Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 29.3.2014)
Ackoli stejne hodnoceni dostala i Tramvaj v CK, tady jsou k tomu trochu jine duvody. Z.Slavikova me bavila predevsim v prvni polovine, ale druhou jsem ji prilis neverila. L.Zackova se proste daleko "lepe" zblaznila a jeji vykon byl presvedcivejsi. Naopak Stanley M.Stranskeho byl vynikajici, jemu jsem nemela problem uverit cokoli. Jeho spolecne sceny s Blanche byly neuveritelne silne. Zbytek hercu zdatne sekundoval, s nimi jsem byla spokojena. Jako obrovsky klad hry hodnotim hudbu, ze ktere mi misty behal mraz po zadech.
(zadáno: 12.6.2015)
K.Dobry vynikajici v roli genialne sileneho (silene genialniho??) Vincenta, F.Nemec hraje lehce, uveritelne a prirozene. Nadherny text, ktery vas vtahne, takze se spolu s Vincentem nejdrive upnete k nadeji, ze se dostanete z toho tyrajiciho bileho ustavu, abyste nakonec rezignovali stejne jako on. Pusobive, mozna skoda velkeho jeviste Nove sceny, kde je vyuzit minimalni prostor. V Kolowratu muselo dojit komornejsim prostredim k jeste vetsimu vtazeni do deje.
(zadáno: 7.4.2013)
Vyborna hudba, i kdyby nic jineho, tak stoji za to jit si ji poslechnout ;) Ale ono se najdou i dalsi veci, minimalne podmanivy Stanislav Majer ...
(zadáno: 13.2.2015)
Vizualni lahudka, hudebne takrka dokonale, herecky presne. Skoda delsiho zacatku a na muj vkus az moc divokeho konce. Silne tema v netradicnim (ale rozhodne ne spatnem) provedeni. Ve vysledku jsem spokojena. Zvlast unesena jsem byla ze sceny Blandiny s Lazarem. No, a na Marienky se nesmi zapomenout ;-)
(zadáno: 29.6.2014)
85%
Hra o beznadejnem, marnem cekani na nekoho, kdo by mohl dat zivotu smysl a udelat ho lepsim. Predlohu jsem si matne pamatovala ze skoly, ale cekala jsem spis neco ryze smutneho a zoufaleho. Tady byl ten smutek a zoufalstvi balen pod humor, se kterym jsem vlastne ani nepocitala. Navic vykony vsech hercu, at uz ustredni dvojice Davidu Mataska a Prachare, tak jim sekundujici O.Pavelka, vytahly hru o par stupinku vys. Neda se ubranit myslence, ze se na podiu sesla parta kamaradu, z jejich sehranosti a improvizaci to primo ciselo. Odchazela jsem prijemne prekvapena a s moc dobrym dojmem.
(zadáno: 12.11.2014)
Dlouhe, narocne, vyborne. Atmosfera by se dala krajet, ale trochu me mrzelo, ze se do nekterych temat nekouslo vic (treba zapletka revoluce me vazne bavila). Musim vyzdvihnout vykony M.Nemce a M.Zoubkove, ti me vazne dostali do kolen. A co nesmim vynechat - krasna a pusobiva hudba.
Rada bych si tohle predstaveni zopakovala, jen to neni zabava na dvoje zhlednuti v tydnu.
