Profil uživatele

Johnny

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 19 % (7)
Veronika Boušová: 19 % (14)
Pavel Širmer: 21 % (44)
Helena Grégrová: 22 % (44)
Jiří Koula: 22 % (45)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 13.2.2013)
Tuto inscenaci jsem ocenil teprve až po jejím druhém zhlédnutí, kdy jsem si v mezičase přečetl knihu. Divadelní adaptace samozřejmě nemůže tak obsáhlé dílo převést na jeviště celé. Velmi se mi líbila Míša Badinková v titulní úloze, ale vlastně všichni herci podali uvěřitelné herecké výkony.
(zadáno: 10.5.2016)
Na inscenaci jsem se chystal s obavami, které u mne provázejí počiny, které se těší mimořádnému diváckému zájmu. Často totiž nemá zájem diváků nic společného s kvalitou inscenace, mnohokrát spíše naopak... Výkon paní Janžurové byl naprosto uchvacující. Potěšilo mne, že tentokrát dokázala svůj temperament pro roli zkrotit, a vyhnout se pro ni tak typickému chichotání. Úžasné byly i kostýmy, líčení a paruky, a to nejen královny, ale všech účinkujících. Naprosto dokonalou maskérskou kreací byla paní Medvecká. Velmi potěšil Igor Orozovič, který mne poprvé svým hereckým výkonem přesvědčil.
(zadáno: 28.12.2014)
Pro mne průšvih. Děj nulový, libreto bez nápadů, které by zaujaly. Vánoční atmosféra se nedostavila. Příšerná A. Šišková, jejíž "čeština" byla utrpením pro ucho. Proč nemůže mluvit slovensky? Chválím pouze P. Strenáčika, A. Langosku a Z. Mauréry za přesvědčivé pěvecké výkony. Řadím do kategorie "never more".
(zadáno: 31.12.2012)
Velký divácký zážitek. Působivá hudba a herecké výkony všech účinkujících (obě alternace: Z. Kajnarová i M. Badinková, L. Jurek, V. Janků, O. Vízner). Náročné téma, ovšem vybízející k zamyšlení.
(zadáno: 24.10.2013)
Velké zklamání, v MDP spíše neobvyklé. Nezáživný děj (spíše jeho absence?), otřesné pěvecké výkony, průměrné ty herecké i u herců, kteří jindy spolehlivě táhnou inscenaci... Velmi nepřirozená H. Hornáčková. Chválím pouze kostýmy.
(zadáno: 13.2.2013)
Hra samotná je zajímavá a herecké výkony obstojné, ale pro mne celkový dojem velmi sráží herectví Veroniky Kubařové, které je hysterické a nepřirozené. To není bohužel případ jenom této inscenace, ale například také Perplexu...
(zadáno: 20.6.2013)
Pro mne zklamání. Překvapivě nedramatická inscenace (což bych nečekal vzhledem k tématu), která mne nudila. Jediný přesvědčivý výkon pro mne podal Jiří Dvořák...
(zadáno: 27.5.2015)
Pro mne velký divácký zážitek, především první polovina velmi vydařená. Výborný výkon P. Děrgela, K. Cibulkové a Z. Onufrákové. Působivá hudba a kostýmy.
(zadáno: 11.3.2019)
Pro mne inscenace s nevyrovnanými hereckými výkony. Paní Maciuchová mne svým výkonem potěšila a jako jediná přesvědčila. Navíc se oprostila od manýry a přehrávání, ke kterému se někdy na jevišti uchyluje. Velkým zklamáním byl Harold, který působil toporně a bez výrazu. Úplně nejhůře dopadly vedlejší postavy (Haroldovy nápadnice a policisté). Závěrečné standing ovations z mého pohledu nezasloužené (repríza 9.3.19).
(zadáno: 31.12.2012)
Pro mne velmi zdařilá inscenace. Naprostá souhra všech "holek" včetně hostujících hereček. Mám pocit, že si dámy tohle představení vždy užívají. Nejvíce mne zaujala Jitka Smutná (za všechny jmenuji její kreaci "králík stepní") a Lenka Termerová, která hraje velmi přirozeně. Také mne potěšila Radka Fidlerová, která zde dostala zasloužený prostor.
(zadáno: 31.12.2012)
Pro mne inscenace, která ani po několikáté nenudí a naopak baví stále víc. Skvělé herecké výkony Jiřího Dvořáka, Zlaty Adamovské, Jana Šťastného, Simony Postlerové a naprosto kouzelná Hana Maciuchová. Působivé a případné kostýmy. Nadčasovost narážek na politickou scénu. Souhra herců a stálý dojem, že tuto hru hrají opravdu rádi a s chutí.
(zadáno: 26.3.2015)
