Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)
Kateřina Jírová: 12 % (21)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.9.2016)
Deň, kedy zomrel Gagarin - Divadlo v Dlouhé: 70 %
Prekvapive moc mily vylet ke hvezdam. Vsechny tri pribehy velmi dobre odrazely dobu a situace, dokazaly i pobavit jemnym humorem (misty trochu nacernalym, ale to neni ke skode). Scena byla pekne vyresena a musim pochvalit vsechny ctyri ucinkujici, velmi dobre se doplnovali.
(zadáno: 26.9.2016)
Zásek - Dejvické divadlo: 80 %
85%
Dejvicke opet nezklamalo. Tohle zaseknuti ve vytahu melo vsechny plusy, ktere mit mohlo. Bylo zabavne, bylo citlive, dalo vsem v sale moznost ztotoznit se at uz s postavou nebo situaci. Dialogy byly presne a uderne, atmosfera dobre vystavena a celkove vyzneni nepostradalo myslenku. Odchazela jsem opet spokojena a mohu vrele doporucit.
(zadáno: 26.9.2016)
Věštkyně, vraždy a jasnovidci - Městská divadla pražská: 60 %
Po prvni puli jsem se celkem vazne zabyvala otazkou, jestli to nakonec bude mit nejaky dej. Nakonec zustalo jen u oddechove inscenace, ktera je idealni na patecni vecer. Zadny hlubsi dojem si neodnasim, presto jsem se celkem bavila. O humorne sceny se starali predevsim J.Hana, L.Jurek a H.Doulova (konecne jsem videla Die Fesche Lola zasazene do hry :D ). Moyna skoda zaverecne nebeske pasaze, osobne bych se bez ni i obesla.
(zadáno: 21.9.2016)
Tři sestry - Národní divadlo: 60 %
Priznavam, ze po prvni polovine jsem byla hodne rozpacita z videneho. Styl grotesky mi zrovna dvakrat nesedl, i kdyz mi byl vysvetlen tvurci zamer a navaznost na druhou polovinu. Nicmene ta nedokazala plne vyvazit tu obcasnou nevyraznost prvni casti. Ale abych jen nehanila, kostymy i scena u me zabodovaly. Ale celkove mam z tehle inscenace spise takovy nemastny-neslany dojem.
(zadáno: 24.6.2016)
Americký bizon - Činoherní klub: 50 %
55%
Trochu premyslim, co timto kusem chtel autor rict. Hra byla misty zabavna, ale v textu by se dalo jeste podstatne vic skrtat, daleko vic totiz byla ukecana. Chybelo mi tam nejake sdeleni. Nasazeni hercu bylo velke, predevsim se mi libil V.Sanda.
(zadáno: 23.6.2016)
Návštěvy u pana Greena - agentura ADF: 80 %
85%
Velmi dojemny a citlive zpracovany pribeh o osamelosti, odpusteni, mezigeneracnich rozdilech, ruznych pohledech na svet i zivot. S.Zindulka predvedl vynikajici vykon, M.Hadek mu byl velmi zdatnym sekundantem. Pro me prekonana ocekavani a velmi mily zazitek. Naprosta spokojenost.
(zadáno: 19.6.2016)
Evžen Oněgin - Městská divadla pražská: 90 %
Posledni dve letosni premiery se MDP obzvlaste vydarily! Byla jsem naprosto pryc z nadherneho vizualu, ta scena, prace se svetlem, kostymy - krasa. Hudba take potesila (The Prodigy?? No, fakt!!). Moc me potesil text ve versich, mozna to neni uplne pro kazdeho, ale poslouchalo se to vyborne. Cele predstaveni je navic svizne, zivelne, dokaze udrzet divakovu pozornost na maximu. Nejvetsi pochvalu zaslouzi J.Hana a P.Tenorova v hlavnich rolich, oba drzeli moc dobre tempo. Pro me velmi mile prekvapeni na konci sezony a jistota navstevy v sezone pristi :-)
(zadáno: 17.6.2016)
Expres na západ - Divadlo Ungelt: 80 %
Byla jsem na rozpacich, dat nizsi hodnoceni za prvni polovinu, ktera je textem trochu tezkopadna a kvuli mnozstvi vyrcenych myslenek ma problem udrzet divakovu stoprocentni pozornost? Nebo vyssi hodnoceni za druhou cast, ktera je jako z jineho sveta. Text je udernejsi, sviznejsi, vic se ukazou emoce ... Vyssi a casem mozna i pridam. R.Holub i F.Nemec podali vyborne vykony, vzhledem k obsahlosti a slozitosti textu opravdu smekam. Z monologu pana Nemce o marnosti zivota mi behal mraz po zadech. Nejen kvuli narocnemu textu bych hru videla rada jeste jednou.