(zadáno: 29.3.2014)
85%
Cerna komedie, ktera obcas pekne zamrazi. Tak jak by spravny sever mel. M.Dlouhy jako vzdy nemel chybu, Z.Onufrakova byla vynikajici (opravdu me prekvapila, ale nesmirne jsem si ji uzila). Zbytek hercu zdatne sekundoval. Moc se mi libily kulisy (vytah me skutecne prekvapil) a hudba byla sama o sobe na jednicku s hvezdickou :-)
(zadáno: 7.4.2013)
Tato hra mi byla doporucovana jako vynikajici. Nemohu nesouhlasit, i kdyz ve mne nezanechala takovy dojem, jaky bych od vynikajici hry ocekavala. Dvojice Taclik/Dulava byla opravdu skvela, Michal Pavlata jim velice zdatne a humorne sekundoval, bohuzel Ladka Nergesova mi tam nesedela :-/ Rodinne vazby bratru, kteri na tom nakonec nebyli tak spatne a knez, ktery doufal, ze uz na tom nebudou hur. Vrele doporucuji :)
(zadáno: 4.6.2016)
85%
Pro me strasne mile prekvapeni, takova klasika, kterou si predstavuju na prknech Narodniho. Moc me potesilo, ze nedoslo k zadnym modernizacim, text zustal v nareci a ackoli byla derniera asi o trochu volnejsi (herci si ji evidentne uzivali), tak nedoslo k zadnemu nepatricnemu zlehceni. Moc se mi libila scena venkova, hudba (ty sbory!) a obsazeni asi nema cenu komentovat :). Dekovacka pak uz byla jen povestnou tresinkou.
(zadáno: 16.4.2013)
85%
Hru jsem videla uz velmi davno a nedala jsem ji moc dobre hodnoceni. Po cca 8 letech jsem si to zopakovala a musim jit nutne nahoru. Nejenze jsem si vic uzila samotny text, ale hudebni cisla byla jednim slovem genialni. J.Vondracek je neskutecny!! Ustredni dvojice spoluzacek Velika/Lokajova me sice prilis nepresvedcila, ale zbytek ucinkujicich dotahoval, co se dalo, a doopravdy me bavil. Takze zvysuji hodnoceni a zpetne si budu asi vycitat, ze jsem na hru nesla driv znovu.
(zadáno: 18.1.2015)
(zadáno: 7.1.2014)
75% za predstaveni, vazne jsem se bavila. Tech zbylych 5% za to leknuti z namirene zbrane Michala Dlouheho ;-)
Hlavne musim vyzdvihnout pany herce za skvelou sehranost napriklad pri "kolecku" piti panaku. A take za naprosto lidske nekolikere odbourani, ktere vzhledem ke komedialnosti ani nerusilo, naopak si vyslouzilo potlesk navic :-) Odchazela jsem v dobre nalade, s umevem na rtech a to je prece duvod, proc se do divadla chodi. Takze za me spokojenost :-)
(zadáno: 29.6.2014)
(zadáno: 13.3.2016)
Vynikajici hororove ladena parodie na britske spionazni filmy. Ta atmosfera 30.let se DD povedla navodit na jednicku, at uz kostymy, hudbou nebo moc peknou scenou. Herecke vykony musim vyzdvihnout vsechny, J.Pleslovi ten anglicky gentleman neuveritelne sednul, S.Babcakova bavila jako femme fatale a V.Neuzil s D.Novotnym vyborne preskakovali mezi zmenami roli (mezi kterymi se nasli paradni momenty). Po prestavce to sice trosku drhlo, ale zaver opet dotazeny, takze celkove velka spokojenost.
(zadáno: 23.6.2016)
85%
Velmi dojemny a citlive zpracovany pribeh o osamelosti, odpusteni, mezigeneracnich rozdilech, ruznych pohledech na svet i zivot. S.Zindulka predvedl vynikajici vykon, M.Hadek mu byl velmi zdatnym sekundantem. Pro me prekonana ocekavani a velmi mily zazitek. Naprosta spokojenost.
