Profil uživatele

Johnny

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 19 % (7)
Veronika Boušová: 19 % (14)
Pavel Širmer: 21 % (44)
Helena Grégrová: 22 % (44)
Jiří Koula: 22 % (45)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 28.3.2013)
Solidní inscenace, která stojí především na uvěřitelném a koncentrovaném výkonu Stanislava Majera s velmi příjemným a podmanivým hlasem a charismatem. Silná hudební složka.
Nabízí se otázka: Měl by člověk dávat ze sebe úplně všechno a pomáhat druhým, dokud sám nepadne na úplné dno?
(zadáno: 31.12.2012)
Velmi podařená inscenace, která má přesahy a ač má vtipné momenty, nabízí prostor pro zamyšlení. Herecky velmi vyrovnané: především výtečná Dana Syslová, Evellyn Pacoláková, Dana Batulková, Veronika Gajerová. Bohužel hereckým projevem mne nezaujala Henrieta Hornáčková, která do role sedí typově. Chválím hudbu a kostýmy.
(zadáno: 28.3.2013)
Velmi příjemný zážitek. Naprostý herecký koncert, ve kterém vyniká především T. Medvecká, D. Švehlík a I. Chmela. Zpracování ruské klasiky, které stojí za to vidět. Mám pocit, že všichni herci si toto představení užívají, z jeviště cítím proud emocí a energie. Opravdové divadlo. Bravo!
(zadáno: 17.1.2013)
Po prvním zhlédnutí 90%, nyní 80%. Líbí se mi scéna, využití hlediště, balkonu, hudba, práce se světly a nadprůměrné herecké výkony H. Dvořákové a M. Němce včetně jeho propracované mimiky v úvodu inscenace... Bohužel moje jednoznačné okouzlení se mírně vytratilo s dalším zhlédnutím, protože jsem měl chvílemi problém udržet pozornost při některých sáhodlouhých monolozích. Naopak jsem více ocenil závěrečnou scénu. Přesto stojí za vidění, ale je potřeba být odpočatý a maximálně koncentrovaný.
(zadáno: 24.9.2015)
Jediné, co se mi na inscenaci líbilo, byla hudba a obrovské nasazení herců. Jinak trochu moc schizofrenní, vulgární a prvoplánové, především vtipy.
(zadáno: 5.11.2015)
Velkou nevýhodou se ukázala být především absence přestávky a fakt, že diváci sedí na jevišti, tudíž předčasný úprk by byl obtížný. Nicméně by do hry celkem zapadl, protože samotní aktéři přicházeli a odcházeli různými dveřmi a možná by oživil inscenaci. Nutkavá potřeba utéci se dostavila asi po 30 minutách, zbytek čiré utrpení. Obdivuji velké nasazení herců, ale toto mělo být co?! K celkovému zážišoku přispělo i špatné ozvučení, takže projev Martiny Krátké trhal uši, a pojetí role gaye v podání Patrika Děrgela mi šlo velmi na nervy. Pokud bylo cílem mne otrávit, podařilo se.
(zadáno: 31.12.2012)
Celkově spíše slabší dojem. Inscenace je zdlouhavá, těžkopádná, čímž se z původního zajímavého nápadu stává "nekonečný seriál". Velmi dobré výkony Jiřího Hány a Máši Málkové.
(zadáno: 13.2.2013)
Především výtečný výkon Simony Stašové, který zastiňuje i fakt, že hra samotná zase taková perla není. Přesto několik velmi pozoruhodných myšlenek a momentů stojí za to. Určitě se najde mnoho žen (většina), které se v textu najdou. :o) Při prvním a druhém zhlédnutí velmi dobrý dojem, který se ovšem s dalšími zhlédnutími trochu snížil. Podle mého soudu má Simona na víc a věřím, že to ještě ukáže...
(zadáno: 19.5.2014)
Pro mne velmi příjemná inscenace, které vévodí vyrovnané herecké výkony především vyzrálé Moniky Švábové, dále Apoleny Veldové, Andrey Černé a Štěpánky Křesťanové. Náročné téma, které nelze pojmout na jedno zhlédnutí. Inscenace je velmi emotivní, dále chválím výbornou scénu s postupně odpadajícími zadními stěnami, ilustrující rozpadání rodinných vztahů. Jen o malinko více se mi líbilo nastudování uváděné v SND Bratislava s paní Vášáryovou, ale plzeňská inscenace má sílu.
(zadáno: 13.2.2013)
Bohužel velmi nudná inscenace, při které jsem měl problém udržet pozornost. Líbila se mi Jitka Smutná.
(zadáno: 7.9.2015)
Celkově průšvih. Prvních 40 minut mělo přitom docela dobře našlápnuto, příjemně mne překvapil I. Orozovič, herecky i pěvecky. M. Borová místy přehrávala. Hlavní problém nastane ve chvíli, kdy se najednou děj posune do současnosti. K tomu připočtěme nepřesvědčivý výkon pana Kaňkovského, velmi silně přehrávající sl. Žáčkovou a trapnou interakci p. Pavelky s publikem...nastolený negativní trend se již do konce zvrátit nepodařilo. Přínos tohoto nastudování české klasiky vpravdě neklasickým a rozpolceným způsobem nevidím. Být účasten tohoto reje v historickém ND mne naplnilo velkým smutkem.
