Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (43)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 1.7.2015)
75%
Naprosto vyrovnane vykony, prijemny (lec obhroubly, ale ne prvoplanovy) humor, vypointovane situace, svizne dialogy, osvezujici prolozeni odbornymi "prednaskami". Bavila jsem se, odchazela jsem spokojena. Navic jsme se dnes dockali i prodlouzeni predstaveni (bezmala dve hodinky to melo), takze budu muset zajit i v Praze, abych zjistila, co bylo pridano/natazeno ;-)
(zadáno: 23.6.2015)
A to pouze za tanecni vystoupeni. Nejenze pondelni predstaveni provazely zmatky, ale co toto bylo? Mam z toho spis pocit, ze pan reziser spojil vsechny vize, ktere se mu nepodarilo uplatnit jinde, a tady se proste vyradil. Uz jsem videla par divocaren na jevisti, ale tohle mi proste nedavalo smysl. Ale budiz, pro me to nebylo, jini divaci se v sale bavili, asi tam to "neco" nasli. Jen je mi trochu smutno videt treba L.Trmikovou, D.Prachare a K.Dobreho v necem podobnem. Na tohle opravdu rada brzy zapomenu.
(zadáno: 20.6.2015)
75%
Komedie se vsim vsudy, v cele s nejvetsim komediantem :-D M.Dlouhy proste umi bavit lidi, tady mu prakticky vsichni zdatne sekundovali. Bylo to nenarocne, plne zvratu, clovek se nenudil, presto si odpocinul. To prave na konec tydne.
(A musim to napsat - tohle se mi libilo o 100% vic nez Vim, ze vis, ze vim, ktere mi naskocilo hned o prestavce ;-) Jednoznacne v tomto smeru nenarocnych komedii doporucuji hru CS Boure.)
(zadáno: 20.6.2015)
Konecne jsem se dockala Moliera, ktery se nejvic priblizil mym predstavam :-) Textu se neda nic vytknout, scena a kostymy byly pekne a napadite, hudba se mi tradicne libila, herci v cele s F.Capkou a E.Josefikovou byli vyborni (obzvlaste Capka, ten se skutecne vyradil). Par scen by zaslouzilo zkratit, ale celkove naprosta spokojenost.
(zadáno: 12.6.2015)
(zadáno: 12.6.2015)
K.Dobry vynikajici v roli genialne sileneho (silene genialniho??) Vincenta, F.Nemec hraje lehce, uveritelne a prirozene. Nadherny text, ktery vas vtahne, takze se spolu s Vincentem nejdrive upnete k nadeji, ze se dostanete z toho tyrajiciho bileho ustavu, abyste nakonec rezignovali stejne jako on. Pusobive, mozna skoda velkeho jeviste Nove sceny, kde je vyuzit minimalni prostor. V Kolowratu muselo dojit komornejsim prostredim k jeste vetsimu vtazeni do deje.
(zadáno: 5.6.2015)
Asi to jedine, co jsem si z predstaveni odnesla, byl zazitek v podobe sceny - ano, ze druhe pulky, kdy na jevisti prsi. Hercum se neda uprit nasazeni (paradoxne predevsim M.Malkove, ktera prehravala a pitvorila se jako o zivot). Cekala jsem proste nejaky presah, ale cely text po mne jen sklouzl, ale nezakousl se. Filozofovani na tema moralky a stavu spolecnosti jsem se sice dockala, nicmene po dvou vetach se to vsechno tak nejak zacalo jen opakovat ... Par opravdu vtipnych momentu se naslo, ale jinak spise slabsi zazitek. V MDP jsem uz videla podstatne lepsi hry.
(zadáno: 27.5.2015)
Bizardni, komicke, k zamysleni ... To byl proste ulet ;-) J.Vondracek, M.Nemec, M.Taborsky uplne vynikajici, kostymy, scena skvele ...
Po druhem videni, kdy me uz tolik neodpoutaval vizual, jsem si daleko vic vychutnala text. Nejenze se ta stara cestina krasne posloucha, ale cela hra nuti cloveka k zamysleni. Na par studentech ma sanci projit si i svoje skolni idealy o vlastni budoucnosti. Velmi dobra hra a ve vysledku silne tema.
