Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.4.2016)
75%
Dej pro me nebyl novinkou, videla jsem hru v ramci prenosu NT Live, ale tesila jsem se na hru v cestine, i kdyz v podobe scenickeho cteni. Potesila scena, ktera se svetelnymi prvky celkem podobala britskemu provedeni, ale nekopirovala. Navic vyuziti rekvizit i prostoru bylo velmi dobre. Z hercu zaujali Z.Velen a B.Vyskocilova, ktera se typove na postavu Hilary hodila.
(zadáno: 3.3.2017)
Na predstaveni jsem nesla s zadnym ocekavanim, o to vic jsem byla prekvapena. A prijemne. Pojeti road movie se mi libilo, hra se svetlem a stinohra byla skvely prvek. Hra neztracela tempo (to bylo obcas dost divoke), dokazala bavit, obcas i mrazit. O.Vesely jako Don Juan byl chvilemi opravdu dabelsky, R.Valenta jako jeho sluha byl vice nez rovnocenym partnerem.
Jen drobne minus v podobe prilis hlasite napovedy, ktera byla uplne mimo.
(zadáno: 18.12.2016)
Nevazne o vaznych vecech aneb jak se da odlehcene podat tema vypovedi z prace, ztraty vedouci pozice, ztraty zivotnich jistot a zmeny ve vnimani sebe sama. Libily se mi asi vice ty vaznejsi sceny, zdarne byly podany osobni zpovedi jednotlivcu. Humorne sceny tez fungovaly, skupinove choreografie byly povedene. Asi nejvic me bavila hra s zidlemi, za me povedena hra.
(zadáno: 3.3.2017)
Divoky rej, spis nez cirkus to pripomina karneval. A do vseho toho hemzeni vstoupi ta nejcistsi a nejnaivnejsi duse v podani naprosto fantastickeho Z.Kaliny. Nadherne ztvarneny rozdil mezi snem, fantazii a skutecnym svetem se vsi jeho osklivosti. Pochvala za scenu, nasazeni vsech hercu (i v tech "pouze" tanecnich rolich) a hlavne za krasne hravy text (znovu tu clovek doceni bohatost a libozvucnost naseho jazyka). Nektere sceny bych trochu zkratila, ale ve vysledku jsem odchazela s moc dobrym pocitem. A to bylo prima :)
(zadáno: 23.5.2015)
75%
Ackoli nejsem z oboru a narozdil od pana doktora chodim do divadla rada nejen kvuli klimatizaci, tak se mi to vazne libilo ... Morbidni, cernohumorne, ze zivota. Originalni text, se kterym jsem nemela problem. Bohuzel, problem mi trochu cinily revualni vystupy, ty bych i ozelela (ale prohlidka byla vynikajici :-) ). J.Hana, D.Batulkova, R.Fidlerova a v tesnem zavesu za nimi vsichni ostatni - vazne spokojenost ...
(zadáno: 12.8.2015)
Hre se neda uprit hloubka, ale nektere momenty se mozna mohly dotahnout jeste lepe. Asi jsem cekala trochu vetsi razanci. Ale s videnym jsem jinak spokojena, M.Hofmann a J.Cvancarova vyborni, O.Novak se vyrovnal i s mensim prostorem velmi dobre a byl opravdu uveritelny. Ja se na dalsiho Williamse tesila a ocekavani byla vicemene naplnena :-)
(zadáno: 15.4.2015)
Videno s M.Dejdarem, J.Schneiderovou, A.Hamou a I.Jiresovou. Prekvapilo me, kolik vlastne znam pisnicek od Neckare :-D Ne, vazne. Byla to mila oddechovka, muzikal si nehral na nic vic nez byl. Jednoduchy pribeh, ktery spis doplnoval pisnicky, prijemne aranze, napadita scena (ta me bavila), sympaticke herecke i pevecke vykony. Navic to prijemne ubihalo, melo to spad i energii, par prvoplanovych forku clovek i docela rad odpustil. Necekala jsem zazraky, ale tady nelituju casu v divadle stravenem. Uzili jsme si to, bavili se, takze ucel splnen.
(zadáno: 20.6.2015)
75%
Komedie se vsim vsudy, v cele s nejvetsim komediantem :-D M.Dlouhy proste umi bavit lidi, tady mu prakticky vsichni zdatne sekundovali. Bylo to nenarocne, plne zvratu, clovek se nenudil, presto si odpocinul. To prave na konec tydne.
