Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 10 % (30)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (44)
Helena Grégrová: 12 % (125)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 7.4.2013)
Vyborna hudba, i kdyby nic jineho, tak stoji za to jit si ji poslechnout ;) Ale ono se najdou i dalsi veci, minimalne podmanivy Stanislav Majer ...
(zadáno: 16.4.2013)
Lucie Zackova naprosto ovladla jeviste. S jeji Blanche jsem nemela problem se szit a jeji cesta az na samotne dno byla pro me zcela uveritelna. Jan Hajek jako Stanley ji byl rovnocenym souperem. Obzvlaste jejich spolecne sceny me bavily nejvic. Marika Prochazkova byla prijemnym prekvapenim. Ostani herci spis nedostali tolik prostoru, aby se mohli naplno predvest.
(zadáno: 29.6.2014)
(zadáno: 16.4.2013)
85%
Hru jsem videla uz velmi davno a nedala jsem ji moc dobre hodnoceni. Po cca 8 letech jsem si to zopakovala a musim jit nutne nahoru. Nejenze jsem si vic uzila samotny text, ale hudebni cisla byla jednim slovem genialni. J.Vondracek je neskutecny!! Ustredni dvojice spoluzacek Velika/Lokajova me sice prilis nepresvedcila, ale zbytek ucinkujicich dotahoval, co se dalo, a doopravdy me bavil. Takze zvysuji hodnoceni a zpetne si budu asi vycitat, ze jsem na hru nesla driv znovu.
(zadáno: 7.1.2014)
75% za predstaveni, vazne jsem se bavila. Tech zbylych 5% za to leknuti z namirene zbrane Michala Dlouheho ;-)
Hlavne musim vyzdvihnout pany herce za skvelou sehranost napriklad pri "kolecku" piti panaku. A take za naprosto lidske nekolikere odbourani, ktere vzhledem ke komedialnosti ani nerusilo, naopak si vyslouzilo potlesk navic :-) Odchazela jsem v dobre nalade, s umevem na rtech a to je prece duvod, proc se do divadla chodi. Takze za me spokojenost :-)
(zadáno: 29.3.2014)
Predstaveni dvou hercu, M.Stranskeho a D.Sitka, me opravdu bavilo. Sla jsem filmem nepolibena, tudiz jsem si uzila premieru, a ta ani v nejmensim nezklamala.
Skoda jen prilisneho "kouskovani" scen. Nejak jsem mela problem vzit se poradne do tech kratkych sekvenci. Ale chemie mezi ustredni dvojici fungovala bezchybne, coz kvituji s povdekem. Standing ovation bylo zcela zaslouzena a predstaveni rozhodne doporucuji.
(zadáno: 29.3.2014)
Ackoli stejne hodnoceni dostala i Tramvaj v CK, tady jsou k tomu trochu jine duvody. Z.Slavikova me bavila predevsim v prvni polovine, ale druhou jsem ji prilis neverila. L.Zackova se proste daleko "lepe" zblaznila a jeji vykon byl presvedcivejsi. Naopak Stanley M.Stranskeho byl vynikajici, jemu jsem nemela problem uverit cokoli. Jeho spolecne sceny s Blanche byly neuveritelne silne. Zbytek hercu zdatne sekundoval, s nimi jsem byla spokojena. Jako obrovsky klad hry hodnotim hudbu, ze ktere mi misty behal mraz po zadech.
(zadáno: 29.3.2014)
85%
Cerna komedie, ktera obcas pekne zamrazi. Tak jak by spravny sever mel. M.Dlouhy jako vzdy nemel chybu, Z.Onufrakova byla vynikajici (opravdu me prekvapila, ale nesmirne jsem si ji uzila). Zbytek hercu zdatne sekundoval. Moc se mi libily kulisy (vytah me skutecne prekvapil) a hudba byla sama o sobe na jednicku s hvezdickou :-)
(zadáno: 29.6.2014)
85%
Hra o beznadejnem, marnem cekani na nekoho, kdo by mohl dat zivotu smysl a udelat ho lepsim. Predlohu jsem si matne pamatovala ze skoly, ale cekala jsem spis neco ryze smutneho a zoufaleho. Tady byl ten smutek a zoufalstvi balen pod humor, se kterym jsem vlastne ani nepocitala. Navic vykony vsech hercu, at uz ustredni dvojice Davidu Mataska a Prachare, tak jim sekundujici O.Pavelka, vytahly hru o par stupinku vys. Neda se ubranit myslence, ze se na podiu sesla parta kamaradu, z jejich sehranosti a improvizaci to primo ciselo. Odchazela jsem prijemne prekvapena a s moc dobrym dojmem.
(zadáno: 12.11.2014)
Dlouhe, narocne, vyborne. Atmosfera by se dala krajet, ale trochu me mrzelo, ze se do nekterych temat nekouslo vic (treba zapletka revoluce me vazne bavila). Musim vyzdvihnout vykony M.Nemce a M.Zoubkove, ti me vazne dostali do kolen. A co nesmim vynechat - krasna a pusobiva hudba.
Rada bych si tohle predstaveni zopakovala, jen to neni zabava na dvoje zhlednuti v tydnu.
(zadáno: 18.1.2015)
(zadáno: 18.1.2015)
85% a tech 5% je za prostor Jatek, kam se tahle inscenace vyborne hodila.
Osobne ocenuji M.Nemce a J.Plouhara, kteri se vyborne doplnovali. Fyzicky narocne, ale zvladnute s prehledem ...