(zadáno: 25.5.2015)
85%
Tohle vazne stalo za cestu z Prahy. Hra se mi libila od minimalisticke sceny, pres kostymy, hudbu, provedeni, az po vykony. Tem hereckym vevodil M.Konig, ktery opravdu tahnul od zacatku do konce. Moc rada jsem videla opet A.Streblovou. Role fotografa/vypravece byla skvelym napadem. Predstaveni mohu jen doporucit, vyplati se za nim i cestovat :-)
(zadáno: 23.5.2015)
75%
Ackoli nejsem z oboru a narozdil od pana doktora chodim do divadla rada nejen kvuli klimatizaci, tak se mi to vazne libilo ... Morbidni, cernohumorne, ze zivota. Originalni text, se kterym jsem nemela problem. Bohuzel, problem mi trochu cinily revualni vystupy, ty bych i ozelela (ale prohlidka byla vynikajici :-) ). J.Hana, D.Batulkova, R.Fidlerova a v tesnem zavesu za nimi vsichni ostatni - vazne spokojenost ...
(zadáno: 14.5.2015)
Bylo to svihle, bylo to ztrestene, nektera hudebni cisla me sice oslovila mene, ale dle hodnoceni jsem cekala propadak. Misto toho jsem dostala odlehcenou zabavu (zajimalo by me, co bylo v normalnim predstavenim a co bylo pridane na derniere), K.Dobry a D.Prachar byli sehrana dvojka, zbytek neurazil ...
(zadáno: 24.4.2015)
Tesila jsem se na klasiku, dostala jsem propojeni historickeho romanu s zivotem male holcicky v 60.letech. Napad zajimavy, nektere prechody zdarile, ale ja bych asi radsi tu klasiku, ta me bavila podstatne vic. I kdyz herci v cele s M.Nemcem nekdy dost prehravali, ucel to splnilo, divadlo se smalo. Co hodnotim velice kladne byl hudebni doprovod - Beatles mi k tem musketyrum pasovali ...
(zadáno: 24.4.2015)
75%
V.Fridrich, J.Hana a Z.Kalina - tohle trio zarilo. Ackoli neznam ani jednu verzi serialu (ne detailne, pouze zbezne), tak jsem se bavila. Az me zarazelo, kolik jevistnich forku je tak moc ze zivota. Ac byly vsechny charaktery tazeny do extremu, presne tohle v tom svem kanclu proste najdete. Rada zajdu znovu, tenhle humor mi sednul :-)
(zadáno: 24.4.2015)
Trochu hrubsi humor, ale co na tom?? Do studia se tohle naramne hodilo, komorni prostor, par lordu z vyssi spolecnosti a jejich zabava ... A nase rozhodne taky ;-)
(zadáno: 15.4.2015)
Tohle nebyl muj salek kavy, na muj vkus se tam vlastne nic moc nedelo. Filosofovani na tema ztraty viry by bylo sice zajimave, ale vzhledem k rozvleklosti nekterych scen to ztracelo na udernosti. Cisela z toho vlastne jen ta bezutesnost a deprese. Dalsim minusem pro me byla hlavni postava T.Cervinky, ktera mi byla vrcholne nesympaticka.
Umim si tuhle hru predstavit v komornim prostredi studia , kde by text (po zkraceni - ta stopaz byla vazne moc) mel sanci daleko vice na divaka zautocit. Ale na velky sal je toho vazne dost malo.
(zadáno: 15.4.2015)
85%
Moderne pojata klasika, proc ne? Ja mam tyhle novoty rada, vetsinou mi sednou, stejne tak Hamlet ve Svandovi. Tradicne chvalim hudbu (jeste se mi snad nestalo, ze by se ve Svandaku nevyvedla hudba k predstaveni) a scenu. Z hercu se mi moc libil zivelny P.Dergel, P.Hrebickova, Z.Onufrakova. Nektere sceny bych osobne vypustila (treba zaverecnou), ale jinak spokojenost.
