Profil uživatele

Klára Tesařová

Klára ráda vystupuje z komfortní zóny.
Vytesává pintlich sochy:
◾ copywriting
◾ social media
◾ community management
Fígl Kláry je v efektivním plánování času, myšlení a práce.
Je fest hnidopich i pindohnich.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 10 % (30)
Michal Novák: 11 % (24)
Iva Bryndová: 13 % (28)
Pavel Širmer: 13 % (12)
Jiří Landa: 15 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.9.2015)
Zasazení do brněnských reálií, narážky na divadlo (Herfortová na peroxid apod., z rádia hrají muzikálové hity), ale i rýpání do aktualit obecně... Absolutní absence zdi mezi jevištěm a hledištěm. Všichni táhnou za jeden provaz. Diváci se nebojí interagovat, i kdyby báli, vyšetřovatelé si je s citem rozmluví. Pohltilo mě to tak, že jsem i o přestávce bedlivě hlídala podezřelé na jevišti obehnaném policejní páskou. Totální charakter interakce završen demokratickým rozhodnutím a následným dohráním podle přání většiny. Více možných konců podněcuje do opakovaných návštěv tohohle skvostu.
(zadáno: 15.9.2015)
Podrobněji v recenzi, když rozkliknete sekci Recenze/blogy. (více v článku na blogu)
(zadáno: 14.8.2015)
Nápad s ledničkama? Supr ? zvlášť v těchto vedrech (trefně využito v několika narážkách). Vyloženě chlapské složení nevadilo, ale přesto jsem počet zasmání mohla na prstech počítat. Nějak mi asi nesedla beztvarost, některé vtípky jsem nechápala. Muži se měnili v ženy, pak zase v ledničky, pak zase v muže. Ale ocenit se musí bezprostřednost, kytara, zpěv, komunikace s diváky... Podruhé bych nešla, ale za návštěvu to stojí. (Znojmo, 12.8. 2015 v rámci Znojmo žije divadlem)
(zadáno: 11.6.2015)
Tohle mě vážně nebavilo. Viděla jsem sice jen půlku, ale dovolím si hodnotit. Asi mi není dáno užít si humor V+W. Isteník a Ressler občas plácli něco zábavného. Toť však vše. Postavy byly křečovité, přes míru karikaturizované. Hodili tam muzikálové mlaďochy na zpěv a tanec, kterými to nezachránili. Ke konci první půlky se řešilo co s tím dělem, Barborou. Na druhou půlku jsem ne svým záměrem neměla možnost jít. Ani mi ta absence konce vůbec nevadí. Bylo to (je) to vlastně úplně o ničem.
(zadáno: 26.5.2015)
85 % když hraje L. Janota (z jeho provedení Bena mě mrazí, jen si na to vzpomenu), 80 % když hraje A. Slanina, který na můj vkus moc kašle. Jako Fanny byla nejlepší Holišová, na druhé místě Vaňková. P. Štěpán je právem na všech plakátech, ale i J. Zedníček není k zahození. Kluci jsou tak nastejno, Dalecký i Hrdlička mají každý své jedinečné kouzlo. M. Havelka sice nezpívá jako nějaký mistr, ale dává do své role něco navíc, co L. Kolář i přes preciznost ve zpěvu i projevu nemá a nikdy nebude mít. L. Janíková líp zpívá, J. Musilová líp hraje. D. Vitázkovi Bones sedl ale neskutečně!
