Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (42)
Lukáš Holubec: 18 % (15)
Michal Novák: 18 % (40)
Helena Grégrová: 19 % (54)
Anežka Hrebiková: 20 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 19.11.2019)
Vizuálně okouzlující počin. Hravé, naučné, zdařilá hudba, nápadité kostýmy... Vděčné téma pekla, království, přírodních živlů, dobra a zla. Dějově se nenudí ani dospělí. Vynikající P. Strenáčik!!! Dále zaujaly dámy J. Zenáhlíková, V. Veselá a z nejmenších talentovaná A. Vágnerová jako Zlatovláska. Pěvecky slabší královny (Slováčková, Kuklová). Prostory HDK jsou úchvatné, opravdu vysoký divácký komfort, prostorné sezení. Kéž by takových divadel bylo v Praze více. Z hlediska délky muzikálu jej doporučuji spíše pro trochu větší děti, malinké měly problémy vydržet v klidu a potichu.
(zadáno: 5.8.2020)
Pohodová oddechovka v krásném prostředí Vyšehradu. Zatím nejzdařilejší, co jsem na této letní scéně viděla. Písně jsou v ději příjemným oživením. M. Absolonová je skvělá herecky i pěvecky, navíc je velmi sympatická lidsky! F. Blažek mě mile překvapil, zpívá lépe, než jsem čekala. Dobře zvolená ústřední dvojice. Líbí se mi i nápad spojení různých příběhů, nenudila jsem se ani chvilku. Nejlepší čast hry je ta svatební... Doporučuji všem, kteří se chtějí odreagovat a zasmát :-)
(zadáno: 24.2.2016)
Zajímavý nápad. Na odreagování slušné, ale hlubší zážitek jsem si neodnesla. Ovšem P. Děrgel jako vždy vynikající!!!
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 26.2.2016)
Syrová, zapamatovatelná inscenace. Vzbudí emoce, donutí diváka přemýšlet. Tradičně vynikající I. Orozovič a P. Děrgel. Šašek v podání J. Bouškové - více trapný než vhodný, vtipný už vůbec ne. Ze hry je bezpečně poznat Špinarův rukopis a jeho oblíbené prvky, to platí i pro jako vždy úchvatnou scénu L. Škandíkové. Myslím si ale, že inscenaci by znatelně prospělo výrazné omezení střelby (je jí zde opravdu příliš), podle mě nejsem jediná, komu tento zvuk dělá zle a nechce na něj chodit do divadla. Ústřední trio Dobrý, Prachař, Borová - do rolí dávají maximum.
(zadáno: 26.10.2017)
Čekala jsem od toho více.
(zadáno: 31.10.2017)
(zadáno: 3.11.2017)
Výborná Marika Procházková. Ač jsem vášnivý divadelní divák, ta délka byla moc i na mě.
(zadáno: 16.1.2018)
Nevím přesně, co jsem dějově viděla, avšak kostýmy, scéna, hudba, projekce a práce se světlem jsou zde natolik působivé, že hra stojí za vidění. Druhá polovina je naléhavější, živější. Výkon K. Cibulkové ční nad ostatními.
(zadáno: 25.1.2018)
Oblíbila jsem si SKUTRovský rukopis, vše je tolik vizuální a jiné. Nehraje se muzeum, ale současnost. Nečetla jsem předlohu, proto děj jen létal kolem mě, tápala jsem. Nadchly mě krásné kostýmy a hudba. M. Poulová je zajímavý typ, v Klicperáku se rodí velké talenty. K. Oltová mi není herecky blízká, ale sem se hodila a vynikla. Délku bych trochu zkrátila, nebo alespoň přestávku dala dříve.
(zadáno: 30.1.2018)
Příběh Romea a Julie je tak krásný a Joskův překlad tak povedený, že toto je samo o sobě půlkou úspěchu. Líbilo se mi to, ale na druhou stranu neuchvátilo natolik, abych šla znovu. Ale možná jsem měla trochu smůlu na obsazení, protože některé výkony mi přišly pěvecky i herecky slabší. Také jsem pociťovala, že tvůrci se četně inspirovali vynikajícím činoherním ztvárněním z DnV a to mě lehce rušilo. Škoda, originalita je vždy nade vše.