(zadáno: 15.4.2015)
Videno s M.Dejdarem, J.Schneiderovou, A.Hamou a I.Jiresovou. Prekvapilo me, kolik vlastne znam pisnicek od Neckare :-D Ne, vazne. Byla to mila oddechovka, muzikal si nehral na nic vic nez byl. Jednoduchy pribeh, ktery spis doplnoval pisnicky, prijemne aranze, napadita scena (ta me bavila), sympaticke herecke i pevecke vykony. Navic to prijemne ubihalo, melo to spad i energii, par prvoplanovych forku clovek i docela rad odpustil. Necekala jsem zazraky, ale tady nelituju casu v divadle stravenem. Uzili jsme si to, bavili se, takze ucel splnen.
(zadáno: 15.4.2015)
Koncentrovany emotivni zazitek. Vyborne predstaveni, neuveritelny text (respektive ceske prebasneni - opravdu nadherne), L.Hampl dabelsky - ta jeho zivelnost byla fascinujici. Hra mela vynikajici atmosferu, energii, spad. Moc se mi libila minimalisticka scena, jeste vic to umocnilo zazitek z mluveneho slova, navic hudba (i misty ticho) byla dobre zvolena.
Videno znovu s T.Rumlovou, zvedam na stovku a utvrzuji se v presvedceni, ze to musim videt zase! Tomuhle nemam co vytknout.
(zadáno: 20.3.2015)
J. Hana, M. Malkova vyborni, inscenace mi prijemne utikala, par scen bylo trochu delsich, nez byt musely, ale nic, co by se nedalo zkousnout.
(zadáno: 19.3.2015)
Dialogy svizne, prekvapive zabavne, herecky zvladnute velmi dobre. Ctene pasaze me osobne ani nerusily. Ja odchazela spokojena, T.Medvecka tradicne vyborna (s kazdou roli ji obdivuju vic a vic :) ), M.Hofmann ji byl rovnocennym partnerem, jeho podani Exuperyho mi plne vyhovovalo.
(zadáno: 10.3.2015)
Tahle komedie neni pro kazdeho. Par lepsich scen by se naslo, ale na muj vkus dost zdlouhave, nektere dejove linky zbytecne, nektere komentare postav nad miru a par poznamek uz nebylo ani peprnych, ale spis oplzlych (za pruderni se opravdu nepovazuji, ale tady to proste bylo lacine). Ac mam M.Dlouheho opravdu moc rada, tady mi nesedl a S.Stasovou bych rada videla v necem jinem, protoze zde me vubec neoslovila (a povazuji ji za vynikajici herecku). Po skonceni jsem litovala vydanych penez, mohla jsem jit na dve jina predstaveni ...
(zadáno: 7.3.2015)
Vyborna cernohumorna hra, skvely text, nevesela hlavni myslenka. M. Ruml jako Billy zavalel (klobouk dolu za to zkrouceni), ale kralem byl M. Hofmann jako Pateena Mika. Skvele jsem se bavila, od tohohle predstaveni jsem si hodne slibovala a odchazela jsem naprosto spokojena :-)
(zadáno: 13.2.2015)
Vizualni lahudka, hudebne takrka dokonale, herecky presne. Skoda delsiho zacatku a na muj vkus az moc divokeho konce. Silne tema v netradicnim (ale rozhodne ne spatnem) provedeni. Ve vysledku jsem spokojena. Zvlast unesena jsem byla ze sceny Blandiny s Lazarem. No, a na Marienky se nesmi zapomenout ;-)
(zadáno: 1.2.2015)
Cyrana z Narodniho mam zalezleho pod kuzi, takze tady mi obcas "vadilo", ze se lisil text. Jenze novejsi preklad byl moc dobry, M.Hofmann jako Cyrano byl spravny frajer, v prvni pulce skvele zabavny (az jsem to necekala), ve druhe patricne dojemny. Pro me ale vitezila J.Cvancarova jako Roxana, jeji pojeti me proste bavilo. J.Jankovsky mi jako Kristian nesedel, typove mi tam vadil, ackoli ve druhe pulce to vyrazne vytahl. Nicmene vsem hercum poklona za stridani dvoj i viceroli. Pochvalu tez zaslouzi i vyuziti prostoru divadla. Ja odchazela nadmiru spokojena.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>