Profil uživatele

Klára Tesařová

Jezdí do divadel na elektrokole Sobi 20.
Vytesává pintlich sochy:
◾ copywriting ◾ social media ◾ community management ◾
Je fest hnidopich i pindohnich.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 9 % (35)
Michal Novák: 11 % (28)
Iva Bryndová: 13 % (34)
Jiří Landa: 15 % (40)
Pavel Širmer: 15 % (16)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.10.2015)
Františák po dvou průserech (Havel v zemi čeledínů <tohle "jen" napsal> a Rozbitý džbán) se na můj vkus opravdu vyšvihl. Fakt. Bez ironie. Silný příběh, silné herectví, žádná modernizace. Scéna vzdušná, přitom je jí plno. Rychle se mění. Do děje maximálně vtahující atmoška, zejména díky I. Barešovi. Tak vyšperkovanou zápornou postavu, přitom bez přehrávání, jsem dlouho neviděla. T. Šulaj podává duchaplnou a barvitou postavu, ale Bareš je Bareš. Výborná hudba, skoro až filmová. Promakané vedlejší postavy: wow pro D. Hřebíčka a M. Bumbálka. Tahle hra prostě dokáže přenést emoce. Na všechny.
(zadáno: 14.10.2015)
Neotřelý koncept scény se čtyřmi stěnami. Citlivý výběr herců, kteří si všichni do jednoho projdou určitými změnami ve svých charakterech, což dává hře spád. Zejména v poslední třetině hry exceluje svou proměnou manželský pár I. Hlouškové a B. Výtiska. Bez pochyb Reduta dokázala navodit hororově-stístěnou atmosféru.
(zadáno: 1.10.2015)
Nevšední koncept. Mladí herci a herečky plní elánu, jak je v Martě zvykem. Ano, byl to spíš takový impresionismus. Občas jsem se chytala v narážkách na Brno, občas jsem byla úplně vedle z toho, co mi chtěli mlaďoši sdělit. Protože byla hra v podstatě o ničem, jak podotkla při odchodu ze sálu cca 40ti až 50ti letá divačka, čas od času jsem se přistihla, že nedávám pozor. Jo a přišlo mi, že si tu moji pozornost vynutili až příliš hlasitou hudbou. Ale jinak plno podnětných nápadů, rozpohybováno, rozezpíváno... Prostě když se snažíte v 90 minutách ukázat všechno, co umíte, bude těžko stravitelné.
(zadáno: 15.9.2015)
Zasazení do brněnských reálií, narážky na divadlo (Herfortová na peroxid apod., z rádia hrají muzikálové hity), ale i rýpání do aktualit obecně... Absolutní absence zdi mezi jevištěm a hledištěm. Všichni táhnou za jeden provaz. Diváci se nebojí interagovat, i kdyby báli, vyšetřovatelé si je s citem rozmluví. Pohltilo mě to tak, že jsem i o přestávce bedlivě hlídala podezřelé na jevišti obehnaném policejní páskou. Totální charakter interakce završen demokratickým rozhodnutím a následným dohráním podle přání většiny. Více možných konců podněcuje do opakovaných návštěv tohohle skvostu.
(zadáno: 15.9.2015)
Podrobněji v recenzi, když rozkliknete sekci Recenze/blogy. (více v článku na blogu)
(zadáno: 14.8.2015)
Nápad s ledničkama? Supr ? zvlášť v těchto vedrech (trefně využito v několika narážkách). Vyloženě chlapské složení nevadilo, ale přesto jsem počet zasmání mohla na prstech počítat. Nějak mi asi nesedla beztvarost, některé vtípky jsem nechápala. Muži se měnili v ženy, pak zase v ledničky, pak zase v muže. Ale ocenit se musí bezprostřednost, kytara, zpěv, komunikace s diváky... Podruhé bych nešla, ale za návštěvu to stojí. (Znojmo, 12.8. 2015 v rámci Znojmo žije divadlem)
(zadáno: 11.6.2015)
Tohle mě vážně nebavilo. Viděla jsem sice jen půlku, ale dovolím si hodnotit. Asi mi není dáno užít si humor V+W. Isteník a Ressler občas plácli něco zábavného. Toť však vše. Postavy byly křečovité, přes míru karikaturizované. Hodili tam muzikálové mlaďochy na zpěv a tanec, kterými to nezachránili. Ke konci první půlky se řešilo co s tím dělem, Barborou. Na druhou půlku jsem ne svým záměrem neměla možnost jít. Ani mi ta absence konce vůbec nevadí. Bylo to (je) to vlastně úplně o ničem.
