Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 2.5.2018)
85%
22 % ku 78 %. Neverila bych, ze samotne rozhodovani bude takhle narocne. Ackoli jsem po prvni puli byla presvedcena o verdiktu, naopak zaverecne reci me malem zlomily. Musim souhlasit s argumenty obou stran, co pro me byla stezejni promenna, to bylo neustale spekulovani, ktere pro me jinak bezchybnou rec J.Smutne srazilo. Velmi silne, napadite postavit divaka do role porotce a nedat mu moznost nehlasovat, naopak donutit ho prilozit ruku k dilu. Urcite budu o tehle hre dlouho premyslet. Palec hore za zarazeni do repertoaru. Herecky vyborni Z.Kalina a J.Smutna, M.Kacmarcik me nepresvedcil.
(zadáno: 26.9.2016)
85%
Dejvicke opet nezklamalo. Tohle zaseknuti ve vytahu melo vsechny plusy, ktere mit mohlo. Bylo zabavne, bylo citlive, dalo vsem v sale moznost ztotoznit se at uz s postavou nebo situaci. Dialogy byly presne a uderne, atmosfera dobre vystavena a celkove vyzneni nepostradalo myslenku. Odchazela jsem opet spokojena a mohu vrele doporucit.
(zadáno: 20.3.2016)
V prvni rade divaka zaujme velmi chytry text, ktery je zabalen do kabatu ponekud obhroubleho (ale ne lacineho) humoru. Ve druhe ho pak dostane intimita tematu a hloubka, do ktere se kazda z postav dostava. Da se za jeden maly velky problem schovat neuspech a vsechny zivotni utrapy nebo je tahle "situace" jejich puvodcem? Klobouk dolu pred vsemi pany, jak se s timto tematem popasovali, vsichni se bezvadne doplnovali. Ackoli se divak hodne nasmeje, takova sranda to ve vysledku neni. Presto stoji za videni ... Nejedno :-)
(zadáno: 17.6.2016)
Byla jsem na rozpacich, dat nizsi hodnoceni za prvni polovinu, ktera je textem trochu tezkopadna a kvuli mnozstvi vyrcenych myslenek ma problem udrzet divakovu stoprocentni pozornost? Nebo vyssi hodnoceni za druhou cast, ktera je jako z jineho sveta. Text je udernejsi, sviznejsi, vic se ukazou emoce ... Vyssi a casem mozna i pridam. R.Holub i F.Nemec podali vyborne vykony, vzhledem k obsahlosti a slozitosti textu opravdu smekam. Z monologu pana Nemce o marnosti zivota mi behal mraz po zadech. Nejen kvuli narocnemu textu bych hru videla rada jeste jednou.
(zadáno: 13.3.2016)
85%
At uz se jedna o osudy, ktere clovek alespon okrajove zna, nebo ty uplne nezname, strhnou vas vsechny. Ocenuju, ze se hra uvadi v malem studiu SD, jeste vice se ji povedlo vtahnout vas do atmosfery. Osobne jsem odchazela uplne paf z toho, co jsem videla a jak uveritelne dokazaly vsechny herecky zahrat mnohdy nelehke pasaze. Vyzdvihnout jen jednu nedokazu, vzajemne se skvele doplnovaly a jedna bez druhe by to asi tak dobre neutahly. Opravdu pusobiva hra, vrele doporucuji.
(zadáno: 7.6.2016)
85%
Krom nadherne sceny a vymazlenych kostymu, coz trkne kazdeho na prvni dobrou, jsou nejvetsim kladem predstaveni V.Fridrich a A.Prochazka. Panove na sebe slysi, jsou sehrani a dnes podali vyborne vykony. Moc se mi libila i N.Horakova. Tahle hra o nenaplnenych snech, promarnenem zivotu a vire, ze jednou bude lip, se Rokoku opravdu povedla.
(zadáno: 3.3.2017)
85%
Rozhodne zpusob, jak dostat mlade lidi do divadla. Zesoucasneni textu hru prijemne ozivilo, predstaveni melo svih a moc dobre tempo. Sice to bylo divoke, lehce bulvarni, ale dokazalo to strhnout.
P.Storkova byla vyborna ve vsech castech, at uz jako zpovykana panovnice, tak jako vydesena zena, bojujici o zivot. Musim pochvalit i jednoduchou scenu, ktera hrave dokazala obsahnout celou Francii.
(zadáno: 12.5.2017)
Vahala jsem ohledne hodnoceni, ale nakonec se priklanim k tomu vyssimu. Vyborne napsana hra plna nadhernych slovnich presmycek a hricek. Musim pochvalit scenu, ta se mi obzvlast libila. Herci vsichni hrali naplno, nic nesidili a bylo videt, ze je samotne tohle ohromne bavi. Vzhledem k prostoru role, ale musim trochu vypichnout I.Luptaka, tahle role mu vylozene sedla.
