Profil uživatele

Katteřina

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 9 % (9)
Lukáš Dubský: 11 % (12)
Helena Grégrová: 13 % (11)
Jiří Landa: 14 % (18)
Michal Novák: 14 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.2.2019)
Režisér plně využil veškerého potenciálu, který nabízí předloha. Vše je do detailu promyšlené, herecké výkony potěší, ponurá atmosféra diváka udržuje v napětí. Problém spočívá v textu samotném, vše se odehrává velice, velice, velice pozvolna. Tento kus nebude zřejmě pro všechny, své fanoušky si však jistě najde.
(zadáno: 22.2.2020)
Pokud jsem něco nečekala, tak to, že tento krásný text zde skončí jako průměrná repertoárová inscenace. Domnívám se, že největším úskalím je fakt, že toliko nutná hysterie a afektovanost díla je obalena množstvím dalších nadbytečných divácky vděčných gagů a "inovací", které inscenaci strhávají až k laciné frašce. Z hereckého osazenstva zaujme zejména L. Končoková. Výběr hudebního doprovodu je vynikající. Bohužel jakákoli pozitiva, ve scénografii, která vypadá, že se každou chvíli zřítí, ustupují do pozadí.
(zadáno: 13.2.2016)
Překvapivé...Muzikál, který očividně sám sebe nebere příliš vážně, což není mnoho lidí schopno pochopit, ale já byla navzdory recenzím skutečně nadšená a nakonec došlo i na zadržování slz. Tento kus nejspíš nesedne každému, ale za sebe doporučuji.
(zadáno: 26.9.2015)
Nemůžu jinak, tato inscenace se pro mne stala srdcovou záležitostí, a přestože si premiéru odbyla teprve před necelým rokem, stala se mnou nejnavštěvovanějším kusem. Obsazení je podle mého názoru, jak po herecké, tak pěvecké stránce vynikající. Asi největším důvodem, proč se mi inscenace takto dostala pod kůži, je však hudební doprovod, jež poskytuje živá kapela, která s rokově laděným aranžmá poskytuje nezapomenutelný zážitek. Jediné co se snad dá vytknout je fakt, že doposud nebylo vydáno CD se soundrackem této inscenace. :)
(zadáno: 29.9.2019)
Dost možná nejlepší Cyrano, kterého jsem zhlédla. 2:45h, bez jakýchkoli slabších chvilek, utekly jak voda. Vizuálně i hudebně je inscenace krásná. Všudypřítomná kouřová clona v kombinaci s prostou scénou kolikrát vykreslila atmosféru lépe, než by to zvládla kdejaká pompézní scénografie. Herecké výkony byly skvělé. Cyrano, Kristián a Roxana se vzájemně dokonale doplňovali. Nesouhlasím s tím, že by v tomto podání byla Roxana vykreslená jako ultimátní slípka. Slušnou dávku naivity vyzařuje, ale to neznamená, že by byla zcela bez kouzla. (28. 9., premiéra)
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 10.6.2019)
74,9%
Škoda toho vzájemného "odbourávání". Jinak jsou Jastraban a Elsnerová geniální.
(zadáno: 11.9.2019)
95%
Naprosto geniální. Skvělá režie, herci i soundtrack.
(zadáno: 23.8.2020)
Pokud jste fanoušky jakékoli germánské verze Elisabeth, nelze inscenaci s čistým svědomím přiřknout 100%. Proč? Protože Lucheni a jeho celková stylizace...Můj oblíbený sarkasticko-cynicko-charismatický průvodce dějem je degradován do role voyaerského bojánka, který po scéně pobíhá jako dekapitované kuře. Škoda této režijní volby, neb schopnosti M. Holce jsou jinak skvělé. Představení tak spočívá na bedrech představitele Smrti - Řezný i Kříž jsou naprosto dokonalí. Vrcholem je tak jejich, zde tolikrát zmiňovaný, duet s P. Klimendou. Cením též četné dramaturgické detaily a malé Rudolfíky.
(zadáno: 23.8.2020)
Svižná zábavná oddechovka, která možná paradoxně zasáhne emoce více než leckterý prvoplánový doják.
