Profil uživatele

J_V

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (9)
Iva Bryndová: 8 % (9)
Veronika Boušová: 9 % (15)
Helena Grégrová: 10 % (26)
Pavla Haflantová: 10 % (11)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2  > 
(zadáno: 22.11.2013)
Originální nápad, výborní herci a dokonalé zpracování. Silný zážitek, hlavně pokud znáte poetiku a historii Osvobozeného divadla. Napoprvé to byl pro mě naprostý zásah do černého, napodruhé stále vynikající inscenace.
(zadáno: 3.6.2015)
Originální nápad, výborní herci a dokonalé zpracování. Silný zážitek, hlavně pokud znáte poetiku a historii Osvobozeného divadla.
(zadáno: 22.11.2013)
(zadáno: 4.3.2015)
Velmi vtipně napsané a zahrané s ohromným komediálním talentem. Takhle skvěle to umí jen málokdo, chtěl bych od Davida Drábka vidět něco dalšího.
(zadáno: 3.6.2015)
(zadáno: 24.6.2015)
Vtipné, svižné, vizuálně poutavé, se skvělými písničkami. Zároveň na pozadí vší té zábavy Drábek dokáže trefně popsat velice aktuální, ale zároveň vlastně odvěké téma - dokážeme se my Češi sjednotit a postavit se k problému čelem?
(zadáno: 24.6.2015)
(zadáno: 18.3.2016)
Úžasné, věrné, vizuálně poutavé, krásně zahrané.
(zadáno: 7.6.2016)
Krásná klasicky zpracovaná inscenace s vynikajícím Michalem Isteníkem. Knižní předloha je bohatá na vedlejší postavy a peripetie a mnohé z nich musely být zákonitě vynechány (např. pikle se směnkami). Význam díla však zůstal v Dlouhé zachován, všechny postavy krásně žijí (případně se životu vyhýbají) a velmi dobrý je také nápad nechat v inscenaci promlouvat chór.
(zadáno: 7.6.2016)
Klíčová slova: Alkohol, Taking a shit, Pichny. Není to představení pro každého, ale udělané je to božsky (nejen po herecké stránce, ale i pokud jde o detailně propracovanou scénu).
(zadáno: 22.11.2013)
Málo známá Ibsenova hra, přesto velmi zajímavá. Originální scénografie, snad jen z té prosklené boudy nebylo do hlediště moc dobře slyšet.
(zadáno: 22.11.2013)
Je to jen estráda, ale zasmějete se.
(zadáno: 22.11.2013)
Text hry je předvídatelný, ale komický talent všech tří hereček to táhne nahoru. Jak jste asi pochopili ze synopse, je to hra pro holky. Pánové si mohou z procentního hodnocení odečíst 10 - 20%.
(zadáno: 22.11.2013)
Zápletka se dá popsat jedním souvětím, ale pánové si své role životních loserů očividně užívají. K atraktivitě tohoto kusu jistě přidává i možnost nahlédnout do světa hazardních hráčů a pozorovat jej jako pod mikroskopem.
(zadáno: 22.11.2013)
(zadáno: 22.11.2013)
(zadáno: 10.3.2014)
Audienci jsme viděli jako bytové divadlo, což tomu zážitku ohromně přidalo. Velmi dobrý Jakub Špalek.
(zadáno: 10.3.2014)
Možná se tu až moc emoce vyjadřují pohybem, ale povedlo se to, povedlo. Norbert Lichý je přesně obsazen do svého typu a svědčí mu to, naopak typově riskantní mi přišlo obsazení doktora Astrova, a přesto vyšlo na jedničku.
(zadáno: 3.6.2015)
Podobná koncepce jako Korespondence V+W, ovšem tentokrát se nejde tolik po dějinách národa, jako spíš po temných zákoutích duše Pavla Juráčka. Hodně dekadentní a emo, což nemusí sednout každému. Ovšem režie, scénografie i herci jsou opět skvělí.
(zadáno: 3.6.2015)
Havlova hra je výborná, očekávání se pojí spíš k té Hejdukově, která se hraje po přestávce. Není v ní sice tolik hloubky a tolik jazykové bohatosti jako v Havlovi, ovšem nápad je dobrý a je rozpracovaný tak dalece, že se nám nestačí přejíst. Dává smysl hrát ty dva kusy spolu během jednoho večera už jen proto, že Hejduk z Havla přímo vychází a do textu vkládá přímé odkazy na Havlovo dílo, ovšem nutně pak musí dojít k porovnání. Hejdukův text je spíš povedená jednovýznamová jednohubka, zatímco Havel napsal obecně platnou studii člověka, která promlouvá v jakékoliv době.
(zadáno: 3.6.2015)
Rozhodně to není inscenace pro každého, ale mně tato míra re-interpretace (až parodie) sedla. Bylo zábavné sledovat všechny ty režijní nápady.
(zadáno: 24.6.2015)
Velmi dobře vystižené, výborně herecky pojaté, plno nápadů, jen jsou některé z nich těženy opakovaně. Viděno při hostování v Hradci Králové.
(zadáno: 24.6.2015)
Moc pěkné, inscenačně nápadité, moc dobří herci, děj je samozřejmě trochu lineární (jde o zpracování Scottova deníku).
1 2  >