Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (43)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 7.6.2017)
85%
Souhlasim s tim, ze tohle predstaveni je bud ano nebo ne. Za me urcite ano. At uz kvuli textu Brechta, ktery si udrzuje az desivou aktualnost postrehu (hlavne posledni setkani me opravdu mrazilo), tak i kvuli dekadentnim kabaretnim vystupum. Texty mozna jsou silene a nekdy jsem se uplne nepotkala s kontextem, ale o to vic ocenuji nasazeni kabaretieru. M.Hanus me bavi uz dlouho, ale tohle predstaveni se mu doopravdy povedlo. SMICH!
(zadáno: 4.6.2017)
65%
Konverzacni hra, jejimz nejvetsim lakadlem je herecke obsazeni. Dialogy kralovny a jejich predsedu vlady jsou bohuzel po chvili stejneho typu a hra je dost staticka. Mozna jsem cekala o trosku vic anglickeho humoru, ale naopak potesilo, ze nebylo treba nijak zevrubne znalpsti britskeho politickeho deni. Velikou pochvalu zaslouzi I.Janzurova, ktera jevisti opravdu kralovala, T.Medvecka, I.Bares a D.Matasek. A co bylo opravdu velice vydarene, to byly masky a kostymy, za Zeleznou lady zaslouzi vsichni smeknuti :)
(zadáno: 30.5.2017)
75%
V zanru konverzacnich komedii jde o velice povedeny kousek. A to predevsim diky vybornemu obsazeni vsech tri hlavnich postav. Ono s kvalitnim hereckym zakladem se daji delat velke veci ;) A ackoli se jednalo o vcelku klasicke tema, uchopene mi prislo dobre. Hra udrzela tempo, bavila a tech par slabsich mist rada odpustim predevsim diky skvelemu P.Stepankovi.
(zadáno: 30.5.2017)
Velmi silnych 90 a zazitek na hodne dlouhou dobu. Zde se povedlo velice dobre uchopit text a zdarne podporit ty nejlepsi momenty. Silne, emotivni predstaveni se strhujicim vykonem M.Steinmasslove v cele. Krom J.Nerudove ostatni herci nedostali tolik prostoru, coz byla obcas skoda, treba A.Jastraban by se na scene mohl mihnout vickrat. Jinak ale velka spokojenost.
(zadáno: 12.5.2017)
Vahala jsem ohledne hodnoceni, ale nakonec se priklanim k tomu vyssimu. Vyborne napsana hra plna nadhernych slovnich presmycek a hricek. Musim pochvalit scenu, ta se mi obzvlast libila. Herci vsichni hrali naplno, nic nesidili a bylo videt, ze je samotne tohle ohromne bavi. Vzhledem k prostoru role, ale musim trochu vypichnout I.Luptaka, tahle role mu vylozene sedla.
(zadáno: 2.5.2017)
85%
Poctiva klasika, bez modernizaci a zbytecnych prikraslovani, s nadhernou statocestinou. Presne takove predstaveni Vinohradum slusi. Pribeh byl navic velmi citlive odvypraven, predstaveni gradovalo zvolna, ale neuprosne. Velikou pochvalu zaslouzi predevsim T.Terberova (jeji posun ke konci prvni casti a ve druhe byl uzasny), tez D.Havlova a T.Dastlik. Moc se mi libila i uspornejsi scena, ktera neodvadela pozornost, a hudba. Za posledni dobu nejlepsi inscenace v DnV, kterou jsem videla.
(zadáno: 2.5.2017)
Proti experimentum na jevisti nic nemam a tento se povedl. Anglictina muze nekoho odradit, ale zadny strach, tohle da i zacatecnik (v pripade potreby jsou k dispozici ceske titulky). Co je ovsem treba, je znalost predlohy. Byly vytazeny jen opravdu dulezite momenty, takze nektere motivace postav zustanou utajeny. Ale jako netradicni pojeti a priblizeni klasiky jinou formou to funguje. Chvalim vsechny ucinkujici, i kdyz A.Kubatovou a M.Koniga asi o trosicku vic ;-)
(zadáno: 26.4.2017)
Neda se nesrovnavat s hrou Terminus, co do stylu v podobe vypraveni formou monologu. Ale tim to asi konci. M.Nemec opet vsadil na prazdnou scenu, uprel pozornost na herce a vybrouseny text a vznikla hra, ktera utoci na divaka v nejlepsim slova smyslu. Kadence textu je nekdy skoro vrazedna (obcas se herci prerikavali, ale to se jim snadno v te zaplave odpousti), ale s udrzenim pozornosti jsem nemela nejmensi problem. Forma i obsah mi naprosto vyhovoval, dokazal me pohltit. Oba herci velmi dobri, presvedcivi, konec opet vzal za srdce.
