Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (118)
Pavel Širmer: 13 % (226)
Helena Grégrová: 14 % (182)
Jan Pařízek: 14 % (160)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 8.4.2014)
Netuším, proč byl pěvecky (a ono bohužel i herecky) nepříliš zajímavému ročníku vybrán tento kus, na který trochu sedá vrstva prachu a který nabízí 2-3 zajímavé role. Nevím, v jaké kondici ostatní chytli (hegerku??) M. Dancigerovou, ale v závěrečné písni v kabaretu nebyl tón čistě. Jakub Koudela s výrazem Libora Boučka hlavní roli neutáhne ani omylem, zajímavější jsou A. Nesvadbová a S. Černodrinská, možná i P. Šmíd. Jinak ovšem z mého pohledu zdlouhavé (ty tři dramaturgy za tím není moc vidět), nezajímavé, činoherní výstupy tak trochu jak z dramatického kroužku.
(zadáno: 24.4.2014)
Bohužel pro mě spíše taková módní přehlídka proložená zdařile interpretovanými pěknými písněmi. Upřímně řečeno vůbec nevím, o co tam šlo, postavy byly pro mě nečitelné, takže mě dění na jevišti od určité chvíle přestalo zajímat... Možná jsem byl unavený nebo mi to nesedlo nebo se mi nechtělo přemýšlet. Trochu mi to připomnělo Divadlo Gočár. Audiovizuálně zajímavé, ale pro mě bez přesahu či hloubky.
(zadáno: 8.3.2017)
Velmi mě zaujala ta hra, B. Hančilová je nesporný talent. I když se sem tam objeví náznaky klišé, je to myslím rozumná daň za to, jak aktuálně, přirozeně a civilně autorka text vystavěla, několik míst tam bylo opravdu hodně silných, rezonujících. Režie si byla dobře vědoma toho, co hra potřebuje, a i další inscenační složky jsou na poměry DISKu nadprůměrné. Jen tedy upřímně řečeno herecky mi to přišlo spíše obstojné, herci dobře posloužili celku, ale nikdo mě výrazněji nezaujal. I přesto jedna z nejzásadnějších inscenací na DAMU za posledních 10 let.
(zadáno: 25.4.2014)
Fridrich + Hána vynikající, ostatní jim také zdárně sekundují, i když v některých rolích není příliš co hrát. Seriálovou předlohu to nezapře, jde vlastně o vytváření jakýchsi gagů, většinou dobře vypointovaných, s černým humorem, což ovšem přispívá k určité nekompaktnosti a roztříštěnosti celku. Moc hluchých míst se nenašlo, snad jen část se školením byla trochu rozvláčnější. Větší ukázněnost herců by nebyla na škodu.
(zadáno: 29.3.2018)
Příznivci McDonaghovy ranější tvorby budou možná trochu zklamáni a naopak pro ty, jimž se z jeho her dělalo špatně, bude toto skousnutelné. Zápletka není tentokrát příliš silná a hra je to trochu upovídaná. Na druhou stranu slušná zábava, která rozhodně neurazí. Herecky vynikají především obě dámy. Scénografovi se opravdu nedařilo, vážně bych zvážil přepracování scény!
(zadáno: 27.12.2014)
Omlouvám se všem příznivcům VDP, v Pardubicích mají krásné divadlo, bohužel už horší soubor a zřejmě žádné dramaturgy. Amadeovi jsem dal 20%, působil na mě ochotnicky, myslel jsem, že to byl můj omyl, ale po zhlédnutí tohoto jsem se přesvědčil o tom, že v porovnání s vedlejším Hradcem je to prostě jiná liga. I z publika jsem cítil značné rozpaky, podle mě té hře moc nerozuměli, i mně se tam nějaká podobenství a paralely hledaly relativně těžko, humor obstarává postava tradičně přehrávajícího Špinera, naopak V. Macková dost "podehrává", celkově dost nuda. Více viz blog. (více v článku na blogu)
Tohle představení není moc pro intelektuály. Michal Dlouhý je podle mě jeden z nejhorších herců v Praze, který ovšem hraje na lidovou notu, a proto má úspěch. divím se, že ho Troška ještě neobsadil do nějakého svého filmu. Ten by dokázel udělat komedii i z Maryši. Je otázkou, do jaké míry je předsavení právě jeho exhibice a do jaké míry vize režiséra... Když ovšem zkousnete jeho projev, není to zas tak špatné. ocenit se musí dramaturgický přepis filmu (i když jsem jej neviděl, ale asi bude trochu jiný šálek čaje). Lepší než chudák Havel!
(zadáno: 18.10.2016)
Hra na hranici reality a absurdity, komedie a psych. dramatu - je na ní cosi zneklidňujícího. Myslím, že z této podoby (schválené k inscenování autorem) bylo vytěženo režijně maximum. Podle mého by byl ale efekt mnohem lepší, kdyby byla zkrácena cca o čtvrtinu, některé pasáže působí podobně. Ano, je pravda, že V. Gajerová hraje na hranici svých možností, co ale naplat, když je tato hranice na úrovni takového standardního výkonu V. Kubařové. Také si myslím, že obě hlavní role jsou střídáním poloh prostě dost vděčné... V repeartoáru MDP ale rozhodně perla.