(zadáno: 26.5.2015)
85 % když hraje L. Janota (z jeho provedení Bena mě mrazí, jen si na to vzpomenu), 80 % když hraje A. Slanina, který na můj vkus moc kašle. Jako Fanny byla nejlepší Holišová, na druhé místě Vaňková. P. Štěpán je právem na všech plakátech, ale i J. Zedníček není k zahození. Kluci jsou tak nastejno, Dalecký i Hrdlička mají každý své jedinečné kouzlo. M. Havelka sice nezpívá jako nějaký mistr, ale dává do své role něco navíc, co L. Kolář i přes preciznost ve zpěvu i projevu nemá a nikdy nebude mít. L. Janíková líp zpívá, J. Musilová líp hraje. D. Vitázkovi Bones sedl ale neskutečně!
(zadáno: 2.5.2015)
Přesněji 75 %. Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/sweeney-todd-hrozive-hladke-holeni
(zadáno: 1.5.2015)
Thálie pro Isteníka právem! Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/mrtve-duse-ozivaji-v-mestskem-divadle-brno
(zadáno: 1.5.2015)
Netradiční neznamená špatné. Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/redutovsti-loupeznici-odeni-v-modernim-havu
(zadáno: 1.5.2015)
Přesněji 85 %. Ještě přesněji zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/au-revoir-les-miserables
(zadáno: 1.5.2015)
Přesněji 75 %. Ještě přesněji zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/kterak-v-redute-tahnou-dva-za-jeden-provaz
(zadáno: 1.5.2015)
Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/vypravim-vypravis-vypravime--pribeh-o-jakubovi-a-jeho-panovi
(zadáno: 1.5.2015)
Mně se to prostě líbilo. Více v recenzi:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/jezinky-nalevaji-bezinkove-vino--s-kapkou-arseniku-a-litry-humoru
(zadáno: 1.5.2015)
Více v recenzi... Rozklikni sekci Recenze/blogy! :-) (více v článku na blogu)
(zadáno: 29.4.2015)
Osciluji mezi 70 a 75 %. Mlaďoši nasazují hned od začátku ultrarychlé tempo, i přesto se dá orientovat (četla jsem Candida, tak neví, co ti, kteří nečetli). Nějak se jim podařilo, že nikdo nevybočoval a nadměrně nezářil, i když by mohl(i). Fascinovalo mě, jak v činoherním klubu umí spojit všechny herecké schopnosti, pohyb, mimika, slovo, a dokonce i zpěv. No dobře, občas sice maličko (první řada, co si stěžuji) řvali, ale to se přičte nováčkovskému nasazení, které bylo totální. Scéna svá, rekvizity své, herci svý, celá Marta svá... Svá a z mého pohledu lehká a svěží (ještě neztahaná).
(zadáno: 18.4.2015)
Podrobnější komentář v recenzi, viz(te) sekci ?Recenze/blogy?... (více v článku na blogu)
(zadáno: 7.4.2015)
Jsem na vážkách. Z obecného pohledu je to jen slepenec písní s přeslazenou zápletkou. Ale když zpívá a hraje Jirka Mach nemá to chybu. Jakmile ale přijde dost svérázné pojetí některých scén, doporučuji vytáhnout sluneční brejle, který si určitě nezapomeňte doma. Kluci osvětlovači si tentokrát hráli až moc. Satana A. Březinové byla pocitově lepší, ale jinak je mezi nimi rozdíl jenom ten, že R. Coufalová nedává do slova "theater" takový tvrdý "r" na konci slova. S. Janotová byla taková něžnější, ale H. Holišová zase neuvěřitelně válí hlasově. A. Slanina místy balancoval na dost tenkém ledu.