(zadáno: 3.5.2019)
Násilná modernizace a plno zbytečných laciných vtipů, které boří emotivní momenty. Tak vysoké hodnocení dávám za herecké výkony, scénografii a spásnou druhou půlku.
(zadáno: 12.5.2018)
75%
Mínusy: Iagovy písničky, občasná nekorektnost, samotný konec a pár dalších věcí by se našlo.
Plusy: Kostýmy, opakující se hudební motivy, humor z toho více korektního soudku a mnoho dalšího.
VELIKÉ plusy: Tomáš Novotný, Ladislav Korbel a Monika Sommerová.
Závěrem: Měla jsem velice nízká očekávání, ale...bavila jsem se, zasmála jsem se. Pro mě to jako celek fungovalo (teda až na ten konec...).
(zadáno: 20.8.2019)
Úžasná podívaná. Mínusy se jistě najdou a ne všechny segmenty každému "sednou", ale nedostatky byly zcela vykoupeny pasáží s houslemi.
(zadáno: 14.9.2019)
85%
Slyšela jsem o tomto počinu strašné věci, o to více jsem byla skutečně mile překvapena. Inscenace má bezesporu svá slabá místa, ale hromady těch dobrých je zcela přehluší. Aby jste si tuto inscenaci užili, je nejspíše zapotřebí disponovat specifickým smyslem pro humor, pokud ho nemáte, oceníte snad aspoň geniální scénografii.
(zadáno: 14.6.2019)
84,9 %
Ach, ta Maggie. Slečna Pachlová je zkrátka intrikánská Kočka se vším všudy. Panu Ligačovi v roli Bricka alkoholismus vyloženě sluší. Jsou dokonale sehranou dvojicí. Inscenace je svižná, nenudí. Jak scénografie, tak zvolený soundtrack tvoří v kombinaci s herci působivý celek. Jedná se o inscenaci s přesahem, proto je škoda, že téma alkoholismu, sexu, nemoci, homosexuality a samotný divadelní jazyk jsou v Boleslavi takové tabu. Přesto doufám, že si Svojtkova Kočka vyslouží svých 9 životů.
(zadáno: 25.10.2016)
Dechberoucí a působivé! Moderní zasazení příběhu na síle neubralo, právě naopak, vyústění působí ještě tragičtěji. Z výkonů se nedá jinak než vyzdvihnout Petra Bucháčka a Radima Madeju, přesto ostatní ve své důvěryhodnosti nezaostávají. Také musím patřičně ocenit živou hudbu, která posouvala inscenaci na zcela jinou úroveň. Další potlesk ve stoje pro Pana Režiséra Kheka.
(zadáno: 5.10.2018)
54%
Aneb když je Mikeskův režijní génius a Seidlerův překrásný text ubit hereckými výkony. Po perfektní úvodní scéně nastalo zklamání.
(zadáno: 22.4.2018)
Za první zhlédnutí jsem dala 100%. Po tom třetím ho kvůli čistému svědomí musím značně snížit. Poprvé to byl splněný sen. Teď pro mne Krysař ztratil své kouzlo, a to se mi běžně nestává. Nicméně musím vyzdvihnout brilantní výkon Marie Křížové, který mi opakovaně bral dech. V kombinaci s Elis Ochmanovou se pak jednalo o nezapomenutelný zážitek. A Dobrozláci, ti nezklamou nikdy. (74,9%)
(zadáno: 11.4.2019)
94%
Působivé. Bohužel se jedná o formát, který neodpouští chyby a přeřeky.
(zadáno: 31.1.2020)
Co mi na celém muzikálu připadalo nejvíce "šokující", byl ten neočekávaný víceméně indiferentní pocit, který ve mně vyvolal. Je pravdou, že druhá půlka je značně poutavější, závěrečná dialogická výměna mezi Tommym a Dívkou je i vcelku dojemná a scénografie je prostě skvělá...ALE!...Nad průměr běžné muzikálové šedi vynáší Lazara pouze výkon E. Stárkové a "sborovka" ve finále první půlky. Velice těžce hodnotitelné...