Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (46)
Michal Novák: 17 % (44)
Lukáš Holubec: 18 % (18)
Helena Grégrová: 19 % (58)
Lukáš Dubský: 19 % (48)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 11.6.2016)
Zvláštní, nedotažené, dle mého názoru k brzké derniéře odsouzený experiment (použít slovo inscenace mi v tomto případě nesedí). 40 % za snahu přijít s něčím nezvyklým a za režisérovo nadšení...
(zadáno: 28.1.2018)
Kdybyste se mě zeptali, o čem to je, neumím odpovědět.
(zadáno: 7.10.2019)
Zpracování celkově působí jako výlet do starých časů, muzikálový žánr je teď už někde úplně jinde (viz Mefisto). Ale délka Galilea není přehnaná a měla jsem štěstí na dobré obsazení... T. Novotný, Dasha, T. Trapl a P. Kolář patří do české muzikálové extraligy. Zvláště T. Novotný exceluje. Ale tolik zde chybí nosný příběh! Postavy v podání I. Chýlkové, M. Maděriče a I. Vodochodského mě nebavily. Z komiků pobavil jen M. Kavalčík. J. Feriová hlasově nezaujala. Galileo sice neurazí, viděla jsem v Hybernii už i horší kusy (např. Iago), ale bohužel ani příliš nenadchne.
(zadáno: 24.2.2016)
Ztrácela jsem se v ději... Kontroverzní inscenace.
(zadáno: 24.2.2016)
Naprosto srdcová záležitost!!! Byla jsem 3x a ne naposledy. Nejlepší inscenace Švandova divadla. V Hamletovi se zrodila hvězda P. Děrgela, který je dle mého názoru jedním z největších hereckých talentů za posledních 10 let. Zasloužená Cena Thálie a přestup do ND. Kromě něj jsou na vysoké úrovni i další herecké výkony. V alternovaných rolích jsou dle mě o třídu lepší P. Hřebíčková a F. Čapka. V této hře mi oproti jiným nevadí ani Z. Onufráková, do role Ofélie bych z hereckého souboru nevybrala lépe. Hudba i scéna na jedničku. V Hamletovi mě začal bavit Špinar jako režisér a zatím nepřestal :)
(zadáno: 24.2.2016)
Příliš dlouhé a příliš klasické pojetí... Nadmíru nevyužitý potenciál skvělého překladu M. Hilského. Většinu inscenace jsem se nudila a sledovala hodinky. Zaujal mě akorát výkon A. Stropnické.
(zadáno: 25.5.2018)
70 % za výkon paní herečky H. Maciuchové a za krásnou hudbu. Poselství a myšlenky ve hře jsou nádherné, ale měla jsem velká očekávání, která se bohužel nenaplnila. Paní Maciuchová hraje krásně, ale hra jako taková mě bohužel docela nudila. Mrzí mě to :-( A nejvíce mě otrávily ty silné výbuchy petard u "sebevražd" Harolda.
(zadáno: 7.3.2019)
Další z psycho her ve Švanďáku. Tento psycho-dusivý ráz zdejších kusů mě už začíná zmáhat, je toho temna již nějak příliš. Samotné hornické téma mě nezaujalo, nebavilo a živá hudba mě rušila, ač jinde bych ji cenila, zde nefungovala. Zajímavý nápad s bodláky a výrazný herecký výkon Filipa Březiny. Těším se, že u Švandů posílí svěžím vánkem herecký soubor a jsem zvědavá, jaké role nastuduje.
(zadáno: 23.6.2020)
Čekala jsem víc, ale na odreagování v pohodě. Líbili se mi Šoposká a Štabrňák.
(zadáno: 1.2.2019)
Brilantní výkon T. Novotného, vynikající interpret, bez něj bych hodnotila níže. Pěvecky velmi dobrá D. Richterová, ale herecky a když jen mluví je nejistá. Nudné a zdlouhavé Iagovy písně, slabý pěvecký výkon J. Ledeckého mě vysloveně rušil, ač jako tvůrce muzikálů je geniální, to uznávám a nerozporuji. Mile překvapila A. Stanková a L. Korbel. B. Slezáček pěvecky opravdu ne. Nesedla mi přemíra vojenství a arabského motivu, tradičně ztísněné sezení v Hybernii zážitku nepřidalo. Škoda takového pojetí, námět Othello x Iago je jinak velmi slibný.
(zadáno: 9.4.2018)
Nesmírně působivý zážitek! Tolik nadčasový text... Dechberoucí výkon A. Bílíka. On se pro tu roli narodil! I herecké výkony dalších postav jsou nadprůměrné.
(zadáno: 4.4.2018)
Mimořádně náročný, těžký text pro herce i pro divákovu pozornost a soustředění. Scénické řešení je neobvyklé, ale výborné a dějově funkční. Oceňuji také moderní kostýmy a hudbu, které je tak akorát. Herecké výkony jsou vynikající, obdivuji um herců naučit se takto hutný text. Dusno by se dalo krájet. Kvůli scéně doporučuji sedět co nejvíce vepředu a uprostřed (ale promítání zadní části "tunelu" na plátna v balkonech je poutavý nápad).
