Profil uživatele

Kapybara_2

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 4 % (15)
Pavla Haflantová: 5 % (2)
Helena Grégrová: 8 % (5)
Jan Pařízek: 10 % (11)
Lukáš Dubský: 11 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 20.5.2017)
Muzikály Divadla Kalich mám ráda, Atlantida je ale pro mě vyloženě zklamáním. Ani profesionální jevištní provedení, šikovní muzikáloví herci a chytlavé písničky Miroslava Žbirky nedokáží zakrýt pitomoučký, nefungující a zbytečně natahovaný příběh s často až trapnými dialogy.
(zadáno: 19.5.2017)
Co si budeme povídat, dějově je to blbina. Jenže ono udělat podobnou blbinu tak, aby fungovala, je umění. A v Brně se to povedlo. Výsledkem je pohodová podívaná, kde si divák užije nejen dobře provedené hity skupiny Beatles, ale i spoustu legrace. Skvělý tah bylo například nechat Dušana Vitázka mluvit slovensky. Jde sice o malou roli, už jeho první výstup ale vyvolá záchvaty smíchu. Bítls je super zábava, která zvedne náladu. Nic víc, nic míň.
(zadáno: 21.6.2017)
55%. No tak není to zrovna nejsilnější kus MdB, ale koukat se na něj dá. Herci jsou vesměs dobří, atmosféra Biskupského dvora příjemná, některé momenty inscenace opravdu vtipné, jiné naopak rozpačité. Ale jako oddechová, bláznivá komedie na jedno použití - proč ne.
(zadáno: 19.5.2017)
A to je možná ještě nadhodnocené. Peklo. Snad nejhorší muzikál, jaký jsem kdy viděla. Prvních 40 minut k nepřežití. Pak se na scéně objeví aspoň Jan Kopečný, který dobře zpívá.
(zadáno: 19.5.2017)
Další povedený muzikál Městského divadla Brno. Zhudebněná biografie Charlieho Chaplina je poutavá i dojemná, profesionálně odvedená po všech stránkách, snad jen zbytečně dlouhá, takže s přibývajícím časem inscenace trochu ztrácí dech. Přesto velká spokojenost. A Marco Salvadori v titulní roli je skvělý.
(zadáno: 20.5.2017)
Režie Ondřeje Sokola je příjemně osvěžující a nápaditá, navíc dokazuje, že i pro tak často inscenovaný kus se dá vymyslet leccos nového. Výkony Moniky Absolonové a Petera Strenáčika excelentní, obsazení Karla Rodena bohužel poněkud nešťastné. Není pochyb, že je Roden skvělý herec a že se i tady snaží, pěvecky ale na roli Peróna nestačí a je vidět, že se v ní i sám cítí nejistý. Škoda. Jinak příjemný zážitek.
(zadáno: 19.5.2017)
45%. No tak ano, pro děti asi ano. Je to takové barevné, rozjuchané a rozezpívané. Pro dospělý doprovod jde ale o zážitek krapet horší. Přitom třeba Sněhurka a sedm závodníků, kterou před časem také uvádělo Divadlo Hybernia, ukázala, že muzikál pro děti může pobavit i dospělé. Na to je ale Ferda trochu nudný patron.
(zadáno: 17.7.2017)
75%. Chápu, že tohle moderní pojetí a prokrácení původního textu nesedne každému. Mně ale - možná i proto, že jsme seděli hned ve druhé řadě - sedlo dokonale. Herecké výkony spíše civilní a skvělé, atmosféra působivá, některé scény překvapivě vtipné a některé výklady zajímavé (celou cestu z představení jsme například řešili, co to, sakra, mělo s tím Horaciem znamenat). Výstupy typu rozebírání chrchle na zemi bych sice oželela, ale celkový dojem určitě pozitivní.
(zadáno: 19.5.2017)
Choreograficky, tanečně i pěvecky výborné! Slabší jsou činoherní pasáže a chatrné dialogy. Muzikálová čísla ovšem úžasně šlapou a Jan Kříž v hlavní roli je opravdu velký talent.
(zadáno: 20.5.2017)
Skvělý muzikál, úžasná hudba, strhující provedení. Je až neuvěřitelné, jak se Dušan Vitázek dokáže v hlavní dvojroli proměňovat. Celkově jde o hodně působivou podívanou.
(zadáno: 18.6.2017)
Lepší průměr. Je vidět, že jde o starou inscenaci (premiéra: 2005) - je až moc klasická, usedlá, jevištně nezajímavá a chudá (což může být způsobeno i tím, že s ní MdB hodně jezdí na zájezdy). Dušan Vitázek v hlavní roli dobrý, naopak Petr Gazdík mě v roli Jidáše nepřesvědčil herecky ani pěvecky. (Souhlasím s komentářem Cherry a tím, že mužské party zněly občas ve výškách trochu uječeně.) Příjemně překvapila Ivana Vaňková jako Máří Magdaléna.
