Profil uživatele

Jirkan

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (259)
Pavla Haflantová: 11 % (89)
Anežka Kotoučová: 12 % (108)
Lukáš Dubský: 12 % (179)
Veronika Boušová: 12 % (107)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.9.2010)
13.9. 2010 (Divadlo v Celetné) - Čekal jsem jsem, co to bude, když se to na repertoáru divadla drží už pět let a musím říct, že to byla milá podivaná. Choreografie, kostými a boty koní jsou nápadité. Hlavní představitel Petr Halíček je opravdu velkým tahounem inscenace, dlouho ho asi uvidím před sebou jako starého koně v kuželu světla ohnutého a klepajícího se. Mladá Boleslav zase ukázala v Praze kus práce. Doufám, že po dokončené rekonstrukci divadla nás o podobné zážitky neochudí.
(zadáno: 25.8.2010)
24.8. 2010 (Nová scéna - Praha): Hodnotit hru se mi nechce, každá má něco, ale...:-). Pokud mám hodnotit přímo tuto konkrétní inscenaci, tak se mi to moc líbilo. Provedení je fakt podařené jak po režijní, tak výtvarné stránce, to je opravdu zážitek. Hodně tu dělá hudba a některé pěvecké výkony. Ostatně asi to něco do sebe má, když téměř celé publikum při děkovačce stálo.
(zadáno: 24.8.2010)
22.8. 2010, 17.7. 2011: Těžko se hodnotí takové divadlo, jaké se odehrává před Otáčivým hledištěm a pak ještě, když jste na takovém divadle prvně. Mne to rozhodně uchvátilo od začátku. Inscenace měla perfektní kouzlo, povedená hudba, herecké výkony také dobré. Obdiv má také technická složka za rychlost úprav terénu. Do paměti se mi hodně vryje začátek. Některé scény jsou opravdu hororové. Asi to dám další léto znova. A zašel jsem, došlo k přerušení představení vlivem deště, ale dohrálo se a byl to opět příjemný večer.
(zadáno: 17.8.2010)
16.8.2010 (Celetná): Přemýšlel jsem dlouho kolik % dát. Začátek je možná až moc klipový a plný krátkých příchodů a odchodů ze scény. Julie se ze svého dlouhého spánku probouzí jako by nic, což je škoda. Na druhou stranu strohost inscenace je dobrá pro mladého diváka. Ruml a Kubařová je velice šikovný pár u kterého je vidět sehranost a pochopení. K. Frydecká je živel se srdcem na dlani, Teprt měl ze všech nejlepší přednes. Bojové scény berou dech. Hudba velice zdařilá. Scénu hodnotit nemohu (do Celetné se vešel jen nepatrný zlomek výpravy).
(zadáno: 18.7.2010)
16.7. 2010 - LS - Origami = složitá papírová skládačka jako sám život a text hry. Je to inscenace, ze které jsem odcházel s řadou otazníků, spousta věcí zde zůstává otevřená, asi proto, aby si je divák poskládal sám. Rozhodně zajímavé je vidět už kvůli hereckým výkonům. Všichni hrají perfektně, ale na špici vynáším V. Cibulkovou a P. Baťka.
27.6. 2010: Něco tam chybělo, výhodou je krátká doba inscenace, ale nějak pokulhává na emocích a publikum je dost chladné. Nemá se srovnávat, ale viditelná je snaha naprostého odlišení se od filmu (jeviště je zaplněné výpravou, která není podle mne moc povedená)... herecky dobré...čekal jsem víc.
15.6. 2010 (Divadlo v Celetné) - pro mne velké překvapení. Propracováná režie, perfektní výtvarná, hudební a pohybová stránka, silný příběh odehraný šikovně M. Rumlem a V. Kubařovou (je vidět velká souhra). Zaujme také K. Frydecká jako Alanova matka. Inscenace plně divadelní s vrcholící první i druhou částí. Kdo viděl, tak vím o čem mluvím, kdo neviděl, tak má smůlu - toto byla derniéra, škoda. Vzpomínat můžete na http://www.alternativatv.cz/encyklopedie/play/7169/
14.6. 2010: O této inscenaci se psalo a mluvilo dost, takže tak nějak člověk ví na co jde. Osobně bych to spíše pojmenoval jako "Kabaret Saturnin". Havelka opět hýří nápaditostí dobrou i mnohdy pokulhávající, ale to je vše na osobním vkusu. Rozhodně je to šou, co plní divadlo (i publikem, které chodí jen na představení alá Donutil, což je někdy hrůza). Odehráno je to perfektně. Za dobré nápady považuji tenis, jízdu autem a pak řadu trefných slovních narážek. Výber hudby povedený. Saturninovci ovšem inscenaci drsně odsoudí...
