Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (51)
Michal Novák: 17 % (45)
Lukáš Holubec: 18 % (19)
Helena Grégrová: 19 % (65)
Anežka Kotoučová: 20 % (26)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.8.2020)
Ne, tak toto se z mého pohledu v Dlouhé opravdu nepovedlo. Miluji Shakespearovu tvorbu a hry od SKUTRů, ale toto ztvárnění Sonetů mi nesedlo a nepromluvilo ke mně. Velké zklamání... Promarněná šance. Nuda, chaos. % dávám za snahu herců. Jinak má ale Dlouhá skvělý soubor a chodím sem ráda.
(zadáno: 24.3.2017)
Tohle mi nesedlo. Hutné, dusivé, totálně chaotické. Místy jsem usínala. Vyzdvihla bych výkony M. Pechláta a R. Máchy, ale dva herci přirozeně neutáhnou celou hru. Co se týče V. Javorského - dlouho jsem neviděla, že by někomu role až tak moc sedla jako jemu "Willi Reinke". Rovněž kvituji, že ND dává prostor L. Polišenské, která dokazuje, že kvalitní herečky nemusí být zároveň i modelky. Z toho nadbytku všech možných bizarností (obličejové masky, ponurá hudba, krev a zase krev, otravná projekce, popcorn, vitríny, nákupní vozíky, plynové masky a psycho pohyb) mi bylo nepříjemně.
(zadáno: 30.11.2021)
Dění v ČR je v posledních letech jeden velký, nevkusný a nelogický bizár, tak se to sem vlastně hodí. Ale osobně nechápu, proč do takových (ne)her investovat peníze a čas herců i publika... Několik diváků odešlo už v průběhu, nedivím se. 10 % za M. Písaříka, na tu roli se fakt hodí.
(zadáno: 30.4.2018)
Celkově vydařeně vystavěné. Herecký um V. Fridricha mě začíná bavit čím dál víc. Okouzlující Z. Kajnarová a brilantní A. Procházka je úplně jako prototyp figurky z pera Čechova. A kostýmy se opravdu povedly!
(zadáno: 1.11.2019)
Typický Havlíčkův rukopis - psychologická sonda do nitra mezilidských vztahů. Slabý odvar Neviditelného v Rokoku... Ale překvapivě dobře zvolené obsazení ústřední trojice - Jurek, Pfauserová, Jachnická. Jiří tak dlouho vybírá, až přebere a zůstane sám, což neunese... Scénicky zajímavý nápad skel z potravinové fólie a jejich funkční zapojení do děje. Bohužel divadlo zoufale potřebuje rekonstrukci, snižuji hodnocení kvůli špatnému diváckému komfortu - sedadla v MANĚ jsou ještě horší než lavice Na Fidlovačce a to je co říct.
(zadáno: 31.10.2017)
(zadáno: 8.8.2020)
Trapné, nevtipné, lacině a příliš vulgární, nevkusné, v podstatě bez děje. Tohle tlachání ještě v dnešní době někoho zaujme a rozesměje? Trpěla jsem. 10 % za postavu Buňky s pár vtipnými momenty... Průšvih dovršený nepohodlným sezením.
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 24.2.2016)
(zadáno: 17.4.2018)
Bohužel mě rušily výstupy M. Heina.
(zadáno: 3.11.2017)
Výborná Marika Procházková. Ač jsem vášnivý divadelní divák, ta délka byla moc i na mě.
(zadáno: 14.6.2018)
Mám smíšené pocity... Hry, ve kterých účinkuje jen jedna či dvě osoby, zřejmě nejsou pro mě to pravé. Přesto velmi oceňuji nadprůměrné výkony obou hereček a obdivuji, že se dokážou poprat s tak velkým množstvím textu.
(zadáno: 26.10.2017)
Čekala jsem od toho více.
(zadáno: 19.5.2018)
Mé první setkání se Studiovou scénou DnV. Téma hry mi sedlo, našla jsem se v něm. Jednoduché, přesto funkční kulisy a dobré herecké obsazení. Je zajímavé pozorovat, jak se změní poloha herce v tomto komorním prostoru oproti velkému jevišti. Nejvíce mě bavila dějová linka Z. Vejvodové a M. Lambory, V. Javořík se věrně vtělil do role. Autorka trefně vystihla dnešní dobu, která je přesycená možnostmi, ale my neumíme být šťastní a přežíváme každý ve své ulitě. Ale co je to vlastně štěstí?
