Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 10 % (30)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (44)
Helena Grégrová: 12 % (125)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 14.5.2015)
Bylo to svihle, bylo to ztrestene, nektera hudebni cisla me sice oslovila mene, ale dle hodnoceni jsem cekala propadak. Misto toho jsem dostala odlehcenou zabavu (zajimalo by me, co bylo v normalnim predstavenim a co bylo pridane na derniere), K.Dobry a D.Prachar byli sehrana dvojka, zbytek neurazil ...
(zadáno: 23.5.2015)
75%
Ackoli nejsem z oboru a narozdil od pana doktora chodim do divadla rada nejen kvuli klimatizaci, tak se mi to vazne libilo ... Morbidni, cernohumorne, ze zivota. Originalni text, se kterym jsem nemela problem. Bohuzel, problem mi trochu cinily revualni vystupy, ty bych i ozelela (ale prohlidka byla vynikajici :-) ). J.Hana, D.Batulkova, R.Fidlerova a v tesnem zavesu za nimi vsichni ostatni - vazne spokojenost ...
(zadáno: 20.6.2015)
75%
Komedie se vsim vsudy, v cele s nejvetsim komediantem :-D M.Dlouhy proste umi bavit lidi, tady mu prakticky vsichni zdatne sekundovali. Bylo to nenarocne, plne zvratu, clovek se nenudil, presto si odpocinul. To prave na konec tydne.
(A musim to napsat - tohle se mi libilo o 100% vic nez Vim, ze vis, ze vim, ktere mi naskocilo hned o prestavce ;-) Jednoznacne v tomto smeru nenarocnych komedii doporucuji hru CS Boure.)
(zadáno: 1.7.2015)
75%
Naprosto vyrovnane vykony, prijemny (lec obhroubly, ale ne prvoplanovy) humor, vypointovane situace, svizne dialogy, osvezujici prolozeni odbornymi "prednaskami". Bavila jsem se, odchazela jsem spokojena. Navic jsme se dnes dockali i prodlouzeni predstaveni (bezmala dve hodinky to melo), takze budu muset zajit i v Praze, abych zjistila, co bylo pridano/natazeno ;-)
(zadáno: 12.8.2015)
Hre se neda uprit hloubka, ale nektere momenty se mozna mohly dotahnout jeste lepe. Asi jsem cekala trochu vetsi razanci. Ale s videnym jsem jinak spokojena, M.Hofmann a J.Cvancarova vyborni, O.Novak se vyrovnal i s mensim prostorem velmi dobre a byl opravdu uveritelny. Ja se na dalsiho Williamse tesila a ocekavani byla vicemene naplnena :-)
(zadáno: 19.12.2015)
75%
Tema z povalecneho Nemecka slibovalo opravdu silny pribeh a toho se nam take dostalo. Dialogy byly vedeny presne, gradace byla opravdu dotazena. Po slabsim zacatku to dostalo ty spravne obratky. Sice jsem cekala o nejaky ten zvrat vic, ale to je spis moji zhyckanosti, takhle to bylo vlastne v poradku. Reseni na otazky viny a neviny, jak by se kdo v dane situaci zachoval, to si musi kazdy najit sam ... Vyborne vykony predvedli J.Vlasak a V.Fridrich, moc se mi libila napadita (presto jednoducha) scena a hudba. Ackoli je hra narocna na pozornost, vrele doporucuji, stoji za videni.
(zadáno: 4.2.2016)
Prijemny zazitek, ale mozna mi to neprislo tak svizne, jak bych cekala. Ale je fakt, ze dnesni predstaveni mi znacne zkazily neuveritelne divacky v prvni rade, ktere rusily prakticky vsechny kolem. Odnesla to hra, ktera byla jinak velmi dobra, Z.Velen a V.Fridrich podavali velmi dobre a civilni vykony. Velka skoda, ze se jednalo o dernieru, chtela bych tomuhle zpracovani dat jeste jednu sanci ...
(zadáno: 20.3.2016)
75%
Zacnu od pro me nejvetsiho zaporu predstaveni a to je delka. Urcite by se dalo kratit, ke konci prvni poloviny uz mi prislo, ze se situace ponekud opakovaly a prilisna popisnost ubirala na spadu. Ale jinak si nemohu stezovat. M.Istenik v hlavni roli prijemne prekvapil, skvele mu sekundoval J.Vondracek a J.Meduna. Hudba se moc povedla a ocenuji nasazeni vsech 6 hercu - zvladli vsechny ulohy, vcetne cvrlikani ptactva :-) ... Za me velmi prijemne prekvapeni.
