Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)
Kateřina Jírová: 12 % (21)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 12.6.2015)
Libertin - Městská divadla pražská: 50 %
(zadáno: 12.6.2015)
Ohlušující pach bílé - Národní divadlo: 80 %
K.Dobry vynikajici v roli genialne sileneho (silene genialniho??) Vincenta, F.Nemec hraje lehce, uveritelne a prirozene. Nadherny text, ktery vas vtahne, takze se spolu s Vincentem nejdrive upnete k nadeji, ze se dostanete z toho tyrajiciho bileho ustavu, abyste nakonec rezignovali stejne jako on. Pusobive, mozna skoda velkeho jeviste Nove sceny, kde je vyuzit minimalni prostor. V Kolowratu muselo dojit komornejsim prostredim k jeste vetsimu vtazeni do deje.
(zadáno: 5.6.2015)
A voda stoupá - Městská divadla pražská: 40 %
Asi to jedine, co jsem si z predstaveni odnesla, byl zazitek v podobe sceny - ano, ze druhe pulky, kdy na jevisti prsi. Hercum se neda uprit nasazeni (paradoxne predevsim M.Malkove, ktera prehravala a pitvorila se jako o zivot). Cekala jsem proste nejaky presah, ale cely text po mne jen sklouzl, ale nezakousl se. Filozofovani na tema moralky a stavu spolecnosti jsem se sice dockala, nicmene po dvou vetach se to vsechno tak nejak zacalo jen opakovat ... Par opravdu vtipnych momentu se naslo, ale jinak spise slabsi zazitek. V MDP jsem uz videla podstatne lepsi hry.
(zadáno: 27.5.2015)
Lidská tragikomedie - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Bizardni, komicke, k zamysleni ... To byl proste ulet ;-) J.Vondracek, M.Nemec, M.Taborsky uplne vynikajici, kostymy, scena skvele ...
Po druhem videni, kdy me uz tolik neodpoutaval vizual, jsem si daleko vic vychutnala text. Nejenze se ta stara cestina krasne posloucha, ale cela hra nuti cloveka k zamysleni. Na par studentech ma sanci projit si i svoje skolni idealy o vlastni budoucnosti. Velmi dobra hra a ve vysledku silne tema.
(zadáno: 25.5.2015)
Miláček - Městské divadlo Kladno: 80 %
85%
Tohle vazne stalo za cestu z Prahy. Hra se mi libila od minimalisticke sceny, pres kostymy, hudbu, provedeni, az po vykony. Tem hereckym vevodil M.Konig, ktery opravdu tahnul od zacatku do konce. Moc rada jsem videla opet A.Streblovou. Role fotografa/vypravece byla skvelym napadem. Predstaveni mohu jen doporucit, vyplati se za nim i cestovat :-)
(zadáno: 23.5.2015)
Happy End - Městská divadla pražská: 70 %
75%
Ackoli nejsem z oboru a narozdil od pana doktora chodim do divadla rada nejen kvuli klimatizaci, tak se mi to vazne libilo ... Morbidni, cernohumorne, ze zivota. Originalni text, se kterym jsem nemela problem. Bohuzel, problem mi trochu cinily revualni vystupy, ty bych i ozelela (ale prohlidka byla vynikajici :-) ). J.Hana, D.Batulkova, R.Fidlerova a v tesnem zavesu za nimi vsichni ostatni - vazne spokojenost ...
(zadáno: 14.5.2015)
Tartuffe Impromptu! - Národní divadlo: 70 %
Bylo to svihle, bylo to ztrestene, nektera hudebni cisla me sice oslovila mene, ale dle hodnoceni jsem cekala propadak. Misto toho jsem dostala odlehcenou zabavu (zajimalo by me, co bylo v normalnim predstavenim a co bylo pridane na derniere), K.Dobry a D.Prachar byli sehrana dvojka, zbytek neurazil ...
(zadáno: 24.4.2015)
Tři mušketýři - Divadlo v Dlouhé: 70 %
Tesila jsem se na klasiku, dostala jsem propojeni historickeho romanu s zivotem male holcicky v 60.letech. Napad zajimavy, nektere prechody zdarile, ale ja bych asi radsi tu klasiku, ta me bavila podstatne vic. I kdyz herci v cele s M.Nemcem nekdy dost prehravali, ucel to splnilo, divadlo se smalo. Co hodnotim velice kladne byl hudebni doprovod - Beatles mi k tem musketyrum pasovali ...
