Profil uživatele

Klára Tesařová

Jednou větou bych se dala shrnout docela dobře:
„Jsem nesmělá, ale léčím se.“

Odkaz na můj blog plný recenzí na všelijakou kulturu:
blog.idnes.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (24)
Michal Novák: 11 % (22)
Iva Bryndová: 13 % (22)
Pavel Širmer: 13 % (10)
Jiří Landa: 14 % (36)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 9.3.2015)
Na představení táhne Boleslav Polívka lidi jako magnet, ale nepodává dostatečně strhující výkon. Ale na to, že ho moc nemusím se dal snést. Vyniká Petr Štěpán jako Bassanio. Rozesměje Aleš Slanina, hlavně ke konci. Svetlana Janotová, jinak spíš muzikálová herečka, docela dobře obstojí i v činohře. Velmi povedené projekce skříněk a nápaditě použitá voda na jevišti. Kupec se hraje netradičně na muzikálové scéně, ale velký prostor docela obsáhne. Ale celkově vás představení na zadek nepoloží. (více v článku na blogu)
(zadáno: 2.1.2019)
Po Děsném pátku trochu ohraný motiv výměny těl, který je zde však zpracovaný trochu jinak. Takže až tak nenudí. Samozřejmostí je Gazdíkovské poselství, které mě osobně není cizí, ale vím, že ho moc lidí nemusí. Ocenit se musí sehranost dětského company, citlivý výkon Jonáše Floriána i odvaha s jakou se na velké jeviště vrhají mladí Gazdíkové. Top samozřejmě scéna s velkými klávesami v hračkářství. Pokud by si nedával BIG takové cíle jako nástupce Mary Poppins, byl by to příjemný muzikál, ale takhle je trochu pokulhávající nástupce.
(zadáno: 19.3.2017)
Brněnští Bítls bombí betálnou bžundu. Nejlepší inscenace sezóny 2016/2017. Vychytejte zejména alternaci Brychta, Fiala a Herajt. Dál Vitázek, Janota, Milfajtová, Isteník... Ale víte co? Běžte na to bez ohledu na alternace. Budete se zaručeně celých 2 hodiny a 45 minut smát. VAROVÁNÍ: inscenace je silně návyková stejně jako hity Beatles!
(zadáno: 4.4.2015)
Viděno před docela delší dobou, ale pořád mám na to pěkné vzpomínky. P. Štěpán v dvojroli samozřejmě precizní jako vždy. Velká čest I. Ondříčkovi za jeho odvahu (jděte se podívat a pochopíte). Neuvěřitelné výstupy paní Herfortové. Příchody a odchody, na kterých je to celé založené, načasovány velmi přesně. A ten L. Kolář, který dal se svou střelnicou mé bránici hodně zabrat! Jedna z nejpovedenějších činoherních komedií MdB spolu s Dokonalou svatbou, Slouhou dvou pánů, Jménem nebo Charleyovou tetou...
(zadáno: 29.4.2015)
Osciluji mezi 70 a 75 %. Mlaďoši nasazují hned od začátku ultrarychlé tempo, i přesto se dá orientovat (četla jsem Candida, tak neví, co ti, kteří nečetli). Nějak se jim podařilo, že nikdo nevybočoval a nadměrně nezářil, i když by mohl(i). Fascinovalo mě, jak v činoherním klubu umí spojit všechny herecké schopnosti, pohyb, mimika, slovo, a dokonce i zpěv. No dobře, občas sice maličko (první řada, co si stěžuji) řvali, ale to se přičte nováčkovskému nasazení, které bylo totální. Scéna svá, rekvizity své, herci svý, celá Marta svá... Svá a z mého pohledu lehká a svěží (ještě neztahaná).
(zadáno: 16.3.2015)
Úplně první muzikál co jsem viděla vůbec (rok 2010). Co si tak vzpomínám, utkvěl mi v paměti hlavně Darryl van Horne Martina Havelky. Bezvadně hrál do publika, úžasný chraplavý hlas jen dokresloval roli ďábelského cizince v městečku Eastwicku. Nevzpomenu si, jaké jsem měla přesně tři hlavní představitelky, ale vím jistě, že všechny to uzpívaly s přehledem. Celkově mě dostaly kouzla jako létání, zvracení pecek apod. O bazénu plném vody na jevišti ani nemluvím.
(zadáno: 28.12.2015)
Konkrétněji: http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/cervene-komety-si-na-vanoce-hraji-na-robina-hooda
(zadáno: 25.1.2017)
Podrobnější hodnocení na blogu:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/chaplin-slape-na-plyn
(zadáno: 1.4.2015)
Viděno dvakrát. Podruhé jsem se bavila snad ještě více než před tím. Excelentní I. Ondříček, role mu sedí jako přišitá. Vrcholem je jeho brazilská píseň. Protože teta Lucia přece pochází z Brazílie pravlasti opic. :-D P. Štěpánovi jdou i komediální role, s A. Novotným představují k sobě skvěle pasující dvojku. Jako ptěšující shledávám fakt, že na každém představení můžeme slyšet nové vtípky, odbourání se apod., takže se baví jak "nováčci", tak "staří mazáci", kteří si to dávají poněkolikáté. Včerejší standing ovation a ovace mluví za vše. Jedna z nej komedií v MdB!
