Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (48)
Michal Novák: 17 % (44)
Lukáš Holubec: 18 % (18)
Helena Grégrová: 19 % (60)
Lukáš Dubský: 19 % (48)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.3.2018)
Jen pro silné povahy. Tři hodiny s pocity hnusu. Ale divadlo, které dokáže v člověku vyvolat tak silné emoce (jakékoliv), považuji za kvalitní. Proto bych i přesto, že jsem se během hry cítila velmi nepříjemně, byla nespravedlivá, kdybych hodnotila níže - za nebývalou odvahu Palmovky toto téma uvádět a za brilantní výkony J. Teplého a O. Veselého.
(zadáno: 4.4.2018)
Mimořádně náročný, těžký text pro herce i pro divákovu pozornost a soustředění. Scénické řešení je neobvyklé, ale výborné a dějově funkční. Oceňuji také moderní kostýmy a hudbu, které je tak akorát. Herecké výkony jsou vynikající, obdivuji um herců naučit se takto hutný text. Dusno by se dalo krájet. Kvůli scéně doporučuji sedět co nejvíce vepředu a uprostřed (ale promítání zadní části "tunelu" na plátna v balkonech je poutavý nápad).
(zadáno: 9.4.2018)
Nesmírně působivý zážitek! Tolik nadčasový text... Dechberoucí výkon A. Bílíka. On se pro tu roli narodil! I herecké výkony dalších postav jsou nadprůměrné.
(zadáno: 30.4.2018)
Celkově velmi povedený počin, nicméně hudba se mi ze všech aspektů hry líbila nejvíce.
(zadáno: 19.5.2018)
Mé první setkání se Studiovou scénou DnV. Téma hry mi sedlo, našla jsem se v něm. Jednoduché, přesto funkční kulisy a dobré herecké obsazení. Je zajímavé pozorovat, jak se změní poloha herce v tomto komorním prostoru oproti velkému jevišti. Nejvíce mě bavila dějová linka Z. Vejvodové a M. Lambory, V. Javořík se věrně vtělil do role. Autorka trefně vystihla dnešní dobu, která je přesycená možnostmi, ale my neumíme být šťastní a přežíváme každý ve své ulitě. Ale co je to vlastně štěstí?
(zadáno: 16.9.2018)
Nevšední vjemy. Stojí za vidění.
(zadáno: 20.9.2018)
Masakr. Děsilo mě to.
(zadáno: 19.10.2018)
M. Němec nemá herecky ve své věkové kategorii konkurenci. Bravo!
(zadáno: 7.10.2019)
Viděno v kouzelném prostoru Letní scény na Vyšehradě. Opojná směs lehkého větru, stromů, atmosféry letního večera, krásných hradeb a nočních zvuků hru nesmírně pozvedla a dobarvila. D. Bambas hraje Cyrana jako o život, o třídu převyšuje ostatní herce. Úchvatné je zejména jeho umění precizní jevištní řeči. L. Fischerová ztvárňuje Roxanu spíše jako naivní krásku, což je škoda. Výborný je ovšem vášnivý O. Kraus, který mě zatím nezklamal v žádné roli, ve které jsem jej viděla v jiných divadlech. Velký talent! Závěrem musím vyzdvihnout krásnou hudbu...
(zadáno: 3.12.2019)
Drábek ve vrcholné formě! Smutný obraz zvrácené doby. Odvážný kus v MDP, který je pro některé diváky jistě nestravitelný, já však hýkala smíchy... Nápaditá scénografie a výborná hudební složka (Král je dle mého génius divadelní hudby - viz např. Velká mořská víla), která se vryje do paměti. Brilantní J. Hána jako naivní Dianka prožívající krizi pohlavní identity a V. Hybnerová ztvárňující současné neženské ženy. Krvavá část s Klausem je pro mě již za hranou únosnosti, ale jinak před Drábkovou precizní schopností odpozorovat a pojmenovat úchylnosti doby nezbývá než smeknout.
(zadáno: 18.9.2021)
J. Vlasák Andrého nehraje, on jím je. Jeho strhující výkon nelze jen tak vytěsnit z mysli. Smekám!
(zadáno: 18.9.2021)
Na divadelní mapě nelze Elefantazii porovnat s ničím jiným. Mám již regulérní závislost na hrách od géniů Drábka & Krále. Jsou jiné, odvážné, vtipné i něžné, hluboké i přímočaré... Dojetí, zamyšlení i vizuální opojení. Vše od tohoto tvůrčího tandemu dostanete a vždy ještě něco navíc. Obdivuhodný T. Havlínek v náročné masce, svěží sympaťák T. Klus, uvěřitelně záporný P. Konáš a talentovaný Z. Piškula. Hudebně, scénograficky i kostýmově KRÁSNÉ!