(zadáno: 19.4.2016)
Noc bohu byla zpocatku spis rozpacita, ale konec vysledny dojem zvedl. Najednou v divakovi vzbudil spis mrazeni v zadech.
Pacient doktora Freuda splnil ocekavani, hlavne diky M.Rumlovi, ktery se v roli Hitlera doslova vyradil. Potesila i M.Malkova.
(zadáno: 20.4.2016)
75%
Tragikomicka one man show o herci jedne role. Ve sve podstate smutny pribeh herce, ktery po skonceni sve "zivotni inscenace" nevedel, kam se vrtnout.
V hlavni, a vicemene jedine, roli zaril M.Trnavsky. Klobouk dolu pred jeho poletovanim po jevisti, utahl to vyborne.
Inscenaci se neda uprit par doopravdy libovych foru, ktere mi vyloudi usmev na rtech jeste ted, ale taky se ji neda nevytknout par hluchych mist a zbytecnou zaverecnou zpivanou pasaz. Ale jako oddychovka to funguje bezvadne.
(zadáno: 23.4.2016)
Ano, bavila jsem se, cerneho humoru tam opravdu nebylo malo, ale spis jsem cekala, jak moc spatne to nakonec dopadne. Chvalim scenu, ktera byla dobre vyresena, hudba tez potesila. Vsichni panove na scene valeli, ale celkove zazarila nejvic A.Fialova. Tahle komedie je opravdu sazkou na jistotu, zvlaste diky lakavemu obsazeni.
(zadáno: 29.4.2016)
U inscenace bych asi nejvice pochvalila scenu, kdy se hralo na nekolika urovnich, hudbu, ktera byla uplne vynikajici a skvele podtrhovala atmosferu, a napad s malymi holcickami. Z hercu zaujal predevsim A.Prochazka, V.Dvorak a M.Malkova. J.Vlasak se mi nejvice libil spis ke konci hry.
(zadáno: 29.4.2016)
Prijemne prekvapeni v podobe velmi hutne inscenace. Cekala jsem podobne silnou hru, trochu mi to tematem pripomnelo Zazrak v cernem dome v DnZ. P.Stepanek podal velmi solidni vykon, ale asi nejvic zaujal J.Hana, ktery zahral skutecne odpudivou postavu bezchybne. Skoda, ze nekolik veci nebylo vic vysvetleno a nebyl treba odhalen puvod postavy M.Malkove, takhle jsem mela problem ji porozumet.
(zadáno: 30.4.2016)
75%
Dej pro me nebyl novinkou, videla jsem hru v ramci prenosu NT Live, ale tesila jsem se na hru v cestine, i kdyz v podobe scenickeho cteni. Potesila scena, ktera se svetelnymi prvky celkem podobala britskemu provedeni, ale nekopirovala. Navic vyuziti rekvizit i prostoru bylo velmi dobre. Z hercu zaujali Z.Velen a B.Vyskocilova, ktera se typove na postavu Hilary hodila.
(zadáno: 2.6.2016)
Zajimave resena hra, citlive interpretovana s dojemnym zaverem. Celkova myslenka se mi moc libila, klidne tempo bylo prijemnou zmenou. Chvalim D.Batulkovou i oba pany, kteri ji zdatne sekundovali.
(zadáno: 8.6.2016)
Bylo to hrave, preneseni do soucasnosti me bavilo, kostymy a scena super. Pochvalila bych predevsim M.Nemce a J.Vondracka, tihle dva jsou vyborni komici a tyhle role jim evidentne sedly. E.Hacurova tez potesila. Bez ceho bych se ovsem urcite obesla jsou postavy strazniku - pardon, ale tomuhle tleskat na otevrene scene?? To uz bylo opravdu lacine. Nastesti mi to vysledny dojem nezkazilo.
(zadáno: 30.9.2016)
Prekvapive moc mily vylet ke hvezdam. Vsechny tri pribehy velmi dobre odrazely dobu a situace, dokazaly i pobavit jemnym humorem (misty trochu nacernalym, ale to neni ke skode). Scena byla pekne vyresena a musim pochvalit vsechny ctyri ucinkujici, velmi dobre se doplnovali.
