Profil uživatele

KSnow

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (36)
Jiří Landa: 14 % (41)
Anežka Hrebiková: 15 % (18)
Helena Grégrová: 15 % (39)
Michal Novák: 15 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 >

(zadáno: 8.4.2018)
Baví to, atmosféra dobrá, jen se tomu prostě nedá odpustit, jak to krutě rozmělňuje charaktery ikonických postav románu a, pro mě osobně, i dost posouvá celkové vyznění díla.

PS: Nevím, jestli jsem jediná, komu tak strašně vadí čtyřicetiletí herci v roli sotva dvacetiletých kluků, ale tady jsem to vnímala extrémně.
(zadáno: 1.5.2018)
Procenta nahoru za výstižné myšlenky a přístup se sympatickým nadhledem. U konstantních narážek na výroky politiků, známé twitterové a facebookové příspěvky či na horší stránky jak "pražské kavárny", tak "venkovské hospody", se pobavíte, klidně i na svůj účet, neboť by nemohly být pravdivější, a nad výsledným obrazem společenské a politické situace a umělým rozdělování společnosti se zhrozíte. Skvělá je i zvolená forma detektivky. Celkově to ale prostě bohužel z nějakého důvodu zase tak dobře nefunguje, což je škoda, protože téma je to pro současné divadlo výborné.
(zadáno: 3.10.2018)
Tohle se snad ani nedá hodnotit. Režie a scénografie jsou úderné, moderní a smysluplné, skvěle pracují s výborným textem a dávají hercům příležitost zapůsobit a vyniknout. Ani jeden z nich ale tuhle příležitost nevyužívá a inscenace tím z výšin dopadá tvrdě na zem. Některé herecké výkony byly prostě průměrné, ale většina z nich velmi silně pod standardem. Což je u tohoto představení šílená škoda.
(zadáno: 5.10.2018)
Skvělé herecké výkony, skvělá scéna, ale "humor" předlohy mým šálkem kávy asi rozhodně nikdy nebude.
(zadáno: 23.2.2019)
Asi to zase tak špatné nebylo, ale, pro mě osobně, je problém už v textu, ve kterém není ani špetka důvodu, proč bych se o vyřešení záhady měla zajímat. Děj ubíhá k uzoufání pomalu a napětí se gradovat nedaří - možná, že s o hodinu kratší stopáží by to vyznělo o mnoho pozitivněji. Čekala bych i o něco nápaditější či psychologičtější zpracování. Na druhou stranu je ale jen málo žánrů, které dokážu ocenit méně než detektivky, takže je možné, že je to čistě můj osobní problém.
(zadáno: 29.4.2019)
Špinarovu režii zbožňuju hlavně kvůli jeho úchvatné estetice a faktu, že se nikdy nebojí riskovat a divadlo modernizovat. Bohužel byl v této inscenaci přítomný jen druhý z těchto důvodů, a přehršel barev a expresivních prvků (jen v tom nejlepším smyslu!) pro něj tak typických tu byl vyměněn za až znepokojivou a odpornou šeď. Určitě to ale není špatné představení, herecké výkony jsou skvělé, stejně jako nápad využít pro roli KHH místo herců herečky, aby s ním diváci neměli takový problém sympatizovat. A s myšlenkami v tomto manifestu moderního divadla se také nedá jinak než souhlasit.
(zadáno: 10.11.2019)
Celou dobu se mi zdálo, že se inscenace úporně snaží, aby její příběh diváci intenzivně prožívali a na osudu protagonistů a jejich vztahu jim záleželo. Bohužel se to u mě, i přes intimní provedení a podmanivý soundtrack, vůbec nepodařilo.
(zadáno: 2.2.2020)
Je to milé. A to je asi tak všechno, co se o tom dá říct. Tohle neotřelé téma na divadle mělo takřka neomezený potenciál, ale bohužel ho využívá tak na deset procent. Samotná linka J. Merricka je dojemná, ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že s tím šlo prostě udělat o tolik víc! To ale neplatí o hereckých výkonech, které byly od všech velmi solidní a vyrovnané. Příjemně překvapil především Tomáš Klus, Tomáš Havlínek si udržuje svou stálou extrémně vysokou úroveň.
(zadáno: 8.4.2018)
Hudební složka poměrně nepřesvědčivá a zapomenutelná, vtipy příliš předvídatelné a stereotypní, ale občas se člověk zasměje. Taky jsem si nemyslela, že někdo dnes ještě využívá domácí násilí jako čistě komediální složku. Silným pozitivem byla myšlenka kritiky vypjatého kapitalismu, konzumerismu a sobeckosti dnešní společnosti. Bohužel jí tam bylo moc málo, a slabých vtipů příliš hodně. Herecké výkony ale byly výborné, stejně jako určitá převládající energie, kterou bylo představení nabité.
(zadáno: 21.4.2018)
Propadák to není, a jestli náhodou neznáte předlohu, připočtěte si k hodnocení dvacet procent. Inscenace ale bohužel mění úžasný inteligentní humor předlohy za levné vtipy a zbytečné grotesky, které ale jen výjimečně vtipně i vyznějí. Pár velmi dobrých nápadů se najde, ale ty horší je přebíjejí, a tak není tak těžké se po nějaké době začít nudit. Hudební složka potěší, některé herecké výkony už méně.
(zadáno: 31.7.2019)
+ výklad Horatia či hrobníka
+ hudba

- kompletní asasinace postav Ofélie, Laerta či Claudia
- neúčelné škrtání kterým úplně zmizela hloubka či motivace téměř všech postav
- jedinou "modernizací" byl mobil a pistole, jinak se tvůrci ani nesnažili
- absence filosofických pasáží
- změna v závěrečné scéně měla asi překvapit, ale až na Hamleta/Horatia to emočně vůbec nefungovalo
- špatné herecké výkony (nenechávejte Čermáka hrát nic jiného než tu jeho klasiku)
- skoro padesátníci hrající dvacátníky - proč?? zrovna tady se nedá vymlouvat na omezený soubor, a úplně to mění dynamiku hry
(zadáno: 10.11.2019)
Myšlenka dobrá, ale bohužel ne tak silně provedená, jak jsem čekala. Opravdu se jednalo o poměrně banální, neoriginálně pojaté dějové linky, které i na takto krátký formát příliš nosné nejsou. Nepomáhá ani nepříliš působivá scénografie. Na druhou stranu je nutno ocenit velmi vysoké herecké výkony úplně všech představitelů.
(zadáno: 22.2.2020)
Ze všeho nejvíc zamrzí, jak šíleně levně to celý působí. Scéna je zkrátka otřesná a vypadá to, že byla sestavena hodinu před představením. Režijně tam, až na jeden vcelku dobrý nápad, nebylo nic, ale absolutně nic nového či inovativního. Jasně, text sám je skvělý a tak to není špatně strávený večer. Plus D. Bambas podal i přes to, že se na roli vůbec nehodí, přirozený a uvěřitelný výkon, a o L. Končokové můžu poprvé říct, že byla opravdu skvělá. Čekala jsem ale prostě o tolik víc! Takhle je to zkrátka neskutečně obyčejný.
(zadáno: 22.12.2019)
Takhle nějak si představuju, že mohlo vypadat divadelní představení před sto lety. Ale zase, několik působivých momentů tam bylo, text je dobrý (i když by ukrutně potřeboval proškrtat), a herecké výkony V. Javoříka, S. Postlerové a především D. Bambase výborné.
(zadáno: 6.5.2018)
Jde čistě o můj problém s textem, ve kterém mě neupoutalo jediné téma a který mi jako jeden z mála nepředal žádnou myšlenku. Je mi ale jasné, že pro jiný typ publika to může být úplně jinak. A i když zpracování neurazí, bohužel se tento, pro mě, deficit, nepokouší nahradit nějakým novým nápadem či inovativní režií či scénografií. Výkon I. Nováčkové je sice příjemný, ale tak silný, aby tuhle hru proměnil v zajímavé představení, není.
(zadáno: 17.5.2018)
Dopadlo to stejně jako mnoho jiných českých pokusů o autorské inscenace komentující současnou společenskou situaci - jako nekoherentní a neuchopitelný sled obrazů. Na jevišti se sice něco děje, občas to má dobrou pointu, většinou to pobaví, ale celkově ten chaos vlastně nic moc nevyjadřuje. Hraje se o kritice nacionalismu? O hledání české identity? O autenticitě? O rukopisech? Je tam strašně moc nápadů, ze kterých se autoři měli zaměřit jen na pár, aby to celé aspoň trochu dávalo smysl. A být na závěr, po tom, co vidíme, jak je nacionalismus zhoubný, nucena zpívat hymnu, byl otřesný zážitek.
(zadáno: 22.1.2019)
Pozitivní na představení je, že je to tak neskutečně ukrutná nuda, že vás to donutí přemýšlet nad vlastními problémy, abyste se vůbec nějak zabavili. Moc nechápu, proč by v dnešní době tuhle skvělou hru někdo uváděl se záměrem vyhnout se jakékoliv aktualizaci a sociálnímu komentáři jako čert kříži, tady se to ale stalo. Dokonce i poslední scéna, která o aktualizaci skoro prosí na kolenou, vyzněla úplně naprázdno. Herecké výkony také nezaujmou, na druhou stranu scéna byla skvělá, tohle ohromné zklamání už ale neměla šanci zachránit.
(zadáno: 29.6.2019)
Jak tak koukám na zbytek hodnocení, tak vidím, že jsem asi jediná, komu se to vážně nelíbilo - ale když já tam fakt, ať se snažím, jak chci, nevidím nic moc, co by se mi líbit mělo. Nudná a předvídatelná zápletka spojená s humorem typu podrbání se v rozkroku asi ani dobře dopadnout nemůže, a ani z jiných stránek tam moc žádné jiné přidané hodnoty nebylo. Třicet procent dávám za jednu nebo dvě poměrně silné scény a excelentní výkon Lindy Rybové. Jinak pro mě bylo vážně utrpení tam vůbec i tu hodinu a půl přežít.
(zadáno: 1.7.2019)
20 % za Jiřího Suchého, 10 % za atmosféru.
(zadáno: 15.12.2019)
Zajímavá scénografie a režie dávají naprosto vyprázdněnému textu přitažlivý háv, ale s typicky allenovským námětem o zakomplexovaném čtyřicátníkovi, který se mentálně zasekl ve dvanácti letech (aniž by to bylo jakkoliv problematizováno), víc udělat nejde. Jedná se prostě o selhání dramaturgie divadla, která se z neznámého důvodu rozhodla v dnešní době tuhle inscenaci nasadit.
(zadáno: 15.12.2019)
Celou dobu jsem jen přemýšlela, kdyže jsem si koupila lístek na představení ochotnického divadla - jinak si totiž nedovedu představit, jak by se tahle scéna, kostýmy či i herecké výkony na boleslavská prkna dostaly. Deset procent dávám za snahu, která aspoň do naučení choreografií musela jít, a deset za jediný světlý bod inscenace, Lukáše Jurka.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 >