Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 10 % (30)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (44)
Helena Grégrová: 12 % (125)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 17.5.2016)
Velmi silna hra s hutnou atmosferou. S.Zindulka podal strhujici vykon, J.Zindulka nezaostaval. Oba herci na sebe skvele "slyseli". Musim pochvalit i zpracovani sceny, zvlast dotvareni retrospektiv pomoci promitani se mi velmi libilo.
(zadáno: 4.6.2016)
85%
Pro me strasne mile prekvapeni, takova klasika, kterou si predstavuju na prknech Narodniho. Moc me potesilo, ze nedoslo k zadnym modernizacim, text zustal v nareci a ackoli byla derniera asi o trochu volnejsi (herci si ji evidentne uzivali), tak nedoslo k zadnemu nepatricnemu zlehceni. Moc se mi libila scena venkova, hudba (ty sbory!) a obsazeni asi nema cenu komentovat :). Dekovacka pak uz byla jen povestnou tresinkou.
(zadáno: 7.6.2016)
85%
Krom nadherne sceny a vymazlenych kostymu, coz trkne kazdeho na prvni dobrou, jsou nejvetsim kladem predstaveni V.Fridrich a A.Prochazka. Panove na sebe slysi, jsou sehrani a dnes podali vyborne vykony. Moc se mi libila i N.Horakova. Tahle hra o nenaplnenych snech, promarnenem zivotu a vire, ze jednou bude lip, se Rokoku opravdu povedla.
(zadáno: 17.6.2016)
Byla jsem na rozpacich, dat nizsi hodnoceni za prvni polovinu, ktera je textem trochu tezkopadna a kvuli mnozstvi vyrcenych myslenek ma problem udrzet divakovu stoprocentni pozornost? Nebo vyssi hodnoceni za druhou cast, ktera je jako z jineho sveta. Text je udernejsi, sviznejsi, vic se ukazou emoce ... Vyssi a casem mozna i pridam. R.Holub i F.Nemec podali vyborne vykony, vzhledem k obsahlosti a slozitosti textu opravdu smekam. Z monologu pana Nemce o marnosti zivota mi behal mraz po zadech. Nejen kvuli narocnemu textu bych hru videla rada jeste jednou.
(zadáno: 23.6.2016)
85%
Velmi dojemny a citlive zpracovany pribeh o osamelosti, odpusteni, mezigeneracnich rozdilech, ruznych pohledech na svet i zivot. S.Zindulka predvedl vynikajici vykon, M.Hadek mu byl velmi zdatnym sekundantem. Pro me prekonana ocekavani a velmi mily zazitek. Naprosta spokojenost.
(zadáno: 26.9.2016)
85%
Dejvicke opet nezklamalo. Tohle zaseknuti ve vytahu melo vsechny plusy, ktere mit mohlo. Bylo zabavne, bylo citlive, dalo vsem v sale moznost ztotoznit se at uz s postavou nebo situaci. Dialogy byly presne a uderne, atmosfera dobre vystavena a celkove vyzneni nepostradalo myslenku. Odchazela jsem opet spokojena a mohu vrele doporucit.
(zadáno: 6.11.2016)
85%
Velmi emotivni, citlive a hlavne silne predstaveni. Znala jsem hodnoceni i doporuceni, ale necekala jsem, ze me hra tak zasahne a dojme. J.Potmesil zaril. Za me velke doporuceni.
(zadáno: 3.3.2017)
85%
Rozhodne zpusob, jak dostat mlade lidi do divadla. Zesoucasneni textu hru prijemne ozivilo, predstaveni melo svih a moc dobre tempo. Sice to bylo divoke, lehce bulvarni, ale dokazalo to strhnout.
P.Storkova byla vyborna ve vsech castech, at uz jako zpovykana panovnice, tak jako vydesena zena, bojujici o zivot. Musim pochvalit i jednoduchou scenu, ktera hrave dokazala obsahnout celou Francii.
(zadáno: 3.3.2017)
Nerozhodnost, neschopnost zit svuj zivot, krize identity, zmatek. Vseho jsme se dockali, text byl opravdu vydareny, herecke vykony stejne tak. Hra mela prijemne tempo, nekolisala, vystacila si s prazdnou scenou, takze nic nerusilo zazitek z mluveneho. Navic komorni prostor Reznicke jeste vic zhustil atmosferu. D.Krejcik byl opravdu vynikajici.
(zadáno: 10.3.2017)
85%
Po pomalem rozjezdu se tahle hra dostala do neuveritelneho tempa, pribeh dvou postav se dokazal dotknout snad kazdeho. Dojemne, citlive, smutne a neskutecne silne. Ackoli P.Lnenicku nemam az tolik v oblibe, pro tuhle hru se snad narodil, jeho vykon byl strhujici, klobouk dolu. M.Zoubkova mu byla rovnocenou partnerkou, vzhledem k roli, ktera nemela takovy prostor. Opravdu pusobivy zazitek.