(zadáno: 7.4.2013)
Me tahle hra proste bavi. Je to skvele ujeta zabava, provedeni je originalni. Ke konci tempo mozna trochu pokulhava, ale hra neni zbytecne natahovana, takze se divak nestihne zacit nudit. Navic se na tohle predstaveni da chodit opakovane a stejne se budete porad dobre bavit. Vsichni si prijdou na sve ;)
Kabaretni vystupy rozproudi uz tak dobrou zabavu a nektere hlasky se opravdu vryji do pameti a pote i do bezneho zivota, coz se dalo cesat ;)
Moje srdecni zalezitost :)
(zadáno: 24.4.2015)
Trochu hrubsi humor, ale co na tom?? Do studia se tohle naramne hodilo, komorni prostor, par lordu z vyssi spolecnosti a jejich zabava ... A nase rozhodne taky ;-)
(zadáno: 7.4.2013)
Od hry, ktera se odehrava v hospode (a po zaviracce) asi nema cenu ocekavat nejake hlubokomyslne zkoumani nekonecna vesmiru, nybrz filosofovani nad nesmrtelnosti chrousta. A tak to byva, i kdyz si jdeme skutecne sednout do hospody a po zaviracce zjistime, ze jeste neni vsechno dopito, tudiz nema cenu odchazet domu ;) Vzdyt toho jeste tolik nebylo receno :)
S hrou jsem byla vice nez spokojena, velice se mi libila a nejen za "Te noci rijnove" v podani Igora Chmely prihazuji vrele doporuceni ;)
(zadáno: 25.3.2017)
Atmosfericky zazitek. Byla jsem pripravena na hodne vnitrnich monologu, chtelo to cistou a odpocatou hlavu, ale ten narocny text za to stoji. Ovsem co nadchne snad kazdeho je reseni sceny. Asi nejde vyzdvihnout jediny moment, scena, svetla, kostymy i vlny na mori - naprosto uchvatne scenicke provedeni. Z hercu musim predevsim pochvalit H.Dvorakovou a M.Nemce, ale ani dalsi ucinkujici se nenechali zahanbit. Velmi narocna hra, ale stoji za videni.
(zadáno: 16.4.2013)
Lucie Zackova naprosto ovladla jeviste. S jeji Blanche jsem nemela problem se szit a jeji cesta az na samotne dno byla pro me zcela uveritelna. Jan Hajek jako Stanley ji byl rovnocenym souperem. Obzvlaste jejich spolecne sceny me bavily nejvic. Marika Prochazkova byla prijemnym prekvapenim. Ostani herci spis nedostali tolik prostoru, aby se mohli naplno predvest.
(zadáno: 20.3.2016)
85%
Po dlouhe dobe opet velke divadlo! Ustredni dvojice J.Dvorak/O.Brousek na sebe vyborne slysela, z Brouska srsela neuveritelna energie, Dvorak neslezl z podia a podal vynikajici vykon. Moc se mi libila scena - zavery obou polovin byly nejen vizualne skvele. Moc velka spokojenost.
(zadáno: 20.6.2015)
Konecne jsem se dockala Moliera, ktery se nejvic priblizil mym predstavam :-) Textu se neda nic vytknout, scena a kostymy byly pekne a napadite, hudba se mi tradicne libila, herci v cele s F.Capkou a E.Josefikovou byli vyborni (obzvlaste Capka, ten se skutecne vyradil). Par scen by zaslouzilo zkratit, ale celkove naprosta spokojenost.
(zadáno: 27.5.2015)
Bizardni, komicke, k zamysleni ... To byl proste ulet ;-) J.Vondracek, M.Nemec, M.Taborsky uplne vynikajici, kostymy, scena skvele ...
Po druhem videni, kdy me uz tolik neodpoutaval vizual, jsem si daleko vic vychutnala text. Nejenze se ta stara cestina krasne posloucha, ale cela hra nuti cloveka k zamysleni. Na par studentech ma sanci projit si i svoje skolni idealy o vlastni budoucnosti. Velmi dobra hra a ve vysledku silne tema.
(zadáno: 25.3.2017)
Velke prekvapeni v podobe inteligentni komedie, ktera dokaze zajimave a prekvapive pointovat situace. Navic ma predstaveni svih, neubira se na tempu a gradace je naprosto presna. Situace s postupnym vytahovanim jednoho kostlivce za druhym jsou snadno uveritelne a presne zvladnute. Z hercu byl malicko vyraznejsi J.Dolansky, ktery tuto roli zvladl bravurne. Moc potesila J.Janekova ml., hlavne v zaveru. Ostatni herci nezaostavali. Vrele doporuceni, tohle je konecne vkusna zabava a pro me asi zatim nejlepsi predstaveni d.Verze.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>