(zadáno: 26.10.2017)
Ta úchvatná hudba (!) a atmosféra! Dusno, které by se dalo krájet. Perfektní, obrovsky talentovaný M. Lambora. Výborná D. Havlová. I ostatní výkony vyvážené. Krásná práce se scénou. Stále aktuální téma lásky dle vzhledu. Definitivně počin, krerý v DnV stojí za vidění!
(zadáno: 26.10.2017)
10 % za um herců, kteří se dokázali naučit tak velké (!) množství souvislého textu. Dalších 10 % za P. Děrgela, který prostě umí zahrát cokoliv! Jinak jsem měla po celou dobu nemalé nutkání opustit sál a chtělo to notnou dávku sebezapření zůstat sedět. Tak extrémně kontroverzní počin, že si nějak nedokážu představit normálního diváka, kterému by toto sedlo.
(zadáno: 3.12.2019)
Drábek ve vrcholné formě! Smutný obraz zvrácené doby. Odvážný kus v MDP, který je pro některé diváky jistě nestravitelný, já však hýkala smíchy... Nápaditá scénografie a výborná hudební složka (Král je dle mého génius divadelní hudby - viz např. Velká mořská víla), která se vryje do paměti. Brilantní J. Hána jako naivní Dianka prožívající krizi pohlavní identity a V. Hybnerová ztvárňující současné neženské ženy. Krvavá část s Klausem je pro mě již za hranou únosnosti, ale jinak před Drábkovou precizní schopností odpozorovat a pojmenovat úchylnosti doby nezbývá než smeknout.
(zadáno: 21.4.2018)
Odreagujete se :-) Ernesto vyniká ve všech hrách DRBu a T. Racek je v této hře geniální!
(zadáno: 13.11.2018)
Tohle myslíte opravdu vážně? Větší ztrátu času jsem v divadle nezažila. Museli jsme odejít, to se fakt nedalo.
(zadáno: 19.11.2019)
Vizuálně okouzlující počin. Hravé, naučné, zdařilá hudba, nápadité kostýmy... Vděčné téma pekla, království, přírodních živlů, dobra a zla. Dějově se nenudí ani dospělí. Vynikající P. Strenáčik!!! Dále zaujaly dámy J. Zenáhlíková, V. Veselá a z nejmenších talentovaná A. Vágnerová jako Zlatovláska. Pěvecky slabší královny (Slováčková, Kuklová). Prostory HDK jsou úchvatné, opravdu vysoký divácký komfort, prostorné sezení. Kéž by takových divadel bylo v Praze více. Z hlediska délky muzikálu jej doporučuji spíše pro trochu větší děti, malinké měly problémy vydržet v klidu a potichu.
(zadáno: 31.5.2019)
Naprosto STRHUJÍCÍ výkon D. Bambase v hl. roli! Ač jsem v divadlech pečená vařená, nestává se mi často, že bych sledovala herce s otevřenou pusou. Jeho výkon je unikátní. D. Bambas hraje o život, patří roli. Zcela zasloužená Thálie! Inscenace je celkově zdařilá, výborná modernější hudba, jednoduchá scéna funguje a postačuje. Ani minuta nudy, humorná místa nejsou trapná. Kvalitní výkony i dam - L. Končokové, M. Pachlové a A. Hladké. Nejsilnější je závěrečná scéna s Othellem, docházel mi dech... DĚKUJI za zážitek! Smekám.
(zadáno: 24.3.2017)
Bez váhání stojí za vidění. Moje první inscenace od věhlasného SKUTRu. Tak závidím lidem z HK, že mohou chodit na jejich inscenace!!! Doufám, že ND uvede další hry. Úchvatná podívaná - herecky, scénograficky i hudebně. Hudební složka mě pohltila. Skvělý nápad se spodním jevištěm, bavilo mě velké množství jinotajů (klubko, rtěnka, citrony...) a vybroušená pohybová stránka vše jen umocnila. Nazkoušet tuto hru musel být masakr, kloubouk dolů. Tradičně vynikající pánové P. Děrgel, R. Mácha a P. Štorková, mile překvapila A. Fialová (zejména pěvecky). Neseděl mi F. Kaňkovský. Celkově BRAVO!
(zadáno: 16.1.2018)
Nevím přesně, co jsem dějově viděla, avšak kostýmy, scéna, hudba, projekce a práce se světlem jsou zde natolik působivé, že hra stojí za vidění. Druhá polovina je naléhavější, živější. Výkon K. Cibulkové ční nad ostatními.
(zadáno: 24.2.2016)
Kus, který budete buď nenávidět nebo milovat... Patřím do druhé skupiny. Za mě životní zážitek!!!
(zadáno: 19.3.2018)
Jen pro silné povahy. Tři hodiny s pocity hnusu. Ale divadlo, které dokáže v člověku vyvolat tak silné emoce (jakékoliv), považuji za kvalitní. Proto bych i přesto, že jsem se během hry cítila velmi nepříjemně, byla nespravedlivá, kdybych hodnotila níže - za nebývalou odvahu Palmovky toto téma uvádět a za brilantní výkony J. Teplého a O. Veselého.
(zadáno: 24.2.2016)
(zadáno: 12.3.2018)
Někdo chodí do divadel na herce ze "staré gardy", já naopak navštěvuji divadla vyloženě kvůli vynikajícím hercům z generace mladé. I. Orozovič, E. Hacurová a M. Poulová patří mezi ně!