Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)
Kateřina Jírová: 12 % (21)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 16.6.2014)
Něžná je noc - Divadelní spolek Kašpar: 90 %
95% Obzvlast prvni pulka me diky tematu neuveritelne zasahla. M.Hofmann predvedl neskutecne sugestivni vykon, skoro tak moc, ze jsem se bala, ze na druhou cast ani nepujdu. Tak moc presvedcivy byl, tak moc pravdivy byl text.
Druha polovina byla nastesti jina, ackoli nemene silna. M.Soposka byla bez jedineho slova Hofmannovi rovnocenou partnerkou, skvele dokreslovala kazdou jeho repliku.
Silne predstaveni, bezchybne vykony, stoji jednoznacne za videni ...
(zadáno: 16.6.2014)
Svatá země - Studio Saint Germain: 70 %
Silna hra, zbytecne rusena komickymi vstupy. Ovsem A.Streblova byla velmi presvedciva.
(zadáno: 16.6.2014)
Sam - Divadlo Komedie: 60 %
65% K.Roden byl tahakem, jeho vykonu nelze nic vytknout, byl bezchybny. Chybou pro me byl text. Nemam nic proti zamysleni se nad inscenaci, ale nejake odpovedi by mohla hra nabidnout. Tahle bohuzel stavi otazku za otazkou a "divaku, lamej si hlavu, zda to vsechno bylo mysleno na tebe". Bohuzel jsem mela trochu problem se soustredit na prubeh hry, ztracela jsem se v myslenkach nad scenou predchozi.
(zadáno: 16.6.2014)
Vladimirova děvka - Švandovo divadlo: 60 %
Strasne zvlastni hra. Hned prvni scena nasadi textem latku mozna az prilis vysoko, zbytek predstaveni se pak tuto latku snazi dotahnout. Casova posloupnost je hodne matouci, nez se clovek vzpamatoval, kde se zrovna nachazi, uz bezela scena jindy a jinde - tot zavazny minus. Herecky vycnivali M.Dlouhy (ktery prekvapil, jak mu vaznejsi poloha sedla), D.Puncochar, P.Hrebickova, ale predevsim nema sluzka v podani M.Kratke (za ni bych dala i 100% a ani bych nemrkla). Moc se mi ale libila hudba a napad se zpevackou byl moc prijemny.
(zadáno: 16.6.2014)
Kdo je tady ředitel? - Švandovo divadlo: 90 %
95% Oddechova komedie, u ktere divakum dochazi dech. Nastesti ne hercum, kteri drzi tempo na maximu. Vyborna komedie, je znat, ze jsou herci sehrani a ze uz vi, co si mohou dovolit. Herecky zari M.Dlouhy, pro ktereho byla tahle role usita na miru. Jeho prehravani, patos a typicky projev se sem perfektne hodi a vytahuje nektere sceny do nebe. K.Halbich je mu rovnocenym partnerem a patri mu uznani za to, jak dokaze Dlouheho vtipky a odbouravani ustat s kamennou tvari. Ostatni zdatne sekunduji, nenasla jsem vyrazne slabsiho vykonu. Za me vynikajici zabava a doporuceni vsem, co se radi bavi.
(zadáno: 15.6.2014)
Řemeslníci - Švandovo divadlo: 50 %
55% Mit remeslniky v dome opravdu neni zadny med, kolikrat ma clovek vazne chut je zabit. Nicmene prvoplanova komedie, ktera se ke konci zvrhla ve frasku. Nektere sceny pobavily vic, nektere vyloudily pouhy usmev. Za me nejlepsi K.Halbich, ten to drzel nad vodou. Na R.Jaskowa jsem se moc tesila, priznavam, ze jeho civeni coby elektrikare do rozvodne skrine bylo opravdu presvedcive, ale priste radsi na neco vaznejsiho.
(zadáno: 15.6.2014)
Cry Baby Cry - Švandovo divadlo: 100 %
Jasnych 100 a smeknuti klobouku, tahle inscenace je z toho vaznejsiho to nejlepsi, co jsem ve Svandovi dosud videla. Humorne pasaze se skvele prolinaji s temi vaznymi, nekdy se i prekryvaji, ale ne nijak krecovite, ale plynule, tak jako v zivote. Ve vysledku z teto inscenace vlastne spis mrazi, protoze dokaze nasadit zrcadlo prakticky kazdemu. Herci skvele drzi tempo, vyborne se doplnuji. Senzacni vykony podavaji predevsim P.Hrebickova, K.Frejova a M.Dlouhy. Ja odchazela nadsena a vim, ze tohle si jeste minimalne jednou zopakuji, rozhodne to stoji za to.
(zadáno: 15.6.2014)
Ohrožené druhy - Národní divadlo: 70 %
Nektere momenty me vazne bavily, hra je aktualni, ale bohuzel dost rozvlekla. Obcas se ztracelo tempo, svih. Zkraceni by jiste pomohlo.