(zadáno: 25.5.2015)
85%
Tohle vazne stalo za cestu z Prahy. Hra se mi libila od minimalisticke sceny, pres kostymy, hudbu, provedeni, az po vykony. Tem hereckym vevodil M.Konig, ktery opravdu tahnul od zacatku do konce. Moc rada jsem videla opet A.Streblovou. Role fotografa/vypravece byla skvelym napadem. Predstaveni mohu jen doporucit, vyplati se za nim i cestovat :-)
(zadáno: 22.3.2017)
85%
Nechtela jsem pred predstavenim znat stejnojmenny film, abych se ubranila srovnavani a vyplatilo se. Hra me dokazala vtahnout, zrcadlova scena a vynikajici hudba dotvarely velmi hutnou, tisnivou atmosferu. Co ovsem povazuji za nejlepsi napad, bylo dopisovani versu basne podle aktualniho stavu hry. Ustredni duo hercu zaslouzi poklonu nejen za zvladnuti textu, ale i citlive vyjadreni vztahu dvou basniku a za fyzicky narocne pasaze. Zbytek nezaostaval. Za me naprosta spokojenost a vrele doporuceni.
(zadáno: 29.3.2014)
Predstaveni dvou hercu, M.Stranskeho a D.Sitka, me opravdu bavilo. Sla jsem filmem nepolibena, tudiz jsem si uzila premieru, a ta ani v nejmensim nezklamala.
Skoda jen prilisneho "kouskovani" scen. Nejak jsem mela problem vzit se poradne do tech kratkych sekvenci. Ale chemie mezi ustredni dvojici fungovala bezchybne, coz kvituji s povdekem. Standing ovation bylo zcela zaslouzena a predstaveni rozhodne doporucuji.
(zadáno: 15.4.2015)
85%
Moderne pojata klasika, proc ne? Ja mam tyhle novoty rada, vetsinou mi sednou, stejne tak Hamlet ve Svandovi. Tradicne chvalim hudbu (jeste se mi snad nestalo, ze by se ve Svandaku nevyvedla hudba k predstaveni) a scenu. Z hercu se mi moc libil zivelny P.Dergel, P.Hrebickova, Z.Onufrakova. Nektere sceny bych osobne vypustila (treba zaverecnou), ale jinak spokojenost.
(zadáno: 17.5.2016)
Velmi silna hra s hutnou atmosferou. S.Zindulka podal strhujici vykon, J.Zindulka nezaostaval. Oba herci na sebe skvele "slyseli". Musim pochvalit i zpracovani sceny, zvlast dotvareni retrospektiv pomoci promitani se mi velmi libilo.
(zadáno: 25.8.2018)
Uznavam, ze lvi podil na mem hodnoceni ma hudebni slozka. Po herecke strance ma hra rezervy, dej je jen pojitkem mezi jednotlivymi songy, tanecne i kostymove je to prumer. Ale jakmile zazni hudba, zapomenete na vse kolem, protoze M.Kluch je naprosto fenomenalni, stejne jako zivy doprovod kapely Queenie. Za pochvalu stoji i J.Korn, ktery me nazivo velmi prekvapil (jen v dobrem), dale i P.Palek a R.Tomes. Ze se predstaveni v zaveru zmenilo v regulerni koncert a standing ovation trvala dlouhe minuty, bylo naprosto zaslouzene.
Koncert Queenie uz mam take v merku. ;-)
(zadáno: 15.3.2019)
Znam animovanou pohadku, videla jsem balet, byla jsem zvedava na cinohru. A provedeni usteckeho souboru bylo tim pravym. At uz slo o scenografii, pohybovou stranku (vtazeni Tondy zpatky do mlyna) nebo kostymy a masky (Kmotricek a Mistr), byla to pastva pro oko. Obsazeni se trefilo do typu charakteru take velmi dobre. Za me velka pochvala a spokojenost.
