Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (51)
Michal Novák: 17 % (45)
Lukáš Holubec: 18 % (19)
Helena Grégrová: 19 % (65)
Anežka Kotoučová: 20 % (26)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.1.2018)
40 % za nadprůměrné výkony P. Děrgela a L. Příkazkého, který je ohebný jako z gumy :-)) Jinak mi to nesedlo, nemám v oblibě muzeální hry bez špetky odrazu současnosti.
(zadáno: 28.1.2018)
Kdybyste se mě zeptali, o čem to je, neumím odpovědět.
(zadáno: 3.3.2018)
Bohužel toto mě minulo. Nedokázala jsem udržet pozornost...
(zadáno: 1.4.2018)
Líbilo se mi zapálení a pojetí postavy I. Wojtylové, jinak slabé.
(zadáno: 17.4.2018)
(zadáno: 29.5.2018)
Skanzen na jevišti. Tohle nesoučasné divadlo opravdu není nic pro mě. Dala bych ještě méně, ale musím přeci jen ocenit pěvecké výstupy, které nebyly špatné a nadto i obrovský pohybový um a zápal pro herectví D. Ratajského. Z praktických aspektů pro diváka mě potěšila super účinná klimatizace, v horku panujícím venku je k nezaplacení.
(zadáno: 7.3.2019)
Další z psycho her ve Švanďáku. Tento psycho-dusivý ráz zdejších kusů mě už začíná zmáhat, je toho temna již nějak příliš. Samotné hornické téma mě nezaujalo, nebavilo a živá hudba mě rušila, ač jinde bych ji cenila, zde nefungovala. Zajímavý nápad s bodláky a výrazný herecký výkon Filipa Březiny. Těším se, že u Švandů posílí svěžím vánkem herecký soubor a jsem zvědavá, jaké role nastuduje.
(zadáno: 31.10.2019)
Spousta žvanění, rádoby vtipy, usmolené kostýmy, dost otravné (!) závěsy, kolovrátková hudba bez nápadu, Salzmannová otrávená ze špaget... K tomu všemu ještě tragická anti-herečka T. Marečková. Bohužel nic, na co by mě bavilo jít znovu. Havlův fraškoidní styl zkrátka nesedne každému, ostatně víc než třetina neobsazeného hlediště tomu odpovídá. Režijně výlet do minulého století. Koho ale musím vyzdvihnout - M. Donutilovi role neskutečně, ale neskutečně sedí! Jak ušitá jemu na míru. Herecky mě mile překvapil.
(zadáno: 22.7.2020)
Některé myšlenky a situace (ty vážnější) mě zaujaly, ale jinak to není typ hry pro mě. Já hledám v divadle něco víc.
(zadáno: 18.9.2021)
Jsem na divadle otevřená moderně a již zvyklá na všechno možné, ŠD velmi oblibuji, ale tato verze Cyrana mi bohužel nesedla. Přemíra vulgarismů, kosmonaut (?), rap, strohá scéna, obsazení ústřední dvojice - věkově, kýčový kabát Roxany... Na můj vkus se původní děj příliš vytratil. Není to vize pro každého, nicméně přítomní teenageři reagovali pozitivně, takže své diváky si najde. P. Kult jakožto nový člen souboru je zajímavý typ, který se uplatní. Překvapilo mě zde hudební nadání B. Pavlíkové.
(zadáno: 29.9.2021)
Přidávám % za celkový výkon O. Veselého a úplně poslední scénu s telefonátem, jinak bych dala méně. Chce to v sobě mít dávku určitého masochismu, oblibu kýče a smysl pro travesti, aby toto pojetí člověku sedlo. Se mnou, ač nejsem konzerva, se to nepotkalo...
(zadáno: 30.10.2021)
Srdcovka - Joskův překlad mám pod kůží stejně jako výborně obsazenou i mimořádně zahranou verzi ŠD. Tím více jsem od ABC čekala zcela (!) odlišné pojetí. Derniéra v ŠD má být důvodem k převzetí nemalého množství stejných nápadů/rysů? Nemyslím si. + Meloun, psí granule, Savo, Burger King... nezaujalo. T. Havlínek s B. Kaňokovou jsou jako ústřední pár úchvatní, ale další obsazení je pohřbilo. P. Konáš nesedí věkově, I. Uhlířová a T. Milostný do výrazných rolí absolutně nezapadají typově - průšvih. Mdlí, nevýrazní, slabá jevištní řeč a emoce, znuděná mimika. Na vraha úplný nonsens. Je mi to líto.
