohužel ale na konci nepřišlo jaksi nic, hra plyne tak trochu odnikud nikam, asi zde jde spíše o vystihnutí psychologie postav.
mám možná trochu pochyby ohledně K. Buriánkové v druhé půli, měla být hloupá a naivní, to mi zas tak nepřišlo, naopak, působila velmi inteligentně, chladně, spíš žijící v jiném světě než oba muži. trochu rozpor s předchozím dialogem mužů, ale je to asi těžké. rozhodně to ale stojí za vidění! aspoň je o čem si pak popřemýšlet
(zadáno: 28.5.2020)
Na Dodo Gombára kupodivu celkem přehledná inscenace se srozumitelným apelem. Myslím, že tvůrci našli šťastný inscenační klíč a míru aktualizace a modernizace předlohy. Didaktický úvod byl poněkud navíc, domnívám se, že by to obecenstvo pochopilo i bez něj :-) Herecky obstojné, nejvíce mě ovšem zaujali pánové v menších rolích - Adam Ernest a především pak Lukáš Černoch.
(zadáno: 27.12.2017)
Myslím si, že v kontrastu s průměrnou prací režiséra a dramaturgyně ční v tomto případě herecký výkon Zbyška Kaliny (jemuž zdatně sekundují V. Svojtková a J. Hofman) nebývale vysoko...
hodně dobré! klasicky pojaté výpravné představení, režisérsky citlivé (tradičně skvělý Pitínský), skvěle obsazené. V. Chramostová si roli vyloženě užívá, je v ní hodně přesvědčivá, i ostatní hrají dobře (L. Žáčkovou mám strašně rád, ale sem jako by se úplně nehodila, trochu z jiné doby.) i Viktorka byla pěkně udělaná, možná by si ve hře zasloužila více pozornosti, text se omezuje spíše na fráze typu "ach ta ubožačka" nebo "podívejte na ni, nešťastnici" atd. u tohoto představení je asi hodně důležité mít koupená dobrá místa, protože je dosti dlouhé (přes 3 hod.), a při nedostatečném kontaktu s jevištěm by mohlo nudit. skvělá je hudba V. Franze, už zmíněné dekorace a lehce "punkové" kostýmy. ještě bych vyzvdvihnul konec hry (babiččina smrt), který není udělaný nikterak lacině a sladkobolně, ale naopak pěkně završuje povedené představení. vážně doporučuju!
(zadáno: 28.5.2013)
Asi jsem moc velký cynik, ale přijde mi, že toho dobra, laskavosti a sentimentu tam bylo až moc, což je samozřejmě dáno předlohou - papír asi unese trochu víc - já bych volil méně slov a více využil scénických prostředků. Dramatizace je problematická v tom, že neustále někdo něco vypravuje, vzpomíná, poučuje nebo o tom hraje divadlo, což mi nepřijde moc šťastné řešení. Nesouhlasím s tím, že by druhá půlka byla lepší, režie už nepředvede nic nového a až na vydařený závěr nudí. Postavy pánaboha a smrti opravdu navíc. Výborná práce s malými dětmi, dobrá hudba, scéna a využití stínohry.
(zadáno: 26.6.2012)
tak určitě je třeba pochválit bohulibý záměr přiblížit brňákům kus historie jejich města, krásnou hudbu K. Cóna a vyzdvihnout působivost kulis Arcib. dvora, nicméně výpravnost a velký počet účinkujících jsou spíše kontraproduktivní - ve výsledku nemají herci co hrát, nikdo se nemůže moc předvést, i císařovna a baron jsou role hrané v jedné poloze. výsledek pak připomíná spíše výchovné představení pro školy v nějakém oblastním divadle nebo natáčení hraného dokumentu pro zemské muzeum. použití některých hvězd souboru do pidiroliček pak hraničí se sabotáží :-)
(zadáno: 7.11.2012)
Myslím, že tuto hru budete buď milovat nebo nenávidět. Respektive buď se smát nebo kroutit hlavou nad tím, čemu že se ostatní smějí. Já se po trochu rozpačitém úvodu celkem rychle zařadil do první skupiny. Hlavně proto, že hra je opravdu velmi dobře napsaná (humor odkazuje k Divadlu J. Cimrmana) a zručně zrežírovaná. Je vidět, že herci si představení opravdu užívají, mohou si tu totiž dovolit beze studu přehrávat a odvázat se. Vyzdvihl bych hlavně L. Pernetovou, R. Říčaře a V. Kubařovou. Poprvé jsem asi odcházel z MDP opravdu spokojený a těším se na další počiny tandemu Janků & Svojtka.