(zadáno: 20.11.2013)
Bezbřehá nuda, herecky rozpačité (především dámy Žáčková a Holánová), téměř k nevydržení. Pocit marnosti a studu, že něco takového se uvádí na scéně ND. Pouze Martin Pechlát mne svým hereckým projevem potěšil. A to je přejen trochu málo...
(zadáno: 28.4.2014)
Ptám se: Kam kráčíš, činohro ND? Trapnost. Vulgární, obscénní kabaret se souložením na jevišti, imitace Oldřicha Nového panem Prachařem = horor, pěvecké výkony herců mírně řečeno rozpačité. Inscenace nedrží pohromadě, předloha je zde nepodstatná. Její jediným kladem je, že netrvá déle. 10% je za paní Janžurovou v hledišti, která se bavila, jako jedna z mála a také za stopáž.
(zadáno: 29.1.2013)
Velmi příjemně strávený večer a herecký koncert obou účinkujících.
(zadáno: 24.6.2013)
Oceňuji nápad pozvat na jeviště tolik hereckých legend najednou, který sám o sobě je diváckým lákadlem této inscenace a také jejím největším kladem. Nejvíce se mi líbila Marta Vančurová a Carmen Mayerová; ale všechny dámy si představení viditelně užívaly, což se přenášelo na diváky. Mile mne překvapila svým výkonem Ivana Uhlířová a Vendulka Křížová. Text hry sám o sobě hodnotím jako průměrný.
(zadáno: 31.12.2012)
Jeden z nejsilnějších divadelních zážitků vůbec. Skvělé herecké výkony všech herců v čele s dámami Žáčkovou a Procházkovou, jimž jsou důstojnými partnery p. Hájek a Dadák. Moje obava z délky představení se ukázala jako lichá, protože uteklo strašně rychle. Emoce z jeviště přímo tryskají a můj pocit je, že herci nehráli, ale byli těmi postavami. Bravo a velký dík!
(zadáno: 4.2.2014)
Pozoruhodné výkony všech čtyř hlavních představitelů. Výtečná Zuzana Slavíková a přesně typově obsazený Martin Stránský. Chválím Ivana Jiříka, který zaujal, ač tolik prostoru nedostal. Umím si představit, že Klára Issová hraje Blanche a Zuzana Slavíková Stellu (typově by odpovídalo více), nicméně obě podaly uvěřitelný výkon. Měl jsem dojem, že inscenaci chybí patřičná dramatičnost a spád, především v první části. Nevím, zda je na vině dlouhá pauza v reprízování? V porovnáním s Činoherním klubem toto nastudování přecejen zůstalo předloze něco dlužno.
(zadáno: 31.12.2012)
Pro mne velmi podařená inscenace. Výtečný a překvapivě působivý výkon Veroniky Žilkové. Náročné téma, závěrečné momenty opravdu mrazí. Veronika Divišová v dětské roli velmi autentická.
(zadáno: 4.2.2013)
Alternace: Dana Syslová, Evellyn Pacoláková
Slušná inscenace. Uvěřitelné herecké výkony.
(zadáno: 17.6.2013)
Mně se inscenace líbila. Příjemné celkové ladění, uvěřitelné herecké výkony a vydařené kostýmy. Chválím jmenovitě Danu Batulkou, Hanu Doulovou a Lukáše Jurka. Následný večírek pro členy Klubu diváků byl příjemným pokračováním dobře započatého večera...
(zadáno: 4.6.2013)
Oceňuji přesvědčivé a přesné herecké výkony Michala Dlouhého, Davida Punčocháře a Petry Hřebíčkové. Za ně je také těch 30%. Jinak mne hra nezaujala, ani tématem, scénou, hudbou... Poslední půlhodina byla pro mne k nepřečkání a bohužel jsem měl problém s ozvučením, protože při zpěvu výšky velice nepříjemně tahaly za uši.
Režisérká exhibice, u které je zcela nepodstatné, jaká předloha se inscenuje.
(zadáno: 30.3.2013)
Pro mne spíše slabší počin. Hra mne dějově vůbec nezaujala a poslední půlhodina mi přišla k nepřečkání.
Vyzdvihnout naopak musím herecké výkony Jany Preissové a Petry Špalkové.
(zadáno: 21.10.2015)
Po delší době jsem se hodně dobře pobavil. Vyrovnané a uvěřitelné herecké výkony, úžasný David Punčochář. Vulgarita zde nevadí, naopak přesně pasuje do ladění inscenace.
(zadáno: 31.12.2012)
Příjemná inscenace, ve které se potkávají jak herecké výkony, tak působivá hudba a nápaditá scéna. Herecky mne zaujala Evellyn Pacoláková, Jitka Smutná, Vasil Fridrich a Diana Šoltýsková.
(zadáno: 31.12.2012)
Celkový dojem zvedají pouze herecké výkony pánů Máchy, Ratajského, Kotka a vydařené kostýmy. Zbytek účinkujících bohužel podal pro mne nepřesvědčivé výkony a inscenaci jakoby chyběla šťáva, švih, náboj... Zbytečné vulgarismy. Prvních 20 minut zdlouhavých a druhá polovina k nepřečkání, ač celé představení trvá pouze 2h15min čistého času. Podle mne promarněná příležitost, jak uvést klasiku na prknech ND, která na tomto jevišti zamrzí o to víc.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >