Profil uživatele

Kuba_r

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 13 % (62)
Iva Bryndová: 13 % (12)
Jiří Landa: 13 % (76)
Michal Novák: 13 % (33)
Pavel Širmer: 14 % (74)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 20.6.2018)
Představení má krásnou atmosféru, úžasně vypadá, herci krásně hrají, ale nějak nemůžu přijít na to, proč to všechno vlastně je. Asi moje chyba, že mi to celé nesedlo, aniž bych uměl říct, co mi na tom vadí.
(zadáno: 20.6.2018)
Pro mne našlehaná a povrchní nuda. Škoda, že si o Austenové čeští divadelníci myslí, že to je hloupá a povrchní autorka.
(zadáno: 20.6.2018)
Když k tomu člověk přistoupí bez předsudků, musí uznat, že to je od Martina Františáka opravdu hodně dobrá práce. Dost ujetá věc, ale proč ne, jednou za čas...
(zadáno: 20.6.2018)
My jsme se s přáteli opravdu dobře bavili! Když nečekáte zázrak, můžete odejít spokojeni. Na Národní divadlo to sice není úplná pecka, ale v žádném případě bych to představení nezatracoval.
(zadáno: 20.6.2018)
Skvělé téma, výborné herecké výkony. V druhé půlce to začíná trochu drhnout a chvílemi se člověk musí bezděky dívat na hodinky. Ale je dobře, že Zábradlí vzalo Davida Jařaba do svého týmu. Určitě se máme na co těšit!
(zadáno: 20.6.2018)
Skvělá zábava, ačkoliv tentokrát se člověk nezasmál zdaleka tolik jako u předchozích her M. Glasera a O. Šubrtové na otáčivém hledišti. To je ale v pořádku, protože autoři slibovali romantický horor a to splnili. Myslím, že to je jejich nejlepší představení v Českém Krumlově. Petr Halíček v hlavní roli mi přijde naprosto v pohodě, obě mladé slečny (Lucy a Mína) ale nakonec předčily má očekávání. Opravdu krásná scéna, kostýmy i nasvícení.
(zadáno: 29.2.2016)
Na činohru NDB mimořádný počin. Martin Glaser si napravil reputaci po loňském Havlovi. Představitelé hlavních rolí snad lepší než jejich filmoví kolegové. Velmi svižná, moderně vyprávěná inscenace, která ale určitě potěší i konzervativní publikum Mahenky. Použití točny vnímám jako významotvorné - s koncem hry to vypadalo, že to Štěpku doslova "semele". Slušní i herci v menších rolích. Jen oba Malinové na statku mi přišli poněkud toporní a nedůvěryhodní.
(zadáno: 27.11.2015)
Inscenaci lze popsat jedním slovem - prázdná. Odříkat po smyslu textu Shakespearovo drama v předvídatelných aranžích herců na scéně a s minimální akcí přeci nemůže v době interpretačního divadla nikoho uspokojit. Polívkovi není rozumět, není ani dojemný, ani děsivý. Děsivé jsou naopak výkony všech dam. Kostýmy A. Kučerové nevkusné a nesmyslné. Kulisy jsou hodny toho slova, protože je nikdo nevyužívá, všichni před nimi víceméně postávají. Muzikálové svícení a děsivá vstupní a závěrečná taneční vložka jsou už opravdu zcela mimo jakékoliv chápání.
(zadáno: 8.4.2015)
Shodit tuhle hru tím,že si zjednodušme hodnocení na "takový český McDonagh" mi přijde dost nefér. Hra ma lepší stavbu a spád, viz třeba Lebka z Conemary, kterou Glaser režíroval ve studiu ŠD. Autoři podle mne píšou moralitu, která je vědomě jednoduchá a často i záměrně předvídatelná a přesto člověka co chvíli dostane. Buď ze se musí smát čemu nechce a nebo ho překvapí zvrat v ději či nečekaná brutalita. Divím se, že po textu nesáhlo další české divadlo, když se pořád mluví o potřebě nové české hry. Tahle je skvěle napsaná, velmi slušně zahraná a přesně v žánru zrežírovaná.