(zadáno: 20.6.2013)
Po velmi slušném "Zamilovat se", které jsem v Kalichu viděl nedávno, bohužel dost zklamání. Na to, že na hře pracovali 4 autoři, přijde mi jako 2hodinový blábol bez přesahu a bez obsahu. Prostě jen tlachání na motelu o mužích a ženách (jak originální), o nevěře a spol., které představení nemilosrdně katapultují z kategorie "činohra" do kategorie "agenturní konverzačky". Režie a herci dělají co se dá, ale tuhle bramboračku všeho a ničeho prostě nezachrání. Možná to bylo kvůli velkému vedru nebo nenaladění se na správnou notu, ale prostě jsem se nebavil.
(zadáno: 7.4.2015)
Spíše než výtečně napsaná hra mi to přišlo, jako když pejsek s kočičkou vařili dort aneb takový McDonagh po česku, neboli snaha dvou intelektuálů popsat rozklad humanity v lidech na klaustrofobním prostoru. Škoda že příběh nedává větší logický smysl a že na úkor četných groteskních situací nepopisuje lépe psychologii davu v krizové situaci. Svým uvěřitelným výkonem celku dost pomohl T. Drápela, zaujali mě i J. Suchý a V. Hlaváčová. Snaha se cení, ale toto bylo na můj vkus už vážně trochu moc, zážitkový potenciál to ale jistě má.
Bohužel jsem moc z představení nepochopil, o čem Shakespearova hra je. Opět až moc alternativní, na to že se tu neodehrává žádný příběh ale jen série skečů, poměrně málo nápadů.. Zajímavé je použití techniky a promítání scény na plátno. Herecké výkony nijak zvlášť výrazné, dost vyrovnané, koncepce ale nejasná, Někteří hrci své postavy pojímají schematicky a komicky (Hajn, Běhal), někteří zas jako v tragédii (Volpi, Suchánková), jakoby nekopali za stejný tým. Celkově trošku nuda, dosti zapomenutelné představení.
(zadáno: 5.6.2015)
Výsledek bohužel spíše než plnohodnotnou inscenaci připomíná heslo na wikipedii s odvyprávěným základním dějem... nulový přesah, skoro žádná psychologie, jde spíše o působivé aranžování postav na jevišti. Chápu, že herci asi inscenaci nemají moc rádi, ani návštěvnost nebyla největší, ale přeci jen alespoň nějakou profesionalitu by si zachovat měli, celé to bylo dost rozsypané a šepot v zákulisí dost silný. Víceméně jako jediný mě dokázal přesvědčit J. Erftemeijer. Přijde mi, že by se tento ročník uplatnil spíše v modelingu než na divadle...
divák, který Bratry Karamazovy nečetl, příliš neporozumí. Špinar si Bratry přepsal po svém, což je sice skvělé a záslužné, ale spíše pro znalce Dostojevského, protože takhle tam dost věcí nedává smysl, nevěděl jsem moc, proč tohle bylo zrovna tak a tak a musel jsem si to po představení najít na netu. režisér má vážně dost invence, možná až moc, bylo tam tolik nápadů, že to jedno představení nemohlo unést, celek působil až dost přeplácaně a nesourodě, myslím, že si Špinar měl vybrat spíš nějaký spojující motiv nebo tematizaci, takhle to působilo jako změť až do extrému dovedených (svléknutí Chlestakova) výstupů. taky to bylo dost uřvané, trochu ztišit volume by neškodilo, uznávám ale, že to bylo zároveň působivé a přes delší stopáž jsem se vážně nenudil, herecké výkony skvělé, letošní činohra se vážně povedla! 3ice bratrů v hlavních rolích výborná. celkově lepší průměr DISKu
(zadáno: 2.4.2015)
Upřímně řečeno jsem tu kladenskou emancipační dvojpremiéru moc nepochopil. Proč toto dneska hrát a pro koho? V Jentl bylo alespoň více hereckých příležitostí, tohle už je jen Mája Štípková a 10 figurek. Pro mě osobně žádné emoce, poměrně nuda. Typická Františákova tematika, začátek vypadal nadějně, postupem času už ale jen předvídatelný vývoj proložený písničkou a defilé postav, výtvarně připomínající Vlčí jámu. Podle mě z jeho strany odfláknuté. Jistě se najdou diváci, s kterými to bude více rezonovat a tento počin ocení.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>