Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (51)
Michal Novák: 17 % (45)
Lukáš Holubec: 18 % (19)
Helena Grégrová: 19 % (65)
Anežka Kotoučová: 20 % (26)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.10.2019)
Zpracování celkově působí jako výlet do starých časů, muzikálový žánr je teď už někde úplně jinde (viz Mefisto). Ale délka Galilea není přehnaná a měla jsem štěstí na dobré obsazení... T. Novotný, Dasha, T. Trapl a P. Kolář patří do české muzikálové extraligy. Zvláště T. Novotný exceluje. Ale tolik zde chybí nosný příběh! Postavy v podání I. Chýlkové, M. Maděriče a I. Vodochodského mě nebavily. Z komiků pobavil jen M. Kavalčík. J. Feriová hlasově nezaujala. Galileo sice neurazí, viděla jsem v Hybernii už i horší kusy (např. Iago), ale bohužel ani příliš nenadchne.
(zadáno: 8.8.2020)
Dějově zajímavé, sezení kousek od herců působivý zážitek... Jako vždy výborný D. Bambas. Scéna jednoduchá, ale funkční. Oběma poklona za zvládnutí tolika textu.
(zadáno: 29.5.2021)
D. Barešová a O. Hes jsou zvláštní typy herců, netuctoví, jiní a to mě baví, ústřední pár nešlo obsadit lépe. Stejně jako v Hůrce mi sedl J. Grundman, těším se na jeho další role. Dějově je hra průměrná, "švandovsky" typicky ponurá, temná, syrová a psychologicky laděná. Délkou akorát. S upířím tématem jsem se na divadle zde setkala prvně. Výborná hudba geniálního J. Hájka a efektně otáčivá scéna J. Tereby, kterou otáčejí přímo herci, což fungovalo a přidalo ději na dynamičnosti. "Ať vejde ten pravý" je inscenace, která se dle mě sice ve ŠD nezařadí mezi ty TOP, ale je "jiná" a stojí za vidění.
(zadáno: 28.6.2021)
Chaos. Ale M. Němec jako vždy excelentní!
(zadáno: 11.9.2021)
Není to hloupé a prvoplánově smací. Jako vždy skvělý R. Jašków, mile překvapila B. Kaňoková. Zdařilá bytová scénografie i hudební složka. Dějově se v některých situacích každý tak nějak poznáme...
(zadáno: 24.2.2016)
Za mě zklamání. Délkově bych krátila... Místy mě přepadala nuda. F. Čapkovi role sedla jako "prdel na hrnec", zatímco např. B. Pavlíková pro mne nestravitelná. Od takto klasického kusu jsem čekala víc. Škoda... Nicméně scénografie je zdařilá.
(zadáno: 24.2.2016)
Ztrácela jsem se v ději... Kontroverzní inscenace.
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 24.3.2017)
Tohle mi nesedlo. Hutné, dusivé, totálně chaotické. Místy jsem usínala. Vyzdvihla bych výkony M. Pechláta a R. Máchy, ale dva herci přirozeně neutáhnou celou hru. Co se týče V. Javorského - dlouho jsem neviděla, že by někomu role až tak moc sedla jako jemu "Willi Reinke". Rovněž kvituji, že ND dává prostor L. Polišenské, která dokazuje, že kvalitní herečky nemusí být zároveň i modelky. Z toho nadbytku všech možných bizarností (obličejové masky, ponurá hudba, krev a zase krev, otravná projekce, popcorn, vitríny, nákupní vozíky, plynové masky a psycho pohyb) mi bylo nepříjemně.
(zadáno: 28.10.2018)
Bohužel mě neoslovilo ani téma, ani jeho jevištní zpracování. Je to takový ten starý styl divadla, který mě nebaví. Sňatky jsou místy nudné a krácení by prospělo. Přidávám nějaká % za výtečného a herecky výrazného D. Bambase, který vynikal nad ostatními. Rovněž skvělý je ve hře V. Jílek. Také jsem ocenila větší množství písní a s tím související muzikálnost herců.
(zadáno: 1.2.2019)
Brilantní výkon T. Novotného, vynikající interpret, bez něj bych hodnotila níže. Pěvecky velmi dobrá D. Richterová, ale herecky a když jen mluví je nejistá. Nudné a zdlouhavé Iagovy písně, slabý pěvecký výkon J. Ledeckého mě vysloveně rušil, ač jako tvůrce muzikálů je geniální, to uznávám a nerozporuji. Mile překvapila A. Stanková a L. Korbel. B. Slezáček pěvecky opravdu ne. Nesedla mi přemíra vojenství a arabského motivu, tradičně ztísněné sezení v Hybernii zážitku nepřidalo. Škoda takového pojetí, námět Othello x Iago je jinak velmi slibný.
