Profil uživatele

Katteřina

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 9 % (9)
Lukáš Dubský: 11 % (12)
Helena Grégrová: 13 % (11)
Jiří Landa: 14 % (18)
Michal Novák: 14 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.8.2020)
Pokud jste fanoušky jakékoli germánské verze Elisabeth, nelze inscenaci s čistým svědomím přiřknout 100%. Proč? Protože Lucheni a jeho celková stylizace...Můj oblíbený sarkasticko-cynicko-charismatický průvodce dějem je degradován do role voyaerského bojánka, který po scéně pobíhá jako dekapitované kuře. Škoda této režijní volby, neb schopnosti M. Holce jsou jinak skvělé. Představení tak spočívá na bedrech představitele Smrti - Řezný i Kříž jsou naprosto dokonalí. Vrcholem je tak jejich, zde tolikrát zmiňovaný, duet s P. Klimendou. Cením též četné dramaturgické detaily a malé Rudolfíky.
(zadáno: 22.4.2018)
Za první zhlédnutí jsem dala 100%. Po tom třetím ho kvůli čistému svědomí musím značně snížit. Poprvé to byl splněný sen. Teď pro mne Krysař ztratil své kouzlo, a to se mi běžně nestává. Nicméně musím vyzdvihnout brilantní výkon Marie Křížové, který mi opakovaně bral dech. V kombinaci s Elis Ochmanovou se pak jednalo o nezapomenutelný zážitek. A Dobrozláci, ti nezklamou nikdy. (74,9%)
(zadáno: 5.10.2018)
Skvělá první půlka, skvělí herci. Druhá půlka bohužel až moc sází na laciné vtipy.
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 13.4.2019)
Zajímavé. Neokoukané.
(zadáno: 26.4.2019)
Skutečně Krásné, emoce však tolik nezasáhne.
(zadáno: 10.6.2019)
74,9%
Škoda toho vzájemného "odbourávání". Jinak jsou Jastraban a Elsnerová geniální.
(zadáno: 21.9.2019)
65%
Muzikál víceméně naplnil má očekávání. Nejsem fanouškem filmu, tudíž mi změny v ději nepřišly na škodu, spíše naopak. Výborné herecké i pěvecké výkony (21. 9. 14:30), scéna nápaditá. Vytkla bych jen hrstku extrémně bolestivých činoherních míst, které do extrémů dovádějí opravdu laciné vtipy. Díky za ten závěrečný rap, za mě nejsilnější moment představení.
(zadáno: 22.2.2020)
65%
Inscenace za zhlédnutí určitě stojí, má spád, je příjemná na pohled i hudebně. Herecky potěšil L. Veselý. Bohužel si myslím, že pokud se zde něco nepovedlo, tak to bylo obsazení Doriana.
(zadáno: 23.8.2020)
Svižná zábavná oddechovka, která možná paradoxně zasáhne emoce více než leckterý prvoplánový doják.
(zadáno: 5.5.2018)
Rozhodně nejsem cílová skupina a text sám o sobě mi přijde bez nějaké hlubší myšlenky. Tato inscenace je však monodramatem, a jako taková stojí na výkonu Ivany Nováčkové a ta je více než skvělá.
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 23.2.2019)
Režisér plně využil veškerého potenciálu, který nabízí předloha. Vše je do detailu promyšlené, herecké výkony potěší, ponurá atmosféra diváka udržuje v napětí. Problém spočívá v textu samotném, vše se odehrává velice, velice, velice pozvolna. Tento kus nebude zřejmě pro všechny, své fanoušky si však jistě najde.
(zadáno: 3.5.2019)
Násilná modernizace a plno zbytečných laciných vtipů, které boří emotivní momenty. Tak vysoké hodnocení dávám za herecké výkony, scénografii a spásnou druhou půlku.
(zadáno: 31.1.2020)
Co mi na celém muzikálu připadalo nejvíce "šokující", byl ten neočekávaný víceméně indiferentní pocit, který ve mně vyvolal. Je pravdou, že druhá půlka je značně poutavější, závěrečná dialogická výměna mezi Tommym a Dívkou je i vcelku dojemná a scénografie je prostě skvělá...ALE!...Nad průměr běžné muzikálové šedi vynáší Lazara pouze výkon E. Stárkové a "sborovka" ve finále první půlky. Velice těžce hodnotitelné...
(zadáno: 12.2.2020)
64,9%
Zcela upřímně se stydím za to, že jsem se dobře bavila. Jedná se o jednoduchou komedii, která s ubíhajícím časem postupně nabývá na lacinosti a pokleslosti vtipů. Spíše než celek pobaví jednotlivé dobře vypointované gagy a herecké výkony.
(zadáno: 23.8.2020)
Velká část hodnocení patří výhradně skvělému D. Sitkovi. Viděno ve velkém sále, na Malé scéně snad inscenace bude více působivá a získá pár procent navíc.
(zadáno: 5.10.2018)
54%
Aneb když je Mikeskův režijní génius a Seidlerův překrásný text ubit hereckými výkony. Po perfektní úvodní scéně nastalo zklamání.
(zadáno: 22.2.2020)
Pokud jsem něco nečekala, tak to, že tento krásný text zde skončí jako průměrná repertoárová inscenace. Domnívám se, že největším úskalím je fakt, že toliko nutná hysterie a afektovanost díla je obalena množstvím dalších nadbytečných divácky vděčných gagů a "inovací", které inscenaci strhávají až k laciné frašce. Z hereckého osazenstva zaujme zejména L. Končoková. Výběr hudebního doprovodu je vynikající. Bohužel jakákoli pozitiva, ve scénografii, která vypadá, že se každou chvíli zřítí, ustupují do pozadí.
(zadáno: 12.5.2018)
(zadáno: 15.12.2019)
44.9%
Pokud dramatikovi neholdujete, inscenaci se obloukem vyhněte. Ani skvělé zpracování (nádherná scéna, skvělý soundtrack, kostýmy i herecké výkony) inscenaci mnoho nepomáhá. Upřímně nevím, zda je horší ta nekonečná nuda, nebo samotné poslání, které redukuje ženskou roli na objekt mužské touhy.