Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (42)
Lukáš Holubec: 18 % (15)
Michal Novák: 18 % (40)
Helena Grégrová: 19 % (54)
Anežka Hrebiková: 20 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 24.2.2016)
Příliš dlouhé a příliš klasické pojetí... Nadmíru nevyužitý potenciál skvělého překladu M. Hilského. Většinu inscenace jsem se nudila a sledovala hodinky. Zaujal mě akorát výkon A. Stropnické.
(zadáno: 25.5.2018)
70 % za výkon paní herečky H. Maciuchové a za krásnou hudbu. Poselství a myšlenky ve hře jsou nádherné, ale měla jsem velká očekávání, která se bohužel nenaplnila. Paní Maciuchová hraje krásně, ale hra jako taková mě bohužel docela nudila. Mrzí mě to :-( A nejvíce mě otrávily ty silné výbuchy petard u "sebevražd" Harolda.
(zadáno: 7.3.2019)
Další z psycho her ve Švanďáku. Tento psycho-dusivý ráz zdejších kusů mě už začíná zmáhat, je toho temna již nějak příliš. Samotné hornické téma mě nezaujalo, nebavilo a živá hudba mě rušila, ač jinde bych ji cenila, zde nefungovala. Zajímavý nápad s bodláky a výrazný herecký výkon Filipa Březiny. Těším se, že u Švandů posílí svěžím vánkem herecký soubor a jsem zvědavá, jaké role nastuduje.
(zadáno: 23.6.2020)
Čekala jsem víc, ale na odreagování v pohodě. Líbili se mi Šoposká a Štabrňák.
(zadáno: 1.2.2019)
Brilantní výkon T. Novotného, vynikající interpret, bez něj bych hodnotila níže. Pěvecky velmi dobrá D. Richterová, ale herecky a když jen mluví je nejistá. Nudné a zdlouhavé Iagovy písně, slabý pěvecký výkon J. Ledeckého mě vysloveně rušil, ač jako tvůrce muzikálů je geniální, to uznávám a nerozporuji. Mile překvapila A. Stanková a L. Korbel. B. Slezáček pěvecky opravdu ne. Nesedla mi přemíra vojenství a arabského motivu, tradičně ztísněné sezení v Hybernii zážitku nepřidalo. Škoda takového pojetí, námět Othello x Iago je jinak velmi slibný.
(zadáno: 9.4.2018)
Nesmírně působivý zážitek! Tolik nadčasový text... Dechberoucí výkon A. Bílíka. On se pro tu roli narodil! I herecké výkony dalších postav jsou nadprůměrné.
(zadáno: 4.4.2018)
Mimořádně náročný, těžký text pro herce i pro divákovu pozornost a soustředění. Scénické řešení je neobvyklé, ale výborné a dějově funkční. Oceňuji také moderní kostýmy a hudbu, které je tak akorát. Herecké výkony jsou vynikající, obdivuji um herců naučit se takto hutný text. Dusno by se dalo krájet. Kvůli scéně doporučuji sedět co nejvíce vepředu a uprostřed (ale promítání zadní části "tunelu" na plátna v balkonech je poutavý nápad).
(zadáno: 26.10.2017)
Ta úchvatná hudba (!) a atmosféra! Dusno, které by se dalo krájet. Perfektní, obrovsky talentovaný M. Lambora. Výborná D. Havlová. I ostatní výkony vyvážené. Krásná práce se scénou. Stále aktuální téma lásky dle vzhledu. Definitivně počin, krerý v DnV stojí za vidění!
(zadáno: 26.10.2017)
10 % za um herců, kteří se dokázali naučit tak velké (!) množství souvislého textu. Dalších 10 % za P. Děrgela, který prostě umí zahrát cokoliv! Jinak jsem měla po celou dobu nemalé nutkání opustit sál a chtělo to notnou dávku sebezapření zůstat sedět. Tak extrémně kontroverzní počin, že si nějak nedokážu představit normálního diváka, kterému by toto sedlo.
(zadáno: 3.12.2019)
Drábek ve vrcholné formě! Smutný obraz zvrácené doby. Odvážný kus v MDP, který je pro některé diváky jistě nestravitelný, já však hýkala smíchy... Nápaditá scénografie a výborná hudební složka (Král je dle mého génius divadelní hudby - viz např. Velká mořská víla), která se vryje do paměti. Brilantní J. Hána jako naivní Dianka prožívající krizi pohlavní identity a V. Hybnerová ztvárňující současné neženské ženy. Krvavá část s Klausem je pro mě již za hranou únosnosti, ale jinak před Drábkovou precizní schopností odpozorovat a pojmenovat úchylnosti doby nezbývá než smeknout.
(zadáno: 21.4.2018)
Odreagujete se :-) Ernesto vyniká ve všech hrách DRBu a T. Racek je v této hře geniální!
(zadáno: 13.11.2018)
Tohle myslíte opravdu vážně? Větší ztrátu času jsem v divadle nezažila. Museli jsme odejít, to se fakt nedalo.