(zadáno: 1.11.2019)
Typický Havlíčkův rukopis - psychologická sonda do nitra mezilidských vztahů. Slabý odvar Neviditelného v Rokoku... Ale překvapivě dobře zvolené obsazení ústřední trojice - Jurek, Pfauserová, Jachnická. Jiří tak dlouho vybírá, až přebere a zůstane sám, což neunese... Scénicky zajímavý nápad skel z potravinové fólie a jejich funkční zapojení do děje. Bohužel divadlo zoufale potřebuje rekonstrukci, snižuji hodnocení kvůli špatnému diváckému komfortu - sedadla v MANĚ jsou ještě horší než lavice Na Fidlovačce a to je co říct.
(zadáno: 23.6.2020)
Čekala jsem víc, ale na odreagování v pohodě. Líbili se mi Šoposká a Štabrňák.
(zadáno: 1.8.2020)
Čekala jsem víc... Hru táhne výkon M. Isteníka, překvapil! První polovina je slabší, druhá lepší, ale závěrečná projekce ze sauny je přešlap. Celkově mi ladění děje do frašky moc nesedlo. Kostýmy a hudba ovšem zdařilá. M. Ruml je bavič, S. Rašilov a A. Bílík klasicky dobré výkony. E. Burešová mě na divadle nebaví, prvoplánové, ploché, jen vzhled nestačí. V zadních řadách (prostory HAMU) prakticky není slyšet mluvu, nechápu, že u představení s takto drahými vstupenkami herci nejsou oportovaní. Nepřesednout si po přestávce blíž, nic bych ze hry neměla. Škoda.
(zadáno: 8.8.2020)
Jakýmkoliv parodiím obecně moc nefandím... Ale na odreagování v pohodě, oživení do pražské muzikálové nabídky. P. Pálek a K. Bohatová jsou kvalitní muzikáloví herci, některé nápady jsou fajn a vtipné, něco už mi přišlo moc. Ale své divačky si to najde.
(zadáno: 28.6.2021)
Bohužel není to můj šálek. Zvláštní kus, který nesedne každému. Zasmála jsem se minimálně, pobavil Hitler. Tato % dávám hlavně kvůli obsazení ústřední dvojice - R. Jašków a J. Erftemeijer jsou výborní.
(zadáno: 16.10.2021)
Měla jsem od této verze velká očekávání, která se ale bohužel nenaplnila... Ztratila jsem se. Přepadaly mě pocity nudy a to mi jinak dlouhé hry nevadí, pokud jsou dynamické a dobře vystavěné. Ubrala bych celku tak hodinu, první část je moc dlouhá na soustředění. "Vypravěči" mě zde vyloženě iritovali, ženy s plnovousem ve vojenském, kapesní lopaty a ping pong - nezaujalo... Hudba a scéna průměr. Překvapila mě K. M. Fialová, do rolí v MDP dává opravdu duši. M. Donutil a F. Březina klasicky dobří, S. Affašová úchvatně krásná, J. Vlasáka za energii obdivuji. Znovu už bohužel vidět nemusím...
(zadáno: 31.10.2021)
Bohužel má velká očekávání hra nenaplnila. Výborné K. Cibulková s E. Josefíkovou, ostatní dámy jsou v rolích z mého pohledu znatelně méně uvěřitelné. Jinak celkově mi scházelo více propojeného děje.
(zadáno: 24.2.2016)
Příliš dlouhé a příliš klasické pojetí... Nadmíru nevyužitý potenciál skvělého překladu M. Hilského. Většinu inscenace jsem se nudila a sledovala hodinky. Zaujal mě akorát výkon A. Stropnické.
(zadáno: 11.6.2016)
Zvláštní, nedotažené, dle mého názoru k brzké derniéře odsouzený experiment (použít slovo inscenace mi v tomto případě nesedí). 40 % za snahu přijít s něčím nezvyklým a za režisérovo nadšení...
(zadáno: 30.9.2017)
Bohužel velké zklamání. Kus pro nenáročného diváka. Momentů, kdy se inteligentní divák opravdu od srdce zasměje, je zde jako šafránu. Nadto velmi nepohodlné sezení! Domnívám se, že kdyby byla do hl. ženské role obsazena M. Randová, celkový výsledek by byl lepší.