Profil uživatele

Katteřina

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 9 % (9)
Lukáš Dubský: 11 % (12)
Helena Grégrová: 13 % (11)
Jiří Landa: 14 % (18)
Michal Novák: 14 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.9.2015)
Nemůžu jinak, tato inscenace se pro mne stala srdcovou záležitostí, a přestože si premiéru odbyla teprve před necelým rokem, stala se mnou nejnavštěvovanějším kusem. Obsazení je podle mého názoru, jak po herecké, tak pěvecké stránce vynikající. Asi největším důvodem, proč se mi inscenace takto dostala pod kůži, je však hudební doprovod, jež poskytuje živá kapela, která s rokově laděným aranžmá poskytuje nezapomenutelný zážitek. Jediné co se snad dá vytknout je fakt, že doposud nebylo vydáno CD se soundrackem této inscenace. :)
(zadáno: 11.9.2019)
95%
Naprosto geniální. Skvělá režie, herci i soundtrack.
(zadáno: 5.10.2015)
Další z mistrovských režijních počinů Pavla Kheka. Všichni čtyři aktéři podávají, tváří v tvář divákovi, perfektní výkony. Opravdu nechápu averzi některých návštěvníků, scénář je po všech směrech bravurně napsavý a užití všech vulgárních slov je naprosto účelné. Odejít v půlce (jakékoli) inscenace je naprosté barbarství.
(zadáno: 13.2.2016)
Překvapivé...Muzikál, který očividně sám sebe nebere příliš vážně, což není mnoho lidí schopno pochopit, ale já byla navzdory recenzím skutečně nadšená a nakonec došlo i na zadržování slz. Tento kus nejspíš nesedne každému, ale za sebe doporučuji.
(zadáno: 17.3.2016)
Viděno třikrát. Pokaždé přiroste blíže k srdci. Finálních +10% dělím mezi Lucii Matouškovou a výkon Romana Teprta ve finální scéně, která vezme za srdce.
(zadáno: 5.5.2016)
Pro mě režisérsky dokonale zvládnutá inscenace. Scéna, hudba, plné využití prostor divadla, to vše pomáhá inscenaci k jejímu tajemnému vyznění, ze kterého běhá místy mráz po zádech. Pravda, verš není pro herce nejlehčí záležitostí, jak sami přiznali. Hlavní role v podání Petra Prokeše je však zvládnutá excelentně a Arberninova proměna je vskutku poutavou podívanou. Zdatně mu sekundovala i Hana Marie Maroušková v roli Arbeninovy manželky Niny, která své schopnosti prokázala především v poslední scéně. Někteří jejich kolegové již byli přesvědčiví méně. Přesto vřele doporučuji.
(zadáno: 25.10.2016)
Dechberoucí a působivé! Moderní zasazení příběhu na síle neubralo, právě naopak, vyústění působí ještě tragičtěji. Z výkonů se nedá jinak než vyzdvihnout Petra Bucháčka a Radima Madeju, přesto ostatní ve své důvěryhodnosti nezaostávají. Také musím patřičně ocenit živou hudbu, která posouvala inscenaci na zcela jinou úroveň. Další potlesk ve stoje pro Pana Režiséra Kheka.
(zadáno: 23.5.2018)
(zadáno: 25.10.2018)
edit: Po třetím zhlédnutí navyšuji o 10%.
Nejspíš nebude překvapením, že nejsilnějším prvkem představení je právě ten muzikální. Perfektní atmosféra, skvostná živá hudba, skvělá choreografie, dobré texty, výborné duo V+V (jeden z mála případů, kde mi koncept hlavního hrdiny, jako průvodce dějem nevadí), zpěv Aleny Hladké a Malvíny Pachlové velmi potěší. Co však musím vytknout, je jedna konkrétní scéna, která svým "humorem" až moc okatě tlačí na pilu. Plně chápu její symboliku, ale pro mě zcela nabourala atmosféru příběhu.