(zadáno: 29.3.2017)
Kdo se boji, nesmi do lesa. Takze se toho vyssiho hodnoceni bat nebudu a pujdu do nej. Vizualne naprosto krasne predstaveni, emocne velice silne. Ackoli text byl hodne proskrtany, i to co nebylo receno, vypovidalo o mnohem. A co zaslouzi mozna nejvetsi pochvalu - odvaha s kombinaci hudby. Herecke vykony velmi vyrovnane, mozna trochu cnela P.Storkova a T.Vilisova. Inscenace asi ne pro kazdeho, ale za sebe mohu jen doporucit. Navic jsme pri setkani s tvurci po predstaveni zazili rezii v primem prenosu, za to velke plus :-D
(zadáno: 7.6.2017)
85%
Souhlasim s tim, ze tohle predstaveni je bud ano nebo ne. Za me urcite ano. At uz kvuli textu Brechta, ktery si udrzuje az desivou aktualnost postrehu (hlavne posledni setkani me opravdu mrazilo), tak i kvuli dekadentnim kabaretnim vystupum. Texty mozna jsou silene a nekdy jsem se uplne nepotkala s kontextem, ale o to vic ocenuji nasazeni kabaretieru. M.Hanus me bavi uz dlouho, ale tohle predstaveni se mu doopravdy povedlo. SMICH!
(zadáno: 13.6.2017)
85%
Necekane zabavna, snadno stravitelna inscenace, podana s lehkosti, ale nepodryvajici puvodni text. Mozna nektere prvky nebyly na prvni dobrou (zaverecna scena me asi minula), ale za me jinak moc mile prekvapeni. Co musim pochvalit je ale predevsim scena, ta byla opravdu vymazlena. Z hercu nelze nepochvalit E.Hacurovou, M.Matejku, J.Vondracka, M.Zimovou a M.Hanuse. Dlouhe se zase povedla inscenace, ktera minimalne vizualem aspiruje na udalost sezony.
(zadáno: 3.3.2017)
Nerozhodnost, neschopnost zit svuj zivot, krize identity, zmatek. Vseho jsme se dockali, text byl opravdu vydareny, herecke vykony stejne tak. Hra mela prijemne tempo, nekolisala, vystacila si s prazdnou scenou, takze nic nerusilo zazitek z mluveneho. Navic komorni prostor Reznicke jeste vic zhustil atmosferu. D.Krejcik byl opravdu vynikajici.
(zadáno: 26.4.2017)
Neda se nesrovnavat s hrou Terminus, co do stylu v podobe vypraveni formou monologu. Ale tim to asi konci. M.Nemec opet vsadil na prazdnou scenu, uprel pozornost na herce a vybrouseny text a vznikla hra, ktera utoci na divaka v nejlepsim slova smyslu. Kadence textu je nekdy skoro vrazedna (obcas se herci prerikavali, ale to se jim snadno v te zaplave odpousti), ale s udrzenim pozornosti jsem nemela nejmensi problem. Forma i obsah mi naprosto vyhovoval, dokazal me pohltit. Oba herci velmi dobri, presvedcivi, konec opet vzal za srdce.
(zadáno: 19.5.2018)
85%
M.Trnavskeho jsem videla v podobne inscenaci, takze jsem vedela, ze je vic nez schopny utahnout predstaveni sam. Hra formou dlouheho monologu, Trnavskeho styl podani, cit pro nacasovani i improvizaci, lehkost projevu, tohle mi sedlo. Navic se mi libila kombinace humoru i horkosladkych momentu, ktere "vazne daval". Jak jsem pedagogovi rozumnela jeho nepochopeni moderniho hudebniho zanru. Body navic za periodickou tabulku rapperu a konec, lekla jsem se, ze to rozuzleni bude jine, ale takhle to bylo naprosto v poradku. :-)
(zadáno: 2.5.2017)
85%
Poctiva klasika, bez modernizaci a zbytecnych prikraslovani, s nadhernou statocestinou. Presne takove predstaveni Vinohradum slusi. Pribeh byl navic velmi citlive odvypraven, predstaveni gradovalo zvolna, ale neuprosne. Velikou pochvalu zaslouzi predevsim T.Terberova (jeji posun ke konci prvni casti a ve druhe byl uzasny), tez D.Havlova a T.Dastlik. Moc se mi libila i uspornejsi scena, ktera neodvadela pozornost, a hudba. Za posledni dobu nejlepsi inscenace v DnV, kterou jsem videla.
(zadáno: 23.4.2016)
Ano, bavila jsem se, cerneho humoru tam opravdu nebylo malo, ale spis jsem cekala, jak moc spatne to nakonec dopadne. Chvalim scenu, ktera byla dobre vyresena, hudba tez potesila. Vsichni panove na scene valeli, ale celkove zazarila nejvic A.Fialova. Tahle komedie je opravdu sazkou na jistotu, zvlaste diky lakavemu obsazeni.
(zadáno: 30.9.2016)
Prekvapive moc mily vylet ke hvezdam. Vsechny tri pribehy velmi dobre odrazely dobu a situace, dokazaly i pobavit jemnym humorem (misty trochu nacernalym, ale to neni ke skode). Scena byla pekne vyresena a musim pochvalit vsechny ctyri ucinkujici, velmi dobre se doplnovali.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>