Profil uživatele

Kristián F.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 6 % (19)
Helena Grégrová: 7 % (25)
Jiří Landa: 7 % (22)
Veronika Boušová: 7 % (6)
Pavla Haflantová: 8 % (9)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 29.9.2018)
Tragikomédia, v ktorej hlavná myšlienka je poňatá veľmi seriózne a preto je v predstavení menej komických výstupov. Výkon hercov priemerný. Predstaveniu chýba dramatický spád a silnejšia zápletka.
(zadáno: 7.5.2019)
85% Vesměs strohá divadelní scéna ve hře znásobuje pocit zoufalství, beznaděje a prázdnoty, ale o to více střízlivě odráží téma lidské intimity. Například tak, že jedna z klíčových scén je zasazena přímo do hlediště. Daniel Krejčík zvládá hlavní roli opravdu mistrně. Johnovu vnitřní roztěkanost, nerozhodnost i jakousi sebelítost hraje s úžasnou přesvědčivostí.
(zadáno: 17.9.2019)
Představení se nese v duchu pomalé gradace, drama přichází vysloveně před koncem. Důraz je kladen na témata jako víra, mafie a sebereflexe. Většina sdělení je prvoplánová. Příjemnou atmosféru dotváří scénografické řešení.
(zadáno: 18.5.2019)
Na základě kriminálního příběhu skutečného sériového vraha Fritze Haarmanna vzniklo představení, které je komponováno jako útržky z výslechů u soudu, rozhovorů u psychiatra nebo Haarmanovy činy a rozmluvy. Jednotlivé útržky se během představení postupně odhalují. Ewa Zembok zase jednou ukázala, že se nebojí novátorských přístupů i občasné nejednoznačnosti.
(zadáno: 4.6.2018)
(zadáno: 2.7.2020)
(zadáno: 13.3.2019)
Představení v podání Indigo Company chybí konverzační lehkost, kterou bych od této hry očekával. Přístup ke komediálnímu žánru nebyl chycen úplně z nejšťastnějšího konce. Jisté snahy o oživení hry jsou v podobě "otázek na tělo" (zvuk z Milionáře), avšak jeho vícenásobné opakování již očekávaný efekt u diváku nepřinesl. Celkově představení i herecké výkony hodnotím za průměrné.
(zadáno: 27.10.2017)
(zadáno: 23.10.2019)
Dílo řeší otázky mezilidských / rodinných vztahů a jejich psychologickou analýzu. V představení se vyskytují prvky epického divadla. Role Miloslava Königa, jako "Brechtovského" vypravěče přispívá ke komediální rovině představení. Herecké výkony považuji za vyrovnané.
(zadáno: 4.5.2019)
Zapojení spodního jeviště, perfektní choreografická, hudební i scénografická stránka díla! Spojení folklóru s avantgardou spolu skvěle ladí. Souhlasím s rčením, že divák neznalý Lorcovy hry může postrádat zážitek z inscenace.
(zadáno: 6.4.2020)
65% "Rozpolcenost hry, která se snaží bavit, zároveň ale zpochybňovat víru a důležitost misie v místech, kde přítomnost nedomorodých lidí způsobila víc škody než užitku. Skvělé intermezzo nabízí už jen jedna ze zmíněných částí, kdy je hrdina zkoušen a stavěn před otázky, zda Bůh existuje a jestli ho v nejhorším případě spasí. Znovu ale jde spíš o komediální vložku než souvislejší veselohru." (informuji.cz)
(zadáno: 17.11.2017)
Představení velmi slabé. Nezáživné a nudné. Protože tam hrála paní Janžurová očekával jsem alespoň nějaký průměr ...: /
(zadáno: 26.4.2019)
85% Zjednodušená angličtina a holé věty s malým počtem slov a přehnaný důraz na výslovnost přináší do díla komické až parodické situace. Hlavním tématem v této adaptaci je především boj o moc, do jehož zájmu se dostane Macbeth. Hru můžeme označit za vynikající experiment. Vytknul bych, jak už zde zaznělo pomalejší tempo a delší pauzy beze slov.
(zadáno: 25.1.2020)
(zadáno: 21.12.2019)
Hororová kabaretní groteska Tomáše Dianišky řešící otázku komunistického útlaku. Ani v této hře nechybí drsný humor, který je pro autora typický. Ve hře se vyskytuje i Gottwaldova busta, která je využita k ideologickému pomatení Bedřišky Synkové.
(zadáno: 8.5.2019)
75% Dramatizace P. Ammendoly přinesla kvalitní odpočinkovou produkci. Herecky vyrovnané, uznání si zaslouží Barbora Fišerová, která svou postavu ztvárňuje výtečně. Všechny inscenační složky smysluplně souzní se strukturou textu. Představení vám zkrátka příjemně polechtá bránici.
(zadáno: 1.2.2019)
65% Oceňuji snahu o vytvoření speciální atmosféry (svíčky, hudba, notebook) v netradičním prostředí. Představení chybí hlavní dějová linie a proto se ke konci může divák cítit ztracen. V hře dochází k častým střídáním výstupu, které nemají logickou návaznost. Herecky jde téměř o začátečnické obsazení. I přes výhrady se mi představení líbilo a odcházel jsem s příjemným kulturním zážitkem :)
(zadáno: 25.9.2019)
85% Sociálně angažované pásmo Jana Friče, které vyrazí dech nejednomu divákovi. V představení jde o přímočaré zobrazení "50ti odstínů dobra" o věcech, které jsou v životě příjemné, ale normálně o nich s nikým nemluvíme. Během představení nebude nouze o pozitivní vibrace a energii.
(zadáno: 23.2.2019)
65% Jedná se o skvělou komedii, která graduje především v druhé polovině. Úvodní scény byly trochu zdlouhavě natahovány. Na můj vkus až přehnaně kýčovitá postava homosexuálního Brendana si zajisté mezi diváky našla odezvu. Herecké výkony považuji za vyrovnané. Představení jednoduché na pochopení a proto i patřičná zábava pro diváky.
(zadáno: 6.4.2019)
85% Představení scénicky zvládnuto o mnoho lépe než v Divadle Letí (česká premiéra představení). Naopak věrohodnost postavy Johana je poněkud slabší. Oceňuji skvělou práci se světlem a hudebním doprovodem. Začínající herec Jan Fanta se skvěle popasoval se ztvárněním dialogu a občasnou interakcí s diváky. Brunnův text diváky přinutí k hlubším myšlenkám o vztazích i samotné chorobě.
(zadáno: 12.11.2018)
Skvelý psychologický kabaret, u ktorej je pekne zvládnutá hra so svetlom a hudbou. Predstavenie veľmi milo prekvapilo.

Další stránky hodnocení: 1 2 >