Nicmene namet zajimavy, herecke vykony moc dobre. Cim dal vic se mi libi inscenace Nove sceny a jejich zpracovani a napaditost.
(zadáno: 16.5.2014)
Nosorožec - Národní divadlo: 90 %
Po precteni anotace jsem byla trochu skepticka, ale predstaveni me mile prekvapilo. Predevsim prvni pulka byla vazne zabavna, ve druhe se vice filosofovalo, coz ovsem nebylo na skodu. Skoro az desiva ale byla aktualnost textu a pojeti zla, tady v podobe nastrah moderni doby.
Herecke vykony byly bezchybne, zvlast D. Prachare, V. Postraneckeho a L. Zackove. R. Macha byl pro me velka neznama, ale moc se mi libil. Nejvetsi plus ale ziskava napadita scena s viceurovnovymi dvermi a pohyblive steny.
Moc me mrzi, ze jsem byla az na derniere. Rada bych si to zopakovala.
(zadáno: 27.4.2014)
Zahradní slavnost - Národní divadlo: 50 %
Na me to bylo az moc absurdni. Zabava to sice byla, ale ... Nicmene hudba byla vyborna a scena s kostkou se mi moc libila.
(zadáno: 26.4.2014)
Šílenství - Divadlo Na zábradlí: 70 %
75%
A me to bavilo. Rozhodne netradicni silenstvi na podiu, nektere napady se mi moc libily (scena, hudba, dvojrole). Nevedela jsem co cekat, ale zklamana jsem neodchazela.
(zadáno: 29.3.2014)
Boarding Home, maximálně hořký - Divadlo Na zábradlí: 60 %
S hodnocenim jsem hodne na hrane, neubranim se srovnani s Cantosem. Bez muceni priznam, ze k nekterym scenam bych potrebovala vysvetlivky, nektere je vazne nepotrebuji a u par scen je lepe vypnout a jen se divat na barevny rej na podiu. Velmi zvlastni hra o zmaru, horkosti, dotazena az k nenavisti, ktera se postupne prehoupne v lasku. Protoze k te je to vzdycky jen krucek. Ale vsechno hezke musi jednou skoncit.
P.Liska, I.Luptak, M.Mejzlik, M.Spurna, N.Drabiscakova predvedli skvele vykony. Obrovskym zazitkem bylo videt znovu na jevisti pana Ornesta, ten byl ve sve roli vynikajici :-)
(zadáno: 29.3.2014)
Zrada - Činoherní klub: 70 %
Je to proste ze zivota, az to pekny neni. Ne, ted vazne. V nekterych situacich se clovek proste pozna. Coz jen vede k tomu, ze se kolikrat v sedacce pekne osijete.
Jako klady hodnotim napad prace s casem a komunikaci. Navic odvaha hercu (s ohledem na jejich realne vztahy) je opravdu na poklonu. O.Sokol byl velmi milym prekvapenim, vaznejsi role mu sedla a chopil se ji moc pekne.
Hru muzu doporucit, jen je treba si rozmyslet, s kym na ni pujdete ;-)
(zadáno: 29.3.2014)
Bůh masakru - Činoherní klub: 70 %
75%
(zadáno: 29.3.2014)
Nebe nad Berlínem - Švandovo divadlo: 60 %
Zklamana jsem nebyla. Bylo to proste mile. Prvni polovina byla o poznani lepsi, druha uz byla uspechanejsi a moc nedrzela pohromade. Moc se mi libilo zpracovani sceny, to bylo velkym prekvapenim. Take projekce me bavila. Herecky, az na D.Puncochare, nikdo moc nevycnival. Pravda - L.Frej a jeho Columbo byl opravdu vynikajici ;-)
(zadáno: 29.3.2014)
Kurz negativního myšlení - Švandovo divadlo: 80 %
85%
Cerna komedie, ktera obcas pekne zamrazi. Tak jak by spravny sever mel. M.Dlouhy jako vzdy nemel chybu, Z.Onufrakova byla vynikajici (opravdu me prekvapila, ale nesmirne jsem si ji uzila). Zbytek hercu zdatne sekundoval. Moc se mi libily kulisy (vytah me skutecne prekvapil) a hudba byla sama o sobe na jednicku s hvezdickou :-)
(zadáno: 29.3.2014)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Othello, cerna duse, cerny telo ...
Tohohle se jen tak nezbavim :D Byl to narez, parada a panum hercum patri nejhlubsi poklona. Timto soubornym dilem nam nejen usetrili cas (tedy i penize), ale jeste nam o peknych par let protahli zivot.