(zadáno: 22.3.2017)
85%
Nechtela jsem pred predstavenim znat stejnojmenny film, abych se ubranila srovnavani a vyplatilo se. Hra me dokazala vtahnout, zrcadlova scena a vynikajici hudba dotvarely velmi hutnou, tisnivou atmosferu. Co ovsem povazuji za nejlepsi napad, bylo dopisovani versu basne podle aktualniho stavu hry. Ustredni duo hercu zaslouzi poklonu nejen za zvladnuti textu, ale i citlive vyjadreni vztahu dvou basniku a za fyzicky narocne pasaze. Zbytek nezaostaval. Za me naprosta spokojenost a vrele doporuceni.
(zadáno: 25.3.2017)
Atmosfericky zazitek. Byla jsem pripravena na hodne vnitrnich monologu, chtelo to cistou a odpocatou hlavu, ale ten narocny text za to stoji. Ovsem co nadchne snad kazdeho je reseni sceny. Asi nejde vyzdvihnout jediny moment, scena, svetla, kostymy i vlny na mori - naprosto uchvatne scenicke provedeni. Z hercu musim predevsim pochvalit H.Dvorakovou a M.Nemce, ale ani dalsi ucinkujici se nenechali zahanbit. Velmi narocna hra, ale stoji za videni.
(zadáno: 25.3.2017)
Velke prekvapeni v podobe inteligentni komedie, ktera dokaze zajimave a prekvapive pointovat situace. Navic ma predstaveni svih, neubira se na tempu a gradace je naprosto presna. Situace s postupnym vytahovanim jednoho kostlivce za druhym jsou snadno uveritelne a presne zvladnute. Z hercu byl malicko vyraznejsi J.Dolansky, ktery tuto roli zvladl bravurne. Moc potesila J.Janekova ml., hlavne v zaveru. Ostatni herci nezaostavali. Vrele doporuceni, tohle je konecne vkusna zabava a pro me asi zatim nejlepsi predstaveni d.Verze.
(zadáno: 29.3.2017)
Kdo se boji, nesmi do lesa. Takze se toho vyssiho hodnoceni bat nebudu a pujdu do nej. Vizualne naprosto krasne predstaveni, emocne velice silne. Ackoli text byl hodne proskrtany, i to co nebylo receno, vypovidalo o mnohem. A co zaslouzi mozna nejvetsi pochvalu - odvaha s kombinaci hudby. Herecke vykony velmi vyrovnane, mozna trochu cnela P.Storkova a T.Vilisova. Inscenace asi ne pro kazdeho, ale za sebe mohu jen doporucit. Navic jsme pri setkani s tvurci po predstaveni zazili rezii v primem prenosu, za to velke plus :-D
(zadáno: 26.4.2017)
Neda se nesrovnavat s hrou Terminus, co do stylu v podobe vypraveni formou monologu. Ale tim to asi konci. M.Nemec opet vsadil na prazdnou scenu, uprel pozornost na herce a vybrouseny text a vznikla hra, ktera utoci na divaka v nejlepsim slova smyslu. Kadence textu je nekdy skoro vrazedna (obcas se herci prerikavali, ale to se jim snadno v te zaplave odpousti), ale s udrzenim pozornosti jsem nemela nejmensi problem. Forma i obsah mi naprosto vyhovoval, dokazal me pohltit. Oba herci velmi dobri, presvedcivi, konec opet vzal za srdce.
(zadáno: 2.5.2017)
85%
Poctiva klasika, bez modernizaci a zbytecnych prikraslovani, s nadhernou statocestinou. Presne takove predstaveni Vinohradum slusi. Pribeh byl navic velmi citlive odvypraven, predstaveni gradovalo zvolna, ale neuprosne. Velikou pochvalu zaslouzi predevsim T.Terberova (jeji posun ke konci prvni casti a ve druhe byl uzasny), tez D.Havlova a T.Dastlik. Moc se mi libila i uspornejsi scena, ktera neodvadela pozornost, a hudba. Za posledni dobu nejlepsi inscenace v DnV, kterou jsem videla.
(zadáno: 12.5.2017)
Vahala jsem ohledne hodnoceni, ale nakonec se priklanim k tomu vyssimu. Vyborne napsana hra plna nadhernych slovnich presmycek a hricek. Musim pochvalit scenu, ta se mi obzvlast libila. Herci vsichni hrali naplno, nic nesidili a bylo videt, ze je samotne tohle ohromne bavi. Vzhledem k prostoru role, ale musim trochu vypichnout I.Luptaka, tahle role mu vylozene sedla.
