Profil uživatele

Kritik

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (11)
Pavel Širmer: 12 % (18)
Lukáš Dubský: 13 % (25)
Helena Grégrová: 14 % (17)
Jiří Landa: 15 % (23)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 8.9.2013)
Jedna z nejlepších her uvedených Horáckým divadlem. Vladimíra Čapková podala vynikající výkon a měl by jí být v divadle dán dostatečný prostor. Role Salieriho i Amadea nepotřebují další komentář. Bohužel v divadle se na tento úspěch velice rychle zapomnělo a kromě pana Soumara nedostává pan Stejskal ani slečna Čapková role hodné jejich talentu. Viz. Hamlet. Obsazení rolí Hamleta a Ofelie považuji za výsměch.
(zadáno: 6.10.2019)
Dokudrama prknům Horáckého divadla neskutečně sluší. 8 obrazů z dějin Jihlavy v letech 1939-2019. Roky 1939-1945 zpracované bez obviňování jedné nebo druhé národnosti.Dodnes v původně německé Jihlavě velmi citlivé téma. Ne každému se bude líbit zpracování německé rodiny, na které je ukázáno, že ne každý Němec byl nacista a byli to naši sousedé žijící zde od 13. století. Oceňuji, že zazněla němčina :-) . Možná trochu přehnaně směšná kapitola z dob normalizace. Pravděpodobně se jednalo o režisérův záměr. Nejsilnější moment inscenace pro mě byla předposlední kapitola Návrat.
(zadáno: 8.9.2013)
První velká role pana Kováře. Při výběru role Miloše Hrmy měl režisér šťastnou ruku. Ztvárnění bylo výborné. Bohužel tento nadaný herec z Horáckého odchází. Po delší době opět zazářila slečna Čapková.
(zadáno: 1.11.2013)
Dukaz toho, ze kdyz Horacke chce, umi uvest kvalitni inscenaci s dobrymi herci.
(zadáno: 25.5.2014)
Velmi povedené zpracování klasického dramatu. Inscenaci obohacuje živá hudební složka, velmi dobré zvládnutí moravského dielektu a netradiční pojetí některých scén. Vendula Fialová v roli Maryšky byla výborná.
(zadáno: 16.6.2014)
Muzikál, který se opravdu povedl. Ladislav Špiner si roli kabaretiéra užíval. Pěvecky precizní výkony Martiny Sikorové, Ladislava Špinera a Dagmar Novotné s pěknou choreografií dotvářely atmosféru 30. let.
(zadáno: 14.1.2015)
(zadáno: 18.1.2015)
Výborně zahraná inscenace. Spojení s moderní hudbou neruší, naopak vhodně doplňuje dramatické momenty hry. Obsazení Dany Růžičkové do role kostelničky je dobrým výběrem. Svoji roli zahrála velice pěkně a přesvědčivě.
(zadáno: 16.4.2015)
(zadáno: 19.5.2015)
(zadáno: 31.5.2015)
Výborný výkon Sáry Venclovské, doplněné téměř všemi členy ansámblu. Velmi kvalitně zahrané jsou scény se Simonou Pekovou a společné scény s Gabrielou Štefanovou a Kamilou Valůškovou.Ať chcete nebo ne, hra vás vtáhne do děje. Je záslužné a ocenitelné, že se HaDivadlo rozhodlo nastudovat tuto tabuizovanou tématiku.
(zadáno: 3.11.2015)
I přesto, že byla inscenace časově přesunuta z renesance do dnešní doby, neztratla nic ze svého půvabu. Volba hlavních představitelů byla dobrým tahem,stejně jako chůva Anny Bazgerové. Milenci jsou ve svých výstupech velmi autentičtí a přesvědčiví. Příjemným zpestřením byla účast kapely na jevišti složená z členů hereckého souboru.
(zadáno: 17.1.2016)
Hra, která vás doopravdy donutí zamyslet se nad tím, kdo je vinnen a kdo má právo soudit.
(zadáno: 21.3.2016)
(zadáno: 23.4.2016)
V jednoduchosti je krása. Za použití minima rekvizit vznikla inscenace,která zdůrazňuje krásu Erbenovych veršů. Velkým plusem je jistě i castecne zhudebnění balad. Magický svět balad,kde vinu stíhá krutý trest. Hradecká inscenace se právem může zařadit k jednomu z nejlepších zpracovani Erbenovy Kytice.
(zadáno: 27.4.2016)
Role ušitá na míru Lence Schreiberove. Vyrovnané výkony ostatních herců, slabší byl jen František Mitáš. Vice by hře slušelo tradičnější zpracování, moderní výprava příliš tomuto dramatu nesluší.
(zadáno: 3.6.2016)
Hra citlivé pracující s předlohou Havlíčkova románu. Velkým plus je, že děj je opravdu jen z Petrolejových lamp. Oproti filmovému zpracování se inscenace vyhnula motivům z druhého románu Vlčí kůže. Výborné herecké výkony, jednoduchá přesto působivá scéna, podmanivá hudba a využití točny dělají z inscenace kvalitní psychologické drama.
(zadáno: 15.12.2016)
Po nepříliš vydařené Maryše přišlo Horácké s dalším dramatem bratří Mrštíků. Povedlo se líbivé představení ukazující kvality jihlavského souboru. Příjemným zpestřením byly děti na jevišti, bez nichž by kronika moravské dědiny nebyla kompletní. Pro mě osobně mnohem lepší nastudování než na Fidlovačce.
(zadáno: 25.10.2017)
(zadáno: 9.5.2018)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>