(zadáno: 28.3.2015)
Nic moc. Nemá to na film. Všichni se hejbou profesionálně, zpívají jak jinak než výborně, ale něco tomu chybí. Na mě to nemělo asi šmrnc nebo cosi, co nejde pojmenovat. Vězeňské tango je asi jediné, kvůli čemu stojí při představení dávat pozor. Jinak se to vleče jako sopel. Nepomůžou ani růže házené na konci do publika. Jeden z nejslabších muzikálů, co jsem v MdB měla možnost vidět.
(zadáno: 25.1.2018)
Znám i film. O prohození těl matky a dcery. K muzikálu jsem přistupovala skepticky. Víc než komická stránka jde o hlubší vztahy v rodině. Písničky na mě působily přirozeně a chytlavě, i když některé byly krkolomné (v překladu). Ale jiné rýmy opravdu chytnou, jako třeba: Ach ty přírodo, co mi to děláš jen, srdce se pomátlo, mozek šel někam ven. I. Vaňková mi přišla přirozenější než A. Antalová. Opravdu skvělý výkon podává V. Matušovová, ale ani K.M. Fialová není špatná. Role tělocvikářky jako ušitá pro L. Bartolšicovou. Celkově oddechovka, která má své slabiny, ale stojí za to vidět.
(zadáno: 18.3.2015)
Co říct? Představte si, že byste museli v plavkách vystoupit na jeviště před cca 500 lidí. No a teď si to všechno představte bez plavek a u toho tancovat. A zpívat. Jinak fajn, že Donaha! hrají na činoherce, je to komornější a přece jenom je v tomto muzikálu dost činoherních partií. Petr Štěpán klasicky válí, Lukáš Janota je k sežrání a když narazíte na Hanku Holišovou, které to z Jakubem Uličníkem moc sluší, budete nadmíru spokojení. Jo a chce to zkusit sednout si do první řady, jestli jde na závěr něco vidět. Já pokaždé seděla za polovinou hlediště a nic než obrysy se ke mně nedoneslo. :-D (více v článku na blogu)
(zadáno: 20.1.2018)
Chytrá komedie z akademického prostředí. Humor je v ní lehký, asi jako čerstvě namazaná lučina na domácím chlebu právě vytaženém z pece. Jeho lehkost ale neznamená, že ho stráví všichni. Spíš si na něm pochutnají lidé, kteří vědeckému a vysokoškolskému prostředí sami holdují. Hra má rovněž velký filozofický potenciál, který se dá ocenit opakovanou návštěvou. Vyniká A. Slanina jako termitolog i nezapomenutelný J. Mazák se svým Bludným balvanem. Celkově příjemně laděná a oddechová činohra, avšak s hodně otevřeným koncem, který na někoho může působit rozpačitě.
(zadáno: 21.3.2015)
V porovnání s tím, co je Městské divadlo schopno vyprodukovat, se jedná o slabší komedii. Dokonalá svatba, Charleyova teta, Brouk v hlavě... Tohle se s tím nemůže rovnat. Nějaký větší smích přichází ze strany publika až v druhé půlce, a to ještě nikterak velký. Ale zase musím zmínit vymazlené kostýmy, což se u činoherních komedií moc často nevidí. I kulisy stojí za návštěvu, když už nic jinýho. Ale jak již bylo zmíněno výše, s největší pravděpodobností nebudete odcházet s namoženými břišními svaly. (více v článku na blogu)
(zadáno: 1.5.2015)
Více v recenzi... Rozklikni sekci Recenze/blogy! :-) (více v článku na blogu)
(zadáno: 26.10.2016)
Na první dobrou mě to nějak moc neoslovilo. Na druhou dobrou jsem už více ocenila kvalitní zpěvohru v činohře. Burešová zvolila aktuální a "pálivé" téma, ale možná ho pro některé uchopila dost těžkopádným způsobem. Každopádně herectví všech přítomných na jedničku, možná by nevadilo zkrácení o půl hodinku. A taky snad na začátek sezóny, kdy byla premiéra uvedena, zvolit lehčí kus pro "masové publikum", které by si jistě více chrochtalo blahem...
(zadáno: 4.4.2015)
Tentokrát dám podprůměr. Zhlédnuta VG, Aleš Slanina a Hana Holišová. Není tomu co vytknout po herecké ani pěvecké stránce, jako skoro vždy v MdB. Tentokrát to ztroskotalo na poněkud nudném a nezáživném ději. Jediné osvěžením byl I. Ondříček se svými klobouky. Jinak jsem pořád čekala, jestli to bude nějak gradovat a na konci jsem se dočkala suchého a nevýrazného konce. Asi jeden z "nejhorších" muzikálů, co jsem v MdB zatím viděla. Ale hrát tohle třeba v Praze, tak by si lidi určo libovali, jaká je to báječná pecka...