(zadáno: 24.4.2015)
Kancl - Městská divadla pražská: 70 %
75%
V.Fridrich, J.Hana a Z.Kalina - tohle trio zarilo. Ackoli neznam ani jednu verzi serialu (ne detailne, pouze zbezne), tak jsem se bavila. Az me zarazelo, kolik jevistnich forku je tak moc ze zivota. Ac byly vsechny charaktery tazeny do extremu, presne tohle v tom svem kanclu proste najdete. Rada zajdu znovu, tenhle humor mi sednul :-)
(zadáno: 24.4.2015)
Lordi /The Lords/ - Next Picture: 80 %
Trochu hrubsi humor, ale co na tom?? Do studia se tohle naramne hodilo, komorni prostor, par lordu z vyssi spolecnosti a jejich zabava ... A nase rozhodne taky ;-)
(zadáno: 15.4.2015)
Dům bez Boha - Švandovo divadlo: 50 %
Tohle nebyl muj salek kavy, na muj vkus se tam vlastne nic moc nedelo. Filosofovani na tema ztraty viry by bylo sice zajimave, ale vzhledem k rozvleklosti nekterych scen to ztracelo na udernosti. Cisela z toho vlastne jen ta bezutesnost a deprese. Dalsim minusem pro me byla hlavni postava T.Cervinky, ktera mi byla vrcholne nesympaticka.
Umim si tuhle hru predstavit v komornim prostredi studia , kde by text (po zkraceni - ta stopaz byla vazne moc) mel sanci daleko vice na divaka zautocit. Ale na velky sal je toho vazne dost malo.
(zadáno: 15.4.2015)
Hamlet - Švandovo divadlo: 80 %
85%
Moderne pojata klasika, proc ne? Ja mam tyhle novoty rada, vetsinou mi sednou, stejne tak Hamlet ve Svandovi. Tradicne chvalim hudbu (jeste se mi snad nestalo, ze by se ve Svandaku nevyvedla hudba k predstaveni) a scenu. Z hercu se mi moc libil zivelny P.Dergel, P.Hrebickova, Z.Onufrakova. Nektere sceny bych osobne vypustila (treba zaverecnou), ale jinak spokojenost.
(zadáno: 15.4.2015)
Mýdlový princ - Divadlo Broadway: 70 %
Videno s M.Dejdarem, J.Schneiderovou, A.Hamou a I.Jiresovou. Prekvapilo me, kolik vlastne znam pisnicek od Neckare :-D Ne, vazne. Byla to mila oddechovka, muzikal si nehral na nic vic nez byl. Jednoduchy pribeh, ktery spis doplnoval pisnicky, prijemne aranze, napadita scena (ta me bavila), sympaticke herecke i pevecke vykony. Navic to prijemne ubihalo, melo to spad i energii, par prvoplanovych forku clovek i docela rad odpustil. Necekala jsem zazraky, ale tady nelituju casu v divadle stravenem. Uzili jsme si to, bavili se, takze ucel splnen.
(zadáno: 15.4.2015)
Terminus - Divadelní spolek Kašpar: 100 %
Koncentrovany emotivni zazitek. Vyborne predstaveni, neuveritelny text (respektive ceske prebasneni - opravdu nadherne), L.Hampl dabelsky - ta jeho zivelnost byla fascinujici. Hra mela vynikajici atmosferu, energii, spad. Moc se mi libila minimalisticka scena, jeste vic to umocnilo zazitek z mluveneho slova, navic hudba (i misty ticho) byla dobre zvolena.
Videno znovu s T.Rumlovou, zvedam na stovku a utvrzuji se v presvedceni, ze to musim videt zase! Tomuhle nemam co vytknout.
(zadáno: 20.3.2015)
Sebevrah - Městská divadla pražská: 60 %
J. Hana, M. Malkova vyborni, inscenace mi prijemne utikala, par scen bylo trochu delsich, nez byt musely, ale nic, co by se nedalo zkousnout.
(zadáno: 19.3.2015)
Život jako smršť - Divadlo Viola: 70 %
Dialogy svizne, prekvapive zabavne, herecky zvladnute velmi dobre. Ctene pasaze me osobne ani nerusily. Ja odchazela spokojena, T.Medvecka tradicne vyborna (s kazdou roli ji obdivuju vic a vic :) ), M.Hofmann ji byl rovnocennym partnerem, jeho podani Exuperyho mi plne vyhovovalo.