(zadáno: 14.10.2016)
Po nejake dobe opet predstaveni, ktere mi cernym humorem sedlo. Nehladala bych v tom zadny presah, zadny hlubsi dej, proste se staci prestat brat tak vazne a uzivat si cernocerny humor, strikajici krev a trefne dialogy. Za pochvalu stoji zivelny D.Puncochar, R.Jaskow a M.Pospichal.
(zadáno: 15.10.2016)
75%
Spojeni dvou aktovek byl prijemnym prekvapenim. Prvni Protest byla typicka Havlova hra, misty absurdni humor bavil, T.Pavelka udrzel pozornost i v dlouhych monolozich. Navazujici Rest citlive odvypravel dalsi pribehy postav, udrzel se ve stejnem duchu, mozna mi prisel i trosku lepsi. Nebo mel jen o neco vetsi svih. Jinak chvalim vyborneho R.Jaskowa i T.Pavelku, take velmi povedenou scenu. Tahle studiovka se moc povedla.
(zadáno: 19.10.2016)
75%
Pozoruhodne predstaveni, ktere zaujme hned zkraje stylizovanymi kostymy, otocenim muzskych a zenskych roli v zivote i napaditou scenou, kdy je hlavni hrdinka oddelena sklem. L.Trmikova, J.Vondracek i M.Hanus vyborni. Mozna bych si casem tuhle hru dala jeste jednou.
(zadáno: 18.12.2016)
Nevazne o vaznych vecech aneb jak se da odlehcene podat tema vypovedi z prace, ztraty vedouci pozice, ztraty zivotnich jistot a zmeny ve vnimani sebe sama. Libily se mi asi vice ty vaznejsi sceny, zdarne byly podany osobni zpovedi jednotlivcu. Humorne sceny tez fungovaly, skupinove choreografie byly povedene. Asi nejvic me bavila hra s zidlemi, za me povedena hra.
(zadáno: 19.12.2016)
Mile predstaveni, ktere skutecne navodi tu vanocni atmosferu. Bala jsem se, ze v sale budeme jedine dospele bez deti, ale nastesti ne, ono si totiz tuhle hru obcas uziji vice ti starsi divaci. Ale chvalim peknou scenu, prijemne aranze pisnicek a zabavnost hry.
(zadáno: 29.1.2017)
Oddechovka nejen pro fotbalove nadsence, ktera se snazi vylicit rozhodci take jako lidi. L.Hampl stale dokazuje, ze je neuveritelne talentovanym hercem, dokaze udrzet pozornost celeho salu s lehkou samozrejmosti a to i tematem, ktere se na divadelnich prknech tak casto neobjevuje. Kloboucek za jeho energii, zapal, zvladnuti neocekavanych situaci a predevsim za srozumitelne vysvetleni nam zenam, co ze to vlastne je ten ofsajd :-D
Drobna vytka za opakovani nekterych myslenek a obcas prilisnou popisnost, ale jinak velika spokojenost.
(zadáno: 3.3.2017)
Na predstaveni jsem nesla s zadnym ocekavanim, o to vic jsem byla prekvapena. A prijemne. Pojeti road movie se mi libilo, hra se svetlem a stinohra byla skvely prvek. Hra neztracela tempo (to bylo obcas dost divoke), dokazala bavit, obcas i mrazit. O.Vesely jako Don Juan byl chvilemi opravdu dabelsky, R.Valenta jako jeho sluha byl vice nez rovnocenym partnerem.
Jen drobne minus v podobe prilis hlasite napovedy, ktera byla uplne mimo.
(zadáno: 3.3.2017)
Divoky rej, spis nez cirkus to pripomina karneval. A do vseho toho hemzeni vstoupi ta nejcistsi a nejnaivnejsi duse v podani naprosto fantastickeho Z.Kaliny. Nadherne ztvarneny rozdil mezi snem, fantazii a skutecnym svetem se vsi jeho osklivosti. Pochvala za scenu, nasazeni vsech hercu (i v tech "pouze" tanecnich rolich) a hlavne za krasne hravy text (znovu tu clovek doceni bohatost a libozvucnost naseho jazyka). Nektere sceny bych trochu zkratila, ale ve vysledku jsem odchazela s moc dobrym pocitem. A to bylo prima :)

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>