18.5. 2010 (Švandovo divadlo) - škoda, že zájezdová představení se nedají někdy "zavést celá", ale jinak pěkné to bylo. Publikum se bavilo, výstupy paní Kolářové jsou velkým tahounem inscenace.
4.6.2010, 10.11. 2010: Nic jsem od toho nečekal, ale byl jsem hodně překvapený. Perfetní výkon podal Otakar Brousek ml. jako Lucifer, inscenaci hodně drží Petr Rychlý jako Adam. Pochválit musím výpravu. "Lidový humor" střídají velice vážné a dramatické scény (na Fidlovačku až nezvyklé - příchod Lucifera, vyhnání z ráje a víc neprozradím).
12.5.2010: Nemám v oblibě střeštěné komedie, kde se řve smíchy a při odchodu z divadla není schopen nikdo říct o čem to vlastně bylo. V tomto případě jsem byl ale nadšený. První komedie by si možná zasloužila rychlejší tempo, ale kdo ví, zda by to vůbec bylo možné. Druhá je opravdu o malinko lepší (jak se píše), možná je to její délkou (je o něco kratší):-). Dobrá byla v Klystýru služka a malý chlapec, v Hortensii "baba s kosou" :-).
1.4. 2010: Je divné, že je tato incenace derniérována. Je tam řada vtipů dokazující práci A. Procházky, prostě jeho rukopis, některé jsou hodně podařené. Mile mne překvapila M. Hrubešová a L. Rybová. Vydra je neuvěřitelný komik. Prostě dopočinkové divadlo pro diváka. Jen to nechutně silné ozvučení... Celkově by HDK mělo zamyslet nad svým repertoárem, volbou repertoáru a nad svou prací.
29.4. 2010: Text je zvláštní, jinak režijní pojetí perfektní, je to "divadlo", spousta zajímavých nápadů od pohybové a interpretační stránky až po scénické pojetí. Hereké výkony také dobré. Věřím, že je to představení, pro herce, fyzicky náročné.
14.4. 2010: Inscenace co nejde proti strsti textu, snaží se rozehrát opravdové divadlo a je tam řada nápadů. Nasmál jsem se hodně při zabijačce. Po chodbách se mluvilo o tom, jak je to roztomilé. Jiní tvrdí, že je to lepší než film.
1.4. 2010 a 13.5. 2010: Nemá se srovnávat a ani nebudu (s isncenací v Dlouhé), inscenace jsou naprosto rozdílné, verze od Kašpara mi sedně osobně víc. Pochválit musím hudební, výtvarnou a pohybovou stránku, je tam hodně nápadů a skvělých obrazů (např.: veřejné puče, požár a další). Na malý sál velké divadlo, které se opravdu povedlo. Nejvíc mi v paměti zůstane asi Marek Něměc a Monika Zoubková. Jen někteří diváci asi budou inscenaci vyčítat její délku, mne to nevadí (jsem asi divadelní blázen).
31.3.2010: Je to zajímá inscenace, líbí je mi její dramatický vývoj do samotného závěru. Hodně mne včera svou křehkostí překvapila Bára Lukešová. Jan Potměšil odvádí neuvěřitelně fyzický náročný výkon, díky kterému se asi toto představení tak dlouho drží. Jinak byla občas místa, která byla tak trochu hluchá, ale třeba jsem neměl den :-)... Moc se mi líbila první děkovačka, kde všichni sedí na zemi :-).