(zadáno: 4.3.2018)
Kostýmy, scéna a hudba jsou zde výrazné a krásné, tvůrci nešetřili. Tyto aspekty mi připomněly SKUTRovský styl, který mám moc ráda. O. Krause jsem předtím neznala, má talent a role Doriana je mu šitá na míru! Naopak L. Veselý a M. Štípková mi do rolí vůbec neseděli. Děj byl pro mě poněkud zamlžený. Ale za vidění hra díky vizuálnu stojí.
(zadáno: 12.3.2018)
Někdo chodí do divadel na herce ze "staré gardy", já naopak navštěvuji divadla vyloženě kvůli vynikajícím hercům z generace mladé. I. Orozovič, E. Hacurová a M. Poulová patří mezi ně!
(zadáno: 21.3.2018)
Výborní O. Veselý, R. Valenta a J. Teplý. Pro ústřední dvojici bych si představovala jiné obsazení.
(zadáno: 17.4.2018)
Bohužel mě rušily výstupy M. Heina.
(zadáno: 7.10.2019)
Zpracování celkově působí jako výlet do starých časů, muzikálový žánr je teď už někde úplně jinde (viz Mefisto). Ale délka Galilea není přehnaná a měla jsem štěstí na dobré obsazení... T. Novotný, Dasha, T. Trapl a P. Kolář patří do české muzikálové extraligy. Zvláště T. Novotný exceluje. Ale tolik zde chybí nosný příběh! Postavy v podání I. Chýlkové, M. Maděriče a I. Vodochodského mě nebavily. Z komiků pobavil jen M. Kavalčík. J. Feriová hlasově nezaujala. Galileo sice neurazí, viděla jsem v Hybernii už i horší kusy (např. Iago), ale bohužel ani příliš nenadchne.
(zadáno: 8.8.2020)
Dějově zajímavé, sezení kousek od herců působivý zážitek... Jako vždy výborný D. Bambas. Scéna jednoduchá, ale funkční. Oběma poklona za zvládnutí tolika textu.
(zadáno: 24.2.2016)
Za mě zklamání. Délkově bych krátila... Místy mě přepadala nuda. F. Čapkovi role sedla jako "prdel na hrnec", zatímco např. B. Pavlíková pro mne nestravitelná. Od takto klasického kusu jsem čekala víc. Škoda... Nicméně scénografie je zdařilá.
(zadáno: 24.2.2016)
Ztrácela jsem se v ději... Kontroverzní inscenace.
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 24.3.2017)
Tohle mi nesedlo. Hutné, dusivé, totálně chaotické. Místy jsem usínala. Vyzdvihla bych výkony M. Pechláta a R. Máchy, ale dva herci přirozeně neutáhnou celou hru. Co se týče V. Javorského - dlouho jsem neviděla, že by někomu role až tak moc sedla jako jemu "Willi Reinke". Rovněž kvituji, že ND dává prostor L. Polišenské, která dokazuje, že kvalitní herečky nemusí být zároveň i modelky. Z toho nadbytku všech možných bizarností (obličejové masky, ponurá hudba, krev a zase krev, otravná projekce, popcorn, vitríny, nákupní vozíky, plynové masky a psycho pohyb) mi bylo nepříjemně.
(zadáno: 28.10.2018)
Bohužel mě neoslovilo ani téma, ani jeho jevištní zpracování. Je to takový ten starý styl divadla, který mě nebaví. Sňatky jsou místy nudné a krácení by prospělo. Přidávám nějaká % za výtečného a herecky výrazného D. Bambase, který vynikal nad ostatními. Rovněž skvělý je ve hře V. Jílek. Také jsem ocenila větší množství písní a s tím související muzikálnost herců.
(zadáno: 1.2.2019)
Brilantní výkon T. Novotného, vynikající interpret, bez něj bych hodnotila níže. Pěvecky velmi dobrá D. Richterová, ale herecky a když jen mluví je nejistá. Nudné a zdlouhavé Iagovy písně, slabý pěvecký výkon J. Ledeckého mě vysloveně rušil, ač jako tvůrce muzikálů je geniální, to uznávám a nerozporuji. Mile překvapila A. Stanková a L. Korbel. B. Slezáček pěvecky opravdu ne. Nesedla mi přemíra vojenství a arabského motivu, tradičně ztísněné sezení v Hybernii zážitku nepřidalo. Škoda takového pojetí, námět Othello x Iago je jinak velmi slibný.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 > >>