Profil uživatele

Kritik

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (11)
Pavel Širmer: 12 % (18)
Lukáš Dubský: 13 % (25)
Helena Grégrová: 14 % (17)
Jiří Landa: 15 % (23)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 17.12.2014)
Františákova dramatizace Adventu má jistě právo zařadit se mezi nejlepší venkovská dramata. Nebojím se srovnání s Maryšou bratrů Mrštíkových. Ústřední trojice Lenka Krčková, Věra Hlaváčková a Roman Nevěčný se zhosili svých rolí velmi přesvědčivě. Inscenaci pěkně dokreslovala hudební složka a zpěvy celého souboru. Přesvědčivé blo i nastudování valašského dialektu všemi herci. Ne vždy se to povede. Jen škoda, že hra byla stažena již z repertoáru..Nastudování této hry by se neměla bát ani ostatní divadla.
(zadáno: 8.9.2013)
Jedna z nejlepších her uvedených Horáckým divadlem. Vladimíra Čapková podala vynikající výkon a měl by jí být v divadle dán dostatečný prostor. Role Salieriho i Amadea nepotřebují další komentář. Bohužel v divadle se na tento úspěch velice rychle zapomnělo a kromě pana Soumara nedostává pan Stejskal ani slečna Čapková role hodné jejich talentu. Viz. Hamlet. Obsazení rolí Hamleta a Ofelie považuji za výsměch.
(zadáno: 25.3.2015)
Bohužel i přes výborné herecké výkony. v čele s Ivou Janžurovou, mě hra nezaujala. Jednak mi přišla stopáž zbytečně dlouhá a chyběla mi nějaká jiskra nebo spád ve hře.
(zadáno: 13.10.2019)
Představení, do kterého je divák 100% vtažen. Zajímavý počin :-) Viděno na festivalu česko-německé kultury v Jeseníku.
(zadáno: 24.1.2018)
Šok, zděšení, soucítění s herci. Upřímně je mi líto jihlavských herců, že byli zataženi do podobného čehosi a dramaturgie dovolila uvést takový experiment na velké scéně oblastního divadla a je stále na repertoáru. Pokud chtěli tvůrci udělat z pánské části hereckého souboru travestii partu nevalné úrovně, prostřednictvím kostýmů, paruk a líčení toho bylo dokonale dosaženo. Touto cestou si Horácké divadlo nové publikum nezíská. Pokud má být tato hra jakousi vlaštovkou ve směřování české divadelní scény, radši budu sedět u té čundrkántryšou. 10 % za odvahu herců a publika neutéct z divadla.
(zadáno: 9.5.2018)
(zadáno: 14.1.2015)
(zadáno: 16.6.2014)
Muzikál, který se opravdu povedl. Ladislav Špiner si roli kabaretiéra užíval. Pěvecky precizní výkony Martiny Sikorové, Ladislava Špinera a Dagmar Novotné s pěknou choreografií dotvářely atmosféru 30. let.
(zadáno: 4.3.2015)
Nebýtnevhodného obsazení dorole Nany,dalbch vyšší hodnocení. V každém případě se jedná o zdařilé zpracování Zolova Zabijáka, ikdyž od konce po začátek :-)
(zadáno: 25.10.2017)
(zadáno: 8.9.2013)
Kdy už Horácké začne obsazovat schopné herce a ty nenadané odsune do pozadí?! Mitáš - Otavová udlali z Hamleta opravdu tragedii, ne-li frašku. Jedina role stojící za pozornost je Hamletův strýc ztvárněný Petrem Soumarem.
Pokud by byl pan Soumar doplněn dvojicí z Amadea (Stejskal - Čapková), mohl být Hamlet poměrně zajímavější a Horácké by vykročilo do sezony jistě lépe. Tentokrát se to nepovedlo..
(zadáno: 18.1.2015)
Výborně zahraná inscenace. Spojení s moderní hudbou neruší, naopak vhodně doplňuje dramatické momenty hry. Obsazení Dany Růžičkové do role kostelničky je dobrým výběrem. Svoji roli zahrála velice pěkně a přesvědčivě.
(zadáno: 23.10.2016)
75 %
(zadáno: 6.4.2016)
(zadáno: 5.3.2016)
85 %. Velmi zdařilá inscenace. Pro mě osobně byla lepší až druhá půlka. Rozjezd mi přišel trochu pomalý. Z hlavních rolí zaujmou všichni tři představitelé rodiny Králových. (Jana Ondrušková, Petr Borovec a Martin Mejzlík). Z vedlejších rolí Jindra Janoušková a Petr Dohnal. Maškary jsou vizuálně zajímavé, ale možná by jim více slušelo tradičnější zpracování pro lepší přehlednost jejich výstupů.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>