Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (51)
Michal Novák: 17 % (45)
Lukáš Holubec: 18 % (19)
Helena Grégrová: 19 % (65)
Anežka Kotoučová: 20 % (26)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 18.9.2021)
J. Vlasák Andrého nehraje, on jím je. Jeho strhující výkon nelze jen tak vytěsnit z mysli. Smekám!
(zadáno: 13.8.2021)
Bohužel škoda času. Oplzlé, uječené, o ničem. 10 % za prostředí Vyšehradu.
(zadáno: 26.2.2016)
Syrová, zapamatovatelná inscenace. Vzbudí emoce, donutí diváka přemýšlet. Tradičně vynikající I. Orozovič a P. Děrgel. Šašek v podání J. Bouškové - více trapný než vhodný, vtipný už vůbec ne. Ze hry je bezpečně poznat Špinarův rukopis a jeho oblíbené prvky, to platí i pro jako vždy úchvatnou scénu L. Škandíkové. Myslím si ale, že inscenaci by znatelně prospělo výrazné omezení střelby (je jí zde opravdu příliš), podle mě nejsem jediná, komu tento zvuk dělá zle a nechce na něj chodit do divadla. Ústřední trio Dobrý, Prachař, Borová - do rolí dávají maximum.
(zadáno: 21.9.2017)
Seděla jsem v publiku a připadala jsem si jako umlácená. Ze hry jsem odcházela s pocity marnosti a znechucení, ale to jsou dle mého mínění emoce přesně padnoucí k tomuto tématu, u kterého nelze říct - "hra se mi líbila". Je to silná inscenace, která člověka zasáhne. A jestliže divadlo existuje právě proto, aby vyvolávalo emoce (jakékoliv), pak zde se to Horanskému povedlo nadmíru vrchovatě. Výkon Vojty Dyka je fascinující - v jeho generaci nemá herecky ani pěvecky žádnou konkurenci.
(zadáno: 31.10.2021)
Bohužel má velká očekávání hra nenaplnila. Výborné K. Cibulková s E. Josefíkovou, ostatní dámy jsou v rolích z mého pohledu znatelně méně uvěřitelné. Jinak celkově mi scházelo více propojeného děje.
(zadáno: 25.1.2018)
40 % za nadprůměrné výkony P. Děrgela a L. Příkazkého, který je ohebný jako z gumy :-)) Jinak mi to nesedlo, nemám v oblibě muzeální hry bez špetky odrazu současnosti.
(zadáno: 27.9.2017)
Zajímavá a nadčasová zápletka, jež se M. Huba z pozice režiséra zhostil na výbornou. Na Vinohrady zasadil inscenaci s potenciálem přilákat i mladší publikum, protože není zkostnatělá. Výborná je rovněž práce s vizuální stránkou. Gratuluji k nápadu obsadit do hlavní role Marka Lamboru. Herecky, pohybově a výrazově výjimečný talent se zapamatovatelným hlasem. Hra na něm stojí a padá, přičemž on ani na okamžik nezvolňuje z tenze a vervy, s nimiž ztvárňuje Franciho. V jeho věku opravdu klobouk dolů. Tento mladík si za pár let půjde pro Thálii, dejte na moje slova :-) Bravo!
(zadáno: 24.11.2017)
Povedené. A pěkná hudba :-)
(zadáno: 19.9.2021)
Drábkovsky nápaditý počin pro dítka i dospěláky. Královsky okouzlující hudba, která nejednu duši pohladí. Je radost, že se MDP ubírají tímto tvůrčím směrem a netočí se v kruhu s muzeálními inscenacemi ztvárňovanými stokrát "jinak", ale přeci stejně. K. Krhovják Petra Pana nehraje, on jím je! K. Fialová jako laskavá Wendy nabízí divákovi nejen něhu a jiskru v oku, ale i silný pohybový a hudební talent. I. Lupták je až k sežrání roztomilá psí chůva, F. Březina nemá jako Hák chybu. Právě malý divák je ten nejpřísnější kritik, ale dvojitý Pé obstál. :-) Vtipné, hravé, s dobou. Věřím na víly! A vy?
(zadáno: 11.9.2021)
Není to hloupé a prvoplánově smací. Jako vždy skvělý R. Jašków, mile překvapila B. Kaňoková. Zdařilá bytová scénografie i hudební složka. Dějově se v některých situacích každý tak nějak poznáme...