(zadáno: 16.6.2016)
Nevzdávej to - Divadlo na Vinohradech: 60 %
Autorovo jmeno pro me bylo velkym lakadlem, videla jsem predstaveni Skylight, ktere pro me zustava neprekonanou konverzackou a vybornou studii charakteru a kritikou doby. Cekala jsem neco obdobneho, ale postavy tu vyznely dost plose. Prilis dlouhym dialogum chybel svih, melo se vyrazne kratit. Par scen bylo vydarenych, predevsim ve druhe polovine, ale vypovedni hodnota nebyla valna. Za pochvalu ale stoji hudba a vykon civilni K.Brozove, Z.Vejvodove a T.Dastlika. Celkovy dojem ale spise horkosladky.
(zadáno: 16.6.2016)
Smrt a dívka - Divadlo Ungelt: 90 %
Setkat se po letech tvari v tvar s minulosti muze byt bolestiva a tryzniva zalezitost. Ma zena v takove situaci pravo na odplatu vuci cloveku, ktery ji mucil a znasilnoval? Otazka odpovednosti, odplaty a spravedlnosti ve strhujicim provedeni. L.Stepankova naprosto zari, T.Dastlik a P.Stach jsou ji rovnocenymi partnery. Jedine co musim vytknout je uplne zbytecna prestavka, zbytecne vytrhava divaka z koncentrace a kouskuje jinak vyborne vystavenou atmosferu. Pochvalit musim i scenu a predevsim zajimavou hru se svetlem.
(zadáno: 8.6.2016)
Mnoho povyku pro nic - Divadlo v Dlouhé: 70 %
Bylo to hrave, preneseni do soucasnosti me bavilo, kostymy a scena super. Pochvalila bych predevsim M.Nemce a J.Vondracka, tihle dva jsou vyborni komici a tyhle role jim evidentne sedly. E.Hacurova tez potesila. Bez ceho bych se ovsem urcite obesla jsou postavy strazniku - pardon, ale tomuhle tleskat na otevrene scene?? To uz bylo opravdu lacine. Nastesti mi to vysledny dojem nezkazilo.
(zadáno: 7.6.2016)
Strýček Váňa - Městská divadla pražská: 80 %
85%
Krom nadherne sceny a vymazlenych kostymu, coz trkne kazdeho na prvni dobrou, jsou nejvetsim kladem predstaveni V.Fridrich a A.Prochazka. Panove na sebe slysi, jsou sehrani a dnes podali vyborne vykony. Moc se mi libila i N.Horakova. Tahle hra o nenaplnenych snech, promarnenem zivotu a vire, ze jednou bude lip, se Rokoku opravdu povedla.
(zadáno: 4.6.2016)
Naši furianti - Národní divadlo: 80 %
85%
Pro me strasne mile prekvapeni, takova klasika, kterou si predstavuju na prknech Narodniho. Moc me potesilo, ze nedoslo k zadnym modernizacim, text zustal v nareci a ackoli byla derniera asi o trochu volnejsi (herci si ji evidentne uzivali), tak nedoslo k zadnemu nepatricnemu zlehceni. Moc se mi libila scena venkova, hudba (ty sbory!) a obsazeni asi nema cenu komentovat :). Dekovacka pak uz byla jen povestnou tresinkou.
(zadáno: 2.6.2016)
Molly Sweeney - Městská divadla pražská: 70 %
Zajimave resena hra, citlive interpretovana s dojemnym zaverem. Celkova myslenka se mi moc libila, klidne tempo bylo prijemnou zmenou. Chvalim D.Batulkovou i oba pany, kteri ji zdatne sekundovali.
(zadáno: 30.5.2016)
8 GB tvrdýho porna - Divadlo Letí: 50 %
Textem bohuzel trochu slaba hra. A.Polivkova i P.Vanek byli dobri, jejich projev i proziti pribehu se mi libilo, ale cela hra mi neprisla prilis poutava. A jak uz zaznelo v jinem komentari, oba predstavitele byli na tyhle typy postav moc sympaticti. Za pochvalu stoji napad se scenou (bohuzel zustalo jen u napadu), na velkem jevisti byla trochu neprakticka - z boku hlediste nebylo prilis videt.
(zadáno: 29.5.2016)
Návrat mladého prince - Vršovické divadlo MANA: 60 %
Ackoli nejsem moc velkym priznivcem Maleho prince, tady me zaujal predevsim napad a provedeni. Bylo to uprimne, predevsim od hercu s Downovym syndromem. Mile predstaveni ...