(zadáno: 13.2.2018)
Nuda, nuda, nuda. První Špinarova režie, která mě nebavila a nemá děj. A to mi jinak jeho režijní rukopis sedí a jeho her jsem již viděla docela hodně. Tohle nezachránil ani fešák I. Irozovič, ty % dávám vlastně jen jemu. Nezanechalo to ve mně nic, emoce nula. Přestávka byla po nesnesitelně dlouhé době, po ní publikum prořídlo. A v tom krátkém kousku po přestávce mi vadil ten nesnesitelný smrad ze sborového kouření. Proč to mám dýchat za tolik peněz? Tento kus do Stavovského ne.
(zadáno: 19.10.2018)
Ze Z. Piškuly vyrostl velmi charismatický a pohledný muž a také výborný herec. Toť jediné pozitivum této hry. Zoufale mě to nudilo a nepřišlo vtipné... Škoda, v souvislosti s výraznými personálními změnami v MDP jsem měla velká očekávání, o to více jsem zklamaná.
(zadáno: 9.11.2021)
Téma jako takové je zajímavé a současné, má scénický/filmový potenciál. Ovšem paní sedící před námi hru celou prospala, čemuž se bohužel nedivím. Zdlouhavé a nudné provedení, scéna strohá, hudba nezaujala. Jiná paní hned v 1. řadě průběžně hýkala smíchy do ticha k situacím bez vtipu. Zkrátka větší show se odehrávala v hledišti než na jevišti... Promítání hraní ze zákulisí divadla je možná dobrý nápad, ale pokud projekce tak převažuje nad hraním na jevišti, je to na usnutí. R. Jašków výborný jako vždy, ale i když je ŠD má srdcovka, zde prostě lépe hodnotit nemohu, odpočítávala jsem konec...
(zadáno: 24.2.2016)
Již po třetině jsem měla nutkavou chuť odejít. Do Švandova divadla chodím z pražských scén nejčastěji a nejraději, ale takový pocit se mi zde přihodil poprvé. Pro mne celkově nestravitelné představení. Patřím do mladé generace a neřekla bych, že jsem konzervativní, naopak jsem v divadle ochotná skousnout všelicos, ale Betonová zahrada je pro mě úchylná a nesrozumitelná. Nepříjemný a přehnaný důraz na nahotu a sexuální narážky. Herci mi věkově absolutně nesedí do postav, nemůžu si pomoct. Nejvíce mě iritovala Z. Onufráková.
(zadáno: 24.2.2016)
Jedno velké zklamání!!!
(zadáno: 24.2.2016)
(zadáno: 25.2.2016)
Zdlouhavé, málo děje... Zaujali Jašków a Čapka. Ale T. Červinek mě ve Švandově divadle prostě nebaví, jeho herecký projev mi nesedí. Tato inscenace se nepovedla, rychlé stažení z repertoáru mě nepřekvapilo.
(zadáno: 26.10.2017)
10 % za um herců, kteří se dokázali naučit tak velké (!) množství souvislého textu. Dalších 10 % za P. Děrgela, který prostě umí zahrát cokoliv! Jinak jsem měla po celou dobu nemalé nutkání opustit sál a chtělo to notnou dávku sebezapření zůstat sedět. Tak extrémně kontroverzní počin, že si nějak nedokážu představit normálního diváka, kterému by toto sedlo.
(zadáno: 8.8.2020)
Ne, tak toto se z mého pohledu v Dlouhé opravdu nepovedlo. Miluji Shakespearovu tvorbu a hry od SKUTRů, ale toto ztvárnění Sonetů mi nesedlo a nepromluvilo ke mně. Velké zklamání... Promarněná šance. Nuda, chaos. % dávám za snahu herců. Jinak má ale Dlouhá skvělý soubor a chodím sem ráda.
(zadáno: 25.5.2019)
10 % za vynikajícího Z. Piškulu, pro Romea se narodil! Jinak monstrózní průšvih. Omlouvám se za upřímnost, ale horší herečku než T. Marečkovou jsem neviděla. Na Julii nemá vzhled, její pisklavý hlas a jevištní mluva je katastrofální stejně jako pokus o zpěv. Pohybovou neohrabaností mi připomínala postavu z Lovců mamutů, její Julie s nechutnou parukou a příšernými kostýmy vyznívá jako pacientka z Bohnic. Absence soudnosti. Neuctivé, neadekvátní chování režiséra na generálce tento přešlap jen dovršilo. Krásné, nadčasové Hilského verše znějí ve zvoleném ději a scéně naprosto absurdně. Never more!
(zadáno: 8.8.2020)
Trapné, nevtipné, lacině a příliš vulgární, nevkusné, v podstatě bez děje. Tohle tlachání ještě v dnešní době někoho zaujme a rozesměje? Trpěla jsem. 10 % za postavu Buňky s pár vtipnými momenty... Průšvih dovršený nepohodlným sezením.
(zadáno: 13.8.2021)
Bohužel škoda času. Oplzlé, uječené, o ničem. 10 % za prostředí Vyšehradu.