(zadáno: 7.6.2017)
85%
Souhlasim s tim, ze tohle predstaveni je bud ano nebo ne. Za me urcite ano. At uz kvuli textu Brechta, ktery si udrzuje az desivou aktualnost postrehu (hlavne posledni setkani me opravdu mrazilo), tak i kvuli dekadentnim kabaretnim vystupum. Texty mozna jsou silene a nekdy jsem se uplne nepotkala s kontextem, ale o to vic ocenuji nasazeni kabaretieru. M.Hanus me bavi uz dlouho, ale tohle predstaveni se mu doopravdy povedlo. SMICH!
(zadáno: 13.6.2017)
85%
Necekane zabavna, snadno stravitelna inscenace, podana s lehkosti, ale nepodryvajici puvodni text. Mozna nektere prvky nebyly na prvni dobrou (zaverecna scena me asi minula), ale za me jinak moc mile prekvapeni. Co musim pochvalit je ale predevsim scena, ta byla opravdu vymazlena. Z hercu nelze nepochvalit E.Hacurovou, M.Matejku, J.Vondracka, M.Zimovou a M.Hanuse. Dlouhe se zase povedla inscenace, ktera minimalne vizualem aspiruje na udalost sezony.
(zadáno: 2.5.2018)
85%
22 % ku 78 %. Neverila bych, ze samotne rozhodovani bude takhle narocne. Ackoli jsem po prvni puli byla presvedcena o verdiktu, naopak zaverecne reci me malem zlomily. Musim souhlasit s argumenty obou stran, co pro me byla stezejni promenna, to bylo neustale spekulovani, ktere pro me jinak bezchybnou rec J.Smutne srazilo. Velmi silne, napadite postavit divaka do role porotce a nedat mu moznost nehlasovat, naopak donutit ho prilozit ruku k dilu. Urcite budu o tehle hre dlouho premyslet. Palec hore za zarazeni do repertoaru. Herecky vyborni Z.Kalina a J.Smutna, M.Kacmarcik me nepresvedcil.
(zadáno: 19.5.2018)
85%
M.Trnavskeho jsem videla v podobne inscenaci, takze jsem vedela, ze je vic nez schopny utahnout predstaveni sam. Hra formou dlouheho monologu, Trnavskeho styl podani, cit pro nacasovani i improvizaci, lehkost projevu, tohle mi sedlo. Navic se mi libila kombinace humoru i horkosladkych momentu, ktere "vazne daval". Jak jsem pedagogovi rozumnela jeho nepochopeni moderniho hudebniho zanru. Body navic za periodickou tabulku rapperu a konec, lekla jsem se, ze to rozuzleni bude jine, ale takhle to bylo naprosto v poradku. :-)
(zadáno: 25.8.2018)
Uznavam, ze lvi podil na mem hodnoceni ma hudebni slozka. Po herecke strance ma hra rezervy, dej je jen pojitkem mezi jednotlivymi songy, tanecne i kostymove je to prumer. Ale jakmile zazni hudba, zapomenete na vse kolem, protoze M.Kluch je naprosto fenomenalni, stejne jako zivy doprovod kapely Queenie. Za pochvalu stoji i J.Korn, ktery me nazivo velmi prekvapil (jen v dobrem), dale i P.Palek a R.Tomes. Ze se predstaveni v zaveru zmenilo v regulerni koncert a standing ovation trvala dlouhe minuty, bylo naprosto zaslouzene.
Koncert Queenie uz mam take v merku. ;-)
(zadáno: 15.3.2019)
Znam animovanou pohadku, videla jsem balet, byla jsem zvedava na cinohru. A provedeni usteckeho souboru bylo tim pravym. At uz slo o scenografii, pohybovou stranku (vtazeni Tondy zpatky do mlyna) nebo kostymy a masky (Kmotricek a Mistr), byla to pastva pro oko. Obsazeni se trefilo do typu charakteru take velmi dobre. Za me velka pochvala a spokojenost.
(zadáno: 6.1.2020)
85%
Tohle bylo po dlouhe dobe predstaveni, ktere me dokazalo prikovat k zidli. Asi tomu pomohl i fakt, ze divaci sedi takrka na dosah hercu. J.Bohm byl v roli uplne neskutecny, velmi se mi libila prace s prolinanim casovych rovin a se zpracovanim, skutecne misty komixove a velmi sugestivni. Nezbyva nez kroutit hlavou nad tim, co je ve svete mozne...
(zadáno: 7.4.2013)
Uz kvuli panum Zindulkovi a Naroznemu doporucuji videt :)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>