Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)
Kateřina Jírová: 12 % (21)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 23.4.2016)
Zabiják Joe - Divadlo Kalich: 70 %
Ano, bavila jsem se, cerneho humoru tam opravdu nebylo malo, ale spis jsem cekala, jak moc spatne to nakonec dopadne. Chvalim scenu, ktera byla dobre vyresena, hudba tez potesila. Vsichni panove na scene valeli, ale celkove zazarila nejvic A.Fialova. Tahle komedie je opravdu sazkou na jistotu, zvlaste diky lakavemu obsazeni.
(zadáno: 20.4.2016)
Baal - Švandovo divadlo: 50 %
Baal jsem si dle anotace predstavovala uplne jinak, takhle sel totalne mimo me. At uz textem, ktery byl dle meho hodne tezkopadny, tak i pribehem a takovym divnym bezcasim (krom pribehu mi tam chybela treba i motivace nekterych postav). Pochvalila bych atmosferickou hudbu (ta se mi moc libila - v SD skoro jiz pravidlo) a praci se scenou, kdy tvurci vyuzili malicke studio na jednicku. Herecky to bylo zvladnute dobre, ale ja se v postavach ztracela, pac se jaksi jeden herec chopil klidne tri postav a ... Ne, to nema cenu, na me to bylo proste az moc velky "umeni".
(zadáno: 20.4.2016)
Kolega Mela Gibsona - Divadelní spolek Frída: 70 %
75%
Tragikomicka one man show o herci jedne role. Ve sve podstate smutny pribeh herce, ktery po skonceni sve "zivotni inscenace" nevedel, kam se vrtnout.
V hlavni, a vicemene jedine, roli zaril M.Trnavsky. Klobouk dolu pred jeho poletovanim po jevisti, utahl to vyborne.
Inscenaci se neda uprit par doopravdy libovych foru, ktere mi vyloudi usmev na rtech jeste ted, ale taky se ji neda nevytknout par hluchych mist a zbytecnou zaverecnou zpivanou pasaz. Ale jako oddychovka to funguje bezvadne.
(zadáno: 19.4.2016)
Noc bohů / Pacient doktora Freuda - Komorní činohra: 70 %
Noc bohu byla zpocatku spis rozpacita, ale konec vysledny dojem zvedl. Najednou v divakovi vzbudil spis mrazeni v zadech.
Pacient doktora Freuda splnil ocekavani, hlavne diky M.Rumlovi, ktery se v roli Hitlera doslova vyradil. Potesila i M.Malkova.
(zadáno: 12.4.2016)
Muži ve zbrani aneb Celá Zeměplocha jest jevištěm! - Divadlo Aqualung: 60 %
65%
Prijemna, mila oddychovka, nektere forky byly opravdu vypecene, soubor se paradne doplnoval a az na nekdy moc rychle prestavovani kulis, to byla pohoda. Po narocnem pracovnim dni idealni :-)
(zadáno: 11.4.2016)
Dabing Street - Dejvické divadlo: 90 %
Tema silne a provedeni velmi presvedcive. M.Mysicka byl neuveritelne uveritelny (a bohuzel ani moc prehnany), H.Cermak take velmi zaujal. Celkove velmi silny divadelni zazitek, obzvlaste druha pulka, ktera je pochmurnejsi a vlastne jen cekate, jak moc spatne to skonci. A musim pochvalit velmi dobre zvolenou hudbu.
(zadáno: 31.3.2016)
Richard III. - Divadelní spolek Kašpar: 90 %
Mimoradne uvedeni, ale se vsi paradou. Smekam pred vykony vsech hercu, v cele s vynikajicim J.Potmesilem.
(zadáno: 20.3.2016)
Amadeus - Divadlo na Vinohradech: 80 %
85%
Po dlouhe dobe opet velke divadlo! Ustredni dvojice J.Dvorak/O.Brousek na sebe vyborne slysela, z Brouska srsela neuveritelna energie, Dvorak neslezl z podia a podal vynikajici vykon. Moc se mi libila scena - zavery obou polovin byly nejen vizualne skvele. Moc velka spokojenost.
(zadáno: 20.3.2016)
Oblomov - Divadlo v Dlouhé: 70 %
75%
Zacnu od pro me nejvetsiho zaporu predstaveni a to je delka. Urcite by se dalo kratit, ke konci prvni poloviny uz mi prislo, ze se situace ponekud opakovaly a prilisna popisnost ubirala na spadu. Ale jinak si nemohu stezovat. M.Istenik v hlavni roli prijemne prekvapil, skvele mu sekundoval J.Vondracek a J.Meduna. Hudba se moc povedla a ocenuji nasazeni vsech 6 hercu - zvladli vsechny ulohy, vcetne cvrlikani ptactva :-) ... Za me velmi prijemne prekvapeni.