(zadáno: 13.2.2015)
Vizualni lahudka, hudebne takrka dokonale, herecky presne. Skoda delsiho zacatku a na muj vkus az moc divokeho konce. Silne tema v netradicnim (ale rozhodne ne spatnem) provedeni. Ve vysledku jsem spokojena. Zvlast unesena jsem byla ze sceny Blandiny s Lazarem. No, a na Marienky se nesmi zapomenout ;-)
(zadáno: 15.4.2015)
85%
Moderne pojata klasika, proc ne? Ja mam tyhle novoty rada, vetsinou mi sednou, stejne tak Hamlet ve Svandovi. Tradicne chvalim hudbu (jeste se mi snad nestalo, ze by se ve Svandaku nevyvedla hudba k predstaveni) a scenu. Z hercu se mi moc libil zivelny P.Dergel, P.Hrebickova, Z.Onufrakova. Nektere sceny bych osobne vypustila (treba zaverecnou), ale jinak spokojenost.
(zadáno: 24.4.2015)
Trochu hrubsi humor, ale co na tom?? Do studia se tohle naramne hodilo, komorni prostor, par lordu z vyssi spolecnosti a jejich zabava ... A nase rozhodne taky ;-)
(zadáno: 25.5.2015)
85%
Tohle vazne stalo za cestu z Prahy. Hra se mi libila od minimalisticke sceny, pres kostymy, hudbu, provedeni, az po vykony. Tem hereckym vevodil M.Konig, ktery opravdu tahnul od zacatku do konce. Moc rada jsem videla opet A.Streblovou. Role fotografa/vypravece byla skvelym napadem. Predstaveni mohu jen doporucit, vyplati se za nim i cestovat :-)
(zadáno: 27.5.2015)
Bizardni, komicke, k zamysleni ... To byl proste ulet ;-) J.Vondracek, M.Nemec, M.Taborsky uplne vynikajici, kostymy, scena skvele ...
Po druhem videni, kdy me uz tolik neodpoutaval vizual, jsem si daleko vic vychutnala text. Nejenze se ta stara cestina krasne posloucha, ale cela hra nuti cloveka k zamysleni. Na par studentech ma sanci projit si i svoje skolni idealy o vlastni budoucnosti. Velmi dobra hra a ve vysledku silne tema.
(zadáno: 12.6.2015)
K.Dobry vynikajici v roli genialne sileneho (silene genialniho??) Vincenta, F.Nemec hraje lehce, uveritelne a prirozene. Nadherny text, ktery vas vtahne, takze se spolu s Vincentem nejdrive upnete k nadeji, ze se dostanete z toho tyrajiciho bileho ustavu, abyste nakonec rezignovali stejne jako on. Pusobive, mozna skoda velkeho jeviste Nove sceny, kde je vyuzit minimalni prostor. V Kolowratu muselo dojit komornejsim prostredim k jeste vetsimu vtazeni do deje.
(zadáno: 20.6.2015)
Konecne jsem se dockala Moliera, ktery se nejvic priblizil mym predstavam :-) Textu se neda nic vytknout, scena a kostymy byly pekne a napadite, hudba se mi tradicne libila, herci v cele s F.Capkou a E.Josefikovou byli vyborni (obzvlaste Capka, ten se skutecne vyradil). Par scen by zaslouzilo zkratit, ale celkove naprosta spokojenost.
(zadáno: 13.3.2016)
85%
At uz se jedna o osudy, ktere clovek alespon okrajove zna, nebo ty uplne nezname, strhnou vas vsechny. Ocenuju, ze se hra uvadi v malem studiu SD, jeste vice se ji povedlo vtahnout vas do atmosfery. Osobne jsem odchazela uplne paf z toho, co jsem videla a jak uveritelne dokazaly vsechny herecky zahrat mnohdy nelehke pasaze. Vyzdvihnout jen jednu nedokazu, vzajemne se skvele doplnovaly a jedna bez druhe by to asi tak dobre neutahly. Opravdu pusobiva hra, vrele doporucuji.
(zadáno: 13.3.2016)
Vynikajici hororove ladena parodie na britske spionazni filmy. Ta atmosfera 30.let se DD povedla navodit na jednicku, at uz kostymy, hudbou nebo moc peknou scenou. Herecke vykony musim vyzdvihnout vsechny, J.Pleslovi ten anglicky gentleman neuveritelne sednul, S.Babcakova bavila jako femme fatale a V.Neuzil s D.Novotnym vyborne preskakovali mezi zmenami roli (mezi kterymi se nasli paradni momenty). Po prestavce to sice trosku drhlo, ale zaver opet dotazeny, takze celkove velka spokojenost.
(zadáno: 20.3.2016)
V prvni rade divaka zaujme velmi chytry text, ktery je zabalen do kabatu ponekud obhroubleho (ale ne lacineho) humoru. Ve druhe ho pak dostane intimita tematu a hloubka, do ktere se kazda z postav dostava. Da se za jeden maly velky problem schovat neuspech a vsechny zivotni utrapy nebo je tahle "situace" jejich puvodcem? Klobouk dolu pred vsemi pany, jak se s timto tematem popasovali, vsichni se bezvadne doplnovali. Ackoli se divak hodne nasmeje, takova sranda to ve vysledku neni. Presto stoji za videni ... Nejedno :-)
(zadáno: 20.3.2016)
85%
Po dlouhe dobe opet velke divadlo! Ustredni dvojice J.Dvorak/O.Brousek na sebe vyborne slysela, z Brouska srsela neuveritelna energie, Dvorak neslezl z podia a podal vynikajici vykon. Moc se mi libila scena - zavery obou polovin byly nejen vizualne skvele. Moc velka spokojenost.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>