(zadáno: 10.3.2015)
Vím, že víš, že vím... - Městská divadla pražská: 30 %
Tahle komedie neni pro kazdeho. Par lepsich scen by se naslo, ale na muj vkus dost zdlouhave, nektere dejove linky zbytecne, nektere komentare postav nad miru a par poznamek uz nebylo ani peprnych, ale spis oplzlych (za pruderni se opravdu nepovazuji, ale tady to proste bylo lacine). Ac mam M.Dlouheho opravdu moc rada, tady mi nesedl a S.Stasovou bych rada videla v necem jinem, protoze zde me vubec neoslovila (a povazuji ji za vynikajici herecku). Po skonceni jsem litovala vydanych penez, mohla jsem jit na dve jina predstaveni ...
(zadáno: 7.3.2015)
Mrzák inishmaanský - Divadelní spolek Kašpar: 90 %
Vyborna cernohumorna hra, skvely text, nevesela hlavni myslenka. M. Ruml jako Billy zavalel (klobouk dolu za to zkrouceni), ale kralem byl M. Hofmann jako Pateena Mika. Skvele jsem se bavila, od tohohle predstaveni jsem si hodne slibovala a odchazela jsem naprosto spokojena :-)
(zadáno: 13.2.2015)
Slečna Jairová - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Vizualni lahudka, hudebne takrka dokonale, herecky presne. Skoda delsiho zacatku a na muj vkus az moc divokeho konce. Silne tema v netradicnim (ale rozhodne ne spatnem) provedeni. Ve vysledku jsem spokojena. Zvlast unesena jsem byla ze sceny Blandiny s Lazarem. No, a na Marienky se nesmi zapomenout ;-)
(zadáno: 1.2.2015)
Cyrano - Divadelní spolek Kašpar: 90 %
Cyrana z Narodniho mam zalezleho pod kuzi, takze tady mi obcas "vadilo", ze se lisil text. Jenze novejsi preklad byl moc dobry, M.Hofmann jako Cyrano byl spravny frajer, v prvni pulce skvele zabavny (az jsem to necekala), ve druhe patricne dojemny. Pro me ale vitezila J.Cvancarova jako Roxana, jeji pojeti me proste bavilo. J.Jankovsky mi jako Kristian nesedel, typove mi tam vadil, ackoli ve druhe pulce to vyrazne vytahl. Nicmene vsem hercum poklona za stridani dvoj i viceroli. Pochvalu tez zaslouzi i vyuziti prostoru divadla. Ja odchazela nadmiru spokojena.
(zadáno: 1.2.2015)
Zlomatka - Divadlo v Řeznické: 90 %
95%
Ja odchazela nadsena, silne tema a vynikajici zpracovani. J.Smutna predvadela strhujici vykon, R.Valenta byl se svym sarkastickym pojetim postavy neskutecne presvedcivy. Vrele doporucuji vsem, tohle komorni predstaveni rozhodne stoji za videni.
(zadáno: 18.1.2015)
Višňový sad - Divadlo Na zábradlí: 60 %
(zadáno: 18.1.2015)
Othello, benátský mouřenín - Národní divadlo: 70 %
75%
Scena napadita, vyber hudby skvely, jen ten text byl az moc seskrtany. Jsem zvedava, jak bude hra vypadat za cas, az si trochu sedne. Protoze ted byli nejzajimavejsimi postavami na jevisti Desdemona M.Borove a Jago D.Prachare. Othello K.Dobreho mi neprisel moc vycnivajici nad vetsinu, naopak jeho okamzity prechod od zamilovanosti k zarlive silenosti byl az moc uspechany. Takze vizualne bez problemu, kvuli hercum si to jeste nekdy urcite zopakuju ;-)
(zadáno: 18.1.2015)
Veterán - Městská divadla pražská: 70 %
Odchazela jsem spokojena, text je formou dost soucasny (bylo na nem znat, ze mel byt spise filmovym scenarem), ale neprislo mi to nijak rusive. Fyzicky dobre a presvedcive zvladnute, prechody mezi scenami jsem videla uz daleko rusivejsi. T.Novotny to hodne tahne (spravne charizmaticky hlavni hrdina), zdatne mu sekunduje M.Malkova.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>