(zadáno: 19.6.2014)
Na MDP docela slušný, nebýt příšerných řemeslníků. To je typická rána pod pás.
(zadáno: 19.6.2014)
Strakonický dudák je pitomá hra a toto jej příšerná inscenace pitomé hry. Co si zkusit přiznat, že zkrátka v české dramatické literatuře žádné perly nejsou, křísit mrtvoly je k ničemu a lepší by bylo riskovat to a dát šanci novým autorům. Když nic pořádného nevzniklo v 18. ani 19. století, třeba se zadaří ve století 21.?
(zadáno: 19.6.2014)
Průšvih sezóny, protože od Strakonického dudáka jsem nic nečekal. A nejhorší co jsem kdy od Špinara viděl. Bohužel znovu dokázal, že ve velký domech se zlatými portály mu není dobře a míjí se zde s texty i diváky!
(zadáno: 19.6.2014)
Jeden z velký zážitků poměrně jalové divadelní sezóny!
(zadáno: 19.6.2014)
Tak to vypadá, že česká divadla našla další zdroj, po kterém se budou opičit - přenosy z NT London. Bohužel tím ale jen dokazuju, o kolik pater jsme pod Brity. Bude už někdy k přečtení ta Topferova tajuplná koncepce, se kterou vyhrál konkurs? Na základě toho, co předvádí, to přeci vyhrát nemohl?
(zadáno: 19.6.2014)
Myslím, že bez takového divadla se Praha ještě dlouho obejde. Vizuálně totálně nevkusné, herecky nevěrohodné, výklad, zvl. v závěru plakátový až hrůza.
(zadáno: 19.6.2014)
Hlavně za nasazení, se kterým všichni hrají. Jinak jen jedna velká odvozenina německého divadla.
(zadáno: 19.6.2014)
Vlastně se tomu dá máloco vytknout. Jen je to už v této sezóně asi potřetí dokola to samý. Intelekt je přiměřeně saturován, občas přijde i smích, ale emoční zásah nula. Další variaci téhož už mi netřeba, těším se na nějaké zásadní překvapení v příští sezóně. Ta letošní byla pouhý odvar toho, na co jsem byl zvyklý z dob Reduty. Což je od tohoto týmu zoufale málo!
(zadáno: 13.3.2013)
Každá další premiéra nového vedení ukazuje, že to bude ještě děsivější, než si kdo uměl představit.
(zadáno: 13.3.2013)
Hodně smutná legrace a dle mého skvělé herecké divadlo. Zvl. Martin Myšička překvapil!
(zadáno: 13.3.2013)
Tlustý prase tohle představeni nepřekoná. Ono je zkrátka příjemnější se k hořkému konci prosmát. Opět zajimavá scénografie a pochvalu zaslouží evidentní snaha vymanit Ondřeje Veselého z jeho zajetých hereckých prostředků. Nicméně s výsledkem stejně diskutabilním, jako je celé vyznění hry.
(zadáno: 13.3.2013)
Průměr. Takže vlastně slušný... Ale Na Zábradlí dle mého zoufale málo!
(zadáno: 13.3.2013)
Po mohutné masáži proti nové partě v Komedii je tohle představeni hodně příjemné překvapeni.
(zadáno: 24.1.2013)
Bohužel ne... Vznešené mrtvé divadlo - navzdory zřetelné snaze o komedii.
(zadáno: 19.12.2012)
Za Stropnického se na Vinohrady skoro nedalo chodit. Pokud si nové vedení predstavuje resuscitaci takhle, je cesta na náměstí Míru totálně promarněným časem! Odpudivá a pokleslá divadelní staroba!
(zadáno: 13.12.2012)
Nemůžu si pomoct, ale na mne ta snaha být moderní a jakože strašně drsný a hlavně za každou cenu působila strašně směšně. Nejlepší Kaňkovský, byť vykrádá H. Ledgera z Batmana a M. Poulová. Grázlové ve světě dole jsou jen banda chudáků a chcípáků, kterých není člověku snad už ani líto...

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>