(zadáno: 19.5.2017)
Mám obvykle ráda různá moderní pojetí, ale tentokrát jsem inscenační záměr úplně nepochopila. Hlavně v první půli je dění na jevišti hrozný zmatek. Všude spousta lidí a pomalu ani není poznat, kdo právě zpívá. Druhá půlka dojem trošku spravila, ale celkově je pro mě ostravský Jesus spíše zklamání.
(zadáno: 2.6.2017)
Ano, místy to působí jako východoněmecká estráda, a ano, příběh za moc nestojí. Brněnští herci jsou ale jistota (například Jiří Mach v hlavní roli zachraňuje, co se dá) a některé písničky jsou opravdu chytlavé. Znovu na Johnnyho Blue nepůjdu, ale jsem ráda, že jsem ho viděla.
(zadáno: 21.6.2017)
Už když jsme vešli do sálu a viděla jsem herce nahastrošené v extravagantních kostýmech, bylo mi jasné, že tohle není zrovna "můj typ" divadla. Nakonec to nebylo tak špatné, Ondřej Kraus hrál hlavní roli přesvědčivě a některé scény mě i zasáhly (jiné bych naopak vyhodila), ale můj šálek kávy to zkrátka není.
(zadáno: 20.5.2017)
95%. Něco tak úžasného se hned tak nevidí. Jedna z inscenací, díky nimž snese brněnská scéna srovnání se světovými muzikálovými produkcemi. Moravští Bídníci jsou například mnohem působivější než londýnské nastudování! Jedinou vadou na kráse byl při našem představení Jakub Uličník (student Marius), který asi neměl svůj den a moc se mu nedařilo. S jinou alternací by to nejspíš byla čistá stovka.
(zadáno: 19.5.2017)
Spíš 45%. Jak je u Městského divadla Brno zvykem, výprava i efekty jsou perfektní, problémem je hlavně samotný muzikál. Myslím, že nebylo nutné tuhle podivnost vůbec inscenovat a že si šikovný brněnský ansámbl zaslouží zajímavější kusy.
(zadáno: 19.5.2017)
Velký zážitek. Mrazivé, tajemné, dojemné i napínavé. Skvěle zazpívané i zahrané, výprava i filmové dotáčky na vysoké úrovni. Vše do sebe dokonale zapadá. Rebeccu by měl vidět každý, kdo považuje muzikál za podřadný žánr - už by pak něco podobného určitě netvrdil...
(zadáno: 19.5.2017)
Moc příjemné překvapení. Když jsem se dozvěděla, že se má u nás dělat MUZIKÁL Rocky, připadalo mi to tak absurdní, že jsem si neodpustila pár rýpavých vtípků. Samotné představení mě ale strhlo. Hlavní role (Jan Kříž, Hana Holišová) dobře zazpívané i zahrané, závěrečný zápas emotivní a naprosto úžasný. Nikdy bych nevěřila, že boxerské utkání může na divadle (navíc v muzikálu) tak skvěle fungovat! Jen škoda toho Kongresového centra - opravdu strašný prostor, zvlášť pro divadlo.
(zadáno: 19.5.2017)
No, nevím. Hudebně naprosto nezajímavé, libreto prachbídné a druhá půlka muzikálu už vyloženě spadá do kategorie "WTF". Aneb jak se říká: Ty dvě hodiny života (a peníze za lístek) vám už nikdo nevrátí.
(zadáno: 20.5.2017)
Kdo by neměl rád filmovou Šíleně smutnou princeznu. Proto jsem se ze začátku jejího jevištního nastudování bála. Výsledek ale rozhodně stojí za vidění - jde o povedenou, pohodovou pohádku pro celou rodinu. Jan Cina a Berenika Kohoutová jsou v hlavních rolích odzbrojující, oba dokonale zvládají i pěvecké party. Možná jen Jan Kraus si mohl odpustit některé své poznámky k aktuální situaci u nás - lépe by se vyjímaly v jeho televizním pořadu...
(zadáno: 20.5.2017)
65%. Velkolepé, místy silné (například při srážce s ledovcem takřka mrazí - i díky prvotřídnímu ozvučení), muzikál ale doplácí na slabší libreto. To se soustředí na takové množství postav, že se o každé dozvíme jen minimum a všechny jsou nám tím pádem celkem ukradené. Náhlý závěr s rozdělením pasažérů a posádky na dvě družstva: vlevo přeživší, vpravo umřivší (nebo to bylo naopak?) je pak vyloženě divný a u většiny postav netušíme, jak se do dané skupiny vůbec dostaly.