Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (43)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.4.2016)
75%
Dej pro me nebyl novinkou, videla jsem hru v ramci prenosu NT Live, ale tesila jsem se na hru v cestine, i kdyz v podobe scenickeho cteni. Potesila scena, ktera se svetelnymi prvky celkem podobala britskemu provedeni, ale nekopirovala. Navic vyuziti rekvizit i prostoru bylo velmi dobre. Z hercu zaujali Z.Velen a B.Vyskocilova, ktera se typove na postavu Hilary hodila.
(zadáno: 29.4.2016)
Prijemne prekvapeni v podobe velmi hutne inscenace. Cekala jsem podobne silnou hru, trochu mi to tematem pripomnelo Zazrak v cernem dome v DnZ. P.Stepanek podal velmi solidni vykon, ale asi nejvic zaujal J.Hana, ktery zahral skutecne odpudivou postavu bezchybne. Skoda, ze nekolik veci nebylo vic vysvetleno a nebyl treba odhalen puvod postavy M.Malkove, takhle jsem mela problem ji porozumet.
(zadáno: 29.4.2016)
U inscenace bych asi nejvice pochvalila scenu, kdy se hralo na nekolika urovnich, hudbu, ktera byla uplne vynikajici a skvele podtrhovala atmosferu, a napad s malymi holcickami. Z hercu zaujal predevsim A.Prochazka, V.Dvorak a M.Malkova. J.Vlasak se mi nejvice libil spis ke konci hry.
(zadáno: 27.4.2016)
65%
H.Cermakova zaslouzi smeknout za ztvarneni tety Klary, kterou opravdu zahrala velmi presvedcive. J.Vondracek zdatne sekundoval, V.Lazorcakova byla dost upozadena. Po vizualni strance vynikajici, hudba tez mimoradna. Ale s textem a premirou metafor jsem mela trochu problem. Nicmene atmosfera byla vystavena zdarile, postupne procitnuti Roberta a stupnujici se despotismus Klary byly velmi sugestivni.
(zadáno: 23.4.2016)
Ano, bavila jsem se, cerneho humoru tam opravdu nebylo malo, ale spis jsem cekala, jak moc spatne to nakonec dopadne. Chvalim scenu, ktera byla dobre vyresena, hudba tez potesila. Vsichni panove na scene valeli, ale celkove zazarila nejvic A.Fialova. Tahle komedie je opravdu sazkou na jistotu, zvlaste diky lakavemu obsazeni.
(zadáno: 20.4.2016)
Baal jsem si dle anotace predstavovala uplne jinak, takhle sel totalne mimo me. At uz textem, ktery byl dle meho hodne tezkopadny, tak i pribehem a takovym divnym bezcasim (krom pribehu mi tam chybela treba i motivace nekterych postav). Pochvalila bych atmosferickou hudbu (ta se mi moc libila - v SD skoro jiz pravidlo) a praci se scenou, kdy tvurci vyuzili malicke studio na jednicku. Herecky to bylo zvladnute dobre, ale ja se v postavach ztracela, pac se jaksi jeden herec chopil klidne tri postav a ... Ne, to nema cenu, na me to bylo proste az moc velky "umeni".
(zadáno: 20.4.2016)
75%
Tragikomicka one man show o herci jedne role. Ve sve podstate smutny pribeh herce, ktery po skonceni sve "zivotni inscenace" nevedel, kam se vrtnout.
V hlavni, a vicemene jedine, roli zaril M.Trnavsky. Klobouk dolu pred jeho poletovanim po jevisti, utahl to vyborne.
Inscenaci se neda uprit par doopravdy libovych foru, ktere mi vyloudi usmev na rtech jeste ted, ale taky se ji neda nevytknout par hluchych mist a zbytecnou zaverecnou zpivanou pasaz. Ale jako oddychovka to funguje bezvadne.
(zadáno: 19.4.2016)
Noc bohu byla zpocatku spis rozpacita, ale konec vysledny dojem zvedl. Najednou v divakovi vzbudil spis mrazeni v zadech.