(zadáno: 11.4.2019)
94%
Působivé. Bohužel se jedná o formát, který neodpouští chyby a přeřeky.
(zadáno: 14.9.2019)
85%
Slyšela jsem o tomto počinu strašné věci, o to více jsem byla skutečně mile překvapena. Inscenace má bezesporu svá slabá místa, ale hromady těch dobrých je zcela přehluší. Aby jste si tuto inscenaci užili, je nejspíše zapotřebí disponovat specifickým smyslem pro humor, pokud ho nemáte, oceníte snad aspoň geniální scénografii.
(zadáno: 29.9.2019)
Dost možná nejlepší Cyrano, kterého jsem zhlédla. 2:45h, bez jakýchkoli slabších chvilek, utekly jak voda. Vizuálně i hudebně je inscenace krásná. Všudypřítomná kouřová clona v kombinaci s prostou scénou kolikrát vykreslila atmosféru lépe, než by to zvládla kdejaká pompézní scénografie. Herecké výkony byly skvělé. Cyrano, Kristián a Roxana se vzájemně dokonale doplňovali. Nesouhlasím s tím, že by v tomto podání byla Roxana vykreslená jako ultimátní slípka. Slušnou dávku naivity vyzařuje, ale to neznamená, že by byla zcela bez kouzla. (28. 9., premiéra)
(zadáno: 21.9.2020)
85%
Dlouho se mi nepoštěstilo, aby mě inscenace takhle příjemně pohladila po duši a já v divadle seděla s přáním: Nechť nikdy neskončí! Tento kus je zkrátka krásný. Zaujme scénografií, hudebním podkresem, celkovým režijním řešením i samotným textem. Je však sympatický i svými hereckými výkony. Přesto, navzdory neuvěřitelné energii a dokonalé souhře celé ústřední trojice, zaujal zejména V. Braunreiter v roli Wessona. Více takovýchto komedií, prosím!
(zadáno: 17.3.2016)
Skvělý zážitek. Inscenace zcela předčila mé očekávání. Doporučuji.
(zadáno: 12.5.2018)
75%
Mínusy: Iagovy písničky, občasná nekorektnost, samotný konec a pár dalších věcí by se našlo.
Plusy: Kostýmy, opakující se hudební motivy, humor z toho více korektního soudku a mnoho dalšího.
VELIKÉ plusy: Tomáš Novotný, Ladislav Korbel a Monika Sommerová.
Závěrem: Měla jsem velice nízká očekávání, ale...bavila jsem se, zasmála jsem se. Pro mě to jako celek fungovalo (teda až na ten konec...).
(zadáno: 16.3.2019)
Vskutku příjemné překvapení po všech stránkách. Pobavíte se, zamyslíte se a i v případě, že nenávidíte růžovou barvu, oceníte působivé řešení scény.
(zadáno: 14.6.2019)
84,9 %
Ach, ta Maggie. Slečna Pachlová je zkrátka intrikánská Kočka se vším všudy. Panu Ligačovi v roli Bricka alkoholismus vyloženě sluší. Jsou dokonale sehranou dvojicí. Inscenace je svižná, nenudí. Jak scénografie, tak zvolený soundtrack tvoří v kombinaci s herci působivý celek. Jedná se o inscenaci s přesahem, proto je škoda, že téma alkoholismu, sexu, nemoci, homosexuality a samotný divadelní jazyk jsou v Boleslavi takové tabu. Přesto doufám, že si Svojtkova Kočka vyslouží svých 9 životů.
(zadáno: 20.8.2019)
Úžasná podívaná. Mínusy se jistě najdou a ne všechny segmenty každému "sednou", ale nedostatky byly zcela vykoupeny pasáží s houslemi.
(zadáno: 15.12.2019)
84,9%
Ono to mělo všechno, co na divadle nenávidím, ale přesto, nebo právě proto, to dokonale fungovalo. Ano, objevily se i zcela nadbytečné a do krajností vyhnané "gagy", ale bylo jich pomálu. Scénografie je naprosto skvělá, stejně tak herecké výkony.