Profil uživatele

Kritik

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (11)
Pavel Širmer: 12 % (18)
Lukáš Dubský: 13 % (25)
Helena Grégrová: 14 % (17)
Jiří Landa: 15 % (23)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3

(zadáno: 9.11.2014)
Celkově solidně odvedená práce. Román je samozřejmě velmi obsáhlý, nelze ho proto celý převést na jeviště. Hra má své silná dramatická místa. Bohužel nemám zcela ujasněný pohled na postavu Cyrila Rybáře ztvárněnou Romanem Zachem. Jeho výsupy mě dost tahaly za uši, stejně jako role Antoše. I přes přizvání fonetičky si myslím, že ne všechny postavy se dokázaly poprat se slováckým dialektem, ve kterém je hra napsána. V esrovnání s jinými inscenacemi jiných divadel nemám pocit, že bych se ocitl na moravské dědině.
(zadáno: 7.11.2014)
Naprosto zbytečná inscenace, která neměla vzniknout. Režijně i herecky velmi slabé. Režisér udělal stejnou chybu jako u Hamleta a obsadil do hlavních rolí herce, kteří takto náročné role nezvládli a ani u nich není předpoklad,že by pro ně měli potenciál. Maryša Terezy Otavové byla tradičně přehraná. Vávra Františka Mitáše tradičně uječený. Jejich výkony nemají s opravdovým herectvím nic společného. Pokračování v diskuzi.
(zadáno: 17.10.2014)
(zadáno: 16.9.2014)
Opravdu velkou nevýhodou jihlavských muzikálů je velmi skromná až nulová výprava. Tedy vlastně to, co kromě zpěvu a tance dělá muzikál.
(zadáno: 16.6.2014)
Muzikál, který se opravdu povedl. Ladislav Špiner si roli kabaretiéra užíval. Pěvecky precizní výkony Martiny Sikorové, Ladislava Špinera a Dagmar Novotné s pěknou choreografií dotvářely atmosféru 30. let.
(zadáno: 25.5.2014)
Velmi povedené zpracování klasického dramatu. Inscenaci obohacuje živá hudební složka, velmi dobré zvládnutí moravského dielektu a netradiční pojetí některých scén. Vendula Fialová v roli Maryšky byla výborná.
(zadáno: 23.3.2014)
Hlavně díky choreografii a Vladimíře Čapkové a Richardovi Vokůrkovi. Jejich taneční vystoupení je nejlepší z celého muzikálu. I pěvecky překvapila slečna Čapková. Jedná se, dle mého soudu o nejnadanější herečku v mladé části souboru. Šlápnutím vedle bylo obsazení Terezy Otavové do role Chavy. Neumí zpívat ani hrát. Po roli Ofélie v Hamletovi další trpas.
(zadáno: 12.1.2014)
Příjemné vybočení z obvyklého repertoáru Horáckého divadla.
(zadáno: 1.11.2013)
Dukaz toho, ze kdyz Horacke chce, umi uvest kvalitni inscenaci s dobrymi herci.
(zadáno: 10.9.2013)
V představení zazářila Lenka Schreiberová jako Alžběta I. Anglická. Do role Marie měla být obsazena jiná herečka, ztvárnění Marie nebylo příliš povedené. Celkové podání Schillerova dramatu nebylo zpracováno příliš šťastně, režisérka nevystihla Schillerovu hlavní myšlenku dramatu.
(zadáno: 8.9.2013)
První velká role pana Kováře. Při výběru role Miloše Hrmy měl režisér šťastnou ruku. Ztvárnění bylo výborné. Bohužel tento nadaný herec z Horáckého odchází. Po delší době opět zazářila slečna Čapková.
(zadáno: 8.9.2013)
Velmi pěkně zpracované vedlejší role a kvalitní výkon Lucie Štorkové. Hlavní role budí rozpaky.
(zadáno: 8.9.2013)
Další z řady nepovedených muzikálů v Horáckém. Možná by divadlo mělo od tohoto žánru zcela upustit, nebo obsazovat opravdu schopné zpěváky. Absence Barbory Mošnové je zcela evidentní, odešla velká muzikálová herečka. Zůstali sice hlasově schopní, ale muzikály od té doby nemají už jiskru.
Role Aldonzy v Muži z La Manchy budí rozpaky. Marta Ondráčková má nepříjemný hrubý hlas a její herecký projev je příliš afektovaný. Představení táhne Petr Soumar, Anna Bazgerová a Vladimíra Čapková, ostatní role nestojí za zmínku..
(zadáno: 8.9.2013)
Jedna z nejlepších her uvedených Horáckým divadlem. Vladimíra Čapková podala vynikající výkon a měl by jí být v divadle dán dostatečný prostor. Role Salieriho i Amadea nepotřebují další komentář. Bohužel v divadle se na tento úspěch velice rychle zapomnělo a kromě pana Soumara nedostává pan Stejskal ani slečna Čapková role hodné jejich talentu. Viz. Hamlet. Obsazení rolí Hamleta a Ofelie považuji za výsměch.
(zadáno: 8.9.2013)
Kdy už Horácké začne obsazovat schopné herce a ty nenadané odsune do pozadí?! Mitáš - Otavová udlali z Hamleta opravdu tragedii, ne-li frašku. Jedina role stojící za pozornost je Hamletův strýc ztvárněný Petrem Soumarem.
Pokud by byl pan Soumar doplněn dvojicí z Amadea (Stejskal - Čapková), mohl být Hamlet poměrně zajímavější a Horácké by vykročilo do sezony jistě lépe. Tentokrát se to nepovedlo..

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3