(A musim to napsat - tohle se mi libilo o 100% vic nez Vim, ze vis, ze vim, ktere mi naskocilo hned o prestavce ;-) Jednoznacne v tomto smeru nenarocnych komedii doporucuji hru CS Boure.)
(zadáno: 15.10.2016)
75%
Spojeni dvou aktovek byl prijemnym prekvapenim. Prvni Protest byla typicka Havlova hra, misty absurdni humor bavil, T.Pavelka udrzel pozornost i v dlouhych monolozich. Navazujici Rest citlive odvypravel dalsi pribehy postav, udrzel se ve stejnem duchu, mozna mi prisel i trosku lepsi. Nebo mel jen o neco vetsi svih. Jinak chvalim vyborneho R.Jaskowa i T.Pavelku, take velmi povedenou scenu. Tahle studiovka se moc povedla.
(zadáno: 19.12.2015)
75%
Tema z povalecneho Nemecka slibovalo opravdu silny pribeh a toho se nam take dostalo. Dialogy byly vedeny presne, gradace byla opravdu dotazena. Po slabsim zacatku to dostalo ty spravne obratky. Sice jsem cekala o nejaky ten zvrat vic, ale to je spis moji zhyckanosti, takhle to bylo vlastne v poradku. Reseni na otazky viny a neviny, jak by se kdo v dane situaci zachoval, to si musi kazdy najit sam ... Vyborne vykony predvedli J.Vlasak a V.Fridrich, moc se mi libila napadita (presto jednoducha) scena a hudba. Ackoli je hra narocna na pozornost, vrele doporucuji, stoji za videni.
(zadáno: 29.4.2016)
Prijemne prekvapeni v podobe velmi hutne inscenace. Cekala jsem podobne silnou hru, trochu mi to tematem pripomnelo Zazrak v cernem dome v DnZ. P.Stepanek podal velmi solidni vykon, ale asi nejvic zaujal J.Hana, ktery zahral skutecne odpudivou postavu bezchybne. Skoda, ze nekolik veci nebylo vic vysvetleno a nebyl treba odhalen puvod postavy M.Malkove, takhle jsem mela problem ji porozumet.
(zadáno: 14.10.2016)
Po nejake dobe opet predstaveni, ktere mi cernym humorem sedlo. Nehladala bych v tom zadny presah, zadny hlubsi dej, proste se staci prestat brat tak vazne a uzivat si cernocerny humor, strikajici krev a trefne dialogy. Za pochvalu stoji zivelny D.Puncochar, R.Jaskow a M.Pospichal.
(zadáno: 19.10.2016)
75%
Pozoruhodne predstaveni, ktere zaujme hned zkraje stylizovanymi kostymy, otocenim muzskych a zenskych roli v zivote i napaditou scenou, kdy je hlavni hrdinka oddelena sklem. L.Trmikova, J.Vondracek i M.Hanus vyborni. Mozna bych si casem tuhle hru dala jeste jednou.
(zadáno: 20.3.2016)
75%
Zacnu od pro me nejvetsiho zaporu predstaveni a to je delka. Urcite by se dalo kratit, ke konci prvni poloviny uz mi prislo, ze se situace ponekud opakovaly a prilisna popisnost ubirala na spadu. Ale jinak si nemohu stezovat. M.Istenik v hlavni roli prijemne prekvapil, skvele mu sekundoval J.Vondracek a J.Meduna. Hudba se moc povedla a ocenuji nasazeni vsech 6 hercu - zvladli vsechny ulohy, vcetne cvrlikani ptactva :-) ... Za me velmi prijemne prekvapeni.
(zadáno: 29.6.2014)
Silne prvni dve tretiny hry, posledni uz tolik netahla. Ale prijemna zabava na vecer. Musim vyzdvihnout Janu Janekovou ml., ktera vycnivala nad jinak velmi dobrymi vykony.
(zadáno: 14.5.2015)
Bylo to svihle, bylo to ztrestene, nektera hudebni cisla me sice oslovila mene, ale dle hodnoceni jsem cekala propadak. Misto toho jsem dostala odlehcenou zabavu (zajimalo by me, co bylo v normalnim predstavenim a co bylo pridane na derniere), K.Dobry a D.Prachar byli sehrana dvojka, zbytek neurazil ...
(zadáno: 26.4.2014)
75%
A me to bavilo. Rozhodne netradicni silenstvi na podiu, nektere napady se mi moc libily (scena, hudba, dvojrole). Nevedela jsem co cekat, ale zklamana jsem neodchazela.