(zadáno: 29.3.2014)
Tramvaj do stanice Touha - Divadlo pod Palmovkou: 80 %
Ackoli stejne hodnoceni dostala i Tramvaj v CK, tady jsou k tomu trochu jine duvody. Z.Slavikova me bavila predevsim v prvni polovine, ale druhou jsem ji prilis neverila. L.Zackova se proste daleko "lepe" zblaznila a jeji vykon byl presvedcivejsi. Naopak Stanley M.Stranskeho byl vynikajici, jemu jsem nemela problem uverit cokoli. Jeho spolecne sceny s Blanche byly neuveritelne silne. Zbytek hercu zdatne sekundoval, s nimi jsem byla spokojena. Jako obrovsky klad hry hodnotim hudbu, ze ktere mi misty behal mraz po zadech.
(zadáno: 29.3.2014)
Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou - Divadlo pod Palmovkou: 90 %
Ano, zafungovalo na me prostredi bubenskeho nadrazi. Rozhodne umocnilo uz tak silny dojem ze hry. Odchazela jsem s pocitem sklicenosti a nefalsovaneho smutku a zaroven s nadsenim, ze skveleho a emotivniho predstaveni.
Na vybornou hodnotim D.Sitka a R.Zimu, kteri me ve svych rolich presvedcili. Obzvlaste Zimuv Brensky byl tak presvedcive zahrana svi*e ... O hudbe nema cenu hovorit, to byla dokonalost sama.
(zadáno: 29.3.2014)
Králova řeč - Divadlo pod Palmovkou: 80 %
Predstaveni dvou hercu, M.Stranskeho a D.Sitka, me opravdu bavilo. Sla jsem filmem nepolibena, tudiz jsem si uzila premieru, a ta ani v nejmensim nezklamala.
Skoda jen prilisneho "kouskovani" scen. Nejak jsem mela problem vzit se poradne do tech kratkych sekvenci. Ale chemie mezi ustredni dvojici fungovala bezchybne, coz kvituji s povdekem. Standing ovation bylo zcela zaslouzena a predstaveni rozhodne doporucuji.
(zadáno: 29.3.2014)
Racek - Národní divadlo: 100 %
Odchazela jsem naprosto nadsena. Predstaveni jsem nemela, a stale nemam, co vytknout. Smekam pred vykonem T.Medvecke, J.Dolanskeho, D.Prachare, F.Nemce a L.Zackove. Doslova me prikovali do zidle. Emoce, z nich cisici, byly takrka hmatatelne.
Napad s posazenim divaku na jeviste byl bezkonkurencne nejlepsi, protoze pohled do prekrasneho salu St.divadla jeste umocnoval celkovy dojem. Vyuziti sceny, hlediste i tech.zazemi bylo vyborne, modernejsi kostymy naopak potesily. Nebojim se toto predstaveni oznacit za jedno z nejlepsich, ktere jsem videla.
(zadáno: 29.3.2014)
Enron - Národní divadlo: 70 %
Hodne netypicke tema pro divadelni scenu, ale herci se predvedli v nejlepsim svetle. Vyprava byla vyborna, kostymy me hodne bavily. Potlesk patri ustredni ctverici D.Mataskovi, J.Dolanskemu a jim zdatne sekundujici P.Spalkove a V.Postraneckemu.
(zadáno: 29.3.2014)
Monty Pythonův létající kabaret - Městská divadla pražská: 90 %
Strasne jsem se bala, ze to herci z naseho rybnicku neutahnou, ze to bude casteji sklouzavat k trapnosti a obycejnemu kopirovani. Jak jsem se mylila!
Brecela jsem smichy prakticky od zacatku. Nekopirovani, perfektne vyuzity scenar, scenky dotazene ad absurdum. Hlavne musim vypichnout V.Fridricha, J.Hanu a R.Stabrnaka (ktereho mam porad radsi), jejich vykony byly vynikajici.
Vrele doporucuji vsem, kteri maji radi humor MP, z tohoto predstaveni laska k originalu jen cisi :-)
(zadáno: 29.3.2014)
Důkaz - Městská divadla pražská: 70 %
Ackoli jsem znala film a vedela tak, co prijde, vykon V.Kubarove me naprosto vtahl do deje, takze jsem byla v polovine "prekvapena" s ostatnimi. O.Vizner na me udelal dojem, zpocatku jsem jeho podani role nemohla prijit na chut, ale 3., 4.scena a byla jsem naprosto spokojena ;-) Za sebe mohu jen doporucit.
(zadáno: 7.1.2014)
Hráči - Městská divadla pražská: 80 %
75% za predstaveni, vazne jsem se bavila. Tech zbylych 5% za to leknuti z namirene zbrane Michala Dlouheho ;-)
Hlavne musim vyzdvihnout pany herce za skvelou sehranost napriklad pri "kolecku" piti panaku. A take za naprosto lidske nekolikere odbourani, ktere vzhledem ke komedialnosti ani nerusilo, naopak si vyslouzilo potlesk navic :-) Odchazela jsem v dobre nalade, s umevem na rtech a to je prece duvod, proc se do divadla chodi. Takze za me spokojenost :-)

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>