(zadáno: 25.1.2018)
Od Bee Gees mám ráda jen hit Stayin´ Alive. Film s Travoltou jsem neviděla. Asi proto jsem byla zaskočená ne dějem, ale spíš koncem, který přišel jako blesk z čistého nebe. Což ale není problém muzikálu, ale předlohy. Prostě celou dobu čekáte na romantickou pusu hlavních představitelů a ono nic. Jinak profesionálně pojatý muzikál. Bezva hudební nastudování a taneční čísla. Jen písně v originále jsou pocitově tak nějak vpravena do děje. Zajímavě řešená scéna. Svítící podlaha jedna s hvězdou. Ale celkově dobrý dojem z profesionálně odvedené práce prostě kazí slabá předloha.
(zadáno: 19.5.2019)
Intimní inscenace. Výkony hlavních představitelů jsou realistické, občas Milan Kňažko působil až příliš sebevědomě na lva salónů. Hra má velmi dobrý spát, jen její kontinuitu narušuje přestávka. Kdyby nebyla, tak by představení gradovalo daleko silněji. Jinak pro diváky, kteří neznají pointu, je Horská dráhou opravdovou horskou dráhou.
(zadáno: 9.3.2015)
Není to odfláknuté. Ani náhodou. Poloprázdné hlediště si to nezaslouží. Viděla jsem o hodně horší kusy. Možná téma nevzbuzuje v lidech dost sympatie. Možná lidi chtějí více akce. Každopádně se dá několikrát i zasmát. Veliký objev před časem ještě pro mě neznámého Vaška Vašáka. Doma by takovýho slizkýho pedanta nechtěla žádná žena. Ale pro mě nejlepší. Josef Polášek elegantní a uhlazený výkon. Nataša Gáčová, jako ona by měli mluvit všichni herci, bezvadná výslovnost, celkově velmi zajímavá osobnost. Sázka na jistotu byli Novotná s Bumbálkem. Nápaditá scéna přidala v hodnocení takových 10 %.
(zadáno: 1.5.2015)
Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/vypravim-vypravis-vypravime--pribeh-o-jakubovi-a-jeho-panovi
(zadáno: 14.10.2015)
Františák po dvou průserech (Havel v zemi čeledínů <tohle "jen" napsal> a Rozbitý džbán) se na můj vkus opravdu vyšvihl. Fakt. Bez ironie. Silný příběh, silné herectví, žádná modernizace. Scéna vzdušná, přitom je jí plno. Rychle se mění. Do děje maximálně vtahující atmoška, zejména díky I. Barešovi. Tak vyšperkovanou zápornou postavu, přitom bez přehrávání, jsem dlouho neviděla. T. Šulaj podává duchaplnou a barvitou postavu, ale Bareš je Bareš. Výborná hudba, skoro až filmová. Promakané vedlejší postavy: wow pro D. Hřebíčka a M. Bumbálka. Tahle hra prostě dokáže přenést emoce. Na všechny.
(zadáno: 1.5.2015)
Mně se to prostě líbilo. Více v recenzi:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/jezinky-nalevaji-bezinkove-vino--s-kapkou-arseniku-a-litry-humoru
(zadáno: 18.3.2015)
Žádné změny scény. Jeden večer, v jednom pokoji, plný hádek, vtípků nedorozumění a hlavně překvapení. Pět herců stačí utáhnout cca 2 hodiny zábavy, i když přestávka by se šikla. Martin Havelka ve svém živlu, jak ho všichni známe a máme ho rádi, v tandemu s Alenou Antalovou (svědčí jim to na jednom jevišti), tvoří dva nejlepší výkony. Za zmínku stojí obsazení V. Matušovové do menší, ale zajímavé, postavy těhotné manželky. Trošičku jsem cítila slovenskou výslovnost, ale jinak to byl příjemný výkon. Nápaditý začátek hry, pomalejší rozjezd a strhující konec.

PS: Havelka přidal celkem 10 %. :-)
(zadáno: 7.4.2015)
Jsem na vážkách. Z obecného pohledu je to jen slepenec písní s přeslazenou zápletkou. Ale když zpívá a hraje Jirka Mach nemá to chybu. Jakmile ale přijde dost svérázné pojetí některých scén, doporučuji vytáhnout sluneční brejle, který si určitě nezapomeňte doma. Kluci osvětlovači si tentokrát hráli až moc. Satana A. Březinové byla pocitově lepší, ale jinak je mezi nimi rozdíl jenom ten, že R. Coufalová nedává do slova "theater" takový tvrdý "r" na konci slova. S. Janotová byla taková něžnější, ale H. Holišová zase neuvěřitelně válí hlasově. A. Slanina místy balancoval na dost tenkém ledu.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>