Profil uživatele

J_V

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (9)
Veronika Boušová: 9 % (15)
Anežka Hrebiková: 10 % (14)
Helena Grégrová: 10 % (26)
Pavla Haflantová: 10 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 3.6.2015)
Korespondence V+W - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Originální nápad, výborní herci a dokonalé zpracování. Silný zážitek, hlavně pokud znáte poetiku a historii Osvobozeného divadla.
(zadáno: 22.11.2013)
Korespondence V+W - Národní divadlo Brno: 100 %
Originální nápad, výborní herci a dokonalé zpracování. Silný zážitek, hlavně pokud znáte poetiku a historii Osvobozeného divadla. Napoprvé to byl pro mě naprostý zásah do černého, napodruhé stále vynikající inscenace.
(zadáno: 18.3.2016)
Lidská tragikomedie - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Úžasné, věrné, vizuálně poutavé, krásně zahrané.
(zadáno: 22.11.2013)
Teremin - Dejvické divadlo: 90 %
(zadáno: 3.6.2015)
Den opričníka - Studio Hrdinů: 90 %
(zadáno: 4.3.2015)
Romeo a Julie - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Velmi vtipně napsané a zahrané s ohromným komediálním talentem. Takhle skvěle to umí jen málokdo, chtěl bych od Davida Drábka vidět něco dalšího.
(zadáno: 24.6.2015)
Český les (Czech for Rest) - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Vtipné, svižné, vizuálně poutavé, se skvělými písničkami. Zároveň na pozadí vší té zábavy Drábek dokáže trefně popsat velice aktuální, ale zároveň vlastně odvěké téma - dokážeme se my Češi sjednotit a postavit se k problému čelem?
(zadáno: 7.6.2016)
Oblomov - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Krásná klasicky zpracovaná inscenace s vynikajícím Michalem Isteníkem. Knižní předloha je bohatá na vedlejší postavy a peripetie a mnohé z nich musely být zákonitě vynechány (např. pikle se směnkami). Význam díla však zůstal v Dlouhé zachován, všechny postavy krásně žijí (případně se životu vyhýbají) a velmi dobrý je také nápad nechat v inscenaci promlouvat chór.
(zadáno: 24.6.2015)
Racek - Dejvické divadlo: 90 %
(zadáno: 3.6.2015)
Ucpanej systém - Dejvické divadlo: 90 %
(zadáno: 7.6.2016)
Dabing Street - Dejvické divadlo: 90 %
Klíčová slova: Alkohol, Taking a shit, Pichny. Není to představení pro každého, ale udělané je to božsky (nejen po herecké stránce, ale i pokud jde o detailně propracovanou scénu).
(zadáno: 22.11.2013)
Polední úděl - Divadlo v Dlouhé: 80 %
(zadáno: 22.11.2013)
Dealer´s Choice (Kdo rozdává, rozhodne) - Dejvické divadlo: 80 %
Zápletka se dá popsat jedním souvětím, ale pánové si své role životních loserů očividně užívají. K atraktivitě tohoto kusu jistě přidává i možnost nahlédnout do světa hazardních hráčů a pozorovat jej jako pod mikroskopem.
(zadáno: 22.11.2013)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Je to jen estráda, ale zasmějete se.
(zadáno: 24.6.2015)
Amundsen kontra Scott - Divadlo Drak: 80 %
Moc pěkné, inscenačně nápadité, moc dobří herci, děj je samozřejmě trochu lineární (jde o zpracování Scottova deníku).
(zadáno: 18.3.2016)
Viktor aneb Dítka u moci - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Rozverná hříčka překypující fantazií a nápady, hlavně vizuálními. Pobaví to jen diváka, který bezpečně ví, na co jde (ale těch byla zjevně v publiku většina).
(zadáno: 18.3.2016)
Jedenácté přikázání - Národní divadlo: 80 %
Velmi příjemné překvapení určené pro fanoušky Davida Drábka a radikálních přešívek starých dramatických textů. Že se tato šílenost hraje právě na jedné ze scén ND, mě osobně netrápí.
(zadáno: 18.3.2016)
Hamlet - Švandovo divadlo: 80 %
Výborná aktualizace Hamleta se zachováním původního smyslu. Nesedlo mi jen Děrgelovo lavírování mezi civilní a knižní řečí, mezi současným floutkovstvím a antikvárním přehráváním (zřejmě se jedná o záměr režiséra).
(zadáno: 3.6.2015)
Tartuffe Impromptu! - Národní divadlo: 80 %
Rozhodně to není inscenace pro každého, ale mně tato míra re-interpretace (až parodie) sedla. Bylo zábavné sledovat všechny ty režijní nápady.
(zadáno: 3.6.2015)
Zlatá šedesátá aneb Deník Pavla J. - Divadlo Na zábradlí: 80 %
Podobná koncepce jako Korespondence V+W, ovšem tentokrát se nejde tolik po dějinách národa, jako spíš po temných zákoutích duše Pavla Juráčka. Hodně dekadentní a emo, což nemusí sednout každému. Ovšem režie, scénografie i herci jsou opět skvělí.
(zadáno: 10.3.2014)
Strýček Váňa - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
Možná se tu až moc emoce vyjadřují pohybem, ale povedlo se to, povedlo. Norbert Lichý je přesně obsazen do svého typu a svědčí mu to, naopak typově riskantní mi přišlo obsazení doktora Astrova, a přesto vyšlo na jedničku.
(zadáno: 24.6.2015)
KRYL - Zmrdtvýchvstání zažít - Divadlo D21: 80 %
Velmi dobře vystižené, výborně herecky pojaté, plno nápadů, jen jsou některé z nich těženy opakovaně. Viděno při hostování v Hradci Králové.
(zadáno: 22.11.2013)
Řemeslníci - Švandovo divadlo: 80 %
(zadáno: 22.11.2013)
Zakázané uvolnění - A studio Rubín: 80 %
Text hry je předvídatelný, ale komický talent všech tří hereček to táhne nahoru. Jak jste asi pochopili ze synopse, je to hra pro holky. Pánové si mohou z procentního hodnocení odečíst 10 - 20%.

Další stránky hodnocení: 1 2 >