Profil uživatele

Jirkan

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (259)
Pavla Haflantová: 11 % (89)
Anežka Kotoučová: 12 % (108)
Lukáš Dubský: 12 % (179)
Veronika Boušová: 12 % (107)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Potkal jsem v hledišti několik diváků, co obsazení filmu a divadla porovnávají a nic moc názory, ale pak odcházejí potěšeni... Velice se mi líbí pohybová stránka inscenace, jsou tam zajímavé nápady.
Klasická, ne moc prošrtaná, melancholická... jak to u pana ředitele bývá...
Písničky žádné velké hity, ale to není chyba divadla. Choreografie perfektní... :-)
Některé obrazy povedené. Výkon Maryši chválím, ale moc se tam tluče do stolů a ty nepodařené orgie u prasete...
13.2.2010: Poměrně zajímavá inscenace, ale asi ne pro diváka, který do divadla jde jednou za rok. Pochválit musím komický výkon M. Zoubkové :-).
Je to jiné představení než je u Bezručů zvykem. Síla představení je veliká, trochu jsem se bál té hudby, ale sedla... Musím říct, že je to pozoruhodný soubor, který má několik výrazných hereckých opor jako je S. Krupanská a L. Melník. Za velký nápad nápadité inscenace považuji samotnou postavu Petra Bezruče, nápaditost kostýmu už nikdo nezboří. Tak máme za sebou několik dní s Bezruči v Praze...
Nejprve jsem si myslel, že když budou hrát tu stejnou hru jako Fidlovačka (Habaďúra), že to nedopadne dobře, co se návštěvnosti týče. Divadla jsou ovšem na obou hrách plná. Každá je postavena na něčem jiném. Výhodou Palmovky je, že text je hodně proškrtaný. Vzniklo několik scén, které odbourávají diváky.
17.1. 2010 (Nová scéna): Eva Novotná hraje jako o život. Některé scény jsou hodně povedené. Pitínský opět ukázal svůj cit pro jevištní formu plnou hříček. Závěr hry je inscenován poněkud jednoduše, o to však více silněji... (Nová scéna, 17.1. 2010).
6.2.2010: Jan Mikulášek a celý soubor zase ukazuje ojedinělý cit pro divadlo. Opět tu máme vážné téma s trochou nadsázky. Kompozičně a pohybově zajímavě řešené divadlo. Zaujal mne Norbert Lichý, naprosto perfektně hraje Sylvie Krupanská a Tereza Vilišová. (Divadlo v Celetné, 6.2. 2010)
22.3. 2010: Musím pochválit výpravu a hudbu - hodně povedené a efektní. Text je poněkud drsný, ale Dočekal k němu přistupuje opatrně a to včetně brutální scény s kočárkem. Pořád si tam drží myšlenku, že se jedná o divadlo a ne o opravdový život. Nebyl by to Dočekal, aby se mu jen tak někdo neprošel přes jeviště a inscenace měla méně jak tři hodiny. Jsou tam místa slabší a hodně silná, ale asi záleží na náladě diváka. Nějak nemusím paní Bouškovou na jevišti, ale tady sedla, byla hodně dobrá.
31.3.2010: Je to zajímá inscenace, líbí je mi její dramatický vývoj do samotného závěru. Hodně mne včera svou křehkostí překvapila Bára Lukešová. Jan Potměšil odvádí neuvěřitelně fyzický náročný výkon, díky kterému se asi toto představení tak dlouho drží. Jinak byla občas místa, která byla tak trochu hluchá, ale třeba jsem neměl den :-)... Moc se mi líbila první děkovačka, kde všichni sedí na zemi :-).
12.5.2010: Nemám v oblibě střeštěné komedie, kde se řve smíchy a při odchodu z divadla není schopen nikdo říct o čem to vlastně bylo. V tomto případě jsem byl ale nadšený. První komedie by si možná zasloužila rychlejší tempo, ale kdo ví, zda by to vůbec bylo možné. Druhá je opravdu o malinko lepší (jak se píše), možná je to její délkou (je o něco kratší):-). Dobrá byla v Klystýru služka a malý chlapec, v Hortensii "baba s kosou" :-).
4.6.2010, 10.11. 2010: Nic jsem od toho nečekal, ale byl jsem hodně překvapený. Perfetní výkon podal Otakar Brousek ml. jako Lucifer, inscenaci hodně drží Petr Rychlý jako Adam. Pochválit musím výpravu. "Lidový humor" střídají velice vážné a dramatické scény (na Fidlovačku až nezvyklé - příchod Lucifera, vyhnání z ráje a víc neprozradím).
18.5. 2010 (Švandovo divadlo) - škoda, že zájezdová představení se nedají někdy "zavést celá", ale jinak pěkné to bylo. Publikum se bavilo, výstupy paní Kolářové jsou velkým tahounem inscenace.
14.6. 2010: O této inscenaci se psalo a mluvilo dost, takže tak nějak člověk ví na co jde. Osobně bych to spíše pojmenoval jako "Kabaret Saturnin". Havelka opět hýří nápaditostí dobrou i mnohdy pokulhávající, ale to je vše na osobním vkusu. Rozhodně je to šou, co plní divadlo (i publikem, které chodí jen na představení alá Donutil, což je někdy hrůza). Odehráno je to perfektně. Za dobré nápady považuji tenis, jízdu autem a pak řadu trefných slovních narážek. Výber hudby povedený. Saturninovci ovšem inscenaci drsně odsoudí...