(zadáno: 20.3.2016)
Irská kletba - Komorní činohra: 80 %
V prvni rade divaka zaujme velmi chytry text, ktery je zabalen do kabatu ponekud obhroubleho (ale ne lacineho) humoru. Ve druhe ho pak dostane intimita tematu a hloubka, do ktere se kazda z postav dostava. Da se za jeden maly velky problem schovat neuspech a vsechny zivotni utrapy nebo je tahle "situace" jejich puvodcem? Klobouk dolu pred vsemi pany, jak se s timto tematem popasovali, vsichni se bezvadne doplnovali. Ackoli se divak hodne nasmeje, takova sranda to ve vysledku neni. Presto stoji za videni ... Nejedno :-)
(zadáno: 13.3.2016)
39 stupňů - Dejvické divadlo: 80 %
Vynikajici hororove ladena parodie na britske spionazni filmy. Ta atmosfera 30.let se DD povedla navodit na jednicku, at uz kostymy, hudbou nebo moc peknou scenou. Herecke vykony musim vyzdvihnout vsechny, J.Pleslovi ten anglicky gentleman neuveritelne sednul, S.Babcakova bavila jako femme fatale a V.Neuzil s D.Novotnym vyborne preskakovali mezi zmenami roli (mezi kterymi se nasli paradni momenty). Po prestavce to sice trosku drhlo, ale zaver opet dotazeny, takze celkove velka spokojenost.
(zadáno: 13.3.2016)
Pankrác ´45 - Švandovo divadlo: 80 %
85%
At uz se jedna o osudy, ktere clovek alespon okrajove zna, nebo ty uplne nezname, strhnou vas vsechny. Ocenuju, ze se hra uvadi v malem studiu SD, jeste vice se ji povedlo vtahnout vas do atmosfery. Osobne jsem odchazela uplne paf z toho, co jsem videla a jak uveritelne dokazaly vsechny herecky zahrat mnohdy nelehke pasaze. Vyzdvihnout jen jednu nedokazu, vzajemne se skvele doplnovaly a jedna bez druhe by to asi tak dobre neutahly. Opravdu pusobiva hra, vrele doporucuji.
(zadáno: 8.3.2016)
Ze života hmyzu - Oh! Jaká podívaná! - Divadlo Husa na provázku: 50 %
Po vizualni strance velmi povedene, kostymy byly hodne napadite. Ale toho hemzeni bylo trochu moc a hlavne, prislo mi trochu bezcilne. Souhlasim, ze dej byl lehce upozaden, a s tim uz by asi nic nesvedlo ani sebevetsi nasazeni hercu (kteri do toho uz ted sli na 100%).
(zadáno: 4.2.2016)
November - Komorní činohra: 70 %
Prijemny zazitek, ale mozna mi to neprislo tak svizne, jak bych cekala. Ale je fakt, ze dnesni predstaveni mi znacne zkazily neuveritelne divacky v prvni rade, ktere rusily prakticky vsechny kolem. Odnesla to hra, ktera byla jinak velmi dobra, Z.Velen a V.Fridrich podavali velmi dobre a civilni vykony. Velka skoda, ze se jednalo o dernieru, chtela bych tomuhle zpracovani dat jeste jednu sanci ...
(zadáno: 22.1.2016)
Plešatá zpěvačka - Divadelní spolek Kašpar: 60 %
65%
Mozna trochu rozumim tomu tehdejsimu nepochopeni. Po klasictejsim Nosorozci jsem byla trochu rozcarovana, ale proc ne? Opravdu absurdni, ale bavila jsem se ...
(zadáno: 19.12.2015)
Na miskách vah - Městská divadla pražská: 70 %
75%
Tema z povalecneho Nemecka slibovalo opravdu silny pribeh a toho se nam take dostalo. Dialogy byly vedeny presne, gradace byla opravdu dotazena. Po slabsim zacatku to dostalo ty spravne obratky. Sice jsem cekala o nejaky ten zvrat vic, ale to je spis moji zhyckanosti, takhle to bylo vlastne v poradku. Reseni na otazky viny a neviny, jak by se kdo v dane situaci zachoval, to si musi kazdy najit sam ... Vyborne vykony predvedli J.Vlasak a V.Fridrich, moc se mi libila napadita (presto jednoducha) scena a hudba. Ackoli je hra narocna na pozornost, vrele doporucuji, stoji za videni.