(zadáno: 24.2.2016)
Pro mne velmi silný a nezapomenutelný zážitek!!! Inscenace, která ve mně vzbuzovala střídavě dojetí a záchvaty smíchu. Vstupenku jsem si kupovala na poslední chvíli a jen ze zvědavosti, neměla jsem nijaké očekávání. Ale z divadla jsem odcházela naprosto "rozsekaná" v dobrém slova smyslu. Jsou chvíle, kdy se od srdce smějete, jindy se do osudů hlavních hrdinů vžijete tak, že vám najednou po tváři stékají slzy, pak vám zase v duši zavládne zvláštní klid... Promyšlená režie, nádherná hudba. Vyzdvihuji výkony P. Tomicové a V. Polívky. Laskavá a inteligentní inscenace pro všechny věkové kategorie.
(zadáno: 16.9.2018)
Nevšední vjemy. Stojí za vidění.
(zadáno: 16.10.2021)
Měla jsem od této verze velká očekávání, která se ale bohužel nenaplnila... Ztratila jsem se. Přepadaly mě pocity nudy a to mi jinak dlouhé hry nevadí, pokud jsou dynamické a dobře vystavěné. Ubrala bych celku tak hodinu, první část je moc dlouhá na soustředění. "Vypravěči" mě zde vyloženě iritovali, ženy s plnovousem ve vojenském, kapesní lopaty a ping pong - nezaujalo... Hudba a scéna průměr. Překvapila mě K. M. Fialová, do rolí v MDP dává opravdu duši. M. Donutil a F. Březina klasicky dobří, S. Affašová úchvatně krásná, J. Vlasáka za energii obdivuji. Znovu už bohužel vidět nemusím...
(zadáno: 22.7.2020)
Některé myšlenky a situace (ty vážnější) mě zaujaly, ale jinak to není typ hry pro mě. Já hledám v divadle něco víc.
(zadáno: 12.3.2018)
Nic jsem od toho nečekala a nakonec jsme celou dobu vybuchovali smíchy :)) Nadupané vtipy, skvělá hudba a výborný zpěv P. Pálka!
(zadáno: 21.3.2018)
Výborní O. Veselý, R. Valenta a J. Teplý. Pro ústřední dvojici bych si představovala jiné obsazení.
(zadáno: 31.10.2019)
Spousta žvanění, rádoby vtipy, usmolené kostýmy, dost otravné (!) závěsy, kolovrátková hudba bez nápadu, Salzmannová otrávená ze špaget... K tomu všemu ještě tragická anti-herečka T. Marečková. Bohužel nic, na co by mě bavilo jít znovu. Havlův fraškoidní styl zkrátka nesedne každému, ostatně víc než třetina neobsazeného hlediště tomu odpovídá. Režijně výlet do minulého století. Koho ale musím vyzdvihnout - M. Donutilovi role neskutečně, ale neskutečně sedí! Jak ušitá jemu na míru. Herecky mě mile překvapil.
(zadáno: 30.4.2018)
Celkově velmi povedený počin, nicméně hudba se mi ze všech aspektů hry líbila nejvíce.
(zadáno: 1.8.2020)
Čekala jsem víc... Hru táhne výkon M. Isteníka, překvapil! První polovina je slabší, druhá lepší, ale závěrečná projekce ze sauny je přešlap. Celkově mi ladění děje do frašky moc nesedlo. Kostýmy a hudba ovšem zdařilá. M. Ruml je bavič, S. Rašilov a A. Bílík klasicky dobré výkony. E. Burešová mě na divadle nebaví, prvoplánové, ploché, jen vzhled nestačí. V zadních řadách (prostory HAMU) prakticky není slyšet mluvu, nechápu, že u představení s takto drahými vstupenkami herci nejsou oportovaní. Nepřesednout si po přestávce blíž, nic bych ze hry neměla. Škoda.