22.3. 2010: Musím pochválit výpravu a hudbu - hodně povedené a efektní. Text je poněkud drsný, ale Dočekal k němu přistupuje opatrně a to včetně brutální scény s kočárkem. Pořád si tam drží myšlenku, že se jedná o divadlo a ne o opravdový život. Nebyl by to Dočekal, aby se mu jen tak někdo neprošel přes jeviště a inscenace měla méně jak tři hodiny. Jsou tam místa slabší a hodně silná, ale asi záleží na náladě diváka. Nějak nemusím paní Bouškovou na jevišti, ale tady sedla, byla hodně dobrá.
19.3. 2010: Díky živosti textů autora jsem v inscenaci postrádal silnější vášeň. První část je čistě, až klasicky divadelní s moderním jazykem bez verše v krásné a bohaté scéně. Druhá polovina je chladnější, moderní scéna, kytara je vyměněna za basovou kytaru a veršovaný text. Přestávka je jen kvůli přestavbě. Pokud by scénicky představení našlo jiné řešení, pak by se dalo hrát bez přestávky. Opomenout nesmím velice příjemný zpěv T. Nekudové.
6.3. 2010; 21.6. 2010: Muzikál z jiných rukou, než je Juraj Deák a hned se to projevilo. Vzhledem k tak trochu kabaretnímu rázu se snaží soubor probořit bariéru kukátkového hlediště. Je vidět, že si to soubor upravil na tělo. Asi nejvíc publikum zaujal Marek Holý a jeho Karel G., Z. Vejvodová a M. Šťastná. Pozor, ani o přesávce Vás představení nenechá chladnými! Podle reakcí má Fidlovačka zaděláno na hit. Jo a důležité: nesrovnávat s muzikálem "Rebelové" - ten vznikl mnohem později!
1.3.2010: Špinar zase ukázal cit pro jevištní formu a hereckou práci. Inscenace na nic netlačí. Užíval jsem si děj bez nějakých těžkostí a "kudrlinek". Některé obrazy jsou hodně působivé. V hledišti bylo hodně zvědavců, o přestávce se probíral Vojcek a Marie Stuartovna (proč asi), našel se i pár, který byl znechucen, ale proti gustu... :-). Ukazuje se, že Špinar je opravdu výraznou osobností současného divadla.
27.2.2010: Text je upraven, tentokrát v dobrém (propojena je "střihem" první část - u Podtokatova a Agáty). Opět zde dominují rekvizity, hudba, zvuky a pohyb. Škoda jen, že ten fór s Dohazovačkou (zárověň hrána třemi herci - jen v první půlce, pak už jen dvěma) nebyl víc rozehraný. Vydra jako Kočarev slízí velké ovace. Až na závěrečné oponě se ukáže, že je to celé sen, ale asi ne všichni diváci to pochopí. Publikum bylo tak 50:50, část se bavila, druhá byla otrávená režijním přístupem. Na Morávka hodně vtipná inscenace.
23.2.2010: Téma je zajímavé, po Prolomit vlny další film na jejich jevišti. Na pana Gábora je scéna moc bohatá, většinou jsou jeho výpravy jednoduché, ale tím neříkám, že to inscenaci uškodilo. Naopak, bylo to fajn. Ovšem nedávám této hře moc šancí: publiku bude vadit volgarismus, jiná část nepřijme téma (na druhou stranu se najdou tací, kteří to berou jako obrovskou srandu, alespoň to tak bylo na první repríze). Herci hrají perfektně, je to dobře odvedená práce. Závěrečný obraz je zase chytlavý (to Gábor umí - předvedl to i u Anny Kareniny).
16.2.2010: Podařené představení plné super režijních nápadů a fórů, které nejsou trapné. Někteří herci mile překvapují. Líbí se mi inscenace, které herce baví, mají vtip. Raději zajdu na takové předatavení než na muzikál plný "hvězd" alá tvorba M. Davida, kde to není o herectví, ale o penězích. Je to jiné představení než je na Vinohradech zvykem a je to vidět i u publika. Na tuto inscenaci chodí hodně "nedivadelníci", takže během představení sem tam zazvoní mobil, někdo šustí nebo komentuje kdo v jakém seriálu hraje.
13.2.2010: Poměrně zajímavá inscenace, ale asi ne pro diváka, který do divadla jde jednou za rok. Pochválit musím komický výkon M. Zoubkové :-).