(zadáno: 4.4.2015)
Tady bych neváhala dát klidně i 95 %. Bombasticky uchopený silný děj protknutý výraznými hereckými i pěveckými výkony. Aleš Slanina i Dušan Vitázek (u kterého mi tentokrát ani nevadilo jeho přílišné vitázkovství, asi proto, že měl oholené fousy) ze sebe dostaly maximum. Příjemným překvapením byl Stano Slovák v malé roli něčeho jako vypravěče. Závěrečná píseň "Snad to byl jen sen..." mě osobně úplně pohltila, stejně jako celý muzikál. Třikrát velké WOW, WOW, WOW! Věčná škoda, stejně jako u Mary Poppins, že se to již nehraje.
(zadáno: 4.4.2015)
Tentokrát dám podprůměr. Zhlédnuta VG, Aleš Slanina a Hana Holišová. Není tomu co vytknout po herecké ani pěvecké stránce, jako skoro vždy v MdB. Tentokrát to ztroskotalo na poněkud nudném a nezáživném ději. Jediné osvěžením byl I. Ondříček se svými klobouky. Jinak jsem pořád čekala, jestli to bude nějak gradovat a na konci jsem se dočkala suchého a nevýrazného konce. Asi jeden z "nejhorších" muzikálů, co jsem v MdB zatím viděla. Ale hrát tohle třeba v Praze, tak by si lidi určo libovali, jaká je to báječná pecka...
(zadáno: 4.4.2015)
Viděno před docela delší dobou, ale pořád mám na to pěkné vzpomínky. P. Štěpán v dvojroli samozřejmě precizní jako vždy. Velká čest I. Ondříčkovi za jeho odvahu (jděte se podívat a pochopíte). Neuvěřitelné výstupy paní Herfortové. Příchody a odchody, na kterých je to celé založené, načasovány velmi přesně. A ten L. Kolář, který dal se svou střelnicou mé bránici hodně zabrat! Jedna z nejpovedenějších činoherních komedií MdB spolu s Dokonalou svatbou, Slouhou dvou pánů, Jménem nebo Charleyovou tetou...
(zadáno: 1.4.2015)
Viděno dvakrát. Podruhé jsem se bavila snad ještě více než před tím. Excelentní I. Ondříček, role mu sedí jako přišitá. Vrcholem je jeho brazilská píseň. Protože teta Lucia přece pochází z Brazílie pravlasti opic. :-D P. Štěpánovi jdou i komediální role, s A. Novotným představují k sobě skvěle pasující dvojku. Jako ptěšující shledávám fakt, že na každém představení můžeme slyšet nové vtípky, odbourání se apod., takže se baví jak "nováčci", tak "staří mazáci", kteří si to dávají poněkolikáté. Včerejší standing ovation a ovace mluví za vše. Jedna z nej komedií v MdB!
(zadáno: 29.3.2015)
Očekávala jsem, že Kočky postrádají děj. Ale stejně. Vůbec mě to neoslovilo a docela i nebavilo. Kostýmy nic moc, inovace na mě jaksi nezabrala. Seděla jsem, koukala jsem, nechápala jsem, koukala jsem a tak pořád dokola. Pak přišla ta slavná písnička Memory v podání A. Antalové. Všichni hrozně tleskali. Pak opět celou dobu nic, až na konci šup, publikum se zvedlo snad při první oponě. Já seděla jako opařená. Asi jsem vadná já. Na děkovačce nejvíc aplaus pro Antalovou, přitom měla jen jednu písničku. Za ten standing ovation dávám takovéhle procenta. Asi jsem vadná já... :-D
(zadáno: 28.3.2015)
Něco neskutečnýho hlavně ze strany Martina Havelky! Jezdí na skateboardu, plive do předních řad vodu, nabízí diváků chleba na žvýkání, dokonce skáče do první řady, točí s talíři... Sluha jak má být! Ostatní herci rovněž skvěle komunikují s diváky. Musíte to vidět nejméně dvakrát, abyste si to dostatečně užili a vychutnali. Smršť vtípků, gegů a narážek je rychlá a omračující. A na konci vám Havelka věnuje toaleťák, tedy pokud ho hozený do publika chytíte. Co víc si přát? :-D Nedávám sto procent z principu, ale měla jsem chuť je tam mrsknout.