(zadáno: 29.3.2017)
Kdo se boji, nesmi do lesa. Takze se toho vyssiho hodnoceni bat nebudu a pujdu do nej. Vizualne naprosto krasne predstaveni, emocne velice silne. Ackoli text byl hodne proskrtany, i to co nebylo receno, vypovidalo o mnohem. A co zaslouzi mozna nejvetsi pochvalu - odvaha s kombinaci hudby. Herecke vykony velmi vyrovnane, mozna trochu cnela P.Storkova a T.Vilisova. Inscenace asi ne pro kazdeho, ale za sebe mohu jen doporucit. Navic jsme pri setkani s tvurci po predstaveni zazili rezii v primem prenosu, za to velke plus :-D
(zadáno: 25.3.2017)
Velke prekvapeni v podobe inteligentni komedie, ktera dokaze zajimave a prekvapive pointovat situace. Navic ma predstaveni svih, neubira se na tempu a gradace je naprosto presna. Situace s postupnym vytahovanim jednoho kostlivce za druhym jsou snadno uveritelne a presne zvladnute. Z hercu byl malicko vyraznejsi J.Dolansky, ktery tuto roli zvladl bravurne. Moc potesila J.Janekova ml., hlavne v zaveru. Ostatni herci nezaostavali. Vrele doporuceni, tohle je konecne vkusna zabava a pro me asi zatim nejlepsi predstaveni d.Verze.
(zadáno: 25.3.2017)
Atmosfericky zazitek. Byla jsem pripravena na hodne vnitrnich monologu, chtelo to cistou a odpocatou hlavu, ale ten narocny text za to stoji. Ovsem co nadchne snad kazdeho je reseni sceny. Asi nejde vyzdvihnout jediny moment, scena, svetla, kostymy i vlny na mori - naprosto uchvatne scenicke provedeni. Z hercu musim predevsim pochvalit H.Dvorakovou a M.Nemce, ale ani dalsi ucinkujici se nenechali zahanbit. Velmi narocna hra, ale stoji za videni.
(zadáno: 22.3.2017)
85%
Nechtela jsem pred predstavenim znat stejnojmenny film, abych se ubranila srovnavani a vyplatilo se. Hra me dokazala vtahnout, zrcadlova scena a vynikajici hudba dotvarely velmi hutnou, tisnivou atmosferu. Co ovsem povazuji za nejlepsi napad, bylo dopisovani versu basne podle aktualniho stavu hry. Ustredni duo hercu zaslouzi poklonu nejen za zvladnuti textu, ale i citlive vyjadreni vztahu dvou basniku a za fyzicky narocne pasaze. Zbytek nezaostaval. Za me naprosta spokojenost a vrele doporuceni.
(zadáno: 10.3.2017)
85%
Po pomalem rozjezdu se tahle hra dostala do neuveritelneho tempa, pribeh dvou postav se dokazal dotknout snad kazdeho. Dojemne, citlive, smutne a neskutecne silne. Ackoli P.Lnenicku nemam az tolik v oblibe, pro tuhle hru se snad narodil, jeho vykon byl strhujici, klobouk dolu. M.Zoubkova mu byla rovnocenou partnerkou, vzhledem k roli, ktera nemela takovy prostor. Opravdu pusobivy zazitek.
(zadáno: 3.3.2017)
Ze hry mam trochu rozpacity pocit. Na jedne strane celkem zajimave rodinne drama, kde pokud se drzelo jen te ustredni noty, tak to celkem slusne jiskrilo a tahlo. Na druhe strane se do toho motala ekologie ve vsech moznych formach. Kdyby se hra drzela jen jednoho tematu, dopadla by lip. Takhle se tu pletlo moc vyraznych motivu a zadny mi neprisel plne dotazen. Navic prilisna klipovitost zbytecne hru motala a ztezovala orientaci v deji. Pochvalit musim ale ustredni sesterske trio v podani Borova/Beretova/Janekova ml. a predevsim skvelou L.Polisenskou
(zadáno: 3.3.2017)
65%
Porad je to McDonagh, jak ho mame radi, nicmene nektere sceny se dali zkratit, naopak nektere nebylo treba proskrtat (konec byl hodne uspechany). Moc mi nesedlo ani kouskovani scen a caste predely. Ale stopaz byla tak akorat, humor se podarilo udrzet po celou dobu. Z hercu nejvic zaujal L.Hampl (ach ty monology :D ) a J.Dolansky. Kdo me doopravdy iritoval, to byl A.Minajev.