(zadáno: 7.11.2015)
Fantom opery - Goja Music Hall: 90 %
Dechberouci ... M.Gemrotova byla vynikajici, M.Vojtko jako Fantom tez nezklamal. Nadherne kostymy, hudebni zazitek, ale ta scena ... Vazne nadhera.
(zadáno: 24.10.2015)
Kdo se bojí Virginie Woolfové? - Městská divadla pražská: 90 %
Hodne drsny, cynicky a depresivni zazitek, kdy mel clovek moznost se nejen zamyslet, ale obcas i zasmat. Ctverice hercu podala skvele vykony, V.Gajerova zahrala vyborne, presto musim vyzdvihnout A.Prochazku, ktery byl naprosto fantasticky. Velice silne a stale uderne predstaveni (prestoze jiz ne tolik sokujici, jako muselo byt v dobe vzniku).
Po druhem videni zvysuji, dnes to bylo opravdu neuveritelne ...
(zadáno: 19.10.2015)
Želary - Městská divadla pražská: 90 %
Ja se na tuhle hru tak tesila. Znala jsem film, ktery ma nadchl, od divadla jsem si slibovala nemene intenzivni zazitek. A dockala jsem se. E.Pacolakova, V.Fridrich, J.Smutna - tohle trio tahlo. Napadite a funkcne vyresena scena, nadherna hudba (ta me na predstaveni vlastne puvodne nalakala). Pozvolne, misty i vtipne, tragicke, krasne. Mam v planu jit alespon jeste jednou ...
(zadáno: 12.8.2015)
Království boží na zemi - Divadlo Ungelt: 70 %
Hre se neda uprit hloubka, ale nektere momenty se mozna mohly dotahnout jeste lepe. Asi jsem cekala trochu vetsi razanci. Ale s videnym jsem jinak spokojena, M.Hofmann a J.Cvancarova vyborni, O.Novak se vyrovnal i s mensim prostorem velmi dobre a byl opravdu uveritelny. Ja se na dalsiho Williamse tesila a ocekavani byla vicemene naplnena :-)
(zadáno: 1.7.2015)
Testosteron - Divadlo Komedie: 70 %
75%
Naprosto vyrovnane vykony, prijemny (lec obhroubly, ale ne prvoplanovy) humor, vypointovane situace, svizne dialogy, osvezujici prolozeni odbornymi "prednaskami". Bavila jsem se, odchazela jsem spokojena. Navic jsme se dnes dockali i prodlouzeni predstaveni (bezmala dve hodinky to melo), takze budu muset zajit i v Praze, abych zjistila, co bylo pridano/natazeno ;-)
(zadáno: 23.6.2015)
Sweet / Sweet / Sweet - Národní divadlo: 10 %
A to pouze za tanecni vystoupeni. Nejenze pondelni predstaveni provazely zmatky, ale co toto bylo? Mam z toho spis pocit, ze pan reziser spojil vsechny vize, ktere se mu nepodarilo uplatnit jinde, a tady se proste vyradil. Uz jsem videla par divocaren na jevisti, ale tohle mi proste nedavalo smysl. Ale budiz, pro me to nebylo, jini divaci se v sale bavili, asi tam to "neco" nasli. Jen je mi trochu smutno videt treba L.Trmikovou, D.Prachare a K.Dobreho v necem podobnem. Na tohle opravdu rada brzy zapomenu.
(zadáno: 20.6.2015)
Teď ne! aneb Na tohle teď není ta pravá chvíle - Činoherní studio Bouře: 70 %
75%
Komedie se vsim vsudy, v cele s nejvetsim komediantem :-D M.Dlouhy proste umi bavit lidi, tady mu prakticky vsichni zdatne sekundovali. Bylo to nenarocne, plne zvratu, clovek se nenudil, presto si odpocinul. To prave na konec tydne.
(A musim to napsat - tohle se mi libilo o 100% vic nez Vim, ze vis, ze vim, ktere mi naskocilo hned o prestavce ;-) Jednoznacne v tomto smeru nenarocnych komedii doporucuji hru CS Boure.)
(zadáno: 20.6.2015)
Misantrop - Švandovo divadlo: 80 %
Konecne jsem se dockala Moliera, ktery se nejvic priblizil mym predstavam :-) Textu se neda nic vytknout, scena a kostymy byly pekne a napadite, hudba se mi tradicne libila, herci v cele s F.Capkou a E.Josefikovou byli vyborni (obzvlaste Capka, ten se skutecne vyradil). Par scen by zaslouzilo zkratit, ale celkove naprosta spokojenost.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>