(zadáno: 29.5.2016)
Regulace intimity - 11:55: 90 %
Velmi intimni a citliva zpoved jedne generace. Bylo prijemne slyset, ze nekdo miluje stejne veci, boji se stejnych veci, mrzi ho podobne krivdy a doufa v to same. Byla to sice zpoved nekolika hercu, ale vypovidalo to mnohe i o ostatnich. Divak mel moznost ztotoznit se a sam rekapitulovat. Zanechalo to ve mne hlubsi dojem, nez jsem cekala - dojemne, citlive, zabavne, necekane opravdove.
(zadáno: 23.5.2016)
Z prachu hvězd - Národní divadlo: 60 %
65%
Prekvapeni v podobe obcas zabavneho pocinu. Ani jsem necekala, ze bych se mohla i pobavit. Kladem predstaveni jsou jiste herecke vykony, predevsim P.Spalkove, ale ani ostatni herecky nezaostavaly. J.Hartl mi moc do hry nepasoval, ale to byla spis chyba postavy. Pozdejsim kamenem urazu se stal sam text, prvni dve tretiny utekly celkem svizne, ale posledni cast uz se dost tahla, opakovala a z predchoziho dojmu toho moc nezustalo. Ale urcite nelituji navstevy tehle hry o (ne)osamelosti.
(zadáno: 17.5.2016)
Vražedný pátek - Divadlo v Řeznické: 80 %
Velmi silna hra s hutnou atmosferou. S.Zindulka podal strhujici vykon, J.Zindulka nezaostaval. Oba herci na sebe skvele "slyseli". Musim pochvalit i zpracovani sceny, zvlast dotvareni retrospektiv pomoci promitani se mi velmi libilo.
(zadáno: 5.5.2016)
Lhář - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Skoda tech nekolika hluchych mist, ale jinak absolutni zabava a spokojenost. Predstaveni stoji na vykonu J.Vondracka, ktery je naprosto fenomenalni a skvele zurocil svuj komedialni talent! Jeho zaverecny monolog radim velmi vysoko v zebricku toho nejlepsiho, co jsem v komediich videla. Moc potesilo i zasazeni do soucasnych Benatek, at uz turisty, napisem na zdi nebo motorovym clunem. Hra si presto ponechala nadech romantiky, ktery neodmyslitelne patri ke karnevalu. Potesili i P.Tesar a J.Wohanka ... Srknu si krapet frappe a pokusim se neudusit pri vzpomince na eskalatory :-D Vyborne!
(zadáno: 30.4.2016)
Obtížný problém - Divadlo NaHraně: 70 %
75%
Dej pro me nebyl novinkou, videla jsem hru v ramci prenosu NT Live, ale tesila jsem se na hru v cestine, i kdyz v podobe scenickeho cteni. Potesila scena, ktera se svetelnymi prvky celkem podobala britskemu provedeni, ale nekopirovala. Navic vyuziti rekvizit i prostoru bylo velmi dobre. Z hercu zaujali Z.Velen a B.Vyskocilova, ktera se typove na postavu Hilary hodila.
(zadáno: 29.4.2016)
Hodina před svatbou - Městská divadla pražská: 70 %
Prijemne prekvapeni v podobe velmi hutne inscenace. Cekala jsem podobne silnou hru, trochu mi to tematem pripomnelo Zazrak v cernem dome v DnZ. P.Stepanek podal velmi solidni vykon, ale asi nejvic zaujal J.Hana, ktery zahral skutecne odpudivou postavu bezchybne. Skoda, ze nekolik veci nebylo vic vysvetleno a nebyl treba odhalen puvod postavy M.Malkove, takhle jsem mela problem ji porozumet.
(zadáno: 29.4.2016)
Král Lear - Městská divadla pražská: 70 %
U inscenace bych asi nejvice pochvalila scenu, kdy se hralo na nekolika urovnich, hudbu, ktera byla uplne vynikajici a skvele podtrhovala atmosferu, a napad s malymi holcickami. Z hercu zaujal predevsim A.Prochazka, V.Dvorak a M.Malkova. J.Vlasak se mi nejvice libil spis ke konci hry.
(zadáno: 27.4.2016)
Vlčí jáma - Divadlo v Dlouhé: 60 %
65%
H.Cermakova zaslouzi smeknout za ztvarneni tety Klary, kterou opravdu zahrala velmi presvedcive. J.Vondracek zdatne sekundoval, V.Lazorcakova byla dost upozadena. Po vizualni strance vynikajici, hudba tez mimoradna. Ale s textem a premirou metafor jsem mela trochu problem. Nicmene atmosfera byla vystavena zdarile, postupne procitnuti Roberta a stupnujici se despotismus Klary byly velmi sugestivni.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>