(zadáno: 5.11.2017)
Zajimave pojata hra, ktera nuti premyslet i predklada stale aktualni (nebo dnes mozna jeste aktualnejsi) otazky o vlivu medii na cloveka a osobni zodpovednosti nejen umelce. Rozhodne jsem se nenudila, musim pochvalit N.Boudovou, ve vazne roli me mile prekvapila. Ovsem jevisti chvilemi kraloval O.Kavan v roli odpudive bulvarni bestie. Zaver byl opravdu vydareny, za me palec hore.
(zadáno: 8.6.2016)
Bylo to hrave, preneseni do soucasnosti me bavilo, kostymy a scena super. Pochvalila bych predevsim M.Nemce a J.Vondracka, tihle dva jsou vyborni komici a tyhle role jim evidentne sedly. E.Hacurova tez potesila. Bez ceho bych se ovsem urcite obesla jsou postavy strazniku - pardon, ale tomuhle tleskat na otevrene scene?? To uz bylo opravdu lacine. Nastesti mi to vysledny dojem nezkazilo.
(zadáno: 29.3.2014)
Je to proste ze zivota, az to pekny neni. Ne, ted vazne. V nekterych situacich se clovek proste pozna. Coz jen vede k tomu, ze se kolikrat v sedacce pekne osijete.
Jako klady hodnotim napad prace s casem a komunikaci. Navic odvaha hercu (s ohledem na jejich realne vztahy) je opravdu na poklonu. O.Sokol byl velmi milym prekvapenim, vaznejsi role mu sedla a chopil se ji moc pekne.
Hru muzu doporucit, jen je treba si rozmyslet, s kym na ni pujdete ;-)
(zadáno: 18.1.2015)
75%
Scena napadita, vyber hudby skvely, jen ten text byl az moc seskrtany. Jsem zvedava, jak bude hra vypadat za cas, az si trochu sedne. Protoze ted byli nejzajimavejsimi postavami na jevisti Desdemona M.Borove a Jago D.Prachare. Othello K.Dobreho mi neprisel moc vycnivajici nad vetsinu, naopak jeho okamzity prechod od zamilovanosti k zarlive silenosti byl az moc uspechany. Takze vizualne bez problemu, kvuli hercum si to jeste nekdy urcite zopakuju ;-)
(zadáno: 18.1.2015)
Odchazela jsem spokojena, text je formou dost soucasny (bylo na nem znat, ze mel byt spise filmovym scenarem), ale neprislo mi to nijak rusive. Fyzicky dobre a presvedcive zvladnute, prechody mezi scenami jsem videla uz daleko rusivejsi. T.Novotny to hodne tahne (spravne charizmaticky hlavni hrdina), zdatne mu sekunduje M.Malkova.
(zadáno: 29.1.2017)
Oddechovka nejen pro fotbalove nadsence, ktera se snazi vylicit rozhodci take jako lidi. L.Hampl stale dokazuje, ze je neuveritelne talentovanym hercem, dokaze udrzet pozornost celeho salu s lehkou samozrejmosti a to i tematem, ktere se na divadelnich prknech tak casto neobjevuje. Kloboucek za jeho energii, zapal, zvladnuti neocekavanych situaci a predevsim za srozumitelne vysvetleni nam zenam, co ze to vlastne je ten ofsajd :-D
Drobna vytka za opakovani nekterych myslenek a obcas prilisnou popisnost, ale jinak velika spokojenost.
(zadáno: 2.5.2017)
Proti experimentum na jevisti nic nemam a tento se povedl. Anglictina muze nekoho odradit, ale zadny strach, tohle da i zacatecnik (v pripade potreby jsou k dispozici ceske titulky). Co je ovsem treba, je znalost predlohy. Byly vytazeny jen opravdu dulezite momenty, takze nektere motivace postav zustanou utajeny. Ale jako netradicni pojeti a priblizeni klasiky jinou formou to funguje. Chvalim vsechny ucinkujici, i kdyz A.Kubatovou a M.Koniga asi o trosicku vic ;-)
(zadáno: 29.4.2016)
U inscenace bych asi nejvice pochvalila scenu, kdy se hralo na nekolika urovnich, hudbu, ktera byla uplne vynikajici a skvele podtrhovala atmosferu, a napad s malymi holcickami. Z hercu zaujal predevsim A.Prochazka, V.Dvorak a M.Malkova. J.Vlasak se mi nejvice libil spis ke konci hry.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>