(zadáno: 19.11.2019)
Vizuálně okouzlující počin. Hravé, naučné, zdařilá hudba, nápadité kostýmy... Vděčné téma pekla, království, přírodních živlů, dobra a zla. Dějově se nenudí ani dospělí. Vynikající P. Strenáčik!!! Dále zaujaly dámy J. Zenáhlíková, V. Veselá a z nejmenších talentovaná A. Vágnerová jako Zlatovláska. Pěvecky slabší královny (Slováčková, Kuklová). Prostory HDK jsou úchvatné, opravdu vysoký divácký komfort, prostorné sezení. Kéž by takových divadel bylo v Praze více. Z hlediska délky muzikálu jej doporučuji spíše pro trochu větší děti, malinké měly problémy vydržet v klidu a potichu.
(zadáno: 31.5.2019)
Naprosto STRHUJÍCÍ výkon D. Bambase v hl. roli! Ač jsem v divadlech pečená vařená, nestává se mi často, že bych sledovala herce s otevřenou pusou. Jeho výkon je unikátní. D. Bambas hraje o život, patří roli. Zcela zasloužená Thálie! Inscenace je celkově zdařilá, výborná modernější hudba, jednoduchá scéna funguje a postačuje. Ani minuta nudy, humorná místa nejsou trapná. Kvalitní výkony i dam - L. Končokové, M. Pachlové a A. Hladké. Nejsilnější je závěrečná scéna s Othellem, docházel mi dech... DĚKUJI za zážitek! Smekám.
(zadáno: 24.3.2017)
Bez váhání stojí za vidění. Moje první inscenace od věhlasného SKUTRu. Tak závidím lidem z HK, že mohou chodit na jejich inscenace!!! Doufám, že ND uvede další hry. Úchvatná podívaná - herecky, scénograficky i hudebně. Hudební složka mě pohltila. Skvělý nápad se spodním jevištěm, bavilo mě velké množství jinotajů (klubko, rtěnka, citrony...) a vybroušená pohybová stránka vše jen umocnila. Nazkoušet tuto hru musel být masakr, kloubouk dolů. Tradičně vynikající pánové P. Děrgel, R. Mácha a P. Štorková, mile překvapila A. Fialová (zejména pěvecky). Neseděl mi F. Kaňkovský. Celkově BRAVO!
(zadáno: 16.1.2018)
Nevím přesně, co jsem dějově viděla, avšak kostýmy, scéna, hudba, projekce a práce se světlem jsou zde natolik působivé, že hra stojí za vidění. Druhá polovina je naléhavější, živější. Výkon K. Cibulkové ční nad ostatními.
(zadáno: 24.2.2016)
Kus, který budete buď nenávidět nebo milovat... Patřím do druhé skupiny. Za mě životní zážitek!!!
(zadáno: 19.3.2018)
Jen pro silné povahy. Tři hodiny s pocity hnusu. Ale divadlo, které dokáže v člověku vyvolat tak silné emoce (jakékoliv), považuji za kvalitní. Proto bych i přesto, že jsem se během hry cítila velmi nepříjemně, byla nespravedlivá, kdybych hodnotila níže - za nebývalou odvahu Palmovky toto téma uvádět a za brilantní výkony J. Teplého a O. Veselého.
(zadáno: 24.2.2016)
(zadáno: 12.3.2018)
Někdo chodí do divadel na herce ze "staré gardy", já naopak navštěvuji divadla vyloženě kvůli vynikajícím hercům z generace mladé. I. Orozovič, E. Hacurová a M. Poulová patří mezi ně!
(zadáno: 24.2.2016)
Jestli se lze zamilovat do divadelní inscenace, tak se mi to stalo u Manon Lescaut! Pro mne zážitek na celý život. ZÁZRAK na prknech největší české divadelní scény. Ano, chvíle absolutní divadelní fascinace se dostavily :) Viděla jsem oba alternující se páry a všichni jsou vynikající. To samé platí i pro Radúze Máchu. Hudba, kostýmy i scéna berou dech. Špinarova režie mě baví, kvituji, že vdechuje inscenacím moderní charakter (rozhořčení starších diváků není dle mě na místě). Původní předloha je zkrácena velmi vkusně. Nebyl moment, kdy bych se nudila. Půjdu znovu a nebude to jen jednou :)
(zadáno: 22.11.2017)
Právě se zrodil nový hit této divadelní sezóny v ND! Nejen dechberoucí herecké výkony (!), ale rovněž mistrovská scénografie (Cpin prostě umí), hudba, kostýmy a světla. Nestává se mi často, abych po celou dobu hry seděla s otevřenou pusou a při potlesku si stoupla i přesto, že ostatní to nenapadlo. Úchvatné!
(zadáno: 8.8.2020)
Nejlepší muzikál, co jsem v Praze viděla! Viděno 4x s různým obsazením a půjdu ještě. Některé alternace jsou slabší... Dvojice Vojtek (zasloužená Thálie) & Ryšavý je ovšem TOP! Úžasná hudba (i textově) a krásné efekty scény i světel, pěkné kostýmy, zajímavý děj. Jen ty sedačky v Hybernii... nekonečný příběh.
(zadáno: 30.9.2017)
Bohužel velké zklamání. Kus pro nenáročného diváka. Momentů, kdy se inteligentní divák opravdu od srdce zasměje, je zde jako šafránu. Nadto velmi nepohodlné sezení! Domnívám se, že kdyby byla do hl. ženské role obsazena M. Randová, celkový výsledek by byl lepší.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 > >>