(zadáno: 24.2.2016)
Zajímavý nápad. Na odreagování slušné, ale hlubší zážitek jsem si neodnesla. Ovšem P. Děrgel jako vždy vynikající!!!
(zadáno: 13.11.2021)
Zdařilé, gradační, nenudící! Role L. Žáčkové mi připomíná její Blanche z Tramvaje do stanice Touha z ČK, ani zde mě se svou zvláštní živočišnou aurou nezklamala a typově sedí. Výborný A. Bílík jako protipól ke slizkému pantátovi, kterého skvěle ztvárňuje R. Kalvoda. Co mě také nadchlo je otáčivá bytová scéna - výtečně hře dotváří spád a funguje i jako myšlenkové pochody a výčitky hrdinů. Hudba je rovněž vhodně zvolena k temnotě děje. Doporučuji.
(zadáno: 9.11.2021)
Téma jako takové je zajímavé a současné, má scénický/filmový potenciál. Ovšem paní sedící před námi hru celou prospala, čemuž se bohužel nedivím. Zdlouhavé a nudné provedení, scéna strohá, hudba nezaujala. Jiná paní hned v 1. řadě průběžně hýkala smíchy do ticha k situacím bez vtipu. Zkrátka větší show se odehrávala v hledišti než na jevišti... Promítání hraní ze zákulisí divadla je možná dobrý nápad, ale pokud projekce tak převažuje nad hraním na jevišti, je to na usnutí. R. Jašków výborný jako vždy, ale i když je ŠD má srdcovka, zde prostě lépe hodnotit nemohu, odpočítávala jsem konec...
(zadáno: 23.3.2017)
Šmrncovní, současné, důvtipné. Viděno 2x s mírným časovým odstupem a vše si tzv. "sedlo", zapadlo do sebe. J. Hájek nezklamal a zkomponoval úchvatnou hudbu (viz rovněž Manon Lescaut). Na krásnou scénografii jsem se nemohla vynadívat (včetně kostýmů!) a choreografie jsou prostě špičkové, úplně zalézají pod kůži a velké jeviště jim vyloženě sluší. Vynikají F. Rajmont, P. Děrgel a J. Stryková. Kladně mě překvapila L. Juřičková (oproti Ulici nebe a dudy). Hodně mě bavila postava Mary. Borová a Batěk mi však do ústřední dvojice příběhu typově nezapadají, nemohu si pomoct, proto snižuji %.
(zadáno: 25.1.2018)
Oblíbila jsem si SKUTRovský rukopis, vše je tolik vizuální a jiné. Nehraje se muzeum, ale současnost. Nečetla jsem předlohu, proto děj jen létal kolem mě, tápala jsem. Nadchly mě krásné kostýmy a hudba. M. Poulová je zajímavý typ, v Klicperáku se rodí velké talenty. K. Oltová mi není herecky blízká, ale sem se hodila a vynikla. Délku bych trochu zkrátila, nebo alespoň přestávku dala dříve.
(zadáno: 7.11.2021)
Zatím nejlepší záležitost, kterou jsem v Komedii viděla. Režijně výborný tah v podobě zapojení scénického tance, který Z. Piškula zvládá na výbornou stejně jako hereckou polohu. Předsudky z imitační show, které jsem měla vůči K. M. Fialové, se po zhlédnutí několika her v MDP rozplynuly. Je výborná herecky, pohybově i pěvecky. Uvěřitelná, éterická i vášnivá. Scéna i hudba jsou zdařilé, promítací plátno vhodně dotváří celek a pomáhá k lepší viditelnosti. Z hlediska hlavního dění každopádně doporučuji sedět napravo. Jen počet postav S. Lehkého bych zde přehodnotila, trochu zvláštní...
(zadáno: 5.10.2017)
Inscenace mi vyrazila dech! Většina zdejších hodnotitelů byla asi na jiné hře než já. Nádherná hudba, skvělá práce s prostorem a velmi nadčasový překlad. Výběr herců na výbornou (možná bych jen vynechala E. Režnarovou, ale s ní mám na Vinohradech obecně problém). Za S. Skopala zaskakoval T. Pavelka a byl perfektní. Je mi líto, že v pražských divadlech se na reprízách přestalo sborově tleskat vestoje a jedinec s tím nic nezmůže. Marek Lambora je velký objev na hereckém poli. Tak mladý a přitom tolik herecky vyzrálý. Navíc nadaný i pohybově. BRAVO! / Vše, co potřebujeme k životu, je láska. /
(zadáno: 30.1.2018)
Příběh Romea a Julie je tak krásný a Joskův překlad tak povedený, že toto je samo o sobě půlkou úspěchu. Líbilo se mi to, ale na druhou stranu neuchvátilo natolik, abych šla znovu. Ale možná jsem měla trochu smůlu na obsazení, protože některé výkony mi přišly pěvecky i herecky slabší. Také jsem pociťovala, že tvůrci se četně inspirovali vynikajícím činoherním ztvárněním z DnV a to mě lehce rušilo. Škoda, originalita je vždy nade vše.