(zadáno: 3.3.2017)
Divoky rej, spis nez cirkus to pripomina karneval. A do vseho toho hemzeni vstoupi ta nejcistsi a nejnaivnejsi duse v podani naprosto fantastickeho Z.Kaliny. Nadherne ztvarneny rozdil mezi snem, fantazii a skutecnym svetem se vsi jeho osklivosti. Pochvala za scenu, nasazeni vsech hercu (i v tech "pouze" tanecnich rolich) a hlavne za krasne hravy text (znovu tu clovek doceni bohatost a libozvucnost naseho jazyka). Nektere sceny bych trochu zkratila, ale ve vysledku jsem odchazela s moc dobrym pocitem. A to bylo prima :)
(zadáno: 3.3.2017)
Nerozhodnost, neschopnost zit svuj zivot, krize identity, zmatek. Vseho jsme se dockali, text byl opravdu vydareny, herecke vykony stejne tak. Hra mela prijemne tempo, nekolisala, vystacila si s prazdnou scenou, takze nic nerusilo zazitek z mluveneho. Navic komorni prostor Reznicke jeste vic zhustil atmosferu. D.Krejcik byl opravdu vynikajici.
(zadáno: 3.3.2017)
Na predstaveni jsem nesla s zadnym ocekavanim, o to vic jsem byla prekvapena. A prijemne. Pojeti road movie se mi libilo, hra se svetlem a stinohra byla skvely prvek. Hra neztracela tempo (to bylo obcas dost divoke), dokazala bavit, obcas i mrazit. O.Vesely jako Don Juan byl chvilemi opravdu dabelsky, R.Valenta jako jeho sluha byl vice nez rovnocenym partnerem.
Jen drobne minus v podobe prilis hlasite napovedy, ktera byla uplne mimo.
(zadáno: 3.3.2017)
85%
Rozhodne zpusob, jak dostat mlade lidi do divadla. Zesoucasneni textu hru prijemne ozivilo, predstaveni melo svih a moc dobre tempo. Sice to bylo divoke, lehce bulvarni, ale dokazalo to strhnout.
P.Storkova byla vyborna ve vsech castech, at uz jako zpovykana panovnice, tak jako vydesena zena, bojujici o zivot. Musim pochvalit i jednoduchou scenu, ktera hrave dokazala obsahnout celou Francii.
(zadáno: 29.1.2017)
Oddechovka nejen pro fotbalove nadsence, ktera se snazi vylicit rozhodci take jako lidi. L.Hampl stale dokazuje, ze je neuveritelne talentovanym hercem, dokaze udrzet pozornost celeho salu s lehkou samozrejmosti a to i tematem, ktere se na divadelnich prknech tak casto neobjevuje. Kloboucek za jeho energii, zapal, zvladnuti neocekavanych situaci a predevsim za srozumitelne vysvetleni nam zenam, co ze to vlastne je ten ofsajd :-D
Drobna vytka za opakovani nekterych myslenek a obcas prilisnou popisnost, ale jinak velika spokojenost.
(zadáno: 29.1.2017)
Nakonec se priklanim k vyssimu hodnoceni, protoze tento hravy kousek si ho zaslouzi. Inscenace je kouzelna nejen hrami s perspektivou, ale i svou citlivosti a malymi detaily, ktere vykouzli usmev na tvari. Mym drobnym osobnim problemem tedy zustava to, ze na me moc te vanocni atmosfery z jeviste nedychlo (ale to take pricitam tomu, ze jsem hru videla mezi svatky, kdy jsem uz sama o sobe byla "preatmosferovana" ;-) ). P.Tesar zaslouzi nejhlubsi poklonu za tu detskou hravost, vybornym sekundantem mu byl J.Vondracek. Krom policejni stanice se mi moc libila scena s lamparem.
(zadáno: 19.12.2016)
Mile predstaveni, ktere skutecne navodi tu vanocni atmosferu. Bala jsem se, ze v sale budeme jedine dospele bez deti, ale nastesti ne, ono si totiz tuhle hru obcas uziji vice ti starsi divaci. Ale chvalim peknou scenu, prijemne aranze pisnicek a zabavnost hry.
(zadáno: 18.12.2016)
Nebojim se vyssiho hodnoceni, na me tato inscenace zapusobila. Mozna mene vinou velkeho mnozstvi symbolu, ale i tak to byl zazitek. Mozna bych potrebovala objasnit postavu Spiny, ktera pro me zustala zahadou, ale jinak velmi vydarene predstaveni. Predevsim po vizualni strance, nadherne byly hlavne kostymy.
(zadáno: 18.12.2016)
Nevazne o vaznych vecech aneb jak se da odlehcene podat tema vypovedi z prace, ztraty vedouci pozice, ztraty zivotnich jistot a zmeny ve vnimani sebe sama. Libily se mi asi vice ty vaznejsi sceny, zdarne byly podany osobni zpovedi jednotlivcu. Humorne sceny tez fungovaly, skupinove choreografie byly povedene. Asi nejvic me bavila hra s zidlemi, za me povedena hra.
(zadáno: 6.11.2016)
85%
Velmi emotivni, citlive a hlavne silne predstaveni. Znala jsem hodnoceni i doporuceni, ale necekala jsem, ze me hra tak zasahne a dojme. J.Potmesil zaril. Za me velke doporuceni.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>