(zadáno: 19.9.2021)
Drábkovsky nápaditý počin pro dítka i dospěláky. Královsky okouzlující hudba, která nejednu duši pohladí. Je radost, že se MDP ubírají tímto tvůrčím směrem a netočí se v kruhu s muzeálními inscenacemi ztvárňovanými stokrát "jinak", ale přeci stejně. K. Krhovják Petra Pana nehraje, on jím je! K. Fialová jako laskavá Wendy nabízí divákovi nejen něhu a jiskru v oku, ale i silný pohybový a hudební talent. I. Lupták je až k sežrání roztomilá psí chůva, F. Březina nemá jako Hák chybu. Právě malý divák je ten nejpřísnější kritik, ale dvojitý Pé obstál. :-) Vtipné, hravé, s dobou. Věřím na víly! A vy?
(zadáno: 24.2.2016)
Za mě vydařené představení, nasmála jsem se a výborně odreagovala :)
(zadáno: 17.6.2016)
Je to mnohem více Špinar než Shakespeare. Ale mám ráda jeho režie a svérázný rukopis. Zároveň s ním souhlasím, že divadlo není muzeum, ale nejsoučasnější umění. Za mě iscenace stojí za vidění! I když bych přeci jen trochu ubrala z velkého množství kýčů a zanechala více Shakespeara, ND si to prostě tak nějak vyžaduje a až tolik modernity podle mě staří diváci, kteří v publiku vždy převažují, nevstřebají a neocení. VYNIKAJÍCÍ výkony: P. Děrgel, L. Polišenská, M. Tomešová, M. Kern, P. Štorková, M. Preissová a kouzelný M. Stehlík (kloubouk dolů). Scéna, kostýmy a choreografie = 1 s hvězdičkou!
(zadáno: 21.9.2017)
Seděla jsem v publiku a připadala jsem si jako umlácená. Ze hry jsem odcházela s pocity marnosti a znechucení, ale to jsou dle mého mínění emoce přesně padnoucí k tomuto tématu, u kterého nelze říct - "hra se mi líbila". Je to silná inscenace, která člověka zasáhne. A jestliže divadlo existuje právě proto, aby vyvolávalo emoce (jakékoliv), pak zde se to Horanskému povedlo nadmíru vrchovatě. Výkon Vojty Dyka je fascinující - v jeho generaci nemá herecky ani pěvecky žádnou konkurenci.
(zadáno: 7.10.2017)
Geniální hudba obrovsky talentovaného Ondřeje Brzobohatého!
(zadáno: 24.11.2017)
Povedené. A pěkná hudba :-)
(zadáno: 16.4.2018)
Výrazné výkony J. Teplého a T. Dočkalové. Zasloužená Thálie.
(zadáno: 21.4.2018)
Odreagujete se :-) Ernesto vyniká ve všech hrách DRBu a T. Racek je v této hře geniální!
(zadáno: 25.4.2018)
Hlavní role J. Hánovi neskutečně sedla.
(zadáno: 30.4.2018)
Celkově vydařeně vystavěné. Herecký um V. Fridricha mě začíná bavit čím dál víc. Okouzlující Z. Kajnarová a brilantní A. Procházka je úplně jako prototyp figurky z pera Čechova. A kostýmy se opravdu povedly!
(zadáno: 25.5.2018)
Neměla jsem žádné očekávání, ale nakonec se mi hra docela líbila. Nejvíce mě bavila role L. Pečenky, mile mě překvapila V. Chaloupková. U komedií je nejtěžší se mi zavděčit, tak vysoká % dávám výjimečně. Fidlovačka má dobrý herecký soubor a výběr repertoáru není špatný, ale ty lavičky prostě nedávám. I ve staré tramvaji se sedí pohodlněji. Kdo tohle sezení vymyslel, ten Fidlovačku dlouhodobě připravuje o diváky. I já bych sem ráda chodila častěji, ale to nepohodlí mi vždy zkazí zážitek :-(
(zadáno: 25.5.2018)
70 % za výkon paní herečky H. Maciuchové a za krásnou hudbu. Poselství a myšlenky ve hře jsou nádherné, ale měla jsem velká očekávání, která se bohužel nenaplnila. Paní Maciuchová hraje krásně, ale hra jako taková mě bohužel docela nudila. Mrzí mě to :-( A nejvíce mě otrávily ty silné výbuchy petard u "sebevražd" Harolda.
(zadáno: 12.6.2018)
Velmi zvláštní počin. E. Hacurová je pro mne největší objev mezi mladými herečkami za poslední roky. Zaslouží si se více prosadit do povědomí veřejnosti a doufám, že získá Thálie.