Profil uživatele

J_V

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (9)
Veronika Boušová: 9 % (15)
Anežka Hrebiková: 10 % (14)
Helena Grégrová: 10 % (26)
Pavla Haflantová: 10 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 3.6.2015)
Protest / Rest - Švandovo divadlo: 80 %
Havlova hra je výborná, očekávání se pojí spíš k té Hejdukově, která se hraje po přestávce. Není v ní sice tolik hloubky a tolik jazykové bohatosti jako v Havlovi, ovšem nápad je dobrý a je rozpracovaný tak dalece, že se nám nestačí přejíst. Dává smysl hrát ty dva kusy spolu během jednoho večera už jen proto, že Hejduk z Havla přímo vychází a do textu vkládá přímé odkazy na Havlovo dílo, ovšem nutně pak musí dojít k porovnání. Hejdukův text je spíš povedená jednovýznamová jednohubka, zatímco Havel napsal obecně platnou studii člověka, která promlouvá v jakékoliv době.
(zadáno: 3.6.2015)
Zlatá šedesátá aneb Deník Pavla J. - Divadlo Na zábradlí: 80 %
Podobná koncepce jako Korespondence V+W, ovšem tentokrát se nejde tolik po dějinách národa, jako spíš po temných zákoutích duše Pavla Juráčka. Hodně dekadentní a emo, což nemusí sednout každému. Ovšem režie, scénografie i herci jsou opět skvělí.
(zadáno: 3.6.2015)
Střepy a chlebíčky - 11:55: 70 %
Celkem pěkná série scének. Dvě z nich mi přišly geniální (Dušín a válečný uprchlík), několik jich tam přebývalo. Souboru se daří vystihnout negativní stránky naší společnosti a čím méně doslova to dělají, čím méně tlačí na pilu, tím podle mě scénka vyjde líp.
(zadáno: 4.3.2015)
Ujetá ruka (Behanding in Spokane) - Činoherní klub: 70 %
Výborně napsané dialogy a hercům se daří podávat je s bezchybným timingem. Hlubší smysl bych v tom nehledal, konec hry už jako by McDonagh psal vysloveně se zavázanýma očima, ale zábavné to je. Určitě vybírejte vstupenky do pravé poloviny sálu (viz ostatní komentáře).
(zadáno: 4.3.2015)
Divoké maso - Divadlo Komedie: 50 %
Nemyslím si, že by ta hra byla až tak kvalitní, spíš se autorovi podle mě nepodařilo dostat z těch situací tolik dramatiky a emocí, kolik by bylo třeba. Ani hercům v Komedii se nepodařilo jakkoliv mě citově zasáhnout.
(zadáno: 4.3.2015)
Romeo a Julie - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Velmi vtipně napsané a zahrané s ohromným komediálním talentem. Takhle skvěle to umí jen málokdo, chtěl bych od Davida Drábka vidět něco dalšího.
(zadáno: 22.1.2015)
Obludov - A studio Rubín: 30 %
Několik vtipných okamžiků, většinou je to ale dost laciné a ke konci i nechutné. Nečekejte něco jako Prušinovského Okresní přebor, tady se loví v hlubších patrech humoru. Trvá to jen hodinu, a tak se toho ani nemůže moc stát ? jde spíš jen o sérii scének.
(zadáno: 10.3.2014)
Strýček Váňa - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
Možná se tu až moc emoce vyjadřují pohybem, ale povedlo se to, povedlo. Norbert Lichý je přesně obsazen do svého typu a svědčí mu to, naopak typově riskantní mi přišlo obsazení doktora Astrova, a přesto vyšlo na jedničku.
(zadáno: 10.3.2014)
Audience - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
Audienci jsme viděli jako bytové divadlo, což tomu zážitku ohromně přidalo. Velmi dobrý Jakub Špalek.
(zadáno: 10.3.2014)
Růže pro Algernon - Divadelní spolek Kašpar: 40 %
Předchozí komentáře tu na inscenaci chválí hlavně výkon Jana Potměšila. Ano, komu se herectví Jana Potměšila líbí, užije si jej dosyta i tady. Ale to je jen skupina lidí, kteří rádi berou do ruky dvojí metr, a zamyslete se, jestli do ní patříte i vy. Jinak zajímavý námět hry není v inscenaci vůbec vytěžen, vztah náklonnosti mezi hlavní postavou a slečnou Kinianovou vyznívá dost plytce, kostýmy a scéna jsou prakticky nulové, hudba je použita příšerným způsobem a režie se v poslední třetině hry snaží dost násilnými metodami hýbat s tempem hry a na mě to tedy nefungovalo.
(zadáno: 22.11.2013)
Tetování - Divadelní spolek Kašpar: 50 %
(zadáno: 22.11.2013)
Řemeslníci - Švandovo divadlo: 80 %
(zadáno: 22.11.2013)
Zahradní slavnost - Národní divadlo: 60 %
(zadáno: 22.11.2013)
Polední úděl - Divadlo v Dlouhé: 80 %
(zadáno: 22.11.2013)
Dealer´s Choice (Kdo rozdává, rozhodne) - Dejvické divadlo: 80 %
Zápletka se dá popsat jedním souvětím, ale pánové si své role životních loserů očividně užívají. K atraktivitě tohoto kusu jistě přidává i možnost nahlédnout do světa hazardních hráčů a pozorovat jej jako pod mikroskopem.
(zadáno: 22.11.2013)
Teremin - Dejvické divadlo: 90 %
(zadáno: 22.11.2013)
Zakázané uvolnění - A studio Rubín: 80 %
Text hry je předvídatelný, ale komický talent všech tří hereček to táhne nahoru. Jak jste asi pochopili ze synopse, je to hra pro holky. Pánové si mohou z procentního hodnocení odečíst 10 - 20%.
(zadáno: 22.11.2013)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Je to jen estráda, ale zasmějete se.
(zadáno: 22.11.2013)
Eyolfek - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Málo známá Ibsenova hra, přesto velmi zajímavá. Originální scénografie, snad jen z té prosklené boudy nebylo do hlediště moc dobře slyšet.
(zadáno: 22.11.2013)
Korespondence V+W - Národní divadlo Brno: 100 %
Originální nápad, výborní herci a dokonalé zpracování. Silný zážitek, hlavně pokud znáte poetiku a historii Osvobozeného divadla. Napoprvé to byl pro mě naprostý zásah do černého, napodruhé stále vynikající inscenace.
(zadáno: 22.11.2013)
Ptákovina - Činoherní klub: 70 %
Solidní inscenace. Ptákovina není to nejlepší, co kdy Kundera napsal, a zpočátku mi to přišlo dost rozhárané (hlavně jednominutové scény se vzlykajícím Dulavou). Pak se ale vše usadí, Dulava se do role obuje a působí v ní opět nově a specificky. Martinovi Fingerovi sedí role krutého tyrana, a když pak odkryje svou lidskou tvář, působí trochu nezvykle. A o nasazování různých masek a zahrávání si s pohlaváry tahle trochu archaická hra je.
(zadáno: 22.11.2013)
Bomberka - Divadlo Letí: 60 %
Bavili jsme se, i když v tom není vidět žádný hlubší smysl a děj je hodně chatrný. Deset procent navíc za skvělý přízvuk herců v několika světových jazycích a za výborné přepracování písně Perfect Day.

Další stránky hodnocení: < 1 2