(zadáno: 21.12.2013)
Zřejmě tu má velký vliv na hodnocení uživatelů fakt, že inscenovaný text je zajímavý a nenechá nás ani dnes chladnými. Podle mě si na něm ale režisér Čičvák dost vylámal zuby. Komika první půlky je úplně zabitá, gagy jsou potlačeny a vtip vyplývá napovrch jaksi mezi řádky. Upřímně řečeno dost jsem ji protrpěl. V druhé půli se náhled na věc trochu mění, ale mícháním různých přístupů je z toho celkem slušný guláš. Vedení herců mě vesměs iritovalo, nejvíce pak přehrávající I. Jiříčková. Asi nám jejich sbírka ocenění a věhlas činoheráku nedovoluje přiznat, že je to vlastně celkem průser.
(zadáno: 27.4.2013)
Formálně dokonalé a poměrně strhující. Fedotovova verze v Divadle P. Bezruče mě zasáhla přeci jen ještě o něco víc, hlavně herecká převaha je cítit, zde byly znát rezervy zejména u T. Sýkory a M. Daleckého. Jako celkové umělecké dílo hlavně díky promyšlené režijní koncepci, která funguje i 9 let od premiéry, ovšem rozhodně brněnské "must see".
nádherný herecký a režijní koncert ve výborné hře, kde se nabízí spousta paralel se současným politickým děním. hra je o korupci, zneužívání moci, částečně o ztrátě ideálů a vůbec o prohnilosti světa. rozhodně to není nikterak příjemná podívaná, je ovšem velmi dobře zinscenovaná - počínaje od výborné minimalistické scény, která dodává představení syrovou atmosféru, přes vynikajicí a vyrovnané výkony všech členů souboru a pěkně udělaným závěrem konče. z herců bych vyzdvihl výkon civilního I. Chmely a M. Spurné netradičně v mužské úloze. trošku zdlouhavé a někdy troschu plytké byly dlouhé filozofující monology, které průběžně vedly všechny důležitější postavy (možná by neškodilo trochu zkrátit), stejně jako scény s Billovým strýcem mi moc nesedly. ale to není zas taková vada na kráse, rozhodně za tuto inscenaci inscenátorům tleskám, opravdu velmi mrazivé a hodno zamyšlení
(zadáno: 11.3.2014)
28.9.08 jsem tomu dal 70%. Dnes viděno podruhé a celkem utrpení. Moc nechápu, proč se toto představení hraje už 10 let. Že by to byl takový hit? Hra je opravdu prostinká, kromě nevšedního tématu žádné velké myšlenky nepřináší, vše se mele pořád dokola. Druhá půlka je dost patetická, postava Stevie E. Vašáryové osciluje mezi sarkastickým humorem, kdy věci vidí jakoby s nadhledem a vtipně je glosuje, a záchvaty vzteku, kdy rozbíjí nádobí - nerozumím. Mícháním humoru a patosu vzniká kočkopes, který je pro mě dost těžko stravitelný, dost diváků se ale zřejmě bavilo.
(zadáno: 19.1.2012)
není důležité, jestli se to povedlo úplně dokonale, jestli je to dotažené nebo na půl cesty, konečně je tu inscenace s nějakým názorem, o které se bude diskutovat, která bude zatracována a milována... ano, není to jednoduchá věc, ale zase při každé další návštěvě uvidíte nové a nové věci a motivy, které budou ze hry vystupovat. těch slupek je tam spousta a minimálně jako exkurz do Nebeského vidění klasiky je to hodně zajímavé. jako velký problém vidím nazvučení, kdy hercům není rozumět, co zpívají (1. gal.).
(zadáno: 11.7.2015)
Opravdu by mě zajímalo, jak ta památná Ornestova inscenace vypadala, protože zde, i když se tvůrci opravdu snažili hru opečovat a přistoupili k radikálním úpravám, nejde nesrovnávat s podobnou slavnější Tramvají. Ta nabízí tři velké dobře napsané dramatické party, kdežto zde musí herci tak trochu bojovat v hranicích uvěřitelnosti svých postav. Ač se jedná o jednu ze zdařilejších režií P.O. (což rozhodně ale není superlativum), více mě oproti jeho záměru bavila linka mezi Myrtle a Lotem, kde byl dobře vidět vývoj, kdežto linka s Kuřetem i kvůli trochu konstantnímu projevu M.Hofmanna už tolik ne
(zadáno: 13.7.2019)
Dobře napsaná, dobře zrežírovaná a dobře zahraná věc. Jen k vychvalované závěrečné scéna z Othella bych rád podotkl, že je to trochu vystavěné na efekt, že v kontextu hry to příliš nedává smysl a je otázkou, jestli by tehdy takový civilní výkon bez okázalých gest přihlížející zaujal tak jako nás. Ale tak to je jen drobnost :-) Výborně zvolený hudební doprovod.
pěkná hra se silným příběhem a propracovanou psychologií postav (u McDonagha zatím asi nejvíc), tentokrát bez vulgarismů (jedině dobře); v druhé půlce se vývoj událostí i stavba zápletky odvíjely na příliš účelových (a možná těžko uvěřitelných) faktech - bylo to vygradované a vypointované celkem pěkně, ale tak trochu "na vodě"... herci byli úplně skvělí (hlavně dvojice Hlaváčová x Juřičková - obrovské plus!); jedná se o komorní hru, takže by jí prospěl možná menší prostor (zkušebna...)
hra sama o sobě nijak zvlášť oslnivá, pěkné lyrické pasáže, inscenace měla ale zajímavou atmosféru, tvořenou hlavně pěknou hudbou (Matija), rytmikou replik, kostýmy... herecky celkem vyrovnané, dobré hlavně baby...