(zadáno: 2.5.2015)
Přesněji 75 %. Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/sweeney-todd-hrozive-hladke-holeni
(zadáno: 1.5.2015)
Thálie pro Isteníka právem! Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/mrtve-duse-ozivaji-v-mestskem-divadle-brno
(zadáno: 1.5.2015)
Netradiční neznamená špatné. Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/redutovsti-loupeznici-odeni-v-modernim-havu
(zadáno: 1.5.2015)
Přesněji 85 %. Ještě přesněji zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/au-revoir-les-miserables
(zadáno: 1.5.2015)
Přesněji 75 %. Ještě přesněji zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/kterak-v-redute-tahnou-dva-za-jeden-provaz
(zadáno: 1.5.2015)
Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/vypravim-vypravis-vypravime--pribeh-o-jakubovi-a-jeho-panovi
(zadáno: 1.5.2015)
Mně se to prostě líbilo. Více v recenzi:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/jezinky-nalevaji-bezinkove-vino--s-kapkou-arseniku-a-litry-humoru
(zadáno: 1.5.2015)
Více v recenzi... Rozklikni sekci Recenze/blogy! :-) (více v článku na blogu)
(zadáno: 29.4.2015)
Osciluji mezi 70 a 75 %. Mlaďoši nasazují hned od začátku ultrarychlé tempo, i přesto se dá orientovat (četla jsem Candida, tak neví, co ti, kteří nečetli). Nějak se jim podařilo, že nikdo nevybočoval a nadměrně nezářil, i když by mohl(i). Fascinovalo mě, jak v činoherním klubu umí spojit všechny herecké schopnosti, pohyb, mimika, slovo, a dokonce i zpěv. No dobře, občas sice maličko (první řada, co si stěžuji) řvali, ale to se přičte nováčkovskému nasazení, které bylo totální. Scéna svá, rekvizity své, herci svý, celá Marta svá... Svá a z mého pohledu lehká a svěží (ještě neztahaná).
(zadáno: 18.4.2015)
Podrobnější komentář v recenzi, viz(te) sekci ?Recenze/blogy?... (více v článku na blogu)
(zadáno: 7.4.2015)
Jsem na vážkách. Z obecného pohledu je to jen slepenec písní s přeslazenou zápletkou. Ale když zpívá a hraje Jirka Mach nemá to chybu. Jakmile ale přijde dost svérázné pojetí některých scén, doporučuji vytáhnout sluneční brejle, který si určitě nezapomeňte doma. Kluci osvětlovači si tentokrát hráli až moc. Satana A. Březinové byla pocitově lepší, ale jinak je mezi nimi rozdíl jenom ten, že R. Coufalová nedává do slova "theater" takový tvrdý "r" na konci slova. S. Janotová byla taková něžnější, ale H. Holišová zase neuvěřitelně válí hlasově. A. Slanina místy balancoval na dost tenkém ledu.
(zadáno: 4.4.2015)
Tady bych neváhala dát klidně i 95 %. Bombasticky uchopený silný děj protknutý výraznými hereckými i pěveckými výkony. Aleš Slanina i Dušan Vitázek (u kterého mi tentokrát ani nevadilo jeho přílišné vitázkovství, asi proto, že měl oholené fousy) ze sebe dostaly maximum. Příjemným překvapením byl Stano Slovák v malé roli něčeho jako vypravěče. Závěrečná píseň "Snad to byl jen sen..." mě osobně úplně pohltila, stejně jako celý muzikál. Třikrát velké WOW, WOW, WOW! Věčná škoda, stejně jako u Mary Poppins, že se to již nehraje.
(zadáno: 4.4.2015)
Tentokrát dám podprůměr. Zhlédnuta VG, Aleš Slanina a Hana Holišová. Není tomu co vytknout po herecké ani pěvecké stránce, jako skoro vždy v MdB. Tentokrát to ztroskotalo na poněkud nudném a nezáživném ději. Jediné osvěžením byl I. Ondříček se svými klobouky. Jinak jsem pořád čekala, jestli to bude nějak gradovat a na konci jsem se dočkala suchého a nevýrazného konce. Asi jeden z "nejhorších" muzikálů, co jsem v MdB zatím viděla. Ale hrát tohle třeba v Praze, tak by si lidi určo libovali, jaká je to báječná pecka...
(zadáno: 4.4.2015)
Viděno před docela delší dobou, ale pořád mám na to pěkné vzpomínky. P. Štěpán v dvojroli samozřejmě precizní jako vždy. Velká čest I. Ondříčkovi za jeho odvahu (jděte se podívat a pochopíte). Neuvěřitelné výstupy paní Herfortové. Příchody a odchody, na kterých je to celé založené, načasovány velmi přesně. A ten L. Kolář, který dal se svou střelnicou mé bránici hodně zabrat! Jedna z nejpovedenějších činoherních komedií MdB spolu s Dokonalou svatbou, Slouhou dvou pánů, Jménem nebo Charleyovou tetou...