Pacient doktora Freuda splnil ocekavani, hlavne diky M.Rumlovi, ktery se v roli Hitlera doslova vyradil. Potesila i M.Malkova.
(zadáno: 12.4.2016)
65%
Prijemna, mila oddychovka, nektere forky byly opravdu vypecene, soubor se paradne doplnoval a az na nekdy moc rychle prestavovani kulis, to byla pohoda. Po narocnem pracovnim dni idealni :-)
(zadáno: 11.4.2016)
Tema silne a provedeni velmi presvedcive. M.Mysicka byl neuveritelne uveritelny (a bohuzel ani moc prehnany), H.Cermak take velmi zaujal. Celkove velmi silny divadelni zazitek, obzvlaste druha pulka, ktera je pochmurnejsi a vlastne jen cekate, jak moc spatne to skonci. A musim pochvalit velmi dobre zvolenou hudbu.
(zadáno: 31.3.2016)
Mimoradne uvedeni, ale se vsi paradou. Smekam pred vykony vsech hercu, v cele s vynikajicim J.Potmesilem.
(zadáno: 20.3.2016)
85%
Po dlouhe dobe opet velke divadlo! Ustredni dvojice J.Dvorak/O.Brousek na sebe vyborne slysela, z Brouska srsela neuveritelna energie, Dvorak neslezl z podia a podal vynikajici vykon. Moc se mi libila scena - zavery obou polovin byly nejen vizualne skvele. Moc velka spokojenost.
(zadáno: 20.3.2016)
75%
Zacnu od pro me nejvetsiho zaporu predstaveni a to je delka. Urcite by se dalo kratit, ke konci prvni poloviny uz mi prislo, ze se situace ponekud opakovaly a prilisna popisnost ubirala na spadu. Ale jinak si nemohu stezovat. M.Istenik v hlavni roli prijemne prekvapil, skvele mu sekundoval J.Vondracek a J.Meduna. Hudba se moc povedla a ocenuji nasazeni vsech 6 hercu - zvladli vsechny ulohy, vcetne cvrlikani ptactva :-) ... Za me velmi prijemne prekvapeni.
(zadáno: 20.3.2016)
V prvni rade divaka zaujme velmi chytry text, ktery je zabalen do kabatu ponekud obhroubleho (ale ne lacineho) humoru. Ve druhe ho pak dostane intimita tematu a hloubka, do ktere se kazda z postav dostava. Da se za jeden maly velky problem schovat neuspech a vsechny zivotni utrapy nebo je tahle "situace" jejich puvodcem? Klobouk dolu pred vsemi pany, jak se s timto tematem popasovali, vsichni se bezvadne doplnovali. Ackoli se divak hodne nasmeje, takova sranda to ve vysledku neni. Presto stoji za videni ... Nejedno :-)
(zadáno: 13.3.2016)
Vynikajici hororove ladena parodie na britske spionazni filmy. Ta atmosfera 30.let se DD povedla navodit na jednicku, at uz kostymy, hudbou nebo moc peknou scenou. Herecke vykony musim vyzdvihnout vsechny, J.Pleslovi ten anglicky gentleman neuveritelne sednul, S.Babcakova bavila jako femme fatale a V.Neuzil s D.Novotnym vyborne preskakovali mezi zmenami roli (mezi kterymi se nasli paradni momenty). Po prestavce to sice trosku drhlo, ale zaver opet dotazeny, takze celkove velka spokojenost.
(zadáno: 13.3.2016)
85%
At uz se jedna o osudy, ktere clovek alespon okrajove zna, nebo ty uplne nezname, strhnou vas vsechny. Ocenuju, ze se hra uvadi v malem studiu SD, jeste vice se ji povedlo vtahnout vas do atmosfery. Osobne jsem odchazela uplne paf z toho, co jsem videla a jak uveritelne dokazaly vsechny herecky zahrat mnohdy nelehke pasaze. Vyzdvihnout jen jednu nedokazu, vzajemne se skvele doplnovaly a jedna bez druhe by to asi tak dobre neutahly. Opravdu pusobiva hra, vrele doporucuji.