(zadáno: 18.7.2010)
16.7. 2010 - LS - Origami = složitá papírová skládačka jako sám život a text hry. Je to inscenace, ze které jsem odcházel s řadou otazníků, spousta věcí zde zůstává otevřená, asi proto, aby si je divák poskládal sám. Rozhodně zajímavé je vidět už kvůli hereckým výkonům. Všichni hrají perfektně, ale na špici vynáším V. Cibulkovou a P. Baťka.
(zadáno: 25.8.2010)
24.8. 2010 (Nová scéna - Praha): Hodnotit hru se mi nechce, každá má něco, ale...:-). Pokud mám hodnotit přímo tuto konkrétní inscenaci, tak se mi to moc líbilo. Provedení je fakt podařené jak po režijní, tak výtvarné stránce, to je opravdu zážitek. Hodně tu dělá hudba a některé pěvecké výkony. Ostatně asi to něco do sebe má, když téměř celé publikum při děkovačce stálo.
(zadáno: 2.11.2010)
1.11.2010: Hodnocení průměrem: 100% za výpravu, pohybovou a vizuální stránku inscenace, metafory, za herecké výkony celého souboru (ale vyzdvihuji jména Frejová, Vermelho, Čapka, Saez, Hruška, Onufráková...) a za hudbu... + 40% za volbu tématu (to je hodně osobní názor), délku (pro některé diváky neúnosnou), dvojdílnost v jedné sezóně (mělo se počkat na ohlasy a pokračovat dle ohlasů v další sezoně). V náročnosti takový problém nevidím.
(zadáno: 2.11.2010)
2.11. 2010: Moc mne vyhovuje ta ponurost inscenace a bodové osvětlení. V první chvíli jsem trochu odsoudil výpravu, ale když jsem potom viděl ten fór, tak se mi začala hodně líbit. Hudba perfektní. Z herců jmenuji: Kolářová, Juřičková, Čapka, Dvořák. Strašně zvláště plyne děj, žádná velká akce, to bylo něco pro mne, bavilo mne to, ale něco malinko mi tam chybělo (možná to ale bylo jen ve mne). Jen jsem si říkal, jaké by to bylo na menším jevišti.
(zadáno: 13.11.2010)
12.10. 2010: Velice milá inscenace s oblíbenou hereckou dvojcí, takže vhodné pro (a v hledišti plněné) zájezdy. Bavil jsem se, kniha mi přišla dost ponurá. Chápu, proč je tato inscena jednou z perel repertoáru. Žádná velká hloubka, ale člověk si odpočine a pobaví se... :-).
(zadáno: 23.11.2010)
23.11. 2010: Hodně jsem se bavil velice nápaditou a vtipnou režií. Je tam hodně kousků, které mají neuvěřitelný vtip. Když hraje živá hudba, tak je to něco jiného no a hlas I. Chýlkové byl pro mne velice příjemný. Díky té divadelní nápadivosti a obrazotvornosti mi ani nevadilo, že se jedná (v podání souboru) spíše o komorní muzikál (či hudební komedii).
(zadáno: 4.12.2010)
3.12. 2010: Věděl jsem do čeho jdu. Text je proškrtaný, ale kdo z dnešních inscenátorů neškrtá? Pohybově zajímavé a někteří herci překvapují (např. pan Postránecký). Hudba perfektní! Díky formě pro mne v první části trochu chybělo napětí, ale dotvářela jej hudba, druhá část lepší. Paní Červená je opravdová Dáma. Chápu, že forma je tak jiná, že publikum může inscenaci milovat nebo nenávidět, nic mezi tím.
(zadáno: 11.12.2010)
10.12. 2010 a 17.12. 2014: Baví mne "speciální" večery Kašpara plné překvapení. V létě Rozmané léto a v zimě Sláva vánoční. Velice vtipný a příjemný večer bez vysokých uměleckých ambicí, ale o to více plný radosti a pohostinosti, dokořeněno přátelskou náladou mezi publikem a jevištěm. Hodnotit jednolivé kusy večera nemá smysl, mám tam ale pár kousků, co opravdu nezapomenu :-). Kdo neviděl, tak až za rok, je vyprodáno :-)
(zadáno: 16.1.2011)
15.1. 2011 a 1.6. 2011: Je to tak trochu jiná hra, než které Fidlovačka uvádí. Šimák si zase úžasně pohrává s pohybovou stránkou, jeho režie jsou pro mne hravé. Moc se mi líbil nápad s výtahem, diváka to vtáhne dost do děje, víc neprozradím, běžte se podívat. Konec mne uvedl trochu do rozpaků, což byl asi účel. Velice podařený je výběr hudby. Iva Pazderková má záhadné kouzlo jako Doktor S. (početem repríz jenom zraje), ukázala zase jinou polohu svého herectví než "blondýnu", záverečný výstup L. Molínové byl také moc podařený.