(zadáno: 1.4.2015)
Viděno dvakrát. Podruhé jsem se bavila snad ještě více než před tím. Excelentní I. Ondříček, role mu sedí jako přišitá. Vrcholem je jeho brazilská píseň. Protože teta Lucia přece pochází z Brazílie pravlasti opic. :-D P. Štěpánovi jdou i komediální role, s A. Novotným představují k sobě skvěle pasující dvojku. Jako ptěšující shledávám fakt, že na každém představení můžeme slyšet nové vtípky, odbourání se apod., takže se baví jak "nováčci", tak "staří mazáci", kteří si to dávají poněkolikáté. Včerejší standing ovation a ovace mluví za vše. Jedna z nej komedií v MdB!
(zadáno: 29.3.2015)
Očekávala jsem, že Kočky postrádají děj. Ale stejně. Vůbec mě to neoslovilo a docela i nebavilo. Kostýmy nic moc, inovace na mě jaksi nezabrala. Seděla jsem, koukala jsem, nechápala jsem, koukala jsem a tak pořád dokola. Pak přišla ta slavná písnička Memory v podání A. Antalové. Všichni hrozně tleskali. Pak opět celou dobu nic, až na konci šup, publikum se zvedlo snad při první oponě. Já seděla jako opařená. Asi jsem vadná já. Na děkovačce nejvíc aplaus pro Antalovou, přitom měla jen jednu písničku. Za ten standing ovation dávám takovéhle procenta. Asi jsem vadná já... :-D
(zadáno: 28.3.2015)
Něco neskutečnýho hlavně ze strany Martina Havelky! Jezdí na skateboardu, plive do předních řad vodu, nabízí diváků chleba na žvýkání, dokonce skáče do první řady, točí s talíři... Sluha jak má být! Ostatní herci rovněž skvěle komunikují s diváky. Musíte to vidět nejméně dvakrát, abyste si to dostatečně užili a vychutnali. Smršť vtípků, gegů a narážek je rychlá a omračující. A na konci vám Havelka věnuje toaleťák, tedy pokud ho hozený do publika chytíte. Co víc si přát? :-D Nedávám sto procent z principu, ale měla jsem chuť je tam mrsknout.
(zadáno: 28.3.2015)
Viděno hned několikrát. Hned na začátku opravím komentář (hned ten pode mnou). Orchestr v tomto muzikálu nefiguruje, jde u původní nahrávku. Jenom dva trumpetisté živě doprovází dění na jevišti. Jinak R. Urban překvapivě stačí L. Janotovi, i když byl původně myšlený jako understudy ne jako alternace se vším všudy. Pocitově mi víc sedí S. Janotová než I. Vaňková. Ramón R. Jíchy je procítěnější, D. Vitázek je moc vitázkovský. Jako García víc zaujal M. Neměc, kterýmu jsou komediální role velmi přirozené. Celkově fajnový muzikál, avšak bez orchestru, což ubralo tak deset procent.
(zadáno: 28.3.2015)
Nic moc. Nemá to na film. Všichni se hejbou profesionálně, zpívají jak jinak než výborně, ale něco tomu chybí. Na mě to nemělo asi šmrnc nebo cosi, co nejde pojmenovat. Vězeňské tango je asi jediné, kvůli čemu stojí při představení dávat pozor. Jinak se to vleče jako sopel. Nepomůžou ani růže házené na konci do publika. Jeden z nejslabších muzikálů, co jsem v MdB měla možnost vidět.
(zadáno: 28.3.2015)
Tento muzikál by se měl povinně hrát před Vánocemi jako se o Štědrým dnu pokaždý dává v TV Popelka. Když mi zarytému pesimistovi nevadí ono poselství "stačí chtít a rázem vše je možné", tak to už je co říct. Viděno několikrát, pokaždé maga famózní Antalová, oba Bertové jsou supr, ale asi lepší D. Vitázek. Dětské role nezaostávají za dospělými. Úžasná stepařská čísla, jedno dokonce hlavou dolu. Skoro operní výkon L. Bartolšicové. Pohybově, herecky, pěvecky dokonalé dílo. Dala bych 100 %, ale musím si nechal rezervu, kdyby se objevilo něco lepšího. Škoda, že už se to v Brně nehraje.