(zadáno: 8.3.2016)
Po vizualni strance velmi povedene, kostymy byly hodne napadite. Ale toho hemzeni bylo trochu moc a hlavne, prislo mi trochu bezcilne. Souhlasim, ze dej byl lehce upozaden, a s tim uz by asi nic nesvedlo ani sebevetsi nasazeni hercu (kteri do toho uz ted sli na 100%).
(zadáno: 4.2.2016)
Prijemny zazitek, ale mozna mi to neprislo tak svizne, jak bych cekala. Ale je fakt, ze dnesni predstaveni mi znacne zkazily neuveritelne divacky v prvni rade, ktere rusily prakticky vsechny kolem. Odnesla to hra, ktera byla jinak velmi dobra, Z.Velen a V.Fridrich podavali velmi dobre a civilni vykony. Velka skoda, ze se jednalo o dernieru, chtela bych tomuhle zpracovani dat jeste jednu sanci ...
(zadáno: 22.1.2016)
65%
Mozna trochu rozumim tomu tehdejsimu nepochopeni. Po klasictejsim Nosorozci jsem byla trochu rozcarovana, ale proc ne? Opravdu absurdni, ale bavila jsem se ...
(zadáno: 19.12.2015)
75%
Tema z povalecneho Nemecka slibovalo opravdu silny pribeh a toho se nam take dostalo. Dialogy byly vedeny presne, gradace byla opravdu dotazena. Po slabsim zacatku to dostalo ty spravne obratky. Sice jsem cekala o nejaky ten zvrat vic, ale to je spis moji zhyckanosti, takhle to bylo vlastne v poradku. Reseni na otazky viny a neviny, jak by se kdo v dane situaci zachoval, to si musi kazdy najit sam ... Vyborne vykony predvedli J.Vlasak a V.Fridrich, moc se mi libila napadita (presto jednoducha) scena a hudba. Ackoli je hra narocna na pozornost, vrele doporucuji, stoji za videni.
(zadáno: 7.11.2015)
Dechberouci ... M.Gemrotova byla vynikajici, M.Vojtko jako Fantom tez nezklamal. Nadherne kostymy, hudebni zazitek, ale ta scena ... Vazne nadhera.
(zadáno: 24.10.2015)
Hodne drsny, cynicky a depresivni zazitek, kdy mel clovek moznost se nejen zamyslet, ale obcas i zasmat. Ctverice hercu podala skvele vykony, V.Gajerova zahrala vyborne, presto musim vyzdvihnout A.Prochazku, ktery byl naprosto fantasticky. Velice silne a stale uderne predstaveni (prestoze jiz ne tolik sokujici, jako muselo byt v dobe vzniku).
Po druhem videni zvysuji, dnes to bylo opravdu neuveritelne ...
(zadáno: 19.10.2015)
Ja se na tuhle hru tak tesila. Znala jsem film, ktery ma nadchl, od divadla jsem si slibovala nemene intenzivni zazitek. A dockala jsem se. E.Pacolakova, V.Fridrich, J.Smutna - tohle trio tahlo. Napadite a funkcne vyresena scena, nadherna hudba (ta me na predstaveni vlastne puvodne nalakala). Pozvolne, misty i vtipne, tragicke, krasne. Mam v planu jit alespon jeste jednou ...
(zadáno: 12.8.2015)
Hre se neda uprit hloubka, ale nektere momenty se mozna mohly dotahnout jeste lepe. Asi jsem cekala trochu vetsi razanci. Ale s videnym jsem jinak spokojena, M.Hofmann a J.Cvancarova vyborni, O.Novak se vyrovnal i s mensim prostorem velmi dobre a byl opravdu uveritelny. Ja se na dalsiho Williamse tesila a ocekavani byla vicemene naplnena :-)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>