(zadáno: 6.12.2016)
Představení plyne spíše jako líná řeka, až v poslední části přijdou nějaké peřeje. Můj osobní pocit je, že ta řeka není až tak hluboká, jak by se mohlo zdát. Jako ok, scénicky to je zhotovené zajímavě a odkazuje to možná k vyšším % na žebříčku hodnocení, ale podezírám Doda, že hodně obrazů je stavěných spíš na efekt, aby to nějak vypadalo a něco se tam dělo, já jsem tam množství symbolů a odkazů osobně neviděl. Bohužel žádný herecký výkon nemůžu vyloženě označit jako výborný, spíše jsem viděl u mnohých rezervy, možná i proto ve mně inscenace silný dojem nezanechala.
(zadáno: 26.1.2012)
Největším přínosem jsou zřejmě nové aranže starších písní a jejich interpretace, CD se poslouchá dobře. Bohužel na jevišti to moc nefunguje už z podstaty věci, chybí dramatické situace a potažmo i příběh, recitovaná poezie působí plytce, výprava je zvláštní. Neříkám, že Horáčkovy texty jsou vyloženě špatné, ale jsou dost nezpěvné a těžké, nejvíc ale dráždí jeho zahleděnost do sebe a neschopnost odhadnout míru (uvádění v opeře, lpění na názvu lyrikál, výpis alternací s jeho vlastním komentářem, CD s jednou písní v x různých podáních). Bohužel jsem byl na derniéře, což bylo o to horší.
(zadáno: 11.10.2012)
velmi dobré herecké výkony, jak je v činoheráku zvykem, a zajímavá hra, akorát ten úplný konec s postavou L. Skopalové mi tam opravdu příliš neseděl
(zadáno: 18.3.2014)
Skvělá Jana Pidrmanová! N. Řehořová je také velmi dobrá, ale na její herecký projev a drobnou vadu řeči je třeba si trochu zvykat. Nicméně scény těch dvou patřily k těm nejsilnějším, ostatní role jsou příliš malé a nedávají hercům prostor. Jinak dosti pomalé tempo inscenace mi nevadilo, pozornost jsem udržel. Hodně mě iritovalo zmatené (částečně retrospektivní) vyprávění, které příběh znepřehledňovalo, začátek a konec byl vyloženě nesrozumitelný. Ne příliš funkční scéna. Živý klavírní doprovod pomáhá budovat zajímavou atmosféru. Stojí za vidění, ale není to lehká věc.
(zadáno: 12.12.2015)
Ačkoli soubor tak trochu opustil svůj manifest na webu (kalambúry nám řídkou, aktovka byla vypuštěna a o nahodilý sled skečů se tak trochu jedná), stále jde o velmi osvěžující a nadprůměrnou dávku humoru. Milan Šotek udělal velký pokrok ohledně herecké jistoty a Igorovi s Jirkou už se může směle rovnat. Utíkejte se pobavit a zasmát - možná dostanete i bonbon.
(zadáno: 5.12.2012)
4.12. Janota, Sedláčková, Vitázek, Havelka, Janotová, Holišová, Prokopová. Velmi dobře zinscenované, pěkně se na to dívá. I když nejde o "velký" divácky vděčný muzikál, přesto jde o dílko hodné pozornosti, možná škoda jen zřídkavého uvádění, byly znát určité nepřesnosti v nástupech, vynechané repliky atd., navíc ani Markéta ani Lukáš neměli pěvecky zrovna svůj den, naopak výborně ladilo trio dívek. D. Vitázek dokazuje že má obrovský komediální talent, zatím bohužel nevyužívaný, P. Németh zase pohybový. Celkově lze říci, že z předlohy zde bylo vyždímáno maximum.
(zadáno: 8.3.2012)
Vřele doporučuji, příjemný večer a pohlazení po duši. samozřejmě by se dalo srovnávat s legendou a zpochybňovat oprávněnost znovuuvedení, ale jako dárek k 50.(!) narozeninám je to myslím dobrý nápad a rozhodně je Kytici lépe na jevišti než na mp3 nahrávce. Většina výstupů je zpívaných, což mladému osazenstvu na rozdíl od mluvených pasáží svědčí (výborný např. David Šír a Tereza Hálová). U textu samotného je vidět, že vznikal na vrcholu Suchého tvůrčích sil a hudba je zkrátka skvělá!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>