Pro mne to bylo příjemné překvapení. Velmi oceňuji odvahu a úctyhodné nasazení herců, především zaujala K. Cibulková, E. Stárková a L. Veselý. Co a kdo je vlastně normální? A co je to normalita? Jak na nás působí skupina lidí, dav, jak nás ovlivňuje, formuje? Publikum působilo uvolněně (repríza 13.3.2015) a měl jsem pocit, že mnoho diváků je buď poučených anebo to není jejich první zhlédnutí této inscenace.
(zadáno: 7.3.2016)
Herecky velmi milé - sledovat Davida Novotného byla pro mne čirá radost, především jeho precizní výslovnost. Dále potěšil Hynek Čermák v malé roli. Obsahově rozpačité: rozehráno mnoho motivů, ale žádný nedotažen. Možná to byl však záměr...?
(zadáno: 5.5.2014)
Velmi vyrovnané a realistické výkony všech účinkujících herců, nabité emocemi, vulgarismy zde nevadí. Mile mne tentokrát překvapila Veronika Kubařová. Výhradu mám k textu samotnému: již posté zpracované téma manželské krize mi skutečně nepřineslo nic objevného. Věřím, že v jisté době byla hra a její téma průlomové. Nyní jí schází něco navíc, jen těžko to však umím pojmenovat...
(zadáno: 30.7.2018)
Průšvih. Tohle že režíroval Peter Gábor, který mne nadchnul Zlomatkou, Vše o mé matce či Annou Kareninou? Někde se stala chyba - nejspíš už volbou předlohy. O čem to jako bylo? Herecký projev všech zúčastněných iritující, přehrávaný, nejvíce u Terezy Kostkové. Svůj standardní výkon předvedla Jitka Smutná, ale to je málo. Dění na scéně mi bylo lhostejné. Dovolím si parafrázi na titul "kdokoli může inscenovat a předvést na jevišti cokoli, ale ne kdokoli se na to chce dívat".
(zadáno: 13.2.2013)
Pro mne bohužel velká nuda, kterou nezachrání ani výborná Veronika Gajerová.
(zadáno: 21.7.2014)
Pro mne spíše zklamání. Dějově je hra velmi chudá, obsah by vystačil tak na hodinku, ale je natahován za hranici únosnosti a za cenu, že divák se jen obtížně soustředí. Herecké výkony rozpačité. Chantal nelze upřít jistou noblesu a esprit, nicméně měl jsem problém s porozuměním jejímu textu. Igor Orozovič mi nepřišel nijak zázračný. Jediným zpestřením pro mne byla velmi výrazná a osobitá Regina Rázlová. Oceňuji podařené kostýmy.
(zadáno: 3.6.2014)
Herecké výkony dobré, kostýmy rovněž, občas vtipné místo...ale hra samotná o ničem. Především část před přestávkou byla silně uspávací.
(zadáno: 16.9.2014)
Slibný herecký rozjezd s paní Janžurovou v čele (též vydařený kostým a paruka) vystřídal děsivý výstup Šťastlivce a Nešťastlivce, jejichž pitvoření a pokus o zpěv byly na hranici únosnosti. Nastolená sestupná tendence bohužel pokračovala a vydržet do přestávky se dalo ze značným sebezapřením. Za mne jedno velké NE.
(zadáno: 9.1.2013)
Pro mne velmi podařená inscenace, především díky hereckým výkonům I. Chýlkové, O. Vetchého, D. Černé a M. Procházkové. Ač text je slabší, herci jej posunuli o úroveň výš. Očeňuji pěkné kostýmy M. Procházkové!
(zadáno: 31.12.2012)
Velmi příjemné překvapení. Vyrovnané herecké výkony a souhra všech účinkujících dam. Nápaditá scéna.
(zadáno: 21.1.2019)
Pro mne jeden z nejsilnějších divadelních zážitků vůbec. Pozorovat obě paní herečky na jevišti byl zážitek: věřil jsem jim každé slovo, každé gesto, hra mne totálně pohltila. Vztah matky a dcery je téma vděčné a není až tak důležité, zda jedna z nich byla slavnou Marlen Dietrich. Inscenace mi přijde velmi realistická. A jako bonus výborná výslovnost a dikce, která dneska už bohužel není samozřejmá.
(zadáno: 15.9.2016)
Pro mne jedno velké NE. Herecké výkony strašné: přehrávání, pitvoření, afekt, hluk. Pan Mácha = zde parodie na travesti. Naprosto iritující zážitek a neodbytná touha prchnout pryč. 10% pouze za kostým K. Winterové a živý hudební doprovod.
(zadáno: 6.3.2013)
Pro mne velmi příjemná inscenace s herectvím, které byla radost pozorovat.
(zadáno: 9.1.2013)
Velmi solidní inscenace, klasicky pojatá s uvěřitelnými a vyrovnanými hereckými výkony. Takhle si představuji, že by měla činohra ND vypadat. Výborný výstup paní Medvecké!

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>