(zadáno: 25.5.2019)
10 % za vynikajícího Z. Piškulu, pro Romea se narodil! Jinak monstrózní průšvih. Omlouvám se za upřímnost, ale horší herečku než T. Marečkovou jsem neviděla. Na Julii nemá vzhled, její pisklavý hlas a jevištní mluva je katastrofální stejně jako pokus o zpěv. Pohybovou neohrabaností mi připomínala postavu z Lovců mamutů, její Julie s nechutnou parukou a příšernými kostýmy vyznívá jako pacientka z Bohnic. Absence soudnosti. Neuctivé, neadekvátní chování režiséra na generálce tento přešlap jen dovršilo. Krásné, nadčasové Hilského verše znějí ve zvoleném ději a scéně naprosto absurdně. Never more!
(zadáno: 12.3.2019)
Tísnivá atmosféra, která vás vtáhne do sebe a až do konce nepustí zpět do reality. Oči dokořán, vnitřní třes a napětí, nepříjemný pocit strachu... tohle se mi v divadle nestává často. Chemie mezi ústřední dvojicí je neuvěřitelně silná! Z menších rolí výtečný T. Turek, kostýmy, hudební složka a scéna rovněž vysoce působivé. BRAVO!
(zadáno: 17.6.2016)
Je to mnohem více Špinar než Shakespeare. Ale mám ráda jeho režie a svérázný rukopis. Zároveň s ním souhlasím, že divadlo není muzeum, ale nejsoučasnější umění. Za mě iscenace stojí za vidění! I když bych přeci jen trochu ubrala z velkého množství kýčů a zanechala více Shakespeara, ND si to prostě tak nějak vyžaduje a až tolik modernity podle mě staří diváci, kteří v publiku vždy převažují, nevstřebají a neocení. VYNIKAJÍCÍ výkony: P. Děrgel, L. Polišenská, M. Tomešová, M. Kern, P. Štorková, M. Preissová a kouzelný M. Stehlík (kloubouk dolů). Scéna, kostýmy a choreografie = 1 s hvězdičkou!
(zadáno: 12.6.2018)
Zatím nejlepší hra, co jsem na Fidlovačce viděla. Tradičně skvělá hudba D. Krále. Líbilo se mi efektní scénické řešení a nápad s tanečnicemi na šálách. Kostýmy moderní a musím vyzdvihnout světýlka zakomponovaná do některých z nich. I. Pazderková se do vážné role nehodí, V. Chaloupková je natolik půvabná žena, že v roli nesebevědomé "ošklivky" Heleny není uvěřitelná. Z herců nejvíc zaujal charismatický V. Navrátil, ale měl by zapracovat na jevištní řeči - polyká slova. Pojetí řemeslníků se nepovedlo, otravné. Nerada porovnávám nesrovnatelné, ale zpracování Snu v ND mi přijde mnohem povedenější.
(zadáno: 19.10.2018)
M. Němec nemá herecky ve své věkové kategorii konkurenci. Bravo!
(zadáno: 28.6.2021)
Nesedl mi příliš afektovaný M. Dlouhý, nadchl jako vždy vynikající R. Jašków. Jolana s Mirečkem dobře zvoleni. Body navíc za nápaditou scénu a závěrečný pohřeb. Fajn oddechovka.
(zadáno: 28.10.2018)
Bohužel mě neoslovilo ani téma, ani jeho jevištní zpracování. Je to takový ten starý styl divadla, který mě nebaví. Sňatky jsou místy nudné a krácení by prospělo. Přidávám nějaká % za výtečného a herecky výrazného D. Bambase, který vynikal nad ostatními. Rovněž skvělý je ve hře V. Jílek. Také jsem